Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez tommaz 2007-03-03, 12:38 am

PaprykarZ19 napisał(a):Był dzisiaj u mnie wujek i nieźle mi w głowie zakręcił... Wszedł i od razu do mnie zaczął nawijać o Zagłębiu, że Małocha niezłego smrodu narobił... Mówił, że gadał z Rudym i ponoć sytuacja nie przedstawia się kolorowo, bo jednak trochę na sumieniu mają itd... Wogóle ponoć Rudy się zastanawia czy nie zrezygnować z piastowanej przez siebie funkcji żeby kłopotów z powodów korupcji nie mieć(to akurat byłaby dobra wiadomość), ale mówił coś żę degradacja do 3 ligi nas niby ma czekać... Ponoć jeżeli do czerwca zapadną jakieś decyzje w tej sprawie i WD będzie nas chciał ukarać to moją wtedy odpuścić awans i ostatnie mecze...
Nie wiem czy w to wsyzstko wierzyć,bo troche to dziwne wszystko i jakoś na moje oko nie do końca sie kupy trzyma... z resztą ten wujek też czasem lubi koloryzować...

Hmm może on gadał z Rudym 102 i był po litrze ?? Człowieku nie siej zametu jeśli nie masz pewnych informacji , każdy zapewne z nas ma dosyć juz tego tematu i chciałby najszybszego wyjaśnienia tej sytuacji . Pewnie FAKT też za niedługo wyskoczy znowu z jakimś dziwnym artykułem o Zągłębiu i tak wszyscy w kółko jadą ten chory temat i rozsiewają bzdurne plotki !!! Co będzie to będzie , mam nadzieje , że od nas to tylko się odbije ale nie ma co gdybać i wymyślać sobie niestworzonych rzeczy !! Więc prosze o informacje pewne z 100% pewnych zródeł , żadnych plotek że cos mi powiedział wujek , a ciocia z ameryki gadała z włochem .. !!
tommaz
Obserwowany

Postprzez Gość 2007-03-03, 12:38 am

PaprykarZ19 napisał(a):ale mówił coś żę degradacja do 3 ligi nas niby ma czekać...

....super 3 liga tez jest fajna , wole pierwsza ale co tam :twisted: :twisted: :twisted:
Gość

Postprzez Kamilsts 2007-03-03, 12:41 am

A powiedział dzień dobry ? Czy od razu o Zagłębiu ?
Kamilsts

Postprzez PaprykarZ19 2007-03-03, 1:09 am

już się pośmialiście? i może przy okazji narobiliście w portki ze szczęścia? gratuluje! ;D

Podałem to jako ciekawostkę... a wujek zna Rudego i to wcale nie oznacza, że to plota... I nikt nie musi w to wierzyć, bo sam nie do końca w to wierzę o czym świadczy to iż na końcu dodałem, że wujek lubi koloryzować,bo dyrektor mógł mu coś powiedzieć a on dorobił do tego jeszcze swoją ideologię i tak to trochę wyolbrzmił (może)... ale trzeba się nauczyć prawidłowo interpretować zdania pisane w języku ojczystym...

Jak już napisano, też chciałbym aby to wszystko już się rozwiązało, wszystko było wiadome, a nie ciągle tylko te cholerne domysły...
PaprykarZ19

Postprzez Kamilsts 2007-03-03, 1:58 am

Wybacz ale historii opowiedzianych przez wujka też mógłbym przytoczyć i to kilka. Tylko w jakim celu ?
Skoro każdy czeka to skupmy się na informacjach z prasy (różnej) i Tv. Takowe przeczytają i usłyszą wszyscy. A nie tylko wujek.
No chyba, że miał ze sobą dyktafon lub może nawet kamerę...
Kamilsts

Postprzez PaprykarZ19 2007-03-03, 3:18 pm

Nie jestem pewien co do rzetelności niektórych mediów w naszym kraju...
PaprykarZ19

Postprzez koszki 2007-03-03, 4:22 pm

PaprykarZ19 poproś wujka żeby się do FAKTU przyjął - szkoda żeby taki talent się marnował :!: :!: :!:
koszki

Postprzez Krzysztof15 2007-03-05, 2:33 pm

"Jesteśmy gotowi do walki o ekstraklasę! | 05.03.2007

(...) - Myślę, że tym razem finał będzie inny i nie będziemy musieli czekać do ostatniej kolejki - twierdzi Wojciech Rudy, dyrektor klubu. - Jesteśmy pod każdym względem gotowi do walki o ekstraklasę - zarówno kadrowo, jak i organizacyjnie. Klub ma dopięty budżet. Nie wybiegam jednak daleko w przyszłość. Dla mnie najważniejszy jest w tej chwili nie ten ostatni mecz, ale pierwszy.

W przerwie zimowej Zagłębie chciało pozyskać Mariusza Mężyka, ale Polonia Bytom nie zgodziła się na transfer. Dzięki temu do Sosnowca trafiło dwóch innych piłkarzy - Krystian Prymula i Przemysław Oziębała, którzy mają wszelkie predyspozycje, by zaistnieć w drugoligowej piłce. Gdyby jeszcze kolano Marcina Folca chciało się goić trochę szybciej... Tak czy inaczej w ataku trener Jerzy Dworczyk nie będzie już zdany na Hadisa Zubanovicia, który jesienią zdobył trzy bramki, dostał dwie żółte kartki i jedną czerwoną, ale wszystko to stało się w jednym meczu.

W linii pomocy Zagłębie straciło Bartłomieja Chwalibogowskiego, bez którego jesienią trudno było sobie wyobrazić wyjściowy skład. Trudno się jednak oprzeć propozycji lidera ekstraklasy. Chwalibogowskiego ma zastąpić Adrian Mierzejewski, ostatni z zatrudnionych piłkarzy. Wzbogaciła się natomiast obrona, którą zasilił David Topolski i słowacki bramkarz Boris Pesković. Na tej pozycji przyda się stabilizacja, bo jesienią bramki Zagłębia broniło aż trzech golkiperów. (...)

Największy zysk
Krystian Prymula - (...) Rok temu był na testach w Atletico Madryt. Proponowano mu podpisanie kontraktu, ale odmówił. Później bardzo żałował tej decyzji. Wprawdzie ostatnio Prymula jest trochę ociężały, ale to chyba efekt ciężkiej pracy na obozie w Dzierżoniowie. Gdy liga ruszy zawodnik powinien odzyskać świeżość i szybkość, która jest jego największym atutem.

Największa strata
Bartłomiej Chwalibogowski - Jesienią od Chwalibogowskiego rozpoczynało się ustalanie składu Zagłębia. Lewonożny pomocnik zagrał we wszystkich meczach sosnowieckiej drużyny. Imponował szybkością, dryblingiem, opanowaniem piłki. (...)

Trener Jerzy Dworczyk: W zasadzie zrealizowaliśmy wszystko to, co sobie zaplanowaliśmy. Byliśmy na dwóch obozach, rozegraliśmy 12 sparingów, rywalizowaliśmy z różnej klasy przeciwnikami i poza porażką z Widzewem nie wyglądało to źle. Wtedy byliśmy przetrzebieni przez choroby oraz kontuzje i pojechaliśmy w 12-osobowym składzie. Trochę się obawiam pierwszego meczu z Piastem. Raz, że chłopcy pamiętają klęskę na inaugurację rundy jesiennej. Dwa, że w tym meczu zagra zupełnie inna drużyna Zagłębia. Bednar, Adżem i Piątkowski mają kartki. Folc i Lachowski są kontuzjowani i dopiero rozpoczynają piłkarski trening. Nie mamy już Chwalibogowskiego, a Gąsińskiego zastąpi Pesković. Nie będzie ośmiu zawodników ze składu, który kończył pierwszą rundę. (...)

Przybyli:
Boris Pesković, ur. 30.06.1976, 188cm/86kg, poprzedni klub: Pogoń Szczecin
David Topolski, 1.05.1984, 183/78, Górnik Łęczna
Adrian Mierzejewski, 6.11.1986, 177/65, Wisła Płock
Przemysław Oziębała, 24.08.1986, 182/77, Zieloni Żarki
Krystian Prymula, 17.03.1982, 185/73, Yesilyurt Berlin

Ubyli: Bartłomiej Chwalibogowski (GKS Bełchatów), Tomasz Malinowski (Ardal FK), Michał Janicki (FC Guetersloh), Paweł Lisiecki (Mieszko Gniezno), Tadeusz Tyc (Unia Janikowo), Jakub Wierzchowski (szuka klubu).

źródło: Jarosław Galusek, NaszeMiasto.pl"

http://www.sosnowiec.info.pl/modules/ne ... hp?id=8000
Krzysztof15

Postprzez Ader 2007-03-05, 3:55 pm

Z tego co wiem , w klubie jest wielkie cisnienie na awans , wiec moze sie w koncu uda...
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez ALOSZA 2007-03-06, 3:11 pm

Dosyć ciężka sytuacja ponieważ z jednej strony sprawa awansu, z drugiej kara która raczej nas nie ominie ( szkoda bedzie , że jak juz bedzie przy końcu rozgrywek to sie dowiemy o karze ) OBY NIE !
I sprawa odwieszenia PZPN...te stare dziady to chyba nasz PLUS, sam nie wiem co mysleć ?

PS.
Jezdziło sie jeszcze po 5 ligach wiec damy rade
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez RaRy 2007-03-06, 4:01 pm

co kolwiek by sie nie wydarzyło , pamietajcie BRACIA i SIOSTRY że pozostaje nam zawsze www.zaglebie.sosnowiec.pl a tam zawsze na bierząco nasi webmasterzy aktualizuja kazde cho by naj mniej ważne info :!:
RaRy
Adventure Group

Postprzez adas 2007-03-06, 5:52 pm

RaRy napisał(a):co kolwiek by sie nie wydarzyło , pamietajcie BRACIA i SIOSTRY że pozostaje nam zawsze www.zaglebie.sosnowiec.pl a tam zawsze na bierząco nasi webmasterzy aktualizuja kazde cho by naj mniej ważne info :!:
Nie ja Ci dałem żółtą, ale za dalsze rozmywanie ja mogę dać Ci czerwoną.
adas

Postprzez musztra 2007-03-06, 5:59 pm

adas napisał(a):
RaRy napisał(a):co kolwiek by sie nie wydarzyło , pamietajcie BRACIA i SIOSTRY że pozostaje nam zawsze www.zaglebie.sosnowiec.pl a tam zawsze na bierząco nasi webmasterzy aktualizuja kazde cho by naj mniej ważne info :!:
powiało grozą :twisted:
musztra

re

Postprzez Qba 2007-03-06, 6:16 pm

musztra napisał(a):
adas napisał(a):
powiało grozą :twisted:

..jak w "Ptakach" Hiczkoka... 8)
Qba

Postprzez RaRy 2007-03-06, 10:08 pm

Adasiu od straszenia to są duchy ;)
RaRy
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna