Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez viking 2007-06-23, 10:04 pm

ooooooo Coventry tak to fajny klubik :)

Dodaj ze nie wszystkie wpływy z biletów przekładają się na pieniądze z meczów zreszta wąłkowano to w linku o stadionie u nas ze sto razy bary pamiątki amfiteatr, budki z czymkowliek koncerty etc generują sporo do budżetu czy to klubu czy miasta czy dzierzawcy - po prostu dla chcącego nc trudnego. Mamy słabszy sektor prywatny choć zalązki biznesu są (klub100) słabi mnie prawo i procedury - to niedopuszczalne zeby nie bć na równych zasadach w okresie transferowym, zeby ni emieć pełnej wizji kogo kupoić( czy na 1 czy na 2 ligę) infrastruktura powinna byc warunkowo dopuszczana do gry w pierwszej lidze dla każdego klubu drugoligowego poniewaz każdy ma szansę grać w OE a nie po wygraniu ligii jeżdża wielkie inspekcje i decydują i podnoszą ciśnienie. Każdy klub z 6 miesięcy przed zakończeniem rozgrywek powinien wiedziec na cyzm stoi i miasto równiez to podstawa, wmówki dziś są nie na miejscu syf jest i będzie dopóki nie przeszczepimy porządnego prawa i jego egzekwowania - a dziady grochowe z centrali nie zostaną zastąione menedżerami a nie kombinatorami.....
viking

Postprzez SLIM 2007-06-23, 10:37 pm

Ludzie opamiętajcie się po pierwsze FUCKT i Dziennik to jedno i to samo brukowiec AXela Springera, który mąci tylko ludziom w głowach, nigdy nie traktowałem ukazujących się tam wiadomości poważnie i nie będe tak ich traktować.

Degradacja nie wchodzi w grę, na 25 sierpnia jesteśmy już umówieni na imprezę z chłopakami z Wawy a na pierwszą kolejkę jedziemy wszyscy do Poznania:)

Dopóki jakieś poważne media nie potwierdzą tych rewelacji to w nie nie uwierzę!
Poza tym czemu nas mają degradowac , a Lubin, który handluje od 10 lat oskarżają tylko o 2 mecze?
SLIM

Postprzez adas 2007-06-24, 7:07 am

Asystentem trenera Chrobaka ma zostać .................... Dariusz Klamra.
adas

Postprzez remwal 2007-06-24, 8:32 am

hehe to brzmi dosyc smiesznie
czyli bedzie u nas rodzinnie
ale jestem pewien ze chrobak sie poradzi bo ma doswiadczenie w 1 lidze w przeciwienstwie do białka( był kiedys w lidze ale nie mial dobrych wynikow) i kowalika
remwal

Postprzez Arus 2007-06-24, 9:15 am

a może to i lepiej.?!...dozdroić się w szabelki ( nowych piłkarzy) w biegu przelecieć II ligę i na własnym stadionie !! bez podejrzeń lęków zagrać w Orange i tam pozostać na wieki !!!
Arus

Postprzez ^yoGi^ 2007-06-24, 10:27 am

Arus napisał(a):a może to i lepiej.?!...dozdroić się w szabelki ( nowych piłkarzy) w biegu przelecieć II ligę i na własnym stadionie !! bez podejrzeń lęków zagrać w Orange i tam pozostać na wieki !!!

Może i lepiej, ale czy na pewno?
Wielu zawodników raczej odejdzie (Prymula, Adżem :043: Pestkovic, Hosic) bo wolą grać w OE, wyższy poziom, więcej zapłacą. Kibice również wolą O.E. "Wyższy poziom kibicowania", dla ultrasów nowe wyzwania, w końcu należy się to nam za te 15 lat & za V ligi smak.
Jakbyśmy zostali w II lidze, to Górski pewnie by zaprzestał "nagłego" remontu, bo uważałby, że jest to niepotrzebne w II lidze i może :502: :502: nie awansują! I wszystko zaczęło by się od nowa. Trzeba dalej walczyć o to O.E bo to jest nasza ogromna szansa. Nie możemy tego odpuścić, więc mówienie, że to może lepiej zostać w II lidze jest błędne.
^yoGi^

Postprzez marcin___ 2007-06-24, 10:50 am

ja nie wiem wogole o czym my tu rozmawiamy z ta druga liga po pierwsze nie ma mozliwosci zeby nas zdegradowali jeszcze przed sezonem a po drugie czy wy myslicie ze jak wrocimy do drugiej ligi to budzet bedzie taki jak w OE? watpliwe, biorac pod uwage jakie problemy sa z owym budzetem teraz...
marcin___

Postprzez Arus 2007-06-24, 11:40 am

Pewnie że to smutne ale ..w dwa tygodnie to można dom wyremontować a i tak niepewnie !
nie klub !!!
Chłodno kim chcemy grać ..?!ostatnie mecze pokazały że chłopcy z biedą środek II ligi utrzymają a nie Orange ...
o nowych transwerach też nie słychać ..a zresztą na 14 dni przed meczami kogo możana kupić ..znowu kontuzjowanych ? nieogranych gości ..!!?
Oczywiście że chcę ogląć Wielkie Zagłębie w walce o mistrza !!! Tyle razy otarliśmy się o tren tytuł a le w współczesnej piłce liczy się KASA !!!!KASA!!! i...dobrzy piłkarze ...
a u nas...?
Ni wiem co lepsze rozgoryczeni sponsorzy po roku...? Czy metodyczne spokojne budowanie potęgi!!
Arus

Postprzez novack 2007-06-24, 11:40 am

Ciekawe czy w tej sytuacji dyrektor sportowy, rzetelnie rozliczy z w wyników trenerów w tym własnego ojca. Mam pewne obawy.
Jest taki skarb na dnie duszy polskiej zakopany, jak wierność sprawie z pozoru przegranej...
novack

Postprzez Przemek26 2007-06-24, 11:58 am

Arus napisał(a):a może to i lepiej.?!...dozdroić się w szabelki ( nowych piłkarzy) w biegu przelecieć II ligę i na własnym stadionie !! bez podejrzeń lęków zagrać w Orange i tam pozostać na wieki !!!

^yoGi^ napisał(a):

Może i lepiej, ale czy na pewno?
Wielu zawodników raczej odejdzie (Prymula, Adżem :043: Pestkovic, Hosic) bo wolą grać w OE, wyższy poziom, więcej zapłacą. Kibice również wolą O.E. "Wyższy poziom kibicowania", dla ultrasów nowe wyzwania, w końcu należy się to nam za te 15 lat & za V ligi smak.
Jakbyśmy zostali w II lidze, to Górski pewnie by zaprzestał "nagłego" remontu, bo uważałby, że jest to niepotrzebne w II lidze i może :502: :502: nie awansują! I wszystko zaczęło by się od nowa. Trzeba dalej walczyć o to O.E bo to jest nasza ogromna szansa. Nie możemy tego odpuścić, więc mówienie, że to może lepiej zostać w II lidze jest błędne.

Przepraszam bardzo ale o czym wy k***a mówicie. Jeżeli dobrze pamiętam to byłem na meczu z Jagą i potem razem z tysiącami ludzi cieszyłem się z awansu do OE. No chyba że to była jakaś moja zwida alkoholowa czy cuś.
JESZCZE RAZ KTOŚ NAPISZE O ZAGŁĘBIU W KONTEKŚCIE KLUBU II LIGOWEGO A WYLECI NA ZBITĄ TWARZ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przemek26

Postprzez Liberał 2007-06-24, 12:25 pm

Sklad do dupy!!! Wszystko do dupy!!! Ludzie przestańcie! Dajcie tym ludziom szanse, w meczu z jaga przynajmniej pokazali, ze potrafia cos tam czasem grac oczywiscie nie wszyscy ale jest\bylo wiele pozytywow. Orange jest bardziej opierajaca sie na indywidualnych umiejetnoscia polaczonych z mądra taktyka a nie ja w II lidze walenie po goleniach i zapier... po dziurawych boiskach. Niech nikt nie mysli, ze usprawiedliwiam pilkarzy warunkami w jakich przychodzi grac ale wezcie pod uwage, że niektorzy lepiej moga sie czuc w wyzszej lidze niz w tej kopaninie co czesto miala miejsce. Mysle, ze fachowy trener bedzie potrafil ich przygotowac do sezonu tak zeby zmaksymalizowac nasze mocne strony np. stale fragmnety i b. szybkiego napadziora jakim jest Krystian. I ze my niby cofnieci jestesmy w transferach. Tak czytam te 90 minut i patrze jakie nazwiska sie PRZEWIJAJA przez jage polonie ruch i sa to w wiekszosci ludzie z takiej np. Rominty Godłap lub z Łęcznej (najczesciej pojawia sie Kulig)
W porownaniu z nami dochodze do wniosku, ze reszta beniaminkow wzmacnia sie podobnie chcac uzupelnic skaldy zawodnikami takimi, ktorzy graja w rezerwach pierwszi ligowcow itp.
Pozdro
Liberał

Postprzez koniu1906 2007-06-24, 1:33 pm

PRZEPRASZAM czy to jest forum Ruchu albo GKS Katowice? Wydawalo mi sie ze sie logowalem na forum ZAGLEBIA!!!!!!! KTos napisal za rok 2 liga,jeszcze ktos inny:spadek do drugiej a za korupcje degradacja do 3-ej..... co jest z wami? Mozy wy sie tylko podszywacie za kibicow Zaglebia? A moze to podstawieni ludzie Gorskiego pisza zeby udawac ze nie trzeba remontu stadionu bo kibice chca drugiej ligii?www. Pesymisciimarudy pl to strona dla was. a propo degradacji za korupcje zawsze sie pamieta to co chce sie pamietac a jakos nikt nie przytacza wypowiedzi jednej z madrych glow z PZPN ze nie przewiduja juz wiecej degradacji w zwiazku z korupcja a jedynie co to punkty ujemne. A w ciagu tego sezonu odkryja jeszcze tyle walkow ze ja mysle ze jakby chcieli degradowac za taka skale korupcji jaka byla w Zaglebiu to polecialo by z 10 druzyn z 1-ej ligii takze WIARA!!!!!
koniu1906

Postprzez Zagórze_Fan 2007-06-24, 1:44 pm

Powinni Rudego zamknąć, a nie karać cały klub o ile to będzie miało miejsce :!:
Zagórze_Fan

Postprzez Liberał 2007-06-24, 2:14 pm

Również uważam, że powinni karać osoby odpowiedzialne za en niecny proceder.
Liberał

Postprzez Gilardino 2007-06-24, 2:15 pm

Co do licencji:

- myślę, że twardość stanowiska PZPN oraz brak jakiejkolwiek pobłażliwości może wynikać również z postawy naszego klubu w pamiętnej sytuacji z ŁKS Łomża...

Wtedy nie chcieliśmy grać w myśl zasady >> nie mają stadionu to koniec i kropka walkowerek i tyle. A dziś przyjeżdża komisja licencyjna i co ??? Nie ma stadionu to trudno, nie ma licencji...
koniec i kropeczka.

A My powinniśmy już wcześniej "interweniować" w sprawie stadionu. Bo co to za warunkowanie modernizacji Ludowego, że jak będzie awans to wtedy i jeszcze czekanie do ostatniej kolejki. Stadion powinien już byc dawno, bez względu na lige w której gra Zagłębie. Stadion to inwestycja na laaataaa !!!!

Saluto!
Gilardino

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna