Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez zag23 2007-06-07, 3:05 pm

A co powiecie na takie propozycje na trenera naszego zespołu: Tomasz Kulawik trener Wisły Kraków 2, Marek Bęben trener Sarmacji Będzin-ta propozycja już kiedyś padała, Robert Stanek trener Milenium Wojkowice, Piotr Mandrysz trener Beskidu Skoczów. Tyle na razie propozycji z niższych lig. Zaznaczam, że wszyscy wymienieni byli związani kiedyś z Zagłębiem Sosnowiec.
zag23

Postprzez psv 2007-06-07, 5:49 pm

Powiem szczerze żadna z tych kandydatur Mi osobiście nie pasuje bo I liga to nie jest poligon doświadczalny i tu potrzeba trenera z marką, który wie czego chce a na asystenta jak najbardziej może Robert Stanek jest stanowczy i umie opierdolić kiedy trzeba
psv

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2007-06-07, 6:34 pm

Nie moge siedziec sobie i" skubac slonecznik" wszyscy wymieni Panowie wyzej
wniesli okreslony duzy wklad w osiagniecia Naszej Druzyny. Oczywiscie nalezy
o nich myslec aby swim doswiadczeniem pomogli Zaglebiu w rozgrywkach I ligowych
Jakis czas temu wymienilem na FORUM nazawiski Pana Bebna Seniora - wieloletnie
doswiadczenie w Wodzislawiu, Tomasz Kulawik - Wisla Krakow, K. Tochel itd itp.
To sa ludzie ktorzy na LUDOWYM zdobyli najwiecej doswiadczenia ligowego co wiemy
jak dobrze im sluzylo w nastepnych latach.
Nastepna wersja Wisla Krakow - Pan CUPIAL - wlasciciel druzyny z Krakowa z duza
kasa - nalezy zadac sobie pytanie czy Wisla osiagnela to co powinna osiagnac - moje
zdanie NIE OSIAGNELA poniewaz decyzje, zmiany byly bardzo a bardzo nie trafne.

Powiem tak ze serce mi krwawi bo chcialbym aby to byl ZAGLEBIAK NASZ CHLOP
ale czy mamy takiego ktory DA RADE ABY NASZE ZAGLEBIE UTRZYMAC W LIDZE.
Zdrowy rozsadek mowi ze musi to byc ktos z zewnatrz, stanowczy dobry egzekutor
profesjonalista.
Nie ma jednoznacznej odpowiedzi ze musi byc tak a tak i bedzie dobrze.
Zdani jestesmy na Wlasciela Klubu lub Prezydenta Miasta - musimy cierpliwie
czekac i miec nadzieje ze bedzie znacznie lepiej niz do tej pory.
Ja czekam i pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Misaki 2007-06-07, 8:01 pm

Ktoś wie jak będzie z Młodą Ekstraklasą? Czy Zagłębie będzie w niej grało? Dostaniemy zaproszenie do niej? Chorzów już dostał.
Misaki

Postprzez adas 2007-06-07, 8:59 pm

Misaki napisał(a):Ktoś wie jak będzie z Młodą Ekstraklasą? Czy Zagłębie będzie w niej grało? Dostaniemy zaproszenie do niej? Chorzów już dostał.
My też dostaliśmy.
adas

Postprzez fan78 2007-06-08, 12:37 pm

adas napisał(a):
Misaki napisał(a):Ktoś wie jak będzie z Młodą Ekstraklasą? Czy Zagłębie będzie w niej grało? Dostaniemy zaproszenie do niej? Chorzów już dostał.
My też dostaliśmy.
Czy u nas tez wycofana zostanie druzyna rezerw?
fan78

Postprzez PaprykarZ19 2007-06-08, 8:29 pm

Ciekawą wypowiedź Krzysia Tochela można było dziś obejrzeć/usłyszeć w sporcie na tvp3. Mówił, że w chwilli obecnej nie bierze pod uwagę obięcia posady szkoleniowca Zagłębia. Mówił, że musiałoby sie trochę zmienić w klubie, że niektórzy zawodnicy, którzy udają, że grają w piłkę musieliby odejść i ogólnie "przewietrzyłby" skład..
Oprócz tego mówili, że w klubie panuje "bezkrólewie", że sponsor się chce wycofać, a jeśli nie to jego nakłady na klub nie zwiększyłyby się i ponoć miasto rozmawia z jakimiś firmami na temat odkupienia choćby części akcji od ERSI i pomocy finansowej dla Zagłębia...
PaprykarZ19

Postprzez Shiri 2007-06-08, 10:09 pm

Mam nadzieję, że Tochel nie zostanie trenerem Zagłębia, bo on na to stanowisko się nie nadaje. Wiem, że on tyle dobrego zrobił dla naszego klubu, ale ekstraklasa to jednak dla niego za wysoka poprzeczka, nie ta klasa, nie ma co eksperymentować. Bo nawet z Podbeskidziem nie umiał sobie poradzić, więc o I lidze nie ma mowy. Zagłębiu jest potrzebny trener z prawdziwego zdarzenia, to musi być profesjonalista. Nie wiem może Henryk Kasperczak, bo za jego czasów Wisła odnosiła największe sukcesy m.in wygrana z Schalke, Mistrzostwo Polski, itd Na razie tylko on mi przychodzi na myśl.
A i też najwazniejsze jest to, żeby Zagłębie znalazło jakiegos sponsora.
Shiri

Postprzez Diadem2 2007-06-09, 12:58 am

Nie no, ja rozumiem, że potrzebujemy trenera z nazwiskiem, ale Kasperczak??? Przecież nas na niego nigdy nie będzie stać!!
Shiri żartujesz sobie chyba ;)
Diadem2

Postprzez PaprykarZ19 2007-06-09, 11:54 am

Z tym, żę Tochel nie nadaje się na trenera pirwszoligowego się zgodzę jak najbardziej. Ale ta kandydatura Kasperczaka to chyba jednak zbyt odważna. W najbliższym czasie raczej nie będzie nas na niego stać, chyba, że kibice by się zrzucali na jego wypłatkę ;D
Musimy patrzeć realnie i szukać trenera na którego nas będzie stać, szkoda, że Odra Wodzisław chce nam podkupić Mariusza Kurasa.. Ale tak to k***a jest jak nie ma kto pertraktować z imieniu klubu. Weźcie się w końcu do roboty!
PaprykarZ19

Postprzez theDark 2007-06-09, 1:19 pm

zanim znajda dyrektora to juz nie bedzie trenerow godnych pierwszej ligi i pilkarzy, zaczniemy sezon z takim skladem jak teraz niech nam jeszcze dowala -10 pkt i znowu uslyszymy ze zla forma pilkarzy jest spowodowana zla atmosfera w klubie.
Dzisiaj dla nas sie konczy ten sezon wiec mam nadzieje ze dzisiaj juz cos uslyszymy, chodziaz wydaje mi sie ze do rundy jesiennej nic sie nie zmieni a w rundzie wiosennej beda chcieli ratowac dupy, przez cala runde jesienna bedzie czas na znalezienie sponsorow trenera i przygotowanie listy transferowej, biarac oczywiscie pod uwage ze wczesniej znajda godnego dyrektora

Oile mnie pamiec nie myli kiedys czytalem w jakis/ejs gazecie/tach ze Zaglebie na poczatku obecnego sezonu wydalo na transfery ok 500, 000 zl, przed rozpoczeciem tej rundy czytalem natomiast, ze wlosi sa w stanie wylozyc kolejne 500, 000 na transfery ale jakos nie wydaje mi sie zeby to wszystko wydali + kasa za Chwalibogowskiego, podobno 600, 000 zl czyli 1,1 mln zl tyle to napewno nie wydali wiec ta kasa powinna jeszscze byc, oile wogole taka byla, do tego pewnie nastepne 500, 000 odwlochow czego jakos nie jestem pewien. Ale gdyby Zaglebie dysponowalo takimi srodkami to bez nowych sponsorow chyba moglibysmy sie na poczatek wystarczajaca wzmocnic. Tylko oczywiscie nawet jakby byla ta kasa to nie ma dyrektora i nie ma trenera w klubie panuje chaos
theDark

Postprzez Adams1906 2007-06-10, 3:06 pm

PaprykarZ19 napisał(a):Z tym, żę Tochel nie nadaje się na trenera pirwszoligowego się zgodzę jak najbardziej. Ale ta kandydatura Kasperczaka to chyba jednak zbyt odważna. W najbliższym czasie raczej nie będzie nas na niego stać, chyba, że kibice by się zrzucali na jego wypłatkę ;D
Musimy patrzeć realnie i szukać trenera na którego nas będzie stać, szkoda, że Odra Wodzisław chce nam podkupić Mariusza Kurasa.. Ale tak to k***a jest jak nie ma kto pertraktować z imieniu klubu. Weźcie się w końcu do roboty!

Podkupić , hmm jak to zabrzmiało , ponoć sam trener dostał 1 telefon od klubu , a ty mówisz o podkupieniu , myślę że najpierw potrzeba MANAGERA dopiero potem szukamy trenera , bo GDYBANIE nic nam nie da :)
Adams1906

Postprzez Lars 2007-06-10, 4:03 pm

Boguś Baniak 'baniaczek'?
a tak na poważnie to jedyne nazwisko jakie mi przychodzi do głowy, z posrod wolnych trenerów, to Marek Chojnacki.
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez fan78 2007-06-10, 7:42 pm

Dwóch napastników z Sosnowca do Legii?
Fumen, źródło: własne/Gazeta Wyborcza

Jak podaje katowicki oddział "Gazety Wyborczej" dwóch piłkarzy Zagłębia Sosnowiec znalazło się na celowniku warszawskiej Legii. Według prasy chodzi o dwóch napastników naszych przyjaciół - Krystiana Prymulę i Marcina Folca. Pierwszy z nich to 25-letni Niemiec, który w rundzie wiosennej zagrał w 15 spotkaniach i zdobył w nich 7 bramek. Natomiast drugi z graczy Zagłębia pojawiał się w tym sezonie na ligowych boiskach 28 razy i 13-krotnie wpisywał się na listę strzelców.
Taka skuteczność pozwoliła Marcinowi Folcowi na zajęcie trzeciego miejsca w klasyfikacji najlepszych strzelców II ligi.
fan78

Postprzez Sir 2007-06-10, 7:56 pm

fan78 napisał(a):Dwóch napastników z Sosnowca do Legii?
Fumen, źródło: własne/Gazeta Wyborcza

Jak podaje katowicki oddział "Gazety Wyborczej" dwóch piłkarzy Zagłębia Sosnowiec znalazło się na celowniku warszawskiej Legii. Według prasy chodzi o dwóch napastników naszych przyjaciół - Krystiana Prymulę i Marcina Folca. Pierwszy z nich to 25-letni Niemiec, który w rundzie wiosennej zagrał w 15 spotkaniach i zdobył w nich 7 bramek. Natomiast drugi z graczy Zagłębia pojawiał się w tym sezonie na ligowych boiskach 28 razy i 13-krotnie wpisywał się na listę strzelców.
Taka skuteczność pozwoliła Marcinowi Folcowi na zajęcie trzeciego miejsca w klasyfikacji najlepszych strzelców II ligi.

Folca sprzedalbym za odpowiednia sume..z pocalowaniem reki...

a co do Prymuli..to lepszego sprintera nie znajdziemy:)
Sir

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna