"Młyn" - Opinie - Propozycje - Komentarze ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Ciszko 2007-02-18, 4:34 pm

ooolo słaba rozkminka :lol:
Ciszko

Postprzez dziubol 2007-02-18, 4:57 pm

Po przesłaniu Cyfronowi nr telefonu oczekuję na odpowiedź!!!!!!
dziubol

Postprzez dziubol 2007-02-18, 5:21 pm

Ponawiam prośbę do Cyfrona Odezwij się!!!!
Bardzo chcę Cię poznać !
dziubol

Postprzez emdżej 2007-02-18, 5:25 pm

dziubol napisz mu na pw. Jeszcze jeden taki wpis nie na temat i będzie kartka
emdżej

Postprzez WOJTEK 2007-02-18, 6:26 pm

A co kogoś obchodzą Wasze problemy ?? Macie privy ?? Jeszcze jeden wpis NIE NA TEMAT i pierwszy taki koleżka złapie bana.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez dejotmaly81 2007-02-18, 8:52 pm

dziubol napisał(a):Jednocześnie chcę zauważyć, że moja wypowiedź miała w zamierzeniu sprowokować dyskusjię na temat idiotycznie prymitywnych przyśpiewek w kontekście powrotu do pierwszej ligi. Jednocześnie chcę zaznaczyć, że dla młodej wiary Zagłębia zaśpiewka "emeryci i renciści" mało znaczy, ale chcę Wam uświadomić, że nie można obrażać kibiców Zagłębia troszkę starszych od Was ale jednocześnie miejcie świadomość że Ci ludzie tworzyli tożasamość Zagłębia i mimo tego, że w podeszłym wieku nie chce im się uczestniczyć w dopingu należy im się szacunek.Śmiem twierdzić, że właśnie oni pochodzą ze znienawidzonego chorzowa, choć dziwnym trafem mieszkają na osiedlu Piastów.
Pozdrawiam

A co komu szkodzi wstać o zaśpiewać coś 2 razy w ciągu 90 minut????
Idiotycznie prymitywne przyspiewki???? Tym bardziej, jeżeli piszemy o kontekście pierwszej ligi to przez pół meczu cały stadion powinien stać i dopingować swoją ukochaną drużynę tak jak to jest w profesjonalnych klubach pierwszoligowych!!! I bez sensu jest tłumaczenie "jestem starszy niż Wy to nie muszę wstawać i nie muszę nic zaśpiewać"!!!!Znam starszych kibiców, dla których nie jest to wielkim problemem a wręcz przeciwnie SĄ Z TEGO DUMNI, że stoją i śpiewają!!!!Co do kibiców z Osiedla Piastów to wypowiedziałem się na priv...
Pozdrawiam
dejotmaly81

Postprzez tomi2509 2007-02-18, 11:54 pm

te wszystkie osoby co tu pisza i probuja uzdrowic doping powinny stac caly mecz i dopingowac !!!!!!!!! bo cos mi sie wydaje ze ciezko z tym u nich !!!!!!!
przerwa po 90 roku jaka u nas panowala ( chodzi mi tu o poziom ligowy ) doprowadzila do tego ze nie bylo ciaglosci dopingu badz kibicow przychodzacych na mecze . wszyscy wiemy ze 5 liga to nie np. 1 badz 2 dlatego przyciagniecie na stadion jak najwiekszej ilosci kibicow byc moze pozwoliloby nam na powolne odbudowywanie " rozmiarow " mlyna . chociaz z tego co pamietam ze starych czasow nasz mlyn nigdy nie byl jakis szczegolnych " rozmiarow" .

ale to takie moje prywatne zdanie.
tomi2509

Postprzez Crespo 2007-02-20, 5:26 pm

dziubol napisał(a):Wysłany: Sob 17 Lut, 2007 23:35 Temat postu:

--------------------------------------------------------------------------------

....

Witam.
...
Jednocześnie chcę zauważyć, że moja wypowiedź miała w zamierzeniu sprowokować dyskusjię na temat idiotycznie prymitywnych przyśpiewek w kontekście powrotu do pierwszej ligi. Jednocześnie chcę zaznaczyć, że dla młodej wiary Zagłębia zaśpiewka "emeryci i renciści" mało znaczy, ale chcę Wam uświadomić, że nie można obrażać kibiców Zagłębia troszkę starszych od Was ale jednocześnie miejcie świadomość że Ci ludzie tworzyli tożasamość Zagłębia i mimo tego, że w podeszłym wieku nie chce im się uczestniczyć w dopingu należy im się szacunek.Jednocześnie chcę zwrócić uwagę na jeden aspekt dopingu. Mianowicie ci co najmniej śpiewają poganiają do dopingu innych. I to jest kuriozum sytuacji!! Przesłaniem mojego posta było to aby nie obrażać starszych kibiców Naszego Klubu co jest częstym przypadkiem w prowadzonym dopingu. Wiedzcie o tym moi mili , że Zagłebie tworzyło się w bólach i dzięki naszym rodzicom mamy to co mamy. To trzeba uszanować , a nie drzeć gęby "ruszcie dupy albo emeryci i renciści" jest to chamskie i dodatkowo wpływa na mniejszą frekwencje na stadionie co wpływa na pomniejszenie budżetu Klubu. Oczywiście co poniektórzy się cieszą. Śmiem twierdzić, że właśnie oni pochodzą ze znienawidzonego chorzowa, choć dziwnym trafem mieszkają na osiedlu Piastów.
Pozdrawiam

ehh za przeproszeniem skończ pan panie pieprz.ć .. szacunek do starszych owszem jak najbardziej ... ale co to ma do wieku... rozumiem jakbysmy dyskutowali o 60-70 latkach że im zdrówko nie pozwala itd .. ok ale niepodejrzewam że ta starsza część kibiców Zagłębia mieści się w tym przedziale wiekowym .. i że się im nie chce dopingować ? to świadczy tylko o tym jakimi jesteście kibicami i jakie macie podejście ... jak chcesz sobie panie obejrzeć mecz to zostań w domu i obejrz w telewizji jakiś, tam będziesz miał spokój... prosty przykład pozwolę sobie tutaj zapożyczyć link od 19_06 który zapodał w innym temacie ..
http://www.dailymotion.com/visited/sear ... us-chantez
zobacz jak się ładnie bawią i nie tylko Ci co są młodzi ale .... WSZYSCY ...
zaraz pewnie padnie hasło że tu Polska a nie Francja ... i co z tego ? bierzcie/bierzmy przykład jak kibicować ...
oto moje skromne zdanie..
Crespo
Znawca Herbów

Postprzez bankier 2007-02-20, 6:19 pm

Zapamiętaj kolego jedno - film filmem, życie życiem... nikogo nie zmusisz do śpiewania! Chyba, że chcesz aby frekwencja na Ludowym ograniczyła się do max 1000 głów. A pisanie takich głupot - chcesz zobaczyć mecz patrz w telewizor wsadz między bajki... no chyba, że zostaniesz właścicielem klubu i sam będziesz decydował kto wejdzie na mecz a kto zostanie przed bramą! Kapujesz?
bankier

Postprzez Crespo 2007-02-20, 6:33 pm

nie, nie rozumiem ... do śpiewania nikogo nie zmuszę i nie mam zamiaru nikogo ograniczać przy wejściu na stadion tylko nie mogę pojąć DLACZEGO RESZTA (CI NIBY STARSI) TAK SIE BRONIA PRZED DOPINGIEM ? zapewne zrozumiem jak będę w waszym wieku :wink: ... film filmem ale jakże on prawdziwy ...
Crespo
Znawca Herbów

Postprzez rzusi 2007-02-21, 1:48 am

co do linku który podałes wspaniale sie bawia heh :)
rzusi

Postprzez sprzedawca_cebuli 2007-02-21, 6:29 pm

dziubol napisał(a):Pomimo tego, że nigdy nie zajmuje stanowiska w barańskiej dyskusji tzw kibiców Zagłąbia, którzy między innymi pytają o ceny biletów - i dlaczego tak drogo!, a czy wpuszczą mnie do pociągu!, czemu klub nie zapewnił hotelu na wyjeżdzie do Warszawy itp. Powiem szczerze, że tym razem po przeczytaniu Waszych wypowiedzi doszedłem do wniosku, że muszę uświadomić młodszą grupę kibiców. A więc moi drodzy, wiedzcie o tym, że hasło "wszyscy wstają i śpiewają.." albo "emeryci i renciści.." świadczy o Waszej indolencji intelektualnej. Takich zaspiewów nie ma na czwartoligowych spotkaniach nie mówiąc o drugiej lidze. Widocznie niektórzy z Was zapuścili korzenie w czwartej lidze lub korzenie rodzinne nie pozwolą Wam sie wyrwać z prowincjonalnych wsi Zagłębiowskich, gdzie takie zaśpiewy są tolerowane. Inny temat to storzenie kodeksu postępowania kibica Zagłebia Sosnowiec, który by określał jasno i przejrzyście co zaśpiewać jak zaśpiewać aby się nie skompromitować .

wiec mamy juz kogos wkoncu kto godnie poprowadzi doping teraz drzyjcie wszyscy bedziemy mieli najlepszy doping w Polsce o ile nie w Europie! oczywiscie pod wodza dzielnego kolegi Dziubola ktory wiec co i jak spiewac

ps. na pierwszym meczu beda rozdawane bezplatne broszury dotyczace dopingowania jak i kodeks honorowy dopingujacego (z oficjalnego zrodla to wiem) :twisted:
sprzedawca_cebuli

Postprzez jagiellonska_fun 2007-02-21, 9:37 pm

1. Wpadłem na pomysł, aby przerobić przyśpiewkę Wisły Kraków na naszą. Chodzi mi dokładniej o coś takiego: Lalalala (gniazdowy) Lalalalala Lalalala Zagłębie! (kibice)
I tam dalej to lalala i znów Zagłębie. Liczę że ktoś kojarzy o co mi chodzi. Jeśli chcecie to poszukam przyśpiewki na necie żeby każdy wiedział o co chodzi. Co o tym sądzicie?

2. Kolego Sprzedawco Cebuli, jeśli myslisz że jesteś mocny bo najezdżasz innych użytkowników na forum to jesteś w błędzie. Masz jakiś problem to powiedz to tej osobie w twarz lub na PW, a nie próbować jej ośmieszać jakimiś tanimi tekścikami.

Sorki że druga część to off topic :wink:
jagiellonska_fun

Postprzez Last_Man_Standing 2007-02-21, 10:36 pm

jagiellonska_fun napisał(a):1. Wpadłem na pomysł, aby przerobić przyśpiewkę Wisły Kraków na naszą. Chodzi mi dokładniej o coś takiego: Lalalala (gniazdowy) Lalalalala Lalalala Zagłębie! (kibice)
I tam dalej to lalala i znów Zagłębie. Liczę że ktoś kojarzy o co mi chodzi. Jeśli chcecie to poszukam przyśpiewki na necie żeby każdy wiedział o co chodzi. Co o tym sądzicie?

Chodzi Ci o to z klaskaniem ?
Last_Man_Standing
Żółta kartka

Postprzez jagiellonska_fun 2007-02-21, 11:54 pm

Last_Man_Standing napisał(a):
jagiellonska_fun napisał(a):1. Wpadłem na pomysł, aby przerobić przyśpiewkę Wisły Kraków na naszą. Chodzi mi dokładniej o coś takiego: Lalalala (gniazdowy) Lalalalala Lalalala Zagłębie! (kibice)

Chodzi Ci o to z klaskaniem ?

Tak, tylko że o to chodzi że są dwie podobne przyśpiewki z klaskaniem i Lalala. Tyle że w jednej jest: Wisła, Wisła, Wisłaaa, Lalalalala Lalalala itd. a mi chodzi o tą co jest Lalala i jeden okrzyk Wisła (można zamienić na Zagłębie). Jutro w każdym bądź razie postaram się wrzucić mp3 z tą przyśpiewką.
jagiellonska_fun

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników