Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Darian 2007-06-05, 8:35 pm

Uważam że przesadzacie z tymi swoimi czarnymi wizjami. Są małe szanse na to że Arka i Łeczna zagrają w ekstraklasie. Arka napewno na to szans w szczególności że dobrowolnie poddała się karze. Łeczna to już innna historia i ich odwołanie ma jakąś szanse powodzenia ale tylko jeżeli chodzi o zmniejszenie rozmiarów kary, natomiast o ekstraklasie mogą zapomnieć.

Nam tylko należy podziękować tej k... Górskiemu i jego świcie że będziemy na początku musieli raczej szukać obiektu zastępczego(oświętlenie). Skoro były pieniądze to dlaczego tak późno przeprowadzono przetarg na oświetlenie?
Darian

Postprzez Przemek26 2007-06-05, 9:07 pm

eric napisał(a):Bo Polonia to buraki i tyle w temacie. Co Wy z tym Leszkiem Baczyńskim?? Przecież on to się nadaje na IV no może III ligę,

jak Baczyński załatwi licencje na stadion, to ODSZCZEKASZ TO PRZEZ MEGAFON.
Przemek26

Postprzez Diadem2 2007-06-06, 6:41 am

Dobrze powiedziane :)
Diadem2

Postprzez mictatencuhtli 2007-06-06, 7:24 am

a jak nie, to beda mecze na Śląskim :056:
mictatencuhtli

Postprzez NHK12 2007-06-06, 11:14 am

Jak pisze dzisiejszy Przegląd Sportowy na wakujący fotel dyrektora Zagłebia Sosnowiec kandydature chce złożyc Andrzej Wydrychniewicz. Jak sam powiada kiedy Włosi zrezygnują z prowadzenia klubu Zagłebie ni zginie gdyż on sam podejmnie rozmowy z Wacławem Skarulem byłym szkoleniowcem kadry kolarzy który sprawuje nie małą funkcje w znanym towarzystwie ubezpieczeniowym odnosnie sponsorowania klubu.
POZDRAWIAM
NHK12

Postprzez yoopiter 2007-06-06, 11:45 am

NHK12 napisał(a):Wacławem Skarulem byłym szkoleniowcem kadry kolarzy który sprawuje nie małą funkcje w znanym towarzystwie ubezpieczeniowym odnosnie sponsorowania klubu.
POZDRAWIAM

UNIQA Towarzystwo Ubezpieczeń SA

No cóż, okaże się wkrótce. Oby jak najszybciej.
yoopiter

Postprzez fan78 2007-06-06, 12:11 pm

Kiedy koniec bezkrólewia w Zagłębiu? | 06.06.2007

(...) Dzisiaj ma zapaść kilka strategicznych decyzji. W klubie, choć oficjalnie są władze, panuje bezkrólewie od momentu, kiedy po aferze korupcyjnej zawieszony został w obowiązkach służbowych dyrektor klubu Wojciech R. (...)

Teraz włoscy właściciele stoją przed kilkoma dylematami. Przede wszystkim chętnie pozbyli by się akcji, ale na razie nie ma chętnych. Jednak najpilniejszą potrzebą jest nominowanie nowego dyrektora lub, jak kto woli, menedżera, który w ciągu najbliższych dni załatwiłby najpotrzebniejsze sprawy w klubie.

Zmiany w kadrze klubowej oraz nominacja na stanowisko trenera - to najbardziej gorące zadanie, stojące przed nowym dyrektorem. (...) Powrót dyrektora Baczyńskiego i trenera Tochela? - To jest niemożliwe - przekonuje jeden z naszych informatorów.

Lista potencjalnych kandydatów do gry w Zagłębiu jest długa i zawiera 46 nazwisk! Właśnie tylu zawodnikom kończą się w I i II lidze kontrakty, więc z nimi będzie można negocjować. Ba, tylko kto ma to zrobić?! Czas nagli, rynek się kurczy...

Potrzebą chwili jest znalezienie trenera. Głównymi kandydatami są: Mariusz Kuras oraz Czesław Jakołcewicz. Mówi się również o Jerzym Engelu juniorze.

- To miłe co słyszę, ale nikt do mnie nie dzwonił - zarzeka się trener Kuras. - Pewnie, że mogę usiąść do rozmów, ale muszę mieć propozycję.

- A skąd moja kandydatura? - dziwi się Jakołcewicz. - Owszem, miałem telefon, chyba na przełomie marca i kwietnia z propozycją ewentualnej współpracy, ale to już było. Teraz jestem na tygodniowym urlopie z rodziną nad morzem. A potem podpisuję kontrakt z Wisłą Płock, zaś cel jaki sobie postawiłem, to powrót do ekstraklasy.

źródło: Włodzimierz Sowiński, Sport
fan78

Postprzez KAVU'91 2007-06-06, 1:06 pm

Fakt faktem, że najlepszą reklamą klubu są nie piłkarze, ale kibice. Zainteresowanie sportem w Sosnowcu jest bardzo duże, praktycznie na każdym meczu jest określona liczba widzów, która bardzo rzadko spada poniżej 3.000 osób. No, a już nie mówiąc o meczach, kiedy to na Ludowym pojawia się 10.000 kibiców. Podobnymi osiągnięciami może się pochwalić z drugiej ligi jedynie Ruch i Lechia. Tak więc jest dla kogo grać, problem jest tylko taki, że nie ma kim i gdzie. Jeżeli pojawi sie sponsor współpracujący z władzami miasta to naprawdę może być pięknie. Odstraszać mogą jedynie te afery korupcyjne...

Ale trzeba myśleć pozytywnie ;-)

Celem na zbliżający się sezon będzie na pewno spokojne utrzymanie sie w OE.
KAVU'91

Postprzez yoopiter 2007-06-06, 1:48 pm

KAVU'91 napisał(a):Celem na zbliżający się sezon będzie na pewno spokojne utrzymanie sie w OE.

Spokojnie się utrzymamy jeśli za cel sobie postawimy mistrzostwo ;)
yoopiter

Postprzez Przemek26 2007-06-06, 2:08 pm

Mam nadzieję Engel junior nigdy nie zawita do Sosnowca.
Jesień spędził w PW i gdyby nie to warszawski zespół na pewno skończył by sezon II ligowy na 1 miejscu. Kuras niech będzie i kilka wzmocnień zespołu na bezpieczny środek tabeli.
Przemek26

Postprzez PaprykarZ19 2007-06-06, 4:02 pm

Te decyzje kadrowe na szczeblach zarządzających muszą zapaść jaa najszybciej, bo w rzeciwnym razie nasz klub już na starcie przygotowań do OE będzie stał na straconej pozycji! Szybko trzeba się rozejżeć za piłkarzami, którzy mogliby wzmocnić nasza drużynę i wcale nie muszą mieć nazwisk, ważne żeby posiadali określone umiejętności..
Mam nadzieję, że Bóg będzie miał w opiece nasz klub i nie zatrudni Engela jr "jadącego" na nazwisku tatusia... Ja najchętniej na tej pozycji z dostępnych trenerów na rynku widziałbym Marka Chojnackiego, ale wiem, że to raczej nie realne, chociaż gdyby w przeciwieństwie do ŁKSu miał jakieś warunki, może by się skusił... Mariusz Kuras czy pan Jakółcewicz chyba się znają na swoim fachu i są to rozsądne kandydatury.
Zaś w roli dyrektora w naszym klubie widziałbym Mielcarskiego, albo Kucharskiego.. ;D Ale oni byliby chyba dla nas za drodzy, poza tym sponsor musiałby wiedzieć czego chce i na prawde chcieć sukcesu, a póki co nie ma u nas w klubie inwestora wiążącego przyszłość z Zagłębiem...
PaprykarZ19

Postprzez eric 2007-06-06, 4:06 pm

Baczyński owszem, może załatwić stadion ale na stanowisko dyrektora sportowego w OE on się w ogóle nie nadaje. Ja, powtarzam ja stawiałbym na kogoś kogo nazwisko będzie znane i szanowane w PZPN i na rynku transferowym. Nazwisko musi przyciągać. Owszem na trenera Kuras i tylko Kuras z tej trójki!! Jest świetnym fachowcem i wiele ludzi chce dla niego pracować, a my bez kasy na transfery potrzebujemy właśnie nazwisk w klubie a nie Pana Baczyńskiego i z całym szacunkiem Pana Tochela. Teraz przychodzi nowe i potrzeba to wykorzystać od samego początku, żeby Zagłębie ( i tak źle kojarzone w Polsce ) miało siłę i stabilność w zarządzie-odpowiedzialnym i szanowanym zarządzie. Tu leży siła każdego silnego klubu!!
eric

Postprzez psv 2007-06-06, 5:27 pm

A co byście powiedzieli jakom dyrektor Ryszard Czerwiec?
Renomę jakąś ma, kontakty na pewno też więc...
psv

Postprzez laki 2007-06-06, 7:14 pm

R. Czerwiec to zaskakująca propozycja nie myślałem o tym wcześniej , ale sytuacja Zagłębia jest raczej , jak na O.E. nie ciekawa myślę więc że L. Baczyński to dobra kandydatura , ale tak naprawdę to wszystko zależy od kondycji finansowej.
laki

Postprzez Columb 2007-06-07, 9:40 am

Baczyński i Czerwiec to myślę że ciekawa propozycja do kierowania klubem.......ale przyznać trzeba iż sytuacja jest nieciekawa , ale bądżmy dobrej myśli http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/imag ... es/564.gif
Columb

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna