Fan-Cluby

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez Tomaszek 2006-07-03, 10:18 pm

kumpel mi mówił, że będąc w robocie (rozwozi browar z Żywca) był na ulicy Reja w Jaworznie i zauważył osobnika płci męskiej w wieku ok 35 lat w piłkarskiej koszulce Zagłębia :)
Tomaszek
Żółta kartka

Postprzez WAB 2006-07-07, 7:20 pm

Jeszcze kilka lat temu, w Sławkowie, był ok. 20 osobowy fan-club Gieksy i to raczej -nienastolatków- że tak napiszę. Jednak część towarzystwa się postarzała, część "miała ciężko" przez naszych kibiców (szczególnie kilka akcji ekipy z Mydlic i Gołonoga u mnie na osiedlu "wybiło" z głowy niektórym "kibiciwanie"), a narybku się nie dorobili. Obecnie stałej ekipy nie mają, czasami ustawiają się na naszych kibiców wracających pociągiem do Sławkowa, Bukowna i Olkusza - jakiś rok temu paru naszych dosyć mocno trafili. Ale to raczej jednorazowe akcje. Na najważniejszym meczu w zeszłym sezonie - z Tychami - byli w dwa samochody.
My ekipy nie posiadamy - chociaż parę osób (wiem o 5) jest prawie na każdym meczu. Od tej wiosny wiem nawet o prawie 6 :wink: - zakaz stadionowy się skończył :lol:. Na ważniejsze mecze rusza się wiecej osób, ale raczej starszych, pamiętających jeszcze lata osiemdziesiąte. Nadzieją jest stan w młodym pokoleniu - wśród nastolatków jest spore ciśnienie na Zagłębie (szczególnie w okolicach nowego osiedla na Hrubieszowskiej), chociaż nie wiadomo, w co się to przerodzi. Przydałby się sportowy sukces, aby sie może ruszyło rówinież kibicowsko. Jak coś powaliłem, to niech mnie mój brat poprawi. 8)
WAB

Postprzez Machel 2006-07-14, 8:39 am

chciałbym sie dowiedzieć co łączy kibiców Zagłębia z Olkuszem bo z tego co mi wiadomo to w olkuszu kibicują Wiśle K :evil: a więc prosze o wszelakie info na temat fun clubu w olkuszu :!: :!: :!:
:arrow: (min. ilość fanatyków)
Machel
Żółta kartka

Postprzez ACTORINO 2006-07-14, 8:58 am

W Olkuszu dominacja Wisły Kraków. Potem według mnie Zagłębie Sosnowiec i GKS Katowice. Dotychczas widziałem tam tylko typów w barwach Wisły, Zagłębia i warszawskiej Legii :) 3 dni temu siedziałem sobie na ryneczku w Olkuszu i zauważyłem 2 kolesi co sobie w koszulkach klubu z Katowic paradowali. Trochę mnie to zaskoczyło, gdyż często w wakacje do Olkusza jeżdżę i do tej pory nikogo w barwach GieKSy nie widziałem :?
ACTORINO
Żółta kartka

Postprzez Zaglebiak 2006-07-14, 10:04 am

W Olkuszu tez jest wiele ekip jak w Jaworznie i Zawierciu. Zawiercie to przewaga Ruchu 40%, Zaglebia jest 30%, GKSu 25%, Gornika Zabrze 5%.
Zaglebiak

Postprzez BANITA 2006-07-15, 10:44 pm

Mieszkamy chyba na takich terenach gdzie nie ma miast w ktorych jest ekipa tylko jednego klubu, co do zawiercia to zdecydowanie najmocniejszy jest tam
Ruch, a jego potencjał oceniłbym na 80 %, w Jaworznie to chyba wszyscy wiemy jak jest, ogolnie oceniajac to wydaje mi sie ze najbardziej rozwijaja sie ekipy GIEKSY I GORNIKA, a ZAGłEBIE I RUCH tak jakby staneły w miejscu, za przykład moga posluzyc Strzemieszyce,Wojkowice,Warpie,Wolbrom gdzie od lat sa mniejsze lub wieksze ale fan-cluby GIEKSY, natomiast Zagłebia poza Zaglebiem wDabrowski raczej nie widac, nie bede wypowiadałsie na temat Tarnowskich gor bo nie mam pojecia jak wyglada tam sytuacja.
GKS KATOWICE ULTRA GROUP " VIP " 1997
WOJKOWICE -ZYCHCICE
URODZENI NA ZAGłEBIU , WYCHOWANI PRZEZ GKS
BANITA
JUDASZ

Postprzez wieszczu 2006-07-16, 7:59 am

BĘKARTOM BEZ HONORU MÓWIMY STANOWCZE NIEEE !!!! :evil:

MOJA WYOBRAŻNIA NIE SIĘGA TAK DALEKO,ABYM MÓGŁ KIEDYKOLWIEK ZROZUMIEĆ JAK MOŻNA URODZIĆ SIĘ NA NASZEJ ZAGŁĘBIOWSKIEJ ZIEMI I POTEM ZAPRZEDAĆ DUSZĘ ŚLĄZAKOM-NAJWIĘKSZEMU WROGOWI.ZERO TOLERANCJI DLA TAKIEGO ŚCIERWA!!!!
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez kiler 2006-07-16, 8:09 am

wieszczu napisał(a):BĘKARTOM BEZ HONORU MÓWIMY STANOWCZE NIEEE !!!! :evil:

MOJA WYOBRAŻNIA NIE SIĘGA TAK DALEKO,ABYM MÓGŁ KIEDYKOLWIEK ZROZUMIEĆ JAK MOŻNA URODZIĆ SIĘ NA NASZEJ ZAGŁĘBIOWSKIEJ ZIEMI I POTEM ZAPRZEDAĆ DUSZĘ ŚLĄZAKOM-NAJWIĘKSZEMU WROGOWI.ZERO TOLERANCJI DLA TAKIEGO ŚCIERWA!!!!

mnie to osobiscie jebie :wink:
ich wybor nie ?
Polska to wolny kraj przeciez
w takim razie Fc Legii ze slaska tez jest feee ? :?
kiler

Postprzez wieszczu 2006-07-16, 8:22 am

ALE MNIE TO NIE JEBIE!!! NIECH WYPIER..... NA ŚLĄSK,BO TAM JEST ich MIEJSCE A NIE TUTAJ.DLA TAKICH ludzi MAM TYLKO POGARDĘ I ZERO SZACUNKU.TO WSZYSTKO W TYM TEMACIE Z MOJEJ STRONY.
WŁAŚNIE Z TAKIM PODEJŚCIEM DO SPRAWY,ŻE KOGOŚ TO JEBIE TA ZARAZA MOŻE SIĘ ROZMNOŻYĆ I NALEŻY ich NISZCZYĆ W ZARODKU!
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez Ader 2006-07-16, 8:53 am

kiler napisał(a):w takim razie Fc Legii ze slaska tez jest feee ? :?

no wlasnie wieszczu?
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez PTAQ84 2006-07-16, 8:55 am

BANITA napisał(a):Wojkowice.. gdzie od lat sa mniejsze lub wieksze ale fan-cluby GIEKSY,
GKS KATOWICE ULTRA GROUP " VIP " 1997
WOJKOWICE -ZYCHCICE
URODZENI NA ZAGłEBIU , WYCHOWANI PRZEZ GKS

raczej te mniejsze albo bardzo małe..ciekawe że nikt nigdy się w barwach na mieście się nie pokazuje..niby jeździ ktoś ale w Wojkowicach o was cichutko..może jeszcze flage macie? :)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez wieszczu 2006-07-16, 9:37 am

Ader napisał(a):
kiler napisał(a):w takim razie Fc Legii ze slaska tez jest feee ? :?

no wlasnie wieszczu?

Kolego Ader na temat fanclubów Legii nie będę się wypowiadał,bo mnie to nie interesuje.Jestem Zagłębiakiem,a nie Legionistą.Legię jako klub darzę szacunkiem za Naszą wieloletnią zgodę,ale nic poza tym.
wieszczu
Żółta kartka

Postprzez BANITA 2006-07-16, 4:24 pm

Ptakq, tak dla twojej wiadomosci to raczej nie mamy juz po nascie lat i nie bawi nas gonienie sie po parku z jakimis malolatami, raczej interesuje nas oprawa kazdego meczu, nie uwazamy sie za jakas wielka ekipe bo jest nas raptem kilka osob zreszta jak jestes kumaty to powinienes wiedziec o kogo chodzi, nigdy nie bylo zadnych powazniejszych akcji miedzy nami bo w wiekszosci sie znamy, a jesli ogolnie oceniajac Wojkowice to jest glownie ZAGłEBIE, ALE W 90% sa to ludzie ktorzy tylko sie utozsamiaja z tym klubem,a ludzi ktorzy konkretnie jezdza jest garstka o czym swiadcza wasze liczby wyjazdowe. jesli chodzi o fane to raczej utozsamiamy sie z grupa ktora ma fane VIP, fany z Wojkowic raczej nie bedzie, predzej bedzie to wieksza fana na wyjazdy,łaczona wszystkich ekip z terenow Zagłebia.
do zobaczenia za rok
BANITA
JUDASZ

Postprzez WOJTEK 2006-07-16, 4:34 pm

Za rok ?? Ciekawa teoria...
Wieszczu - spasuj odrobinkę.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Sadek 2006-07-16, 4:57 pm

Znam 2 osoby z Kroczyc (za Zawierciem na trasie Kielce), którzy jeździli na Zagłębie, ale już im się "odechciało" kibicowania i osobę z Łaz, wiernego fana Zagłębia, obecnie mieszkająca w Sosnowcu.

Sadek
dj. transfer

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice