Przed sezonem 2007/2008

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez lilly.white 2007-04-14, 10:04 pm

mecz miał charakter piknikowy troche,wynik rzeczywiscie fajny ale brak jakiś zapierających dech w piersiach akcji(pomijajac krazek w boxie Zagłebia i bliskie spotkanie tegoz krązka z nosem Hornego).
lilly.white

Postprzez Przemek26 2007-04-16, 9:25 am

Prawie dwa i pół tysiąca złotych (463 bilety x 5 złotych oraz 105 zł zebrane przez pracowników IV oddziału KWK Bobrek-Centrum) przekazano Darii, wnuczce byłego trenera Polonii, Mieczysława Stachowicza, po sobotnim meczu charytatywnym Polonia Bytom – Zagłębie Sosnowiec na lodowisku przy Pułaskiego.
Goście przyjechali w pełnym (oprócz kadrowiczów grających w Chinach i braci da Costów), a nawet więcej niż w pełnym składzie, wszak zespół zasilili Artur Ślusarczyk (ostatnio GKS Tychy), Łukasz Zachariasz (Stoczniowiec), Adrian Chabior (KTH) i... Jirzi Holik. Lepszego hokejowo nazwiska mieć nie można, choć rodak tamtego wielkiego JH jest obrońcą.
W Polonii nową twarzą był Paweł Garbarczyk z Legii Warszawa oraz wychowankowie: Paweł Malinowski, Sebastian Kłaczyński i golkiper Igor Sroka, który bronił od 20 minuty. Grabarczyk pokazał się z bardzo dobrej strony zdobywając gola i asystę. Zapowiadani obrońcy słowaccy jeszcze nie przyjechali.
Z kronikarskiej powinności: Polonia – Zagłębie 3:10 (2:4, 1:3, 0:3); bramki: Lusztinec, Mandla, Garbarczyk – Ślusarczyk 2, Rutkowski 2, Golec, Horny (okupił ten mecz kontuzją, gdy dostał krążkiem w boksie, bodaj od kolegi z drużyny), Twardy, Chabior, M. Kozłowski i Jasicki.

Artur Ślusarczyk - Decyzja prezesa
Popularny „Ślusar”, o którego odejściu z GKS-u Tychy było bardzo głośno, zagrał charytatywnie w Zagłębiu Sosnowiec.
- Pożegnał się pan z Tychami?
- Oficjalnie nie – mówi Artur Ślusarczyk. – Kontrakt mam do 30 kwietnia, a do 1 maja obejmie mnie prawo Bosmana. Po zakończeniu sezonu mam wolny czas i sam decyduję co z nim zrobić.
- Pan podjął decyzje o odejściu z Tychów?
- Przede wszystkim prezes, pozostawiając na stanowisku trenera Matczaka, a mnie informując, iż mam wolną rękę. Przyznam, iż oprócz Zagłębia nikt o mnie nie pytał, ale trudno się dziwić – miałem słabszy sezon. Rozmowy wstępne z Zagłębiem już się odbyły. Teraz czekam.
- 1 maja będzie pan wolnym zawodnikiem?
Niezupełnie. Będę musiał do 15 maja złożyć pismo dotyczące zmiany barw klubowych...

http://www.dzienniksport.com/index.php? ... &Itemid=69
Przemek26

Postprzez Uruk 2007-04-16, 9:53 pm

http://www.sport.pl/sport/1,78978,4064865.html

Sport.pl > Miasta > Katowice

Hokej: działacze Zagłębia wściekli na Jarosława Kuca
2007-04-16, ostatnia aktualizacja 2007-04-16 20:57
Wychowanek sosnowieckiego klubu, który grał ostatnio w GKS-ie Tychy, od kilku dni negocjował warunki nowego kontraktu z Zagłębiem. - Gdy ustaliliśmy wszystko, łącznie z kolorem sznurówek, to nam odmówił. To po co były te wszystkie ceregiele! W takim razie oświadczam Kucowi, że do czasu, gdy Zagłębiem będzie kierował obecny zarząd, o grze w Sosnowcu może zapomnieć - denerwuje się Adam Bernat, wiceprezes klubu. Fiasko negocjacji nie oznacza, że hokeista nadal będzie grał w Tychach. Interesuje się nim bowiem również Cracovia. Transferowych przepychanek będzie na pewno więcej. Marcin Jaros (Unia Oświęcim) podpisał już wstępny kontrakt z Zagłębiem (tak zapewniają działacze), ale w Tychach są pewni, że założy koszulkę GKS-u. Kluby z Tychów i Sosnowca rywalizują też o Łukasza Sokoła i Tomasza Proszkiewicza (obaj TKH Toruń).

GKS na razie podpisuje kontrakty z zawodnikami z obecnego składu i wygląda na to, że może stracić Mariusza Justkę oraz Adama Bagińskiego, których do powrotu nad polskie morze namawiają działacze Stoczniowca. - Obojgu złożyliśmy propozycje podpisania nowych umów. Nadal jest szansa, że zostaną w GKS-ie - zapewnia Karol Pawlik, dyrektor klubu.

Zagłębie liczy, że z Tychów pozyska jeszcze Łukasza Mejkę (grał już w Sosnowcu), ale Pawlik zapewnia, że utalentowany obrońca pozostanie w klubie, w którym zaczynał karierę. Zagłębie zrezygnowało za to ze starań o Michala Belicę (też GKS), wciąż liczy natomiast na pozyskanie Waldemara Klisiaka (Unia).

Ciekawa informacja dotyczy również Tomasza Jaworskiego. Zawodnika Zagłębia namawiają do zmiany klubu działacze Polonii Bytom. Podobno bramkarz mógłby liczyć nie tylko na wysoki kontrakt, ale i etat w miejscowym MOSIR-ze.

Widać z tego że, skończyły się podchody i zaczęła ostra walka na rynku transferowym.
Uruk

Postprzez KaD 2007-04-17, 2:12 pm

Kuc zawsze był świnia a co do Jarosa i Jawy sądze że mimio wielu przeciwności losu bedą reprezentowali nasz klub
KaD

Postprzez Darian 2007-04-18, 11:58 pm

Paweł Dronia, jeden z najbardziej utalentowanych zawodników w Polsce, jest od wczoraj graczem Zagłębia Sosnowiec. 18-letni obrońca to wychowanek Orlika Opole. Na transfer Droni liczyli też działacze i trenerzy GKS-u Tychy.

Gazeta.pl

Z obserwacji kibiców hokeja i ostatnich MŚ juniorów był to zawodnik mocno wybijający się ponad resztę zespołu.Posiada mocne uderzenie(jak na swój wiek) i jest graczem który potrafi pociągnąć z krążkiem na bramkę przeciwnika z bardzo dobrym rezultatem. Ponoć wielki talent polskiego hokeja.A jak się będzie rozwijał w Zagłebiu?Czas pokaże...
Darian

Postprzez kierat 2007-04-19, 6:53 am

No, jeśli to prawda to widać że dziala nasz drugi trener K.Podsiadlo. Ma wgląd bezpośredni gdyż jest kierownikiem drużyny SMS. Najpierw wypatrzyl Pawlaka, teraz Dronie. Brawo
kierat

Postprzez Last_Man_Standing 2007-04-19, 10:26 pm

Na stronie Zagłębia (hokejowej) pisało, że kręgu zaintersowań jest Michał Belica (GKS Tychy) teraz go tam nie ma. Nie chcą go w Sosnowcu ?
Ostatnio edytowano 2007-04-19, 10:33 pm przez Last_Man_Standing, łącznie edytowano 2 razy
Last_Man_Standing
Żółta kartka

Postprzez Przemek26 2007-04-19, 10:33 pm

Last_Man_Standing napisał(a):Na stronie Zagłębia (hokejowej) pisało, że kręgu zaintersowań jest Michał Belica (GKS Tychy) teraz go tam nie ma. Nie chcą go w Sosnowcu ?

Nie nie chcą po prostu otrzymał warunki kontraktu i nie zadowoliły go one.
Przemek26

Postprzez SLONIU75 2007-04-20, 10:36 am

OBY JAWA ZOSTAŁ W ZAGŁĘBIU BO W BRAMCE MOŻE BYĆ ZNOWU KAPA!!!!! :569:
SLONIU75

Postprzez SOSNOWIEC* 2007-04-20, 3:57 pm

z belica sprawa ma sie tak ze on chcialby przyjsc do sosnowca ale jeden warunek byl taki ze mialby caly maj wolnego,
a w sosnowcu treningi wznawjaja jakos w maju wlasnie
SOSNOWIEC*

Postprzez KaD 2007-04-20, 6:46 pm

Czeski obrońca (Aleš Holík) podpisał kontrakt z sosnowieckim klubem. 29-letni zawodnik grał w ostatnim sezonie w drugoligowym klubie z Sumperka - strzelił 13 goli i miał 17 asyst. Wobec fiasku starań o pozyskanie kolejnego Czecha (środkowego napastnika) działacze wracają do rozmów ze Słowakiem Michalem Belicą (ostatnio GKS Tychy). Przypomnijmy, że zawodnikiem Zagłębia jest też już Paweł Dronia (Orlik Opole).
KaD

Postprzez kierat 2007-04-20, 6:51 pm

KaD napisał(a):Czeski obrońca (Aleš Holík) podpisał kontrakt z sosnowieckim klubem. 29-letni zawodnik grał w ostatnim sezonie w drugoligowym klubie z Sumperka - strzelił 13 goli i miał 17 asyst. Wobec fiasku starań o pozyskanie kolejnego Czecha (środkowego napastnika) działacze wracają do rozmów ze Słowakiem Michalem Belicą (ostatnio GKS Tychy). Przypomnijmy, że zawodnikiem Zagłębia jest też już Paweł Dronia (Orlik Opole).

KaD, skąd to info?
kierat

Postprzez Uruk 2007-04-20, 7:30 pm

Gazeta Wyborcza podała tą wiadomość.Dodatkowa informacja Gazety to to , że Sosnowiec stara się o organizację MŚ Dywizji 1.
Uruk

Postprzez Uruk 2007-04-22, 9:34 pm

Sokół i Proszkiewicz odrzucili ofertę Zagłębia. Prawdopodobnie kierunek Tychy.
Uruk

Postprzez Przemek26 2007-04-23, 8:42 pm

Uruk napisał(a):Sokół i Proszkiewicz odrzucili ofertę Zagłębia. Prawdopodobnie kierunek Tychy.

Wszystkie szczegóły z GKSem zostały już dogadane, jestem zadowolony z zaoferowanych mi warunków. Prawie taką samą propozycję dostałem z Zagłębia Sosnowiec lecz wydaje mi się że Tychy mają mocniejszy skład i to zadecydowało. Kontrakt podpisze prawdopodobnie w przyszłym tygodniu, jest to tylko kwestia spotkania się. – powiedział obrońca, Łukasz Sokół.

- Chciałbym powalczyć o wyższe cele, jak na razie mam jeden medal – brązowy za czasów gry w Stoczniowcu. Mam nadzieję że z GKS Tychy powalczę o następny. Miałem także rozmowę z dotychczasowym klubem z Torunia, ale nie sądzę żebym zmienił decyzję. Rozstaję się w miłej atmosferze i z nadzieją że będę walczył o większe cele niż ostatnio tym razem w barwach klubu z Tychów – zakończył Sokół.
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej