Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy i trenerów

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez krzysztof 2006-07-27, 8:09 pm

adas napisał(a):
Tadeusz Wisniewski napisał(a):Wg mnie jasno widac ze od kiedy odszedl trener Tochel transfery ruszyly
i to te ktorych trener Tochel nie dostal, a mianowicie BEREK to przeciez
jest wymysl trenera Tochela, bramkarza wojowal az dostal z Wodzislawia
Bebna juniora, dopiero za sprawa trenera Tochela przyszli dwaj mlodzi
bramkarze z Lodzi i Jastrzebia.

PANIE TADEUSZU TO JA PANU COŚ POWIEM. BEREK NIE CHCIAŁ GRAĆ W ZAGŁĘBIU GDYŻ TRENOWANE BYŁO PRZEZ TRENERA TOCHELA! ...

hmmm... dziwne, a teraz nagle jak trenerem jest Białek to zarząd KSZO stwierdził, że warto sprzedać tego zawodnika do Zagłebia, bo KSZO też jest zwaśnione z Tochelem ? :roll:
Zgodzę się jedynie z przedostnim zdaniem. Ktoś musiał odejść, teraz Rudy musi pokazać za wszelką cenę, ze zmiana trenera była dobrym posunięciem, bo wie, że jak się w tym sezonie nie powiedzie to następny może być on.
krzysztof

Postprzez bankier 2006-07-27, 9:21 pm

a ja swoje (za co upomniał mnie trener Tochel na spotkaniu z forumowiczami) - jesli nie wiadomo o co chodzi to chodzi o pieniądze.

dowodów na to nie mam - jednak spiskowa teoria dziejów jest prosta... gracze ściągani do Zagłębia przez Tochela odpalali działkę swojemu mocodawcy...

i takie glosy (przede wszystkim w stosunku do Berka - który jako gracz o ugruntowaje pozycji w II lidze, nie godził się na taki obrót sprawy) pojawiają się w kuluarach....

- moja opinia jest subiektywna i nikomu z Was nie nakazuję się pod nią podpisywać!
bankier

Postprzez PawełK 2006-07-27, 10:20 pm

Po sparingu z Bełchatowem, jak już było wiadomo, że Berensztajn jest zawodnikiem Zagłębia, zadałem wprost pytanie czy osoba trenera Tochela miała jakikolwiek wpływ na jego grę w Sosnowcu odpowiedział, że nie i że teraz oferta jaką zaproponował nasz klub była najkorzystniejsza.
PawełK
pyszałek

Postprzez problematyk-ziom 2006-07-27, 10:44 pm

krzysztof napisał(a):Zgodzę się jedynie z przedostnim zdaniem. Ktoś musiał odejść, teraz Rudy musi pokazać za wszelką cenę, ze zmiana trenera była dobrym posunięciem, bo wie, że jak się w tym sezonie nie powiedzie to następny może być on.

ludzie Wam ciągle mało... ja uważam że to co zostało zrobione w klubie teraz jest naprawde sporym osiągnięciem! Jeżeli TY dalej się czepiasz i uważasz ze teraz Dyr. Rudy musi jeszcze coś udawadniać to chyba z Libanu wróciłeś niedawno z całym szacunkiem! Ostatnio nawet kol. Cygan był pod wrażeniem z tego co czytałem na forum (a musze przyznac, że z jego strony takie słowa zrobiły na mnie wrażenie)... Transfery zrobione, ostatnio kontrakty przedłużone z czołowymi zawodnikami, sponsor nowy się włączył, karnety potaniały jak na mój gust to nawpawde bardzo dużo jak na tak krótką przerwe! I zaraz będzie że jestem stronniczy ale spójrzymy obiektywnie!

A co Do Berensztajna był on wolnym zawodnikiem i jakoś nie przyszedł do Nas 2 lata temu wiec nie wiem gdzie tu upatrywać znaczacej roli zarządu KSZO? Ale też jest doświadczonym człowiekiem (nie tylko piłkarzem) i ma klase, Paweł czy uważasz że powiedział by wprost nawet jeżeli KT mu nie pasował w rozmowie z Tobą? Troche dyplomacji... Fakty są takie że nie trafił do Nas w dwóch wczesniejszych podejściach.
problematyk-ziom

Postprzez adas 2006-07-28, 5:27 am

PAWEŁ-FB'03 napisał(a):Po sparingu z Bełchatowem, jak już było wiadomo, że Berensztajn jest zawodnikiem Zagłębia, zadałem wprost pytanie czy osoba trenera Tochela miała jakikolwiek wpływ na jego grę w Sosnowcu odpowiedział, że nie i że teraz oferta jaką zaproponował nasz klub była najkorzystniejsza.
A SPODZIEWAŁEŚ SIĘ INNEJ ODPOWIEDZI? OFERTA ZAGŁĘBIA BYŁA NAJKORZYSTNIEJSZA. W WYWIADACH Z NOWYMI ZAWODNIKAMI ZA KAŻDYM RAZEM PRZEWIJA SIĘ TAKA ODPOWIEDŹ I JEST TO PRZEJAW DYPLOMACJI, NICZEGO INNEGO.
adas

Postprzez WOJTEK 2006-07-28, 6:18 am

A ja przypominam: temat jest o BYŁYCH a nie obecnych piłkarzach naszego klubu.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Przemek26 2006-07-28, 6:48 am

ROZMOWA Z DANIELEM CHYLASZKIEM

Maciej Blaut: Od Pańskiego transferu minęło już kilka tygodni. Opłacała się ta zmiana?

Daniel Chylaszek: Jestem przekonany, że tak. Piast to solidna i poukładana drużyna, która przed tym sezonem postawiła sobie bardzo jasne i konkretne cele.

Zagłębie - podobnie jak Piast - również gra o awans do ekstraklasy. Po co więc ta przeprowadzka?

- Rzeczywiście, obie drużyny chciałyby w tym sezonie powalczyć o jak najwyższe miejsce w lidze. Kulisy mojego transferu są bardzo proste - w Sosnowcu kończył się mój kontakt, a gliwicki klub złożył mi bardzo konkretną propozycję. Co prawda potem dostałem także ofertę z Zagłębia, ale pojawiły się problemy w negocjacjach i ostatecznie nie dogadałem się z dyrektorem Rudym. Różnicy w poziomie kontraktów nie ma - oba kluby płacą bardzo podobnie.

Jak porównałby Pan siłę obu zespołów?

- Moim zdaniem Piast i Zagłębie są głównymi faworytami do awansu. Siła obu drużyn jest porównywalna. Gra Piasta opiera się na kilku bardzo doświadczonych piłkarzach, jak Mirosław Widuch, Adam Kompała czy Darek Solnica. Drużyna jest uzupełniona młodymi i zdolnymi zawodnikami, którzy specjalnie starszym nie ustępują. Z kolei w drużynie Zagłębia wyróżniłbym bardzo solidnego Dzenana Hosicia oraz imponujących w ostatnim czasie dobrą formą Marcina Lachowskiego i Arka Kłodę. Na dodatek w ostatnim czasie klub z Sosnowca wzmocnił się kilkoma niezłymi piłkarzami. (...)

Zagra Pan w tym meczu?

- Bardzo bym tego chciał... Z ostatnich treningów przed meczem wynika jednak, że raczej nie wyjdę w podstawowym składzie. (...)

źródło: Wojciech Todur, Maciej Blaut, gazeta.pl

Przemek26

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-07-28, 6:34 pm

WOJTEK - nie wysylaj mnie w kosmos bo to jest o bylym trenerze.
Kol. Bankier - jezeli to sie sprawdzi co napisales to Pan KT straci
wszystko w moich skromnych oczach jako szkoleniowiec.
Aczkolwiek pamietam wypowiedz KT na ten temat, ktora byla jednoznaczna, ze NIE
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Leyton 2006-07-28, 7:54 pm

adas napisał(a):PANIE TADEUSZU TO JA PANU COŚ POWIEM. BEREK NIE CHCIAŁ GRAĆ W ZAGŁĘBIU GDYŻ TRENOWANE BYŁO PRZEZ TRENERA TOCHELA! MORAŚ? Z CAŁYM SZACUNKIiEM, ALE NIE BYŁ TO CZŁOWIEK TRENERA TOCHELA. DZIŚ MAMY PRZYKŁAD, ŻE NAWET W SWOIM SŁABIUTKIM PODBESKIDZIU TRENER TOCHEL NIE WIDZI MIEJSCA DLA BAJERY. MAM WIELKI SZACUNEK DLA TRENERA TOCHELA, ALE JUŻ DZIŚ MÓWIĘ TO JASNO I WYRAŹNIE - KTOŚ MUSIAŁ ODEJŚĆ, ALBO DYREKTOR ALBO TRENER, ODSZEDŁ TRENER I DOBRZE SIĘ STAŁO![/i]

Dzisiejszy komentarz z meczu w Gliwicach jakby temu przeczył:
"Ch...wa gra Zagłębia...." "Jesteśmy zawstydzeni postawą Zagłębia" itd.... Ale po Tochelu przed meczem fajnie się jeździło, nieprawdaż ???

FAJNY MAM PODPIS I JESTEM DUMNY Z TEGO ŻE , ŻE OD 2 KWIETNIA 2006R GO NIE ZMIENIŁEM .....
Leyton

Postprzez emdżej 2006-07-29, 8:52 pm

Łuczywek zagrał w podstawowym składzie Górnika w meczu z Wisłą. Zszedł w 62 minucie. Ujek zagrał cały mecz przeciwko Łęcznej
emdżej

Postprzez twari 2006-07-30, 8:27 pm

Piterek (P.Pitry) zagrał całą drugą połowę w barwach Lecha który notabene potrafił podnieść się z 0-2 i wygrać mecz 3-2! I to w ostatnich 10 minutach...
twari

Postprzez mezo 2006-07-30, 9:35 pm

Janusz Wolanski zostal zdjety na trzy minuty przed koncem regulaminowego czasu gry w dzisiejszym meczu "Jagi" z KSZO Ostrowiec Świetokrzyski. Byl jedna z najbardziej wyróżniajacych sie postaci na boisku.
mezo

Postprzez emdżej 2006-07-30, 9:42 pm

Butryn grał do 68 minuty w Stalowej Woli
emdżej

Postprzez twari 2006-07-30, 10:41 pm

Wie ktoś co slychac u Bebna i Warakomskiego? I u Jankowskiego? :)
twari

Postprzez MACIEK 86 2006-07-30, 11:02 pm

emdżej napisał(a):Butryn grał do 68 minuty w Stalowej Woli

Zarobił również żółtą kartke i sprowokowal rzut karny dla Stali

twari napisał(a):Wie ktoś co slychac u Bebna i Warakomskiego? I u Jankowskiego?

Beben szuka cały czas klubu,Warakomski również jest bez klubu, natomiast Warta Poznań(ciekawe czy poznali sie już na Błażeju :twisted: ) wznawia rozgrywki za 2 tygodnie
Poza w/w graczami:Drzymont cały mecz na ławce rezerwowych, a Kubica rozegrał 90min
MACIEK 86

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna