Kibice Zagłębia "na emigracji"

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-11-16, 8:24 am

Greg1906 napisał(a):Panowie, z ciekawie zapowiadajacego sie tematu zrobiliscie pogadanke o jakims Hiberniansie. Skoro jestescie na emigracji to opiszcie jak tam w Edynburgu (lub w innych, waszych miastach) wygladaja mecze od strony kibicowskiej. Jeżeli nie to sam to za niedlugo zrobie :).
Ja od jakiegos czasu przebywam w Leeds ale moje spostrzezenia nie roznia sie za wiele od tego co opisywalem juz kiedys, po wizycie w Londynie.

Jak jestes w Leeds to polecam wycieczke do Yorku :D
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Greg1906 2005-11-16, 10:23 am

Bylem trylion razy. Niestety pod wzgledem kibicowskim te rejony to pustynia.
Greg1906
Nadzieja białych

Postprzez KoValoo 2005-11-20, 12:22 am

witam

dziś ogladaliśmy mecz Celtic - Rangers(3 do przodu:)) w pobliskim pubie:) najlepsze że 2 godziny pożniej zaczynał sie mecz Hibernians - Falkirk (pub blisko stadionu) w pubie byla spora grupka kibiców przyjezdnych i ...nic cisza i spokój ;) obejrzeli mecz i poszli na stadion; troche inne realia niż u nas:)
Jak to wygląda panowie w Anglii? bo Szkoci chyba mniej sie po japach okladają:) między sobą(zdarza sie Hibs-Aberdeen: 15 sekund) jak już kogoś to anglika najchętniej:P

pozdro
KoValoo
Żółta kartka

[b]Ja mam spoko[/b]

Postprzez Wychowanek 2005-11-23, 9:03 pm

Czytam tak posty i nie wszyscy sá zadowoleni z swoich mejscówek na wyspach i na swiecie, ja w przeciwienstwie do niektórych jestem w raju.
Przebywam w Cardiff gdzie jest tak jak w Sosnowcu jeden liczácy sie klub Cardiff City - popularne bluebirds. Jedna z mocniejszych ekip na wyspach kibicowsko, a futbolowo srodek odnosnika 2 polskiej ligi, czyli cos jak Zaglebie. Natomiast chyba najwazniejsze ze 4 minuty od domu mam usytuowany Milenium Stadium , 80 000 tysieczny kolos z super widocznosciá. To tutaj odbywajá sie takie mecze jak finaly i polfinaly pucharu angli i ligi, mecze barazowe o awanse z trzeciej do drugiej i z 2 do pierwszej, mecze reprezentacii Walii i mecze rugbystów na których zawsze jest komplet, dochodzá koncerty które mnie nie obchodzá ale tez sá komplety, praktycznie co tydzie lub dwa jest jakas impreza. To daje mi mozliwosc ogládania ekip i uczeszczania na rarytasy pilkarskie typu Manchester- Newcastel , Arsenal - Chelsea , i mój niezapomniany Liverpool- Chelsea mecz o superpuchar anglii gdzie zostal pobity rekord swiata w glosnosci spiewania to przez zadaszony dach i 80 000 tysiecy widzów. Na dodatek pracuje w Dyskotece która jest usytulowana przy stadionie i mam po meczach komplet w pracy zaraz. Mój brytyjski faworyt to Liverpool na którego mecz chcialbym jechac i pojade na Anfild, ale wielkiego plusiora majá u mnie popularne Sroki z Newcastel , jak oni grali Cardiff bylo pasiasto bialo czarne i nawet Manchester mial cieszko sie przebic przez nichchociasz tez ich bylo duzo.

Natomiast nic nie zastápi pijanych malpek z Ludowego gdzie w 85 minucie wszyscy w reakcii na jakás akcje lub zut rozny krzyczá- ZAGLEBIE, ZAGLEBIE, ZAGLEBIE, ZAGLEBIE, ZAGLEBIE, ZAGLEBIE, ZAGLEBIE[/b]
Wychowanek

Postprzez astek 2005-11-27, 8:15 pm

jestesmy swiezo po meczu z Rangers i to co moge wam teraz powiedziec to mimo iz nie ma rac i opraw(tesknie za tym) to atmosfera w trakcie i po meczu...fucking brilliant!!!! Zwyciestwo i 11 punktow przewagi nad rangers,ktore nie pokazalo nic w tym spotkaniu! Coraz wiecej ludzi z Polski chodzi na mecze Hibsow a Malkowski staje sie gwiazda tak jak Boruc(oby ta gwiazda nie zgasla nagle:). jesli chodzi o chuliganow to dobrze zorganizowana ekipa Hibernian Casuals(20 latki ale bardzo skuteczni) potrafi sciorac kazda ekipe przyjezdnych... Widzialem akcje jak zostali lezec kibice Dundee Utd a walka trwala 15 sekund,chlopaki nosza szaliki i czapki od Burberry,atakuja bez barw ale wszyscy wiedza kto obija im geby... Czekam na awans i ostatni mecz z jagiellonia... Bede!!!!! pozdrawiam i ogladam Legie z Wisla...
astek

Postprzez LucasUSA 2007-04-02, 9:17 am

Odswiezam temat - sporo sie dzieje na emigracji obecnie - chicagowskie Zaglebie, Fan Club na Wyspach - pociagnijmy watek! Napiszcie cos wiecej. Moze jakis oficjalny Fan Club w Stanach_
Pozdro emigranci!
LucasUSA

Postprzez fan78 2007-04-02, 5:09 pm

o fan clubie z Londynu przeczytalem z radoscią,wracam tam w maju,na pewno sie przylacze.
fan78

Postprzez Kozik79 2007-04-05, 5:54 pm

WItam. moj pierwszy post choc sledze forum juz od ponad roku. Obecnie "siedze" w Szkocji dokladnie Aberdeen i oczywiscie staram sie bedac w kraju zrobic wypad na jakis mecz NASZEGO ZAGLEBIA niestety zdaza sie to niezbyt czesto...wiec pozostaje tylko sledzic wiadomosci na stronie klubu. Mam kilka fotek z meczu Celtic-Aberdeen ze stadionu oraz jedna z Borucem i Zurawskim ...postaram sie przeslac na stronke.
Pozdrawiam wszystkich "emigrantow" oraz kibicow w Polsce. :564:
Kozik79

Postprzez slawekchicago 2007-04-06, 3:20 am

W zadnym wypadku nie reklemaje stron ale zapraszam wszystkich na strony na ktorych wiecej o polonijnej pilce w Stanach

www.polonijnysoccer.com www.chicago.com.pl klikamy okocim soccer league
CZY WROCA JESZCZE DOBRE CZASY
slawekchicago

Postprzez daro 2007-04-13, 4:01 pm

Witam ! Czy sa w Dublinie kibole mojego kochanego Zaglebia ? Pozdro z Dublina dla wszystkich kibicow Zaglebia.
Ci co w kraju ,jutro na rucha !!!!
daro

Postprzez KoValoo 2007-04-14, 1:05 pm

Trzymam kciuki za Zaglebie w meczu z chorzowskimi...;) jedziemy panowie!!!
pozdro
KoValoo
Żółta kartka

Postprzez gibon 2007-04-16, 12:36 am

Siemanko emigranci, nie wypowiadalem sie jeszcze na naszym forum ale ciesze sie ze powstal taki temat. Wraz z grupa ok 20 osob przebywam w Londynie. Raczej nie wypowiadamy sie na forum bo chlopakom takim jak my z pierwszego szeregu na awanturce nie wypada. Chcialbym aby Zaglebie mialo silnych i wciaz wiernych kibicow. Marze ze niebawem wsystkie te grupy rozproszone po swiecie beda sie spotykac na Ludowym i wesolo opowiadac co u nich na emigracyjnym podworku sie dzieje. Ja po 7 latach w Londynie doczekalem sie w raz z grupa ostrych chlopakow z polski milego przyjecia ze strony pewnej grupy hools nawet ostatnio uczetniczylismy w awanturce w parku na poludniowo-wschodniej dzielnicy Leyton, 150 na 150 z jakimis brudasami. Niesamowite przezycie inne niz w polsce. Jednak niezapomniane dla mnie jak na puchar 2 lata temu wjechal Cardiff City w 200 osob. Rozjebali puby maszerujac glowna aleja pod stadion, a po meczu nastapil nasz atak, mowie wam massakra, nawet murzyni z zawiazanymi chustami na twarzy i w kapturach walczyli za chonor naszej dzielnicy, pamietam ze caly czs tylko przerazliwe krzyki i helikopter ktory oswietlal plac przed kolejka kolo stadionu.Dookola tylko w pewnym momecie widzialem jak wszyscy sie napierdalaja.i ten jebany helikopter a potem policja na koniach i spieralanka. Najbardziej marze tak jak bylem w Cardiff na Millenium stadionie jak West Ham walczyl z Preston o awans do Premiership, wokol widzialem flagi West Hamu z nazwami fan clubow z calego swiata, pomyslalem wtedy gdyby nasza brac sie tak trzymala a chlopaki tacy jak ja mogli caly swoj huliganski trud wlorzyc w swoj ukochany Zaglebiowski klub.... Pozdrowka
gibon

Postprzez daro 2007-05-07, 10:47 am

Cholera,szykuje sie na przyjazd do Sosnowca zeby cieszyc sie z awansu,a tutaj coraz dalej do tej 1 ligi ....

Dublin z Zaglebiem Sosnowiec
daro

Postprzez robsec 2007-05-08, 5:49 pm

Czy ktoś może przebywa w Manchesterze, bo chętnie bym się z jakimś ziomkiem piwka napił Jakby cos to 07783754123. Pozdro
robsec
erotoman

Postprzez daro 2007-05-14, 12:14 am

Pozdrawiam emigrantow zarobkowych :> i nie tylko :> z Dublina .

Chyba duzo nie tracimy ,nie widzac naszych kopaczy w akcji ...
daro

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice