Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tomowitz 2007-06-22, 1:55 pm

Oj to za Zagłębie Lubin też się powinni wziąć jak za nasze
Tomowitz

Postprzez Waluś 2007-06-22, 2:05 pm

adas napisał(a):
LucasUSA napisał(a):Co ciekawe, udana demonstracja mogla pomoc w niezamierzonym kierunku - zdobycia sponsora! W koncu naglosnienie medialne bylo dobre, ogolnopolskie - moglo to komus (Yarze?? :) ) pomoc w podjeciu decyzji.

A'propos murzynka na zdjeciu - wazny jest podpis - Zaglebie atakuje! :D
A moze ktores solarium w okolicy przypieka? ;)
Hehe. Właśnie z kolegą też o solarium pomyśleliśmy, jednak stwierdziliśmy jednoznacznie, że u nas już nie ma solarium bo Moraś wyjechał i wszystkie splajtowały.

Adas splajtowały, ale póżniej po wyjwżdzie Tadzia Tyca. Teraz zarobek mają te w Janikowie, ale ile tam moze ich być taki małej miejscowości. Bary typu 3zł duże z pianką też mają zarobek na nim.
Waluś
kumaty

Postprzez viking 2007-06-22, 2:34 pm

waluś co ty piszesz ? chyba jesteś po kilku za 3 zł :)
viking

Postprzez August 2007-06-22, 5:34 pm

Przed chwilą na tvp3 równiez potwierdzono, że w przyszłym tygodniu odbędą się rozmowy z WINunited
August

Postprzez Osman 2007-06-22, 5:35 pm

no przecież to wiadomo :P
Osman
Żółta kartka

Postprzez adriano20 2007-06-22, 7:09 pm

Tomowitz napisał(a):Parodia i tyle. Kupili klub a nie chcą na niego łożyć kasy. Może to zrobili tylko dla szumu wokół swojej firemki?

Też mi nie wydaje się to zbyt różowo. W Polsce nie ma nic za darmo, takiego sponsora jak Ersi to ze świecą można szukać (właściciel sponsorem) kładli kase i w zamian chcieli tylko dobrej gry i wyników, natomiast nasz nowy właściciel wsadził swoich ludzi do klubu, nie da złotówki ze swojej kasy, a jak Yara czy ktokolwiek inny da kaske to pójdą na prywatne konta duuuuuże pensje, darmowa reklama w telewizji (cały stadion będzie oklejony ich logo firmy). Wzrośnie sprzedaż w ich rodzinnej firmie i powolutku będą mieli coraz mniej czasu dla Zagłębia ,a potem...............
nie chce w to wierzyć ale taki mi się nasuwają myśli.........
adriano20

Postprzez Raul75 2007-06-22, 7:58 pm

w to, że dosięgnie nas kara to nie wątpię. Zbyt wielu zatrzymanych mamy na koncie. Ważne aby piłkarsko się pokazać i dać impuls do działań. Taki stadion po tym całym zamieszaniu powinien stać się priorytetem, bo nawet jakby co to drużyna będzie miała gdzie grać i o co walczyć. Najgorszym byłoby zostawić dziś tak jak jest więc ci sponsorzy lub właściciele to dla nas zbawienie. Tak mi się wydaje, że wrócicliśmy z dalekiej podróży tylko podziwiam tych optymistów co nas już widzą w czubie tabeli. Ja wolę opcję powoli a do celu niż jednosezonowy meteoryt.
Raul75

Postprzez Raul75 2007-06-22, 8:02 pm

biednemu zawsze wiatr w oczy a bogaty ....

Polska Grupa Energetyczna (PGE) będzie nowym sponsorem piłkarskiego wicemistrza Polski GKS Bełchatów - poinformowała w piątek PAP rzecznik prasowy Polskich Sieci Energetycznych S.A., wchodzących w skład PGE, Dominika Tuzinek- Szynkowska

to za nasze rachunki za energię...
Raul75

Postprzez VGE 2007-06-22, 8:08 pm

No to czas zacząć podpinać się na lewo
VGE

Postprzez Tomowitz 2007-06-22, 8:20 pm

Swoją drogą cholera mnie bierze jak słyszę o klubach sponsorowanych za kasę z budżetu państwa czyli obecnych górniczych jedenastkach. Zamiast sponsorować Zagłębie Lubin czy Bot tudzież siatkarskie ekipy z Jastrzebia i Bełchatowa można by podwyżki dać pielęgniarkom. Mamy kapitalizm a takie wałki odchodzą.
Tomowitz

Postprzez August 2007-06-22, 8:29 pm

VGE napisał(a):No to czas zacząć podpinać się na lewo

Lepiej jakby Zagłębie "podpięło się" pod ich odpowiedni na naszym terenie czyli Energetykę Południe SA
August

Postprzez PaprykarZ19 2007-06-22, 8:45 pm

Jak nowa pani prezes powiedziała, traktuje klub tak jak każdy inny biznes. Była zajebista okazja przejąć pierwszoligowy klub za 1zł! Żaden inny klub pierwszoligowy za taką kasę byłby nieosiągalny! O lepszą promocję dla swojej firmy nie mogła się postarać, bo w końcu piłka to sport numer jeden w Polsce i na świecie. Może u nas w kraju jest taki "stereotyp"(?), że właściciel klubu powinien być równierz jego sponsorem, ale jak była plotka, że pan Szatan nic nie będzie wkładał w klub to od razu wszyscy panikowali i nie wyobrażali sobie takiej sytuacji... Natomiast teraz większość stara się uspokajać i mówi, że w końcu jest szansa na profesjonalnie zarządzany klub i widzi przed nami swietlaną przyszłość.. Skąd taka nagła zmiana nastrojów/poglądów ? Nie mówię, że jestem nastawiony przeciw nowym właścicielom Zagłębia, ale na razie radziłbym powstrzymać się z tym huraoptymizmem, poczekajmy i zobaczymy jakie intencje tak na prawdę ma firma "Kotrak Bis" w stosunku do naszego klubu.. Ja na razie mam mieszane uczucia.. Tym bardziej, że jak sam Adaś wspominał, budżet na tą chwilę mamy 7mln zł, ale wirtualnych zł! Ładnie to wszystko wygląda, ale póki co na papierze.. A jak sama powiedziała, przejeła klub uporządkowany i mam nadzieję, że już na samym wstępie przez swoje czy innych marzenia nie wprowadzi nas w tarapaty finansowe, bo jeśli chodzi o organizacyjne podejście to ładnie to się czyta. Zobaczymy jak będzie w rzeczywistości...
Wracając do wyżej wspomnianego "biznesowego podejścia do Zagłębia" przez panią Kurdziel.. Za 1zł nabyła "rzecz", której wartość jest dużo, dużo, dużo większa, z pewnością będzie się zwiększać. Za posiadanie tej "rzeczy" nie będzie ponosić żadnych kosztów finansowych, a jak się jej znudzi, przestanie opłacać, osiągnie zamierzony wcześniej cel, bądź z jakiejkolwiek innej przyczyny może się go pozbyć za X zł z gigantycznym zyskiem, nie ponosząc przy tym ani grosza kosztów własnych (wyłączając 1zł przeznaczony na zakup tejże "rzeczy"). Jednym słowem niezły interes. Tego się właśnie boję, ale mam nadzieję, że moje obawy nie będą miały opkrycia z rzeczywistością...
PaprykarZ19

Postprzez maciej13 2007-06-22, 9:01 pm

Myślę, że to jaja będą... Pani Prezes nie zamierza finansowo wspierać klubu .... to po co go wzięła... ? Żeby wyjąć trzeba włożyć..... chyba,, że skręci kasę która wpłynie do kasy z różnych stron i pójdzie dalej... a profesjonalizm to był ... za Leszka Baczyńskiego....
maciej13

Postprzez Raul75 2007-06-22, 9:14 pm

maciej13 napisał(a):Myślę, że to jaja będą... Pani Prezes nie zamierza finansowo wspierać klubu .... to po co go wzięła... ? Żeby wyjąć trzeba włożyć..... chyba,, że skręci kasę która wpłynie do kasy z różnych stron i pójdzie dalej... a profesjonalizm to był ... za Leszka Baczyńskiego....

Po co więc się angażowała ?? Ciekawe jaką kasę wg. ciebie skręci. Może tą od ciebie? Z twoich biletów czy karnetu? Zawsze lepiej narzekać... eeeh, gadać się już nie chce wobectakich postów. Załatw lepiej sponsora typu Lotos, Nokia lub Microsoft a potem możemy gadać
Raul75

Postprzez VGE 2007-06-22, 9:33 pm

maciej13 napisał(a):Myślę, że to jaja będą... Pani Prezes nie zamierza finansowo wspierać klubu .... to po co go wzięła... ? Żeby wyjąć trzeba włożyć..... chyba,, że skręci kasę która wpłynie do kasy z różnych stron i pójdzie dalej... a profesjonalizm to był ... za Leszka Baczyńskiego....

Wzieła go po to żebyś mogł oglądać mecze Zagłębia w OE , nie wiem jak ty ale ja jestem zadowolny z tego powodu , może wolałbyś żeby wrócił pan WR i wszystko było po staremu , bo ja zdecydowanie nie !!!.
VGE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna