Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Misaki 2007-06-13, 9:51 pm

2 mln zeta przez rok może dwa... :( Yara ratuj!
Misaki

Postprzez michalowiec 2007-06-13, 11:14 pm

http://www.news4press.com/1/MeldungDeta ... _ID=251750
to jest po niemiecku tam pisze o tej modelce ze chce nas inwestowac
michalowiec

Postprzez darco 2007-06-13, 11:37 pm

michalowiec napisał(a):http://www.news4press.com/1/MeldungDetail.asp?Mitteilungs_ID=251750
to jest po niemiecku tam pisze o tej modelce ze chce nas inwestowac

Tam piszą także dużo o historii Zagłębia (klubu). Szkoda tylko, że podają złą datą powstania.
Ale informacji jest sporo, nawet o naszych barwach klubowych !
darco

Postprzez Tomowitz 2007-06-14, 8:33 am

Nie czytaliście linka do Wybiórczej stronę w tył?

"Sponsorowaniem klubu jest też zainteresowana firma bukmacherska. Jej udziałowcy po wstępnych rozmowach stwierdzili, że nie mają zamiaru zostać właścicielem Zagłębia. Ewentualną odpowiedź o sponsoringu mają dać na początku przyszłego tygodnia. - Podobnych rozmów przeprowadziliśmy już dziesiątki [Zagłębie korespondowało też z Waldemarem Kitą, który jest zainteresowany przejęciem Wisły Kraków - przyp. red.], ale ich efektów próżno szukać - mówi znająca kulisy sprawy osoba z miasta."
Tomowitz

Postprzez eric 2007-06-14, 9:01 am

Jeżeli nie byli by zainteresowani przejęciem to bardzo dobrze. Niech włączą się do sponsorowania wraz z Ersi, a Pan Szatan zostanie właścicielem, miasto zajmie się stadionem i będzie super. Szkoda, że Klicki nie zdecydował się zostać właścicielem Zagłębia - to by była jazducha. Bądźmy dobrej myśli, ale czas ucieka a ja chciałbym wiedzieć czy mam się wkur... czy cieszyć. Czy ktoś może mi odpowiedzieć na pytanie czym to Pan Szatan się zajmuje i jaki jest jego majątek?? Pzdr
eric

Postprzez fan78 2007-06-14, 12:05 pm

Jeden Szatan miał kiedyś hurtownie miesa i wedlin na Grota-Roweckiego na Pogoni ale nie wiem czy to ten sam. :okulary:
fan78

Postprzez Przemek26 2007-06-14, 12:23 pm

W województwie śląskim mamy tylko dwa takie stadiony - Odry Wodzisław i Górnika Zabrze, ale...

- Nie ma takiej możliwości - twierdzi Edward Socha, prezes Odry. - W tym sezonie rusza tzw. Młoda Ekstraklasa. Gdy my będziemy grać na wyjeździe, to u nas z tym samym rywalem będzie grała nasza młodzieżówka. Mamy więc stadion zajęty praktycznie w każdą sobotę, a płyta jest jeszcze na gwarancji i możemy z niej korzystać przez określoną ilość godzin tygodniowo. Poza tym nie wszyscy kibice się kochają. Dzwonił do mnie w tej sprawie Leszek Baczyński (...). Powiedziałem mu to samo.

No to problem Wodzisławia rozwiązał się sam.
Przemek26

Postprzez Tomowitz 2007-06-14, 3:49 pm

fan78 napisał(a):Jeden Szatan miał kiedyś hurtownie miesa i wedlin na Grota-Roweckiego na Pogoni ale nie wiem czy to ten sam. :okulary:

Ostatnio coraz więcej jego reklam widzę na mieście, więc to chyba ten :)
Tomowitz

Postprzez laki 2007-06-14, 4:01 pm

Nie mamy managera , nasz klub nie przeprowadza żadnych transferów , co wszyscy już
czynią bo za miesiąc z kawałkiem rusza liga.
Jeżeli się nie wzmocnimy ani Peskowić ani Hosic nie zostaną u nas .
Takiej parodi to chyba nawet nie znajdziemy w Awganistanie u talibów, wszystko wskazuje że już po rundzie jesiennej będziemy na czerwono jako pierwszy spatkowicz , przecież
w obecnej sytuacji nasze Zagłębie nawet nie podejmie równorzędnej walki na boisku
nie mówiąc o zremisowaniu jakiegokolwiek spotkania.
I jeszcze jedno Włosi kapną dwa miljony przez rok lub dwa , a kto zapłaci sto tysięcy kary
jak nam pzpn przywali za korupcje bo chyba nie Rudy.
laki

Postprzez Tomowitz 2007-06-14, 4:05 pm

laki napisał(a):Nie mamy managera , nasz klub nie przeprowadza żadnych transferów , co wszyscy już
czynią bo za miesiąc z kawałkiem rusza liga.
Jeżeli się nie wzmocnimy ani Peskowić ani Hosic nie zostaną u nas .
Takiej parodi to chyba nawet nie znajdziemy w Awganistanie u talibów, wszystko wskazuje że już po rundzie jesiennej będziemy na czerwono jako pierwszy spatkowicz , przecież
w obecnej sytuacji nasze Zagłębie nawet nie podejmie równorzędnej walki na boisku
nie mówiąc o zremisowaniu jakiegokolwiek spotkania.
I jeszcze jedno Włosi kapną dwa miljony przez rok lub dwa , a kto zapłaci sto tysięcy kary
jak nam pzpn przywali za korupcje bo chyba nie Rudy.

Odra Wodzisław i Górnik Zabrze też problemy mieli. Sprzedawali co lepszych, kupowali mniej znanych i się potrafili utrzymać. Już tak od paru lat. Bądźmy dobrej myśli co nie znaczy, że w klubie jest BURDEL, bo jest. To jest szok poawansowy. Poza kibicami chyba nikt tego awansu nie chciał. Tak przynajmniej to odebrałem analizując ostatnie kolejki sezonu.
Tomowitz

Postprzez laki 2007-06-14, 4:48 pm

W tej sytuacji Odra , Ruch i Górnik to solidne kluby do spadku na 100% Zagłębie i Bytom
laki

Postprzez eric 2007-06-14, 5:38 pm

Już o spadku piszecie. Przecież podobne problemy mają inne kluby...Jagiellonia dzisiaj straciła sponsora, Ruch i Bytom mają gigantyczne długi, Odra jak zwykle będzie broniła się przed spadkiem, pamiętajcie też w jaki składzie się Widzew utrzymał. Wiele nie trzeba, żeby było dobrze, a do tego dochodzi jeszcze słaby ŁKS. My naprawdę potrzebujemy tylko jak najszybciej dyrektora sportowego i dobrego trenera, bo do dobrej kadry brakuje nam z 4-5 zawodników i stabilizacji. Jestem jak zwykle dobrej myśli, i mam nadzieję że sprawdzi się wariant optymistyczny. Właściciel Pan Szatan (chociaż nie wiem no co można liczyć bo tak naprawdę go nie znam, ale raczej wyjścia nie ma), sponsor (YaraBet:) i Ersi), budżet na około 9mln i będzie git. Tylko trzeba czekać do 21 czerwca no to pieprzone posiedzenie pieprzonego PZPN w sprawie spadków i awansów!! Aż mnie nosi, że to jest jeszcze nie rozwiązane, ale myślę, że nic nam nie grozi!! A co do stadionu to poczekajmy jeszcze trochę i pamiętajmy, że Bytom i Ruch mają olbrzymie długi, Bytom kiepski stadion, Jaga stadion i brak płynności finansowej. Więc u nas też powinno być dobrze wiedząc, żę UM dał gwarancje na zrobienie stadionu. Pzdr
eric

Postprzez titu 2007-06-14, 6:04 pm

Po małym szperaniu w internecie : jedyne z czym mozna łączyc Krzysztofa Szatana to firma „ALGAS” S.J. ZPChr w Jaroszowcu (jest specjalistycznym wykonawcą wyposażenia hut szkła w kraju i na eksport).
P.P.H.U. „ALGAS” S.J. ZPChr jest przedsiębiorstwem wielozakładowym, posiada swoje oddziały w Sosnowcu gdzie znajduje się siedziba firmy oraz w Dąbrowie Górniczej i w Jaroszowcu.
Reklamy firmy Algas mozna zauwazyc na .....Stadionie Ludowym wokol boiska (na zdjeciach na ktoryms z poprzednich meczy)
Wiec to chyba chodzi o tego Szatana
titu

Postprzez NHK12 2007-06-15, 11:51 am

Zakłady Mieśne "SZATAN" to jest ten Szatan a zakład jest jezeli sie nie myle w okolicach Olkusza Lub samym Olkuszu
NHK12

Postprzez ziomek1984 2007-06-15, 12:17 pm

Hurtownie ma on na Pogoni. Kumpel tam robi i mówi że słyszał właśnie o tym że on chce kupić jakieś akcje. Mówie oczywiście o Szatanie.
ziomek1984

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna