Piosenki Zagłębia ...

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Lars 2006-11-03, 9:36 am

Majsin napisał(a):A odnośnie pieśni, tak jakoś mi się zanuciło na melodię hitu z Wiednia Legii :

Na dobreee
i na złeee
Sooosnoowieeec
Zagłęębieee

aeaeaeaeaeaeaeaeaoo ...

Co Wy na to ?

wg mnie dobre to jest :)
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Chelsea

Postprzez stulatek 2006-11-05, 3:14 pm

Witam

nie chce mi się przedlądać całego tematu..., do piosenki Chelsea można dośpiewać słowa

Kocham Zagłębie
Zagłębie Sosnowiec
Czy dziś wygra
czy też przegra mecz
...
Zagłębie klub ukochany nasz
do wygranej pojdzie dzisiaj marsz

po kropkach nie mam pomysłu i wymyśliłem tylko to co jest napisane :)

poniżej melodia zapodana wcześniej przez CharoN^'a
http://www.republika.pl/tomasz85/Football.rar
stulatek
fryta

Postprzez Smazu 2007-02-12, 7:55 pm

Wiem , że odkopałem historie , ale wpadłem na pomysł żeby śpiewać na wyjazdach "Jesteśmy z Sosnowca" kochanej grupy HR nie całe , ale od
"Moje miasto nie leży w górach, Moje miasto to nie jest zapadła dziura nie mam tam nic, ale tamm chce żyć ! Jesteśmy z Sosnowca oooooo ...... "
A na meczach z Piastem , Śląskiem , Ruchem i za pół roku z Odrą Wodzisław (:) )
''Moje miasto tylko graniczy ze Śląskiem Moje miasto leży w Zagłębiu Dąbrowskim dla nas liczy się dobry mecz, kilka browarów i rozbity łeb"
Smazu
Moderator

Re: Chelsea

Postprzez Last_Man_Standing 2007-02-12, 8:45 pm

stulatek napisał(a):Witam

nie chce mi się przedlądać całego tematu..., do piosenki Chelsea można dośpiewać słowa

Kocham Zagłębie
Zagłębie Sosnowiec
Czy dziś wygra
czy też przegra mecz
...
Zagłębie klub ukochany nasz
do wygranej pojdzie dzisiaj marsz

po kropkach nie mam pomysłu i wymyśliłem tylko to co jest napisane :)

poniżej melodia zapodana wcześniej przez CharoN^'a
http://www.republika.pl/tomasz85/Football.rar

Brawo. :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: :brawo: . Napisane prosto szczegółowo, podana melodia. Nikomu nie trzeba niczego tłumaczyć.
Mnie się to bardzo podoba!
Last_Man_Standing
Żółta kartka

Postprzez 88lukasz 2007-02-12, 11:45 pm

Smazu napisał(a):A na meczach z Piastem , Śląskiem , Ruchem i za pół roku z Odrą Wodzisław (:) )
''Moje miasto tylko graniczy ze Śląskiem Moje miasto leży w Zagłębiu Dąbrowskim dla nas liczy się dobry mecz, kilka browarów i rozbity łeb"

eee, ze Śląskiem niee :lol: [/b]
88lukasz
Żółta kartka

Postprzez Smazu 2007-02-14, 9:49 pm

http://www.youtube.com/watch?v=-B9lAquS714
"Zagłębie Zagłębie Zagłębie , Sosnowiec Sosnowiec Sosnowiec, Zagłębie Sosnowiec Sosnowiec, Zagłębie Sosnowiec Sosnowiec" do 12 sekundy nagrania.Ewentualnie można coś dodać :roll:
eee, ze Śląskiem niee [/b]

Czemu ?
Smazu
Moderator

Postprzez Gość 2007-02-14, 9:56 pm

Smazu napisał(a):http://www.youtube.com/watch?v=-B9lAquS714
"Zagłębie Zagłębie Zagłębie , Sosnowiec Sosnowiec Sosnowiec, Zagłębie Sosnowiec Sosnowiec, Zagłębie Sosnowiec Sosnowiec" do 12 sekundy nagrania.Ewentualnie można coś dodać :roll:
eee, ze Śląskiem niee [/b]

Czemu ?

Bo Śląsk jest z dolegośląska a wogóle po co śpiewać to naszemu układowi.? :lol:
Gość

Postprzez Qni 2007-02-17, 6:11 pm

Moim zdaniem kopiowanie, czy przerabianie piosenek spiewanych na innych stadionach, a uwazane za ich znaki rozpoznawcze np. "You never walk allone" Liverpoolu", nie jest dobrym pomyslem.
Nie wnosza nic nowego i nie powoduja, ze stadion staje sie tym niepowtarzalnym.

Znakomitym akcentem na stadionie Ludowym jest puszczanie/spiewanie piosenki Horrr Show, bo jest wyjatkowa i niepowtarzalna piosenka wyrozniajaca nas na tle marnego repertuaru reszty ekip.

Wpadlem na taki pomysl, aby kolejna piosenka miala melodie najslynniejszego Chlopaka z Sosnowca, Pana Kiepury, a mam na mysli jego, chyba najbardziej znana piosenke "Brunetki, blondynki".
Melodia jest prosta, znana w calej Polsce i latwa do zaspiewania, a poza tym kazdy bedzie wiedzial, ze to jest piosenka czlowieka , ktory jednoznacznie jest kojarzony z Sosnowcem.

Co do slow to nie mam koncepcji, ale jest tutaj tylu zdolnych ludzi ze potrafi ulozyc latwa i wpadajaca w ucho zrwotke.

I jeszcze raz namawiam, aby tworzyc wlasne i niepowtarzalne utwory, bo przy odrobinie wysilku piosenka "Brunetki, blondynki" moglaby stac sie kolejnym znakiem firmowym kibicow Zaglebia Sosnowiec, tak jak to sie stalo z pisenka zespolu Horror Show.
Powodzenia.
Qni

Postprzez Krzysztof15 2007-02-17, 11:32 pm

Bardzo dobry pomysł !

I ja mam podobne zdanie. Adoptowanie piosenek zasłyszanych na Euro Sporcie, czy gdzie indziej, to najzwyklejsze małpowanie.
Poza tym tego typu piosenki rzadko kiedy przebiją się poza młyn, a tu chodzi o to aby ruszyć do śpiewania cały stadion, a więc także przez kibiców w różnym wieku.

W tym temacie podano już dziesiątki różnych linków z hitami, a jak jest każdy widzi i słyszy :(

Kolega ma absolutnie rację, twórzmy coś swojego, coś wyjątkowego i coś co może zaśpiewać cały stadion.

Chciałbym tu przypomnieć pewną (nie moją) propozycję która padła dość dawno, a która przeszła właściwie bez odzewu:

GDZIE JEST TA ULICA
GDZIE JEST TEN DOM
GDZIE JEST TA DRUŻYNA
CO KOCHAM JĄ

ZNALAZŁEM KRESOWĄ ( ZAMKOWĄ )
ZNALAZŁEM DOM
ZNALAZŁEM DRUŻYNĘ
CO KOCHAM JĄ !

GDZIE JEST TA ULICA
GDZIE JEST TEN DOM
GDZIE JEST TA DRUŻYNA
CO KOCHAM JĄ

ZNALAZŁEM ZAGŁĘBIE
ZNALAZŁEM DOM
ZNALAZŁEM DRUŻYNĘ
CO KOCHAM JĄ !!!

( ulicę Kresową można zastąpić ulicą Zamkową i już jest wersja na Stadion Zimowy )

Proste i do podchwycenia przez wszystkich. Wcale nie gorsze niż pochodzące z przedszkola "Tańczymy labada", a śpiewane także przez naszych i nie tylko naszych kibiców

Tak uważam, choć normalnie to słucham metalu, ale piosenka stadionowa ma być łatwa i do zaśpiewania przez wszystkich, bez względu na wiek i zainteresowania, a nie tylko przez grupkę "wtajemniczonych"
A jeżeli do tego będzie wyjątkowa, a nie jakiś plagiat, to będzie super :!:
Krzysztof15

Postprzez *FORUMDINHO* 2007-02-17, 11:58 pm

Zarówno pomysł Qni'ego jak i Krzysztofa mistrzostwo świata. Ultrasi zajmijcie się tym raz, a porządnie a na pewno wyjdzie i będzie zajebisty efekt.

Na prawdę warto!!
*FORUMDINHO*

Postprzez the djinn 2007-02-18, 11:17 am

ja p***le a może jeszcze

Zagłębie Sosnowiec łohoho
najlepszy klub w Polsce łohoho

:twisted: :twisted: :twisted:
the djinn

Postprzez 19_06 2007-02-19, 8:58 pm

http://www.dailymotion.com/visited/sear ... us-chantez

może ktoś wymyśli do tego tekst ? .
jak dla mnie coś pieknego i fajna zabawa .

np.
Kocham Zagłębie ... i coś dodać nie mogłem nic wymyśleć :D
19_06
Żółta kartka

Postprzez mlody1906 2007-02-19, 9:59 pm

Bardzo przypadla mi do gustu ta piosenka. Bardzo bym chcial zeby przyjely sie u nas tego typu przyspiewki (ktore maja wiecej niz dwa slowa, latwo wpadaja w ucho i sa zywe).
Zdaje sobie jednak sprawe, ze nie bedzie to latwe zadanie. Zywiolowosc i temperament osob spiewajacych jest bardzo mala tak wiec nie wiem jakby to wyszlo na zywo na naszym meczu. Atmosfera na meczach jest taka, ze ludziom sie nie chce podniesc rak do klaskania, podskoki sa takie jak psa z kulawymi czterema nogami (widzialem filmik z Frankfurtu gdzie sie sypal beton a jak Norymberga skakala na swoim pietrowym sekorze wydawalo sie, ze lada moment pietro sie zapadnie na tych ponizej). No niestety taka juz nasza mentalnosc i ciezko bedzie nam stworzyc zywiolowa atmosfere.

Niemniej jednak myslalem nad slowami tej do tej melodii i wypocilem cos takiego:

tak jak tam, na dwa glosy:
Klubie kochany !! - My zycie swe oddamy !!
By bronic twych barw !! - Nigdy sie nie poddamy !!
Bedziemy z Toba !! - Nawet w najgorszych chwilach !!
Kochamy tylko !! - Zaglebie Sosnowieckie !!

Zdaje sobie sprawe, ze rymy typu AA BB jak rowniez AB AB tutaj nie wystepuja, jednak podstawcie sobie te slowa pod melodie i napiszcie czy cos Wam sie nie zgadza.
mlody1906
Adventure Group

Postprzez Last_Man_Standing 2007-02-19, 10:06 pm

the djinn napisał(a):ja p***le a może jeszcze

Zagłębie Sosnowiec łohoho
najlepszy klub w Polsce łohoho

:twisted: :twisted: :twisted:

Dobreee :D
Marcin miał fajne PAO wysłał mi kiedyś link na GG, ale ja nie mam histori więc liknu obcnie też nie. Wiem, ze długo sobie łamaliśmy na tym głowę zeby to na nasze zamienić, nieudało się. Marcin zapodaj linka :D
Last_Man_Standing
Żółta kartka

Postprzez Majsin 2007-02-19, 10:19 pm

19_06 napisał(a):http://www.dailymotion.com/visited/search/lens/video/xnz6n_lensnantes-quest-ceque-vous-chantez

może ktoś wymyśli do tego tekst ? .
jak dla mnie coś pieknego i fajna zabawa .

np.
Kocham Zagłębie ... i coś dodać nie mogłem nic wymyśleć :D

Tekst już jest :lol:

http://www.teksty.izg.pl/t/toples/stracilas_cnote.html
Majsin

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice