przez Misaki 2007-07-05, 10:17 pm
Weź w tych pytaniach z ankiety powstawiaj przecinki bo sens zdania jest zupełnie inny niż zapewne planowałeś!
Nie obawiał bym się?
czy
Nie, obawiał bym się?
Jak dla mnie to sprawą , która jest pilna i wymaga zmiany jest to, żeby selekcja osób co do stanu trzeźwości była ostrzejsza Można napić się przed meczem 1 czy 2 piwa ale jakim cudem zawsze wejdzie kilka osób, które są totalnie najebane to nie wiem Tacy delikwenci psują humory nie tylko osobom, przy których się znajdują ale niekiedy całemu sektorowi, kiedy to prowadzą swój indywidualny doping... Takie osoby mogą mieć wpływ na to, że część osób, która jest niezdecydowana jak spędzać sobotnie popołudnie wybierze co innego a nie mecz.
Przyczyną gorszej frekwencji jest na pewno opinia jaką mają wyrobioną kibice w Polsce. Najgorsze jest to, że w naszym przypadku jest to tylko opinia, która na dodatek jest dla nas krzywdząca. Osobiście w czasie meczu czuje się czasem bezpieczniej niż na ulicy...
Przydało by się coś z tym zrobić, żeby zmienić co nieco w świadomości mieszkańców. Powinniśmy sami o to zadbać. Dbać o naszą opinie. Przydała by się nawet jakaś akcja.
Można by zrobić np jakąś akcję zbiórki pieniędzy - nie tylko w czasie meczów - ważne , żeby wyjść do ludzi - żeby zobaczyli, że kibic to nie zwierze - pieniądze przekazać jakiejś fundacji, domowi dziecka...
Żeby było dużo ludzi to musi się zmienić ich mentalność - w Hiszpanii czy we Włoszech jak prowadzisz aktywne życie społeczne, bądź jesteś kimś znanym to po prostu wstyd nie być na stadionie, bo na stadionie spotykasz się z ludźmi, z którymi prowadzisz interesy itp. Niestety w Polsce jest tak jeszcze, że mamy mniej czasu, gdyż jesteśmy bardziej zapracowani niż na zachodzie no i czasem zdarza się, że nie wszystkich stać na głupie 15 zeta, żeby iść na mecz.
No i jeszcze mi się przypomniało jedno.
Chodzi o wulgary jakie czasem wchodzą.
Są mecze, w których jest wszystko ok ale jak przyjedzie Ruch to teksty są ostre a niektóre osoby wrażliwe :)
Tekst o tym co robić z sędziami i ich rodzinami moglibyśmy sobie też odpuścić - no chyba, że przyjedzie Radziszewski
Ostatnio edytowano 2007-07-05, 11:08 pm przez
Misaki, łącznie edytowano 2 razy