Młodzieżowy hokej w Sosonowcu

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Młodzieżowy hokej w Sosonowcu

Postprzez Przemek26 2006-09-06, 8:54 pm

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3599767.html

Źle się dzieje z sosnowieckim hokejem skoro może dojść do sytuacji że w Sosnowcu nie będziemy mieli szkolenia młodych ambitnych chłopaków. W jaki sposób mamy zbudować silną drużynę skoro możemy ja juz niedługo opierać na transwerach z innych klubów ( raczej mało prawdopdobne) wiadomo czemu. Już poprzedni sezon pokazał że mamy zdolną młodzież . Oby dalej była.
Przemek26

Postprzez Adi89 2006-09-08, 7:26 am

znając zycie wszystko opiera sie o pieniądze, bo Polska woli inwestowac we wszystko opróćz młodzieży.
Adi89

Postprzez KaD 2006-10-10, 3:29 pm

nie wiedziałem gdzie to w kleić ale wydaje mi się że to najlepsze miejsce

Rezerwowe lodowisko Zagłębia zostanie rozebrane

Po ostatniej zimie okazało się, że obfite opady śniegu naruszyły stabilność konstrukcji. Pojawił się więc pomysł, by obiekt wyremontować za około 2,5 mln zł. Ostatecznie wygrała jednak koncepcja, by rozebrać ściany i sufit, a do dyspozycji hokeistów zostawić tylko płytę lodowiska. - Dzięki temu, po zamontowaniu oświetlenia, nadal mogłyby się tam odbywać treningi i mecze grup młodzieżowych - wyjaśnia Zbigniew Drążkiewicz, dyrektor sosnowieckiego MOSiR-u.

Lodowisko ma zostać na nowo otwarte za około dwóch miesięcy. Niewykluczone, że po wyborach samorządowych zapadnie decyzja o ponownym zabudowaniu obiektu.

gazeta.pl
KaD

Postprzez HrabiaZąbek 2006-10-10, 8:09 pm

No pięknie z takim myśleniem to daleko nie zajdziemy.A kiedyś Sosnowiec słynął ze szkolenia młodzieży :roll: .Widać że dla kogoś hokej w Sosnowcu jest jak "piąte koło i wozu" czyli zbędny :evil: .
HrabiaZąbek

Postprzez warchlak 2006-10-11, 7:31 am

wszystko po wyborach. a dlaczego nie teraz :?: o nowym lodowisku możemy zapomniec tak samo jak o super trybunach i oświetleniu na Ludowym :roll:
warchlak
Prowokator

Postprzez Przemek26 2006-11-12, 9:36 am

Czy orientuje się ktoś o której jest mecz U-18 na Zimowym?
Przemek26

Postprzez Łuki19 2006-12-11, 12:56 pm

Szkoda mi zawodników wychowanków ktorzy sa z Sosnowca nawet tych starszych ktorzy niemają możliwosci grać w Sosnowcu mówie tu o np Mateuszu Bernacie bracie Tobiasza Bernata który poszedł do GKS Katowice albo Krzysku Kozłowskim ktory gra w Jastrzebiu.Oni nie dostali się do 1 zespołu.
Łuki19
Obserwowany

Postprzez michał 09 2006-12-18, 3:42 pm

Do finałów mistrzostw Polski juniorów jeszcze daleko, ale PZHL już szykuje niespodziankę dla obrońców tytułu, czyli drużyny Zagłębia Sosnowiec. - Zostaliśmy poinformowani, że w naszej drużynie nie będzie już mógł grać Teddy Da Costa.Wszystko dlatego, że Teddy ma też francuskie obywatelstwo. W związku ktoś jednak zapomniał, że nasz zawodnik ma też polski paszport [matka hokeisty jest Polką - przyp. red.] - mówi Tomasz Pawłowski, prezes klubu.

Z naszych informacji wynika, że to działacze innych klubów naciskają na PZHL, by zabronił grać Da Coście, a tym samym zwiększył szanse ich drużyn na pokonanie Zagłębia. Jeden z działaczy PZHL-u potwierdził nam te informacje. Dodał też, że jeżeli PZHL rzeczywiście zabroni grać Francuzowi, to narazi się na śmieszność, gdyż na całym świecie w juniorskich drużynach roi się od obcokrajowców i nikt nie robi z tego problemu. - Sprawa jest o tyle dziwna, że wcześniej Teddy grał w juniorskich rozgrywkach także w barwach Unii Oświęcim. Jeżeli PZHL zabroni grać naszemu zawodnikowi, to skierujemy sprawę do sądu w związku z ograniczeniem praw obywatelskich - zapowiada Pawłowski .
Gazeta Wyborcza
Pzhl to jeszcze większe ścierwo niż Pzpn.Wara gnoje od Teddego.
michał 09

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-12-18, 3:52 pm

doczytales ze chodzi o JUNIORÓW ? Ja akurat jestem tego samego zdania, seniorzy niech sie nie wpieprzaja w gry juniorskie, bo w kategoriach juniorskich nie chodzi nawet o zwycięstwo a o to by chłopaki powalczyli, sprobowali gry o stawke, pod jakims ciśnieniem.
BuBy_MaDnEss_#4

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2006-12-18, 3:57 pm

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):doczytales ze chodzi o JUNIORÓW ? Ja akurat jestem tego samego zdania, seniorzy niech sie nie wpieprzaja w gry juniorskie, bo w kategoriach juniorskich nie chodzi nawet o zwycięstwo a o to by chłopaki powalczyli, sprobowali gry o stawke, pod jakims ciśnieniem.

To niech walcza i sie ucza od lepszych :)
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-12-18, 3:59 pm

hehe ja jak moja druzyna miala grac w basket przeciwko seniorom, to od razu mecz sie odpuszczalo, bo z gory przegrany i mozna bylo olać ;)
BuBy_MaDnEss_#4

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2006-12-18, 4:02 pm

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):hehe ja jak moja druzyna miala grac w basket przeciwko seniorom, to od razu mecz sie odpuszczalo, bo z gory przegrany i mozna bylo olać ;)

I dlateg teraz nie grasz w NBA :lol:
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-12-18, 4:03 pm

takie życie :cry:
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez michał 09 2006-12-18, 6:06 pm

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):doczytales ze chodzi o JUNIORÓW ? Ja akurat jestem tego samego zdania, seniorzy niech sie nie wpieprzaja w gry juniorskie, bo w kategoriach juniorskich nie chodzi nawet o zwycięstwo a o to by chłopaki powalczyli, sprobowali gry o stawke, pod jakims ciśnieniem.
Oczywiście że się doczytałem , ale przyznaj że naszemu klubowi w rozgrywkach młodzieżowych przydałby się sukces , a tak wogóle to Teddy jest rocznik 86 więc jak najbardziej może brać udział w tych rozgrywkach , a rok temu choćby w Stoczniowcu grali zawodnicy z pierwszego składu (Rompkowski,Rzeszutko)
michał 09

Postprzez Przemek26 2006-12-20, 8:16 am

Klub NHL zainteresowany trzema Polakami

Skauci klubu NHL, Columbus Blue Jackets zainteresowali się trzema polskimi hokeistami, uczestniczącymi w mistrzostwach świata dywizji 1 dwudziestolatków w Odense.

Ich uwagę zwrócili Dariusz Gruszka i Paweł Połącarz z SMS Sosnowiec oraz Grzegorz Pasiut z drużyny Comarch Cracovia Kraków.

Jak dotąd poszukiwacze talentów z zaoceanicznych klubów nie interesowali się wieloma polskimi hokeistami. Do tej pory z draftu do klubów NHL trafili - Mariusz Czerkawski (wybrany przez Boston Bruins) i Krzysztof Oliwa (New Jersey Devils), którzy przez lata występowali w tej lidze. Wybrani zostali także Patryk Pysz, przez Chicago Blackhawks, oraz trzy lata temu Marcin Kolusz - przez Minnesota Wild, ale nie grali w NHL.

Szukamy wzmocnień zagranicą a perełki mamy pod nosem.
Przemek26

Powrót do Hokej