Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez gumisroman 2007-06-21, 7:52 am

flex napisał(a):Ciekawe nie powiem.
Najbardziej ciekawe jest tylko jaka będzie polityka firmy Kotrak-Bis wobec Zagłębia.
Jakie będą cele, jaki budżet, jakie transfery ?

Znalazłem coś ciekawego na temat tej firmy:
"Kotrak Bis" Sp.j. Irena i Andrzej Kurdziel

Kurdziel to przecież nazwisko nam znane . . .
heh w gazetach piszą o naszych transferach których nie robimy :)
gumisroman

Postprzez remwal 2007-06-21, 7:58 am

no i tak jest dobrze
w koncu jest to dobrze rozwinieta firma
no i kandydat na trenera pasuje nawet
i kandydat na prezesa znajomy
ale wole poczekac na oficjalne informacje
Ostatnio edytowano 2007-06-21, 7:59 am przez remwal, łącznie edytowano 1 raz
remwal

Postprzez Misaki 2007-06-21, 7:58 am

eric napisał(a):No to faktycznie - rewelka, cała noc nie spałem bo myślałem, że będzie budżet ok 5 0000000000000 zł a tu Kotrak-Bis, firma, która działa 15 lat na rynku, jeszcze z Katowic. Ola Boga. Zobaczymy jaki budżet nam zaproponują, nie ma co narzekać, ważne,że możemy budować już zespół na OE, ale szerokim echem to sie raczej nie rozejdzie i grozy wśród rywali nie zbudzimy. Miał być Czrenecki, Kita, SAP, gdyby o tym nie pisano (między innymi ja:) ) to pewnie apetyt byłby mniejszy. Qba, jeszcze licze na to, że jednak jesteś trochę jasnowidzem...

Może jednak będzie dobrze. Z tego co mi się udało teraz wyczytać to są partnerami SAP a to już o czymś świadczy No i mają dużo oddziałów. Jestem pozytywnie nastawiony
Misaki

Postprzez yaggix 2007-06-21, 7:59 am

no zobaczymy co się dalej okaże, ale osoba pana Chrobaka raczej nie jest tą którą chciałbym widzieć na stanowisku trenera. Zresztą komentarze na forum Górnika Łęczna to potwierdzają.
yaggix

Postprzez YOOSHKY 2007-06-21, 8:02 am

Nie wiem czy 4 placówki to tak dużo (Katowice, Opole, Łódź, Kraków), Qba pisał coś o 50 oddziałach na całym świecie... Chyba jego źródło nawaliło, nic dziwnego, w ostatnich dniach było mnóstwo plotek. Osobiście nie wiem czy się cieszyć, dla mnie to mała rodzinna firemka. Jedyny plus to to, że wreszcie można myśleć o przygotowaniach do sezonu.
Ostatnio edytowano 1970-01-01, 1:00 am przez YOOSHKY, łącznie edytowano 1 raz
YOOSHKY

Postprzez Liberał 2007-06-21, 8:03 am

Chyba ten kotrak ma troche tej kasy jesli sie chwala, ze sobie sami biurowiec wybudowali w Katowicach.
Liberał

Postprzez flex 2007-06-21, 8:13 am

yaggix napisał(a):no zobaczymy co się dalej okaże, ale osoba pana Chrobaka raczej nie jest tą którą chciałbym widzieć na stanowisku trenera. Zresztą komentarze na forum Górnika Łęczna to potwierdzają.

A co masz do Chrobaka? Jaką widziałeś alternatywę na stanowisku trenera ?

Jedyne na razie co można powiedzieć o tym trenerze, że ma doświadczenie w prowadzeniu drużyn w OE. Zajął 4 miejsce z Amicą w zeszłym sezonie oraz z Górnikiem Łęczna zajął 13 miejsce w tabeli.

Nie przekreślajcie człowieka na starcie. Myślę, że ma lepszy warsztat niż nasi poprzedni trenerzy.
flex
Administrator

Postprzez Kolumb 2007-06-21, 8:15 am

Szczerze...bede jednak troche zawiedziony jesli caly ten Kotrak przejmie Zaglebie...nie tego kalibru firmy sie spodziewalem....
Kolumb

Postprzez eric 2007-06-21, 8:15 am

Kurdzielowe to one są, ale mieszkanki Katowice. Kotrak jest też partnerami Comarch'a itp itd. Ale nie zmienia to faktu, że już większość z nas myślała, że będzie hicior na całą Polskę a będzie co najwyżej ok. Bo nie wierzę, że ta firma będzie robiła wszystko by Zagłębie walczyło o najwyższe cele, raczej jest to pokazanie firmy, a trafiła się świetna okazja-awans do OE. Pożyjemy-zobaczymy, ale jakoś super z rańca ta wiadomość to nie jest. Pozdrawiam i szczerze to liczę na coś większego.
eric

Postprzez viking 2007-06-21, 8:20 am

Włoscy właściciele klubu zadecydowali, że nie oddadzą klubu w ręce Krzysztofa Szatana. Wybór padł na inną firmę, której nazwa pozostaje na razie tajemnicą.

Fot. Dominik Gajda / Agencja Gazeta
Prezes Zagłębia Giancarlo MottoPrezes Giancarlo Motto okazał się wytrawnym graczem - gdy wydawało się, że decyzja o wyborze właściciela już zapadła Włoch wyjął asa z rękawa... W piątek sprawa wydawała się już przesądzona. Motto i Szatan zgodnie twierdzili, że do finalizacji umowy brakuje już tylko podpisów. Coś musiało się jednak wydarzyć podczas weekendu, bo od poniedziałku zaczęły mnożyć się problemy. Umowę analizowali prawnicy, a Szatan czekał. Ludzie skupieni wokół sosnowieckiego przedsiębiorcy zaczęli przeczuwać, że pojawiła się lepsza oferta. Szatan nie chciał już nawet jechać na wczorajsze, decydujące rozmowy, ostatecznie się wybrał, ale... po nic.

Motto potwierdził, że pojawiła się firma i związane z nią osoby oferujące lepsze warunki. Nowi chętni do przejęcia klubu przekonali prezesa Motto m.in. tym, że przedstawili kompletną strukturę klubu łącznie z nowym dyrektorem i sztabem trenerskim. Na to Szatan opowiedział Włochom o swoich planach. O tym, że prezesem miałby zostać Leszek Baczyński, a trenerem prawdopodobnie Jerzy Kowalik z Kmity Zabierzów.

Decyzja o wyborze nowego właściciela miała zapaść tuż po południu, ale widać nie była łatwa, bo stała się faktem dopiero około godziny 18. Z naszych informacji wynika, że wcześniej prezes Motto przeprowadził wideokonferencję i szukał też podpowiedzi aż we Włoszech.

Ostatecznie stało się faktem, że klub przejmie tajemnicza firma, która urzekła Motto profesjonalną ofertą i wizją nowoczesnego klubu. Włosi zadeklarowali, że pomogą jej zbudować budżet na ekstraklasę.

Trudno było wczoraj jednoznacznie potwierdzić kto jest nowym właścicielem klubu. Włosi zapowiedzieli, że dziś wydadzą oficjalny komunikat w tej sprawie. Osoby z otoczenia Szatana twierdzą, że firma reprezentuje branżę komputerową.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

podoba mi się ze coś mają z comarchem w temacie moze będa chcieli zrobić filipkowi ostrą jazdę :)
viking

Postprzez Liberał 2007-06-21, 8:23 am

Moim zdaniem najważniejsze jest to, że nowy właściciel wprowadza od razu sztab szkoleniowy i organizacyjny. Teraz zamiast szukać trenera, prezesa i dyrektora weźmiemy się za zawodników bo tamtych podobno już mamy :D
Liberał

Postprzez Monti 2007-06-21, 8:24 am

Liberał napisał(a):Chyba ten kotrak ma troche tej kasy jesli sie chwala, ze sobie sami biurowiec wybudowali w Katowicach.

Biurowiec ? He, he. A widziałeś ten biurowiec. Ten biurowiec to domek jednorodzinny koło siedziby Poczty Polskiej w Katowicach. Znam tą firmę to dobrze zarządzana rodzinna firma i tylko tyle. ( mam tylko nadzieje że Kotrak tylko firmuje tą transakcje a stoi za tym ktoś większy, o wiele większy ).
Monti
Moderator

Postprzez AjriSSS 2007-06-21, 8:29 am

Oj Qbuś chyba się naczytał faktu albo myśli o karierze politycznej. Narobił wszystkim takich nadziei że nawet gdyby wszedł Mittal to by ludziskom było mało. Ważne że zapadły już jakieś decyzje i może ruszymy do przodu. Bo do tej pory nie tylko staliśmy w miejscu ale trochę się cofaliśmy.
Bądźmy dobrej myśli.
AjriSSS

Postprzez Przemek26 2007-06-21, 8:35 am

Jeśli to miał być jakiś KING, który wszystkich zawojuje przejmując Zagłębie to jestem trochę zawiedziony. Tak z ciekawości sie zastanaiwam czy kapitał tej firmy jest większy od kapitału firmy Pana Szatana.Wygląda na to że będziemy mieli najniższy budżet w lidze. A nasi grajkowie to nie piłkarze PB, którzy prawie za free, grali sercem.
Przemek26

Postprzez MarcelZS 2007-06-21, 8:42 am

Dla mnie to dobry wybór... jeśli tak można to określić - liczy się prfesjonlizam tych ludzi, jak są dobrzy to znajdą wsparcie sponsorów.

Życzę nowemu właścielowi Powodzenia .. a Włochom dziękuje za te lata sielanki.
Ostatnio edytowano 2007-06-21, 8:43 am przez MarcelZS, łącznie edytowano 1 raz
MarcelZS

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna