Krzysztof Tochel - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Leyton 2006-04-15, 11:51 am

Kawałek wywiadu z Tochelem z grudnia 2005:

Czy nie jest tak że to Pan Rudy ma więcej do powiedzenia w sprawie transferów niż Pan ?
Przemek26

K.T.: Tak podzielone sÄ… kompetencje w naszym klubie.

Czy nie powinno być tak że Krzysztof Tochel mówi: chcę mieć tego , tego i tego a klub ma zrobić wszystko by ci piłkarze pojawili się w Zagłębiu?
Przemek26

K.T.: Może i tak powinno być, ale tak na pewno nie jest.

W wywiadzie dla GW wspomniał trener że szukamy napastnika do 23 lat z kartą w ręku i żeby nie dużo chciał. Czy w związku z taką polityką klubu może Pan "rozwinąć skrzydła" jeśli chodzi o transfery, tzn. czy zawodników tych których pan chce to pan ma?
BuBy

K.T.: Niestety o wzmocnieniach nie mogę się wypowiadać. Moim zadaniem jest wyszukanie zawodników, którzy pasują do mojej koncepcji gry, ale dalszą częścią rozmów zajmuje się dyrektor, występujący tu w roli menedżera. Ja podałem kilka nazwisk, dodatkowo zgłaszają się sami zawodnicy, ale na pewno nie będą to jakieś wielkie nazwiska, gdyż musimy dostosować zawodników do postawionych przez nasz klub wymogów.

Komentarz do wypowiedzi Pani Grodeckiej na temat transferów pozostawię dla siebie.
Leyton

Postprzez robercik 2006-04-16, 6:56 pm

No i macie to przywiazanie Tochela do Zaglebia. "Chlopczykowi" zabrali zabawki, wygonili z piaskownicy i juz leci do sadu.
Zaczniecie pisac o szacunku do jego pracy i takich tam. OK, szacunek za jego poprzednia prace dla Zaglebia mam, ale trenera rozlicza sie za wyniki a nie przywiazanie do klubu (ktorego juz chyba nie ma).
Wynikow od dluzszego czasu nie bylo, rozgrywajacego nie potrzebowal w zespole, transfery szkoda gadac.
Takie jest moje zdanie.

Pozdrawiam i Wesolych, Spokojnych Swiat.
robercik

Postprzez Socio 2006-04-16, 9:30 pm

Jasne a kto pasowal do koncepcji gry Tochela ? Bo jakos o Drumlaku stwierdzil ze go nie chce, Berensztajn tez niedobry a z Kompala nawet nie chcial rozmawiac. Ale za to pasowali jak ulal Jankowski, Butryn. Oni sa ok - typowe walczaki i 'zapierdalacze' ktorych jedynym mankamentem jest to ze slabo w pilke graja.
Socio

Postprzez olo69 2006-04-17, 10:57 am

O Drumlaku pisałem już w innym miejscu, Berensztajn miał wczesniej propozycję i z niej nie skorzystał, natomiast czy Ty słyszałeś jak Kompała "godo", ja wole, żeby robił to po drugiej stronie Brynicy,. jakby wydarł morde na całe boisko po Ślunsku to dla wielu osób mogłoby to być nieprzyjemne uczucie
olo69

Postprzez Socio 2006-04-17, 11:48 am

Za to masz zawodnikow ni 'godojacych' ktorzy nie umieja grac i dzieki tym transferom mozemy grac w barazach o utrzymanie.
Socio

Postprzez maras24 2006-04-17, 12:27 pm

Socio napisał(a):Za to masz zawodnikow ni 'godojacych' ktorzy nie umieja grac i dzieki tym transferom mozemy grac w barazach o utrzymanie.

ale o tym ze grajkowie których Tochel sprowadził w zeszłym roku i dzięki którym niespadliśmy do 3 ligi i unikneliśmy baraży to juz zapomniałeś nie??? a to że ma zamiar podac klub do sądu..no cóż jak ktos komuś w pracy nie wypłaca kasy z kontraktu to tak sie to własnie załatwia wiec nierozumie niektórych..
maras24

Postprzez Socio 2006-04-17, 12:35 pm

Oczywiscie ze jak ktos nie placi tego co sie nalezy to trzeba isc do sadu tylko ze ja slowa o ty nie pisalem bo nie chce sie wypowiadac na temtat ktory znam tylko z gazet. Co do trafionych transferow zgadzam sie. Tylko ze to wlasnie byli zawodnicy z nazwiskami- o ktorych wiadomo ze pewien poziom prezentuja- Hosic, Adzem, wczesniej Ujek, Lachowski, jedyne odkrycie to Pitry. Zmierzam do tego ze skoro wtedy KT mogl to po co pozniej zaczal sprowadzac gosci o ktorych nikt nie slyszal i nikt poza Zaglebiem nie chcial- vide Jankowski czy Butryn. Spisz sobie wszystkie transfery przez te 4 lata i sprawdz ile bylo naprawde trafionych- srednio 1 na 8....
Socio

Postprzez maras24 2006-04-17, 12:57 pm

W ten sposób o transferach to mozna dyskutować i dyskutować czy trafione czy nie.. a skąd mozna wiedzieć czy np taki Kompała by sie u nas przyjął??przecież był w Białymstoku i co??pozbyli sie go tak szybko jak i go tam ściągneli a to ze teraz dobrze gra w Gliwicach o czymś świadczy??tzn że byłby dobry i w Zagłebiu??A nazwiska które wymienia Grodecka ze Tochel niby ich nie chchiał:Błaszczykowski ??bez jaj nie mamy kasy na zatrzymanie Ujka , Pitrego jak już to ktoś zauważył a byłaby na Błaszczykowskiego??i druga sprawa jeśli tak bardzo zależało zarządowi na piłkarzu z górnej półki to dlaczego kasa za Pitrego na to nie poszła tylko na wyjazd na Cypr??a Tochel miał szukac kogoś z karta na ręku..i co czy to jest wina Tochela???Zawsze bedą głosy za Tochelem i przeciw mój zawsze bedzie za bo uwzam ze zrobił wszystko co w tej sytuacji było do zrobienia.Wiadomo że łatwiej wyrzucić trenera niż 11 grajków...
maras24

Postprzez Socio 2006-04-17, 1:23 pm

Jasne sa za i przeciw. Co sie stalo to sie stalo. Nie wiem czy faktycznie byla szansa zeby grali u nas ci zawodnicy o ktorych Grodecka mowila. Fakt jest ze KT temu nie zaprzeczyl. Trudno nie ma sensu wyciagac teraz brudow tylko trzeba wierzyc ze Bialkowi sie uda, wywala Rudego i bedzie lepiej w klubie bo gorzej byc nie moze.
Socio

Postprzez problematyk-ziom 2006-04-17, 1:27 pm

[quote="maras24"]A nazwiska które wymienia Grodecka ze Tochel niby ich nie chchiał:Błaszczykowski ??bez jaj nie mamy kasy na zatrzymanie Ujka , Pitrego jak już to ktoś zauważył a byłaby na Błaszczykowskiego??quote]

Błaszczykowski nie miał przejść z Wisły Karków do nas... tylko z KS Częstochowa z 4 ligi... bo wtedy właśnie pojewił się pomysł sćiągnięcia go ale KT stwierdził że jest to zbędny dla nas zawodnik... i po pół roku trafił do Wisły gdzie szybko wywalczył miejsce w pierwszej jedenastce i grał w eliminacjach do ligi mistrzów... ale był nieprzydatny dla Zagłebia prowadzonego przez KT... wniosek?a przychodząc do nas z 4 ligi myśle że byłby zdecydowanie "tańszy w utrzymaniu" niż Ujek...

a co do trenera i sadu... co TY wiesz na ten temat? kto nie płaci KT? klub się wywiązuje... pensje trener dostaje i będzie dostawał... ale goła pensje... a odcięto mu wszystkie dodatki i bonusy które łączą się z prowadzeniem pierwszej drużyny... to chyba proste... prowadzisz pierwszy zespół dostajesz pieniadze za prowadzenie pierwszego zespołu... nie prowadzisz pierwszego zespołu to chyba logiczne ze nie dostajesz pieniędzy za prowadzenie pierwszego zespołu... czy może powinno być inaczej Twoim zdaniem?

a ile wynosi pensja a ile "dodatki" to się domyślcie... skoro KT podaje klub do sądu... :evil: jak dla mnie to świadczy tylko o tym człowieku...
problematyk-ziom

Postprzez Darian 2006-04-17, 1:46 pm

Ale tu nie chodzi tylko o kase, tylko też o to że nie rozwiązano z nim kontraktu i formalnie jest nadal trenerem Zagłębia.Poza tym pozostaje kwestia wypowiedzenia którego Tochel nie dostał w określonym w kontrakcie terminie.Wiec KT ma o co walczyć w sądzie.

p.s. podobna sytuacja jaka była w Krakowie z Kasperczakiem
Darian

Postprzez sympatyk 2006-04-17, 1:58 pm

problematyk-ziom napisał(a):
maras24 napisał(a):A nazwiska które wymienia Grodecka ze Tochel niby ich nie chchiał:Błaszczykowski ??bez jaj nie mamy kasy na zatrzymanie Ujka , Pitrego jak już to ktoś zauważył a byłaby na Błaszczykowskiego??quote]

Błaszczykowski nie miał przejść z Wisły Karków do nas... tylko z KS Częstochowa z 4 ligi... bo wtedy właśnie pojewił się pomysł sćiągnięcia go ale KT stwierdził że jest to zbędny dla nas zawodnik... i po pół roku trafił do Wisły gdzie szybko wywalczył miejsce w pierwszej jedenastce i grał w eliminacjach do ligi mistrzów... ale był nieprzydatny dla Zagłebia prowadzonego przez KT... wniosek?a przychodząc do nas z 4 ligi myśle że byłby zdecydowanie "tańszy w utrzymaniu" niż Ujek...

a co do trenera i sadu... co TY wiesz na ten temat? kto nie płaci KT? klub się wywiązuje... pensje trener dostaje i będzie dostawał... ale goła pensje... a odcięto mu wszystkie dodatki i bonusy które łączą się z prowadzeniem pierwszej drużyny... to chyba proste... prowadzisz pierwszy zespół dostajesz pieniadze za prowadzenie pierwszego zespołu... nie prowadzisz pierwszego zespołu to chyba logiczne ze nie dostajesz pieniędzy za prowadzenie pierwszego zespołu... czy może powinno być inaczej Twoim zdaniem?

a ile wynosi pensja a ile "dodatki" to się domyślcie... skoro KT podaje klub do sądu... :evil: jak dla mnie to świadczy tylko o tym człowieku...

kiedy i gdzie Tochel powiedzial ze nie chce blaszczykowskiego?myslisz ze wlosi zaplacili by za niego 300 000 zl,bo wg mediów tyle kosztowal.to ja ci mowie za nie.a co do sądu to pzpn reguluje te sprawy i jest tak ze klub musi placic wszystko co jest w umowie a nie tylko część i to do konca terminu umowy!jak sie nie znasz to nie pisz bo siejesz ferment...tak jak rudy
sympatyk

Postprzez problematyk-ziom 2006-04-17, 2:05 pm

Darian napisał(a):Ale tu nie chodzi tylko o kase, tylko też o to że nie rozwiązano z nim kontraktu i formalnie jest nadal trenerem Zagłębia.Poza tym pozostaje kwestia wypowiedzenia którego Tochel nie dostał w określonym w kontrakcie terminie.Wiec KT ma o co walczyć w sądzie.

ale czy tak nie jest? przecież kontrakt obowiązuje... klub mu płaci... wszystko jest tak jak byc powinno... reguralnie dostaje jak sam powiedział 800zł.... poprostu nie dosteje pieniądzy za umowe medialną wiążącą się z prowadzeniem pierwszego zespołu bo... nie prowadzi pierwszego zespołu! czy to coś dziwnego? czy coś jest nie tak?

Panie Tochel!
kończ waść wstydu oszczędz... zostawiłeś spaloną ziemie i nieprzygotowaną rozbita drużynę! Pan masz tupet! Pan masz tupet! Kończ waść!
problematyk-ziom

Postprzez Darian 2006-04-17, 2:54 pm

No nie jest jak powinno być.Bo jeżeli kontrakt obowiązuje to pan Tochel ma prawo do wszystkiego co ma zagwarantowane w kontrakcie.A więc ma prawo do prowadzenia drużyny, treningów itp. Po drugie jest to niezgodne z polskim prawem( Kodeks Pracy), które gwaruntuje okres wypowiedzenia umowy o pracy.Ale co do wypowiedzenia mam wątpliwości, bo nie wierze żeby pani Grodecka ani pan Rudy nie znali zapisu kontraktu, i KP.Więc te 800złoty to prawdopodobnie(bo tego nie wiem) które pan Tochel dostaje to suma pieniedzy jaka winien dostać trener w okresie wypowiedzenia.
Darian

Postprzez sympatyk 2006-04-17, 4:11 pm

problematyk-ziom napisał(a):
Darian napisał(a):Ale tu nie chodzi tylko o kase, tylko też o to że nie rozwiązano z nim kontraktu i formalnie jest nadal trenerem Zagłębia.Poza tym pozostaje kwestia wypowiedzenia którego Tochel nie dostał w określonym w kontrakcie terminie.Wiec KT ma o co walczyć w sądzie.

ale czy tak nie jest? przecież kontrakt obowiązuje... klub mu płaci... wszystko jest tak jak byc powinno... reguralnie dostaje jak sam powiedział 800zł.... poprostu nie dosteje pieniądzy za umowe medialną wiążącą się z prowadzeniem pierwszego zespołu bo... nie prowadzi pierwszego zespołu! czy to coś dziwnego? czy coś jest nie tak?

Panie Tochel!
kończ waść wstydu oszczędz... zostawiłeś spaloną ziemie i nieprzygotowaną rozbita drużynę! Pan masz tupet! Pan masz tupet! Kończ waść!

pamietasz sprawe kasperczaka?wisla musi mu placic!wiec przestan wasc i wstydu oszczedz...bo sie dziewczynko osmieszasz!
sympatyk

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Adam1906