Nie jestem wyjazdowcem, więc nie wiem co tam podpisujecie.
Jeżeli jednak PZPN i klub zebrał (wymusił) Wasze dane i jest już w ich posiadaniu, a zapomniał zebrać Waszej zgody (pisemne oświadczenie) na posiadanie i przetwarzanie, oraz przekazywanie tych danych, to jest to przestępstwo.
Czy ktoś podpisyawł taką zgodę ?:
(...)
Ponadto zgodnie z ustawą z dnia 28 sierpnia 1997 roku, o ochronie danych osobowych (DZ.U. nr 133, poz. 883), wyrażam zgodę na udostępnianie i przetwarzanie moich danych osobowych teraz i w przyszłości, w celach..........
przez .............. z siedzibą w ...................(adres).
Jednocześnie wyrażam zgodę na przekazanie moich danych osobowych ......
(należy wpisać pełną nazwę podmiotu z adresem - np. Komenda Miejska Policji w Koziej Wólce :wink: ), w celach .....(wpisać cel), co wypełnia dyspozycja art.47, ust 3, pkt 2 i 3 powołanej Ustawy.
Ponadto zastrzegam sobie prawo wglądu do własnych danych osobowych, oraz do ich uaktualnienia"
Tak więc zbieranie, posiadanie i "obrót" (nie mogą być przekazywane swobodnie, nie wiadomo gdzie i komu się podoba) danymi osobowymi sankcjonują odpowiednie arytykuły Ustawy, a nie wymysły np. kogoś w klubie.
Nie mam pojęcia jakie przepisy obowiązują przy organizacji imprez sportowych, ale Ustawa ma zawsze wyższą rangę niż jakieś/czyjeś przepisy, czy zarządzenia (nie zapisane w Ustawie i do tej Ustawy)
Pzdr.