Przyszłość Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez mdc dg 2006-04-15, 7:58 am

Jakie powstanie z popiołów :lol: To co im się nie chciało grać bo była niepewna sytuacja w klubie :?: To ja dziękuje takim AMATOROM i niech jak najszybciej w.pierdalają z tego klubu.Ludzie wybijcie sobie wreszcie awans z głowy.Nie z tym stadionem, nie z tym sponsorem, nie z tym dyrektorem i nie z tymi piłkarzykami aha i nie z tymi władzami miasta :?
mdc dg

Postprzez Gość 2006-04-15, 8:07 am

mdc dg napisał(a):Jakie powstanie z popiołów :lol: To co im się nie chciało grać bo była niepewna sytuacja w klubie :?: To ja dziękuje takim AMATOROM i niech jak najszybciej w.pierdalają z tego klubu.Ludzie wybijcie sobie wreszcie awans z głowy.Nie z tym stadionem, nie z tym sponsorem, nie z tym dyrektorem i nie z tymi piłkarzykami aha i nie z tymi władzami miasta :?

Dokładnie tak-Grodecka wyp....laj :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Gość

Postprzez MrCricket 2006-04-15, 9:07 am

W tym sezonie awansu nie będzie, to byłby ósmy, no może dziewiąty cud świata. Ale po tej deklaracji zwiększyła się moja nadzieja na kolejne podejście za rok. W miłośc pana Corleone do Zagłębia nie wierzę, bo to jest zbyt wyrachowany biznesmen, ale skoro podjął taką decyzję to musi mieć w tym jakiś cel.
Czekam tylko teraz, aż przeprowadzą odpowiednie czystki w składzie tzn. odejdą ci, którym awans nie jest na rękę lub są za słabi, żeby grać o takie cele. Zdaję też sobie sprawę, że kilku grajkom kończą się kontrakty i mogą być problemy, żeby ich zatrzymać. Na razie jest zbyt wcześnie na takie gdybanie, bo jak to będzie wyglądać okaże się za kilka miesięcy. Póki co trzeba się utrzymać w tej 2 lidze.
MrCricket

Postprzez dynamitek 2006-04-15, 10:37 am

Ja Wam powiem, jak widzę przyszłość Zagłębia... Otóż nadal w II lidze. I to nieprędko się zmieni... No chyba, że te "opowieści dziwnej treści" Grodeckiej o firmie, która miałaby sopnsorować klub, się ziszczą i tamtym będzie zależało na I lidze. Bo Włochom opłaca się tylko i wyłącznie II. Ale jakoś nie wierzę w ten cały "bezinteresowny" sponsoring... Zgadzam się z przedmówcami, że w całej tej paplaninie chodzi o:
1. "odzyskanie" kibiców - przekonaniu ich, że mimo iż to wcale tak nie wygląda, w klubie jest świetnie, cudownie i w ogóle
2. to, że Tochel był całym złem, że przez niego nie pozyskaliśmy takich świetnych piłkarzy i w ogóle, że facet się nie nadaje i dupa z niego nie trener, i właśnie dlatego nie jesteśmy w stanie zrealizować założonego celu...
3. to, że na szczęście Tochel, czyli "pan samo zło" został odsunięty od drużyny i jest nowy "mistrz - Białek", który wprawdzie cudu nie dokona, ale spokojnie utrzyma drużynę na II lidze... I że będzie już cacy...
4. to, że Włosi zostają, bo są takimi "filantropami" i łaskawie wydadzą lekką ręka 5 mln. pln, bo czują się w Sosnowcu jak w domu!
Jeeeeeeeeeeezuuuu.... Ależ my mamy szczęście!!!! Nie wiem jak Wy, ale ja jestem posikany po nogach... Jak czytam te brednie Grodeckiej, to przychodzi mi jedno do głowy... świstak, który siedzi i zawija w sreberka... taaaa.... pozdrawiam i spokojnych świąt życzę!
dynamitek

Postprzez MarcelZS 2006-04-15, 11:09 am

Można biadolić na Włochów, że to ... , że tamto ,ale 5 mln złotych dają jak znajdziecie lepszego sponsora, to gratuluje.

Życzenia Pani Grodeckie by Zagłębie było niczym walec to fantazja, bo frajerów w II lidze już nie ma, a III lidze to większość kluby amtorskie z którymi można było wygrywać po 3:0.

Mam jedynie żal do Włochów że ufają Grodeckiej i Rudemu, powinni zatrudnić profesjonaliste znającego reali polskiej piłki i umiejącego pozyskać sponsorów i kibiców, czy są tacy ludzie - można ogłosić konkurs, dać niezłą kasę i duże premie za pozyskanie nowych sponosorów.
MarcelZS

Postprzez STACH PL 2006-04-15, 11:19 am

Proponuje podkupić z Odry Wodzisław pana Soche zrobić go dyrektorem i menagerem a awans gwarantowany :!: Gościu z jajami konkretny i wszystko umie załatwić.
Tak sobie troszeczke pomarzyłem
STACH PL

Postprzez Socio 2006-04-15, 11:27 am

Ciekawe ze jakos zaden z naszych rodzimych przedsiebiorcow jak spadlismy do III ligii nie zainteresowal sie klubem ze swojego regionu. Pamietajcie ze sukces ma zawsze wielu ojcow a porazka.....
Socio

Postprzez StrooÅ› 2006-04-15, 11:44 am

Włosi odchodzą - źle, bo kto będzie dalej finansował Zagłębie...
Włosi zostają - źle, bo co to za sponsor, co to za działacze...

Do tych wszystkich, którzy potrafią tylko biadolić - zastanówcie się trochę nad tym co piszecie, bo uwierzcie mi, nie jest łatwo w dzisiejszych czasach o sponsora, który wyłożyłby taką kasę na drużynę. W innym mieście taką sytuację potraktowano by jak dar z nieba. Tak więc nie biadolcie już więcej bezsensownie, bo gdyby nie pieniądze Włochów to dalej kiblowalibyśmy w V no może w IV lidze. A jeśli już musicie narzekać to niech to będzie konstruktywna krytyka.
I tak na zakończenie dla jasności sytuacji, wcale nie bronię tutaj ludzi odpowiedzialnych za politykę w klubie, bo daleki jestem od takiej postawy.
Wszyscy wiemy, że pewne sprawy w klubie powinny wyglądać inaczej, no ale cóż może tak właśnie to wszystko ma funkcjonować.
StrooÅ›

Postprzez kurwykler 2006-04-16, 6:20 pm

KASA KASA KASA !!!
kurwykler

Postprzez Elijash 2006-04-16, 9:19 pm

Do stroosia,

Stroos daj sobie spokoj z naprawianiem co po niektorych forumowiczow. Nie ma to sensu. Niestety poziom forum sie bardzo obnizyl....i wstyd mi jest za nie (zaraz sie posypia haselka w stylu...co ja zrobilem dla tego forum.....odpuscie panowie.)

teraz do reszty narzekaczy..
Nie podoba ci sie?daj se spokoj...kibicuj barcie albo chelsea

I tyle w temacie.

ps. pozdro dla tych ktory znaja sie na rzeczy.
Elijash

Postprzez xXx_1906 2006-04-16, 10:26 pm

Elijash napisał(a):Do stroosia,

teraz do reszty narzekaczy..
Nie podoba ci sie?daj se spokoj...kibicuj barcie albo chelsea

I tyle w temacie.

ps. pozdro dla tych ktory znaja sie na rzeczy.

A nie pomyślałeś, że to narzekanie wynika właśnie z miłości do klubu, mnie też boli jak widzę nieporadnych ludzi zarządzających naszym klubem. A jeśli nie podoba się poziom forum to idąc Twoim tokiem myślenia ("Nie podoba ci sie?daj se spokoj...kibicuj barcie albo chelsea") nie podoba sie? Daj se spokój ... powpisuj się na onecie albo interii.
xXx_1906

Postprzez Leyton 2006-04-16, 11:47 pm

Strooś napisał(a): Tak więc nie biadolcie już więcej bezsensownie, bo gdyby nie pieniądze Włochów to dalej kiblowalibyśmy w V no może w IV lidze. A jeśli już musicie narzekać to niech to będzie konstruktywna krytyka.

A może trzeba kilka faktów przypomnieć? Bo odnoszę wrażenie, że pamięć niektórych kibiców jest nieco ulotna.

Zanim przyszli Włosi, po rundzie jesiennej byliśmy w środku tabeli w 2 lidze. Nikt nie myślał nawet o spadku. Na koniec rundy wiosennej stadion został zamknięty, a drużyna sponsorowana już przez Włochów wylądowała w 3 lidze. Dla przypomnienia dodam, że bez pomocy Włochów awansowaliśmy z 5 ligi do 4, potem 4 do 3 i z 3 ligi do 2, w której udało nam się nawet przez rok utrzymać.
Reasumując... za włoskich rządów zaliczyliśmy jeden spadek i jeden awans..... Natomiast bez nich awansowaliśmy trzykrotnie i nigdy nie spadliśmy.
W każdym razie teraz jesteśmy dokładnie w tym samym miejscu, co przed przyjściem naszych włoskich zbawicieli. Czyli w 2 lidze

Może naiwne, może proste, może i nawet śmieszne są te statystyki .... ale czy się to komuś podoba czy nie - są prawdziwe.....
Leyton

Postprzez Elijash 2006-04-17, 9:10 am

do xXx_19

Czy Twoj atak na mnie, podyktowany jest tym ze trafilem Cie w czuly punkt?-nie sadze...tym bardziej mnie to dziwi !!!????

Idac Twoim tokiem myslenia jak i wielu wielu wielu innych...najlepiej na forum "jebac" wszystkich za przeproszeniem za kazde slowo. hmmm pojawiaja sie tutaj dwie definicje Krytyki.....

ale nie chce rozmwywac tematu(jesli chcesz dalej podsykutowac ZGODNIE Z REGULAMI zapraszam NA PW)
Elijash

Postprzez Krzysztof15 2006-04-17, 10:33 am

dynamitek napisał(a):Ja Wam powiem, jak widzę przyszłość Zagłębia... Otóż nadal w II lidze. I to nieprędko się zmieni... No chyba, że te "opowieści dziwnej treści" Grodeckiej o firmie, która miałaby sopnsorować klub, się ziszczą i tamtym będzie zależało na I lidze.

Kolego, to nie tak. Nie będzie żadnego sponsora któremu będzie zależało na awansie Zagłębia do I ligi i za taką nadzieję zapłaci.

Natomiast jest firma która jest zainteresowana (wstępnie) sponsoringiem
Zagłębia,ale wtedy i tylko wtedy jeżeli Zagłębie awansowałoby do I ligi :!:
Tak samo należy sobie z głowy wybić to, że ta firma będzie "czekać" na awans Zagłebia kolejny rok, a może dwa, trzy ! To jest temat (jeżeli wogóle) tylko na teraz.

Niestety, została juz tylko teoretyczna szansa na awans. Tak więc nasi piłkarze i działacze właściwie przegrali juz nie tylko ten sezon, ale także najbliższą przyszłość Zagłębia. Trzeba będzie budować wszystko od początku, bo po zakończeniu tej rundy z dużym prawdopodobienstwem odejdą z Zagłębia najlepsi, najambitniejsi piłkarze. Sprawdzą sie wtedy słowa Tochela, że w kolejnym sezonie nasi juniorzy będą grali w I składzie.
Także i władze Sosnowca mogą :evil: "spać z czystym sumieniem" bo to nie one nie dotrzymają słowa dotyczącego modernizacji stadionu.:!:

Wszystko na to wskazuje, że zbyt wiele osób jest zainteresowanych brakiem awansu, a ewentualna sprawa awansu przerosła merytorycznie i intelektualnie osoby związane z klubem (właścicieli, działaczy i piłkarzy)
I całe zło zaczeło się nie "dzisaiaj", ale od momentu "dziwnie" zmarnowanej szansy w ubiegłym sezonie.
Krzysztof15

Postprzez Banan 2006-04-17, 10:54 am

Cytat z jakiegoÅ› forum:"COKOLWIEK PISZESZ-PISZ POZYTYWNIE"

Pozdro :!:
Banan

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników