Przed sezonem 2007/2008

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez Przemek26 2007-06-01, 10:30 pm

dziejus napisał(a):A co w hokeju juz nic sie nie dzieje ?Nowe kontrakty,nowe twarze ?

Na razie bez zmian.
Przemek26

Postprzez KaD 2007-06-02, 9:46 am

W hokeju teraz sezon ogórkowy :D i z tego co wiem jedziemy na turniej do Sanoka w sierpniu przynajmniej tak twierdzą kibice z Sanoka
KaD

Postprzez KaD 2007-06-06, 9:51 am

No to kilka informacji o przyszłym sezonie

Jak donosi dzisiejszy "Sport" prawdopodobnie w przyszłym sezonie w sezonie zasadniczym trzeba będzie rozegrać cztery rundy (36 spotkań) i potem potem nastąpił by podział na grupę silniejszą (6 drużyn) oraz słabszą (4) taką propozycje dał selekcjoner reprezentacji Rudolf Rochaczek

Polonia Bytom " z da Costą i Rutkowskim"
Na 99% naszymi zawodnikami w nowym sezonie będą grający poprzednio w Zagłębiu Sosnowiec, Gabriel da Costa i Łukasz Rutkowski - mówi prezes ds. sportowych beniaminka ekstraligi Polonii Bytom, Marek Stebnicki - Warunki zostały już z nimi dogadane a ten jeden procent pozostanie bo ostateczne kontrakty zapewne nie zostały jeszcze podpisane choćby dla tego że na przykład da Costa jest teraz we Francji. [...]
(jak)

GKS Tychy
[...] Ostaniego czerwca kończy się kontrakt Piotrkowi Sarnikowi i działacze sposobią się do jego przedłużenia. Hokeista otrzymał dwie kuszące propozycje z Zagłębia oraz z Cracovii i jedną z nich poważnie rozważa. Zainteresowane strony jednak nie zabierają głosu w tej sprawie.
(sow)

źródło "Sport"

Kurcze jak by Sarnik u nas grał ktoś musiał by jeszcze polecieć z obecnego składu bo już jest ciasno jak cholera ale napewno było by to duże wzmocnienie naszego ataku !?! Poczekamy zobaczymy
KaD

Postprzez kierat 2007-06-06, 11:12 am

O cholera!!

Prezes mówil kiedyś że ma w zanadrzu jeszcze 2 niespodzianki. Jedna jest już nieaktualna - Klys. Druga - Sarnik?
kierat

Postprzez Przemek26 2007-06-06, 11:25 am

kierat napisał(a):O cholera!!

Prezes mówil kiedyś że ma w zanadrzu jeszcze 2 niespodzianki. Jedna jest już nieaktualna - Klys. Druga - Sarnik?

Kłys już ma swój nowy zespół ... Cracovię.
Przemek26

Postprzez Darian 2007-06-06, 12:09 pm

KaD napisał(a):GKS Tychy
[...] Ostaniego czerwca kończy się kontrakt Piotrkowi Sarnikowi i działacze sposobią się do jego przedłużenia. Hokeista otrzymał dwie kuszące propozycje z Zagłębia oraz z Cracovii i jedną z nich poważnie rozważa. Zainteresowane strony jednak nie zabierają głosu w tej sprawie.
(sow)

źródło "Sport"

Kurcze jak by Sarnik u nas grał ktoś musiał by jeszcze polecieć z obecnego składu bo już jest ciasno jak cholera ale napewno było by to duże wzmocnienie naszego ataku !?! Poczekamy zobaczymy

Obawiam się że tą ofertą którą rozważa Sarnik nie jest oferta Zagłębia. Sarnik zastanawia się raczej nad propozycją Cracovii bo raz mają wiekszą kasę(i pewnie lepsza oferta jest z Cracovii) a dwa są poważnym kandydatem do mistrzostwa w przeciwieństwie do Zagłębia które obecnie "papierową siłę"(skład na papierze) można ocenić góra 4 miejsce. Więc mój typ że albo Sarnik zostanie w Tychach albo wyląduje w Cracovii.
Darian

Postprzez kierat 2007-06-06, 12:18 pm

Darian napisał(a):
KaD napisał(a):GKS Tychy
(sow)

źródło "Sport"

Obawiam się że tą ofertą którą rozważa Sarnik nie jest oferta Zagłębia. Sarnik zastanawia się raczej nad propozycją Cracovii bo raz mają wiekszą kasę(i pewnie lepsza oferta jest z Cracovii) a dwa są poważnym kandydatem do mistrzostwa w przeciwieństwie do Zagłębia które obecnie "papierową siłę"(skład na papierze) można ocenić góra 4 miejsce. Więc mój typ że albo Sarnik zostanie w Tychach albo wyląduje w Cracovii.

No tak, chyba masz rację. My jednak jak zuwżono w tym temacie wiele razy wcześniej potrzebujemy jednak solidnego obrońcy. Mógl to być Klys. Niestety wybral cracovie...
kierat

Postprzez Przemek26 2007-06-06, 2:10 pm

Co do kasy to bym się zastanowił czy aż tak większą. Jeśli moje informacje sie potwierdzą to sporo kaski wpłynie do Zagłębia od pewnego sponsora. ;)
Przemek26

Postprzez KaD 2007-06-06, 2:56 pm

Przemo ma racje kasa w Zagłebiu jest a powiem jeszcze wiecej może być jeszcze większa ale narazie sza nie wyprzedzajmy faktów :D

Teraz trzeba myśleć skąd wziąść kase na bilety hokej , piłka oraz siatka wszystko w ekstraklasach :D ( chociaż większość meczy hokeja bedzie w przerwie między rundą jesienną a wiosenną w piłce)

no to cracovia odpadła jak donoszą spotrowefakty

Kontrakt Piotra Sarnika z wicemistrzem Polski upływa 30 czerwca. Oprócz GKS Tychy w kolejce po 30-letniego napastnika ustawił się jego macierzysty klub z Sosnowca.

Sarnik ma za sobą bardzo nierówny sezon. Do momentu wyjazdu na EIHC w norweskim Sarpsborgu brylował w lidze, strzelając bramki niemalże na zawołanie. Dobrze spisał się również na samym turnieju, mając udział w zwycięstwie reprezentacji z faworyzowaną Danią. Zaraz po skandywanwskiej imprezie zachorował jednak na ospę i musiał pauzować w kilku kolejkach ligowych.

Po powrocie Sarnik zupełnie nie przypominał siebie sprzed kilku tygodni, co z pełną wyrazistością uwidoczniło się podczas toruńskich zawodów z cyklu EIHC. - Zdaję sobie sprawę, że mój występ był fatalny - przyznaje zawodnik. - Nie byłem wtedy w najlepszej dyspozycji.

Zwyżka forma pojawiła się dopiero na finałowe spotkania play-off z Podhalem Nowy Targ. 30-letniemu napastnikowi po raz kolejny postanowił zaufać też trener kadry i zabrał go do Chin. - Nie rozumiem dlaczego tam wypadłem słabiej, ponieważ czułem się znakomicie podczas dwóch sparingów z Węgrami, jeszcze na zgrupowaniu w Krynicy - mówi Sarnik. - Szkoleniowiec też nie był zadowolony z mojego występu. Z tego powodu Cracovia w ogóle nie wchodziła w grę w kontekście mojego ewentualnego transferu. Nie wiem skąd pojawiła się taka informacja.

Zainteresowanie reprezentantem Polski wyraziło natomiast Zagłębie Sosnowiec. - W Sosnowcu powstaje bardzo ciekawy zespół, który według mnie będzie kandydatem na mistrza - mówi. - Zawsze będę rozważał propozycję z Zagłębia, bo to mój macierzysty klub.

Sarnika zatrzymać chce również GKS Tychy, którego barwy reprezentował w ubiegłym sezonie. - Z Tychami jestem właściwie dogadany - tłumaczy. - Zastanawiam się jednak, bo z jednej strony klub ma problemy z płynnością finansową. W stosunku do zawodników są jeszcze zaległości. Z drugiej natomiast prezes zapewnia, że pieniądze będą.

Jakiś czas temu zawodnik otrzymał także ofertę z Torunia. - Jeśli byłbym kawalerem to nie zastanawiałbym się zbyt długo, bo warunki jakie mi zaproponowano były bardzo dobre - przyznaje popularny Steru, który w TKH miał zarabiać ponad 10 tys. złotych. - Pewnych rzeczy nie można jednak zamienić na określoną kwotę pieniędzy. Moja żona jest w ciąży i chcę przy niej być a przeprowadzka do Torunia byłaby zbyt karkołomna.

źródło http://www.sportowefakty.pl/?dysc_id=5& ... _id=197900
KaD

Postprzez kierat 2007-06-06, 6:48 pm

No pięęęknie.

Piotrek, wracaj do siebie.
kierat

Postprzez kierat 2007-06-06, 6:50 pm

Jeszcze jedno:

" Zawsze będę rozważal ofertę Zaglębia bo to mój macierzysty klub"

Rozważaj z lepszym skutkiem niż Kuc !!!
kierat

Postprzez Darian 2007-06-07, 9:26 pm

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,4209587.html

Działacze klubu z Sosnowca kuszą swojego wychowanka i reprezentanta Polski od początku okresu transferowego.
Na początku wydawało się, że przeszkodą nie do przeskoczenia będzie wysokość kontraktu, gdyż Zagłębia nie było stać na zawodnika GKS-u Tychy. Z naszych informacji wynika jednak, że stanowiska obu stron znacznie się ostatnio zbliżyły. Sarnik nie zadecydował jeszcze, czy opuści GKS.

Źródło: Gazeta Wyborcza Katowice

Czyli jest to potwierdzenie waszych informacji. Ja mam jednak osobiście żal do Bernata o to że przegraliśmy walkę o Kłysa. Wiadomym było wszystkim gdzie w tamtym sezonie mieliśmy największe braki. Poprostu zabrakło większej determinacji do tego aby zakończyć kwestię tamtego transferu do szczęśliwego końca.
Darian

Postprzez Kolumb 2007-06-08, 7:12 am

Gdyby przyszedl do nas Sarnik bylaby to zajebista sprawa, bez dwóch zmian bardzo duże wzmocnienie ataku.Ale wierzę ze to jeszcze nie koniec wzmocnień pomimo tego ze kadra liczy juz full komplet zawodników.Mamy 3 miesiace do rozpoczecia nowego sezonu a jezeli to prawda o tym sponsorze ;) to mysle ze jeszcze jakis kandydat na obrońce pojawi sie u Nas na testach :)
Kolumb

Postprzez PaprykarZ19 2007-06-08, 8:49 am

Nie rozumiem dlaczego tak bardzo wzmacniamy naszą ofensywę skoro w poprzednim sezonie graliśmy prawie że bez obrony. Chyba w tej formacji powinny mieć miejsce największe wzmocnienia, bo nie jeden mecz przegraliśmy właśnie przez obrońców..
Niemniej jednak przyjście Sarnika byłoby dobrą wiadomoscią.
PaprykarZ19

Postprzez SZPANER 2007-06-10, 12:30 pm

Sarnik ma jeszcze przez rok ważny kontrakt i jeśli miałby przejść do Sosonowca to za nie małą kase. Ten gość przed poprzednim sezonem podpisał dwuletni kontrakt, a dopiero rok minoł.
SZPANER

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej