Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

,,

Postprzez Diouf39 2007-06-19, 7:08 pm

Przepraszam, że będęł pisał w takim tonie(objaśniłem to w innym temacie). Dlaczego k***a czepiacie się tego co chcecie. Podejrzewam, że jest Wam tak wygodnie. Proszę nie wierzyc w żadne doniesienia prasowe i inne kaczki dziennikarskie. Nikt do Zagłębia nie wrzuci 10 mln zł, żaden Szatan ani tym bardziej jakaś Yara. Ludzie zejdzcie na ziemię. Zagłębie mozna porównac do wybuchającego właśnie " Krakatau " No coments.
A dlaczego nikt z Was wielkich znawców piłkarstwa w Sosnowcu nie poruszył problemu kłotni i burd między piłkarzami. Już po Bytomiu zdrowo się napierdalali a póżniej było coraz gorzej. Dlaczego nie mówicie, że były dwa obozy piłkarzy odnośnie awansu. Tylko stadionu chcecie, ale nikt go z władz nie chce, nikt nie chce awansu. Wszyscy tylko czekają do czwartku aby komisja WD PZPN powiedziała, że ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC gra nadal w II lidze.
Dalej płaccie Berkowi i innym 300 tyś a oni będą w chuja grac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To tyle .
Wierny na zabój Zagłebiu Sosnowiec.
Pozdrawiam
Diouf39

Postprzez eric 2007-06-19, 7:53 pm

Widzisz El Hadji:), ja na przykład nie wiedziałem, że chłopaki robili wojnę. Czyli jeszcze jedna kapa, ale to tym bardziej potrzebny jest trener z podejściem do zawodników. Co ja bym dał, żeby to był senior Engel, co ja bym dał... To, że my przepłacamy zawodników to żadna nowość, ale żeby jakiś poziom reprezentowali to jest problem. Berek ze trzy miechy piłki prosto nie kopnął, Folc się spalił psychicznie, a grę ciągnęli (mówię, o Lechii, Opolu) wychowankowie. Czemu piszesz, że nikt tych pieniędzy nie "wrzuci", jak coś wiesz to napisz. Ja myślę, że nie ma przeszkód, żeby "wrzucić"... mamy świetnych kibiców, sponsor może liczyć na naszą wdzięczność (np. otwierając pkt bukmacherski w S-cu, ja puszczam u niego, i pewnie nie tylko ja), drób będę jadł tylko od Szatana:) a na dodatek jest to klub pierwszoligowy, więc od razu na szerokie wody firma wypływa, oczywiście jest 'ale' w postaci afery korupcyjnej, ale odetniemy się od tego zganiając wszytko na Rudego, a co tam. Czekam prawdopodobnie jak wszyscy na 21 czerwca i ogłoszenie "werdyktu" w sprawie awansu. Możemy nie mieć super ekipy, ale chce, żeby było tak jak kiedyś... kasy nie było ale była ambicja i wola walki, tak grał Górnik, Odra i wszystko był cycuś-glancuś. Potrzeba stabilizacji. Nie sprawdzam wiadomości do końca tygodnia bo już w pracy się ze mnie śmieją, że co 10 minut odświeżam strony i czekam na cud. Za bardzo się przejmuje, a najgorsze jest to, że naprawdę nie wiadomo na co można liczyć, może oni wiedzą coś czego my dowiemy się 21 czerwca??!! Aż strach tak myśleć... Musi być dobrze, za długo czekam/y. Pzdr
eric

Re: ,,

Postprzez Przemek26 2007-06-19, 8:30 pm

Diouf39 napisał(a):Przepraszam, że będęł pisał w takim tonie(objaśniłem to w innym temacie). Dlaczego k***a czepiacie się tego co chcecie. Podejrzewam, że jest Wam tak wygodnie. Proszę nie wierzyc w żadne doniesienia prasowe i inne kaczki dziennikarskie. Nikt do Zagłębia nie wrzuci 10 mln zł, żaden Szatan ani tym bardziej jakaś Yara. Ludzie zejdzcie na ziemię. Zagłębie mozna porównac do wybuchającego właśnie " Krakatau " No coments.
A dlaczego nikt z Was wielkich znawców piłkarstwa w Sosnowcu nie poruszył problemu kłotni i burd między piłkarzami. Już po Bytomiu zdrowo się napierdalali a póżniej było coraz gorzej. Dlaczego nie mówicie, że były dwa obozy piłkarzy odnośnie awansu. Tylko stadionu chcecie, ale nikt go z władz nie chce, nikt nie chce awansu. Wszyscy tylko czekają do czwartku aby komisja WD PZPN powiedziała, że ZAGŁĘBIE SOSNOWIEC gra nadal w II lidze.
Dalej płaccie Berkowi i innym 300 tyś a oni będą w chuja grac !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
To tyle .
Pozdrawiam

Niestety Diouf39 ma rację. Wielu z was wiedziało , bądź słyszało o kłótniach. Niestety każdy z Nas wolał to przemilczeć bo tak łatwiej.
Przemek26

Postprzez zag23 2007-06-19, 8:45 pm

Diouf39 to nie znaczy, że jak zostaniemy w 2 lidze to nic władze nie powinny robić na stadionie tak samo wymagamy od realizacji obietnic przedwyborczych.
zag23

Re: ,,

Postprzez fan78 2007-06-19, 8:47 pm

Przemek26 napisał(a):
Diouf39 napisał(a):Przepraszam, że będęł pisał w takim tonie(objaśniłem to w innym temacie). Dlaczego k***a czepiacie się tego co chcecie. Podejrzewam, że jest Wam tak wygodnie. Proszę nie wierzyc w żadne doniesienia prasowe i inne kaczki dziennikarskie. Nikt do Zagłębia nie wrzuci 10 mln zł, żaden Szatan ani tym bardziej jakaś Yara. Ludzie zejdzcie na ziemię. Zagłębie mozna porównac do wybuchającego właśnie " Krakatau " No coments.
To tyle .
Pozdrawiam

Niestety Diouf39 ma rację. Wielu z was wiedziało , bądź słyszało o kłótniach. Niestety każdy z Nas wolał to przemilczeć bo tak łatwiej.

OK ma racje,ale co waszym zdaniem mielibysmy zrobic skoro wiedzielismy?Wbic sie do szatni,dac kazdemu z nich po klapsie i kazac sie uspokoić?Od tego jest trener(nie mylić z Moskalem)
Ostatnio edytowano 2007-06-19, 8:55 pm przez fan78, łącznie edytowano 1 raz
fan78

Postprzez psv 2007-06-19, 8:51 pm

Właśnie podali na tvp 3 k-ce że włosi nie sprzedadzą Zagłębia Szatanowi i prawdopodobnie negocjują z kimś trzecim?
Ciekawe o co chodzi i dlaczego nic nie wiemy?
psv

Postprzez August 2007-06-19, 8:57 pm

psv napisał(a):Właśnie podali na tvp 3 k-ce że włosi nie sprzedadzą Zagłębia Szatanowi i prawdopodobnie negocjują z kimś trzecim?

Też to słyszałem. Użyto jedynie określenia "Grupa kapitałowa"
August

Postprzez fan78 2007-06-19, 8:58 pm

psv napisał(a):Właśnie podali na tvp 3 k-ce że włosi nie sprzedadzą Zagłębia Szatanowi i prawdopodobnie negocjują z kimś trzecim?

Moze z Ptakiem :053:
A tak na powaznie to juz mnie nagła kurwica bierze na to wszystko,na szczescie jutro wyjezdzam i nie bede mial dostepu do netu przez 5 dni to troche dychne od tych rewelacji.
fan78

Postprzez eric 2007-06-19, 9:00 pm

A mnie obiło się o uszy i oczy, że ten "francuzik" co mu Cupiał Wisły nie pchnął chce kupić Zagłębie. W każdym bądź razie, ktoś z kim negocjowali prawdopodobnie jednak nie kupi Zagłębia... właśnie jestem po rozmowie i w klubie już ponoć wiedzą, jutro będę wiedział to napisze. Ale jak się okazuje, Szatan to ostatnia opcja dla Włochów...
eric

Postprzez Misaki 2007-06-19, 9:37 pm

proszę Cię nie żartuj tak bo to nie na moje nerwy

Grupa Kapitałowa - brzmi nieźle
Misaki

Postprzez psv 2007-06-19, 9:47 pm

fan78 napisał(a):

A tak na powaznie to juz mnie nagła kurwica bierze na to wszystko,na szczescie jutro wyjezdzam i nie bede mial dostepu do netu przez 5 dni to troche dychne od tych rewelacji.

nie ściemniaj że wytrzymasz!
psv

Postprzez August 2007-06-19, 10:15 pm

Sosnowiecki klub jest bliski zmiany właściciela, ale ostatecznej decyzji wciąż nie ma
Gdy wydawało się, że przejęcie klubu przez Krzysztofa Szatana jest niemal przesądzone, do wyścigu o akcje stanął kolejny podmiot! Rozmowy z firmą prowadzi podobno sam prezes Giancarlo Motto, który ma dziś podjąć ostateczną decyzję. Pisaliśmy już, że nad inwestycją w Zagłębie zastanawiają się przedstawiciele firmy bukmacherskiej WINunited. Rozmowy na ten temat miały się toczyć podczas weekendu na Malcie, gdzie znajduje się siedziba firmy. Wcześniej mówiono jednak, że WINunited nie jest zainteresowane akcjami Zagłębia, tylko sponsoringiem.

W Zagłębiu był pomysł, aby zespół poprowadził trenerski duet Kazimierz Kmiecik - Tomasz Kulawik, ale jest on już nieaktualny.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice
http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4237125.html
August

Postprzez LucasUSA 2007-06-20, 1:40 am

Nie chcialbym nikogo obrazic, ale tak chlodno obserwujac, to postac pana Szatana i jego deklaracje wydaja sie dosc enigmatyczne. Nikt do konca nie wie, czym on sie zajmuje (byl jakis artykul w SE - coz za zrodlo, hihi - ze wraz z bratem ma jakies farmy czy inne tam ubojnie w Jaroszowcu), nie zadeklarowal, jaka kwotem ma przeznaczyc na Zaglebie, ba, nawet nie chce objac zadnego oficjalnego stanowiska w klubie. Nie odmawiam dobrych intencji, zapalu i milosci do klubu, ale ktos, kto ma przejac pierwszoligowy klub z takimi tradycjami ZA DARMO (przynajmniej tak jak deklarowali Wlosi) powinien miec jakies doswiadczenie badz okreslone i zadeklarowane rezerwy finansowe. Zeby sie nie skonczylo tak, ze ktos przejmie Zaglebie a po pol roku stwierdzi, ze to za drogie klocki i zostawi klub na lodzie.

Chcialbym uslyszec - przeznaczam tyle i tyle, mam taki a taki plan. A na razie to nawet nie wiemy, kto to jest.

Moze Wlosi tez nie chca oddac interesu, ktory rozwijali tyle lat w pierwsze lepsze rece.

Jeszcze raz podkreslam - nie mam nic osobiscie do pana Szatana, doceniam wysilki, ale oczekuje wiecej jasnosci i mimo wszystko wiekszego kapitalu dla naszego Zaglebia
LucasUSA

Postprzez pawelderry 2007-06-20, 1:53 am

Kiedys pracowalem w hurtowni ktorej wlascicielem jest jegomosc Szatan panowal tam kompletny burdel, pensje byly smieszne i jeszcze walki na nadgodzinach, mnostwo nieprawidlowosci dlugo by wymieniac, jak ten koles ma byc wlascicielem naszego klubu to ja dziekuje... ale kto wie czas pokaze
pawelderry

Postprzez gumisroman 2007-06-20, 6:08 am

Ciekawe jest to bo Górnik miał problemy Odra miała problemy a grają w OE za ambicje za co doceniają ich w całym kraju i poza nim jak pokazują transfery.
U nas może być o to ciężko bo piłkarze nie chcą grać dla klubu tylko dla kasy :(

W Bytomiu tez grają dla promocji a nie dla kasy i są wyniki ;/

dla klubu może grać piłkarz z ambicją jak np Daniel Treściński i Oziębała.
Berensztajnowi wychodzą tylko wolne ale to w dodatku już rzadziej a tyle kasy mu płacą.

PS. słyszał ktoś o powrocie Chwalibogowskiego do Zagłębia na roczne wypożyczenie ?
gumisroman

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna