Krzysztof Tochel - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez SLIM 2006-04-03, 7:20 am

Przed nami najważniejsze mecze w tym sezonie ze śląskiem i widzewem. Zwolnienie trenera w tym momencie jest najgłupszą decyzją jaką mógł podjąć zarząd!!! Najważniejsze mecze będziemy grali bez trenera:(

A miała być I liga na 100lecie...
SLIM

Postprzez kwachu 2006-04-03, 7:28 am

Nie chciałbym zasiewać niepokoju albo wręcz paniki, ale znalazłem taki oto wpis na forum gazety wyborczej:

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... 60&v=2&s=0

Kiedyś gdy pisałem na tym forum że zwolnienie Tochela będzie w przyszłości zasłoną dymną nie chcieliście wierzyć.Już wspominałem że moja dziewczyna jest byłą tłumaczką włoskich działaczy Zagłębia.Tłumaczyła im setki rozmów o klubie i wiem dobrze że Włosi boją sie jak ognia awansu którym absolutnie nie są zainteresowani.Chcą jak najszybciej pozbyć się klubu który podobnie jak wcześniej Torino jest dla nich kulą u nogi.Również gadanie o tym że oddaliby klub za darmo to tani i fałszywy chwyt.Ich pseudotransfery i zwolnienie trenera to tylko zasłona dymna.Jedynie żal mi tych naiwnych kibiców którzy chodzą na
Ludowy i wierzą że jesienią w ekstraklasie zagrają z Legią...

Podpisane STS fan. Jeśli kolega udziela się na naszym forum to prosiłbym o kilka słów wyjaśnienia więcej albo potwierdzenie tych słów.
kwachu

KT

Postprzez Marek S. 2006-04-03, 7:31 am

Moje trzy grosze do tych wczorajszo-dzisiejszych informacji o zwolnieniu trenera:
1. Z tym zwolnieniem trzeba było zaczekać na mecz ze Śląskiem. Trzeba było oficjalnie dać trenerowi ultimatum na mecz ze Śląskiem i w razie ewentualnych strat punktowych zerwać kontrakt. Może piłkarze wiedząc, że będą grać o życie trenera gryźliby trawę ?
2. Zwolniono KT, bo "ktoś" powiedział (napisał), że Zagłębie zagrało słaby mecz w Gdańsku. Czy to dobra podstawa do zwolnienia trenera ? Chyba, że włodarze klubu na własne oczy widzieli ten mecz.
3. Moim zdaniem bardziej do zwolnienia nadaje się od dłuższego czasu dyrektor Rudy za nieprofesjonalne prowadzenie klubu, pozbywanie się zawodników, którzy strzelają teraz bramki w I lidze. Gdyby Włosi teraz odeszli, to brak długów, to nie wszystko. Pan Rudy bez tych "dotacji" mógłby sobie wtedy strzelić w łeb, bo nic nie robi dla Zagłębia !
4. Zobaczymy jak teraz właścicielom bardzo zależy na Zagłębiu, bo pozbywając się dobrych zawodników i kupując średniaków nie było tego widać. Jeśli im jednak zależy, to trenerem powinien być ktoś z górnej półki.
5. No i zobaczymy jak zagrają nasze grajki ze Śląskiem. Jeśli będą tacy słabi jak podobno w Gdańsku, to proponuję im też podziękować.

A tak poza tym, może my za mało wiemy o Zagłębiu ? Większość informacji to spekulacje. Nie ma oficjalnych wypowiedzi właścicieli klubu, nie ma komunikatu "dyrektora". Nic nie mówi Tochel (może teraz się wypowie na naszym forum jak już nie jest trenerem). Jedno jest pewne, że Zagłębie zdobyło tylko jeden punkt w dwóch wyjazdowych meczach i nie jest to dobra forma przed dwoma najważnieszymi meczami o "być albo nie być". A przecież, to nie jest Zagłębie Włochów, nie jest Zagłębie Pana Rudego czy Tochela. TO JEST NASZE ZAGŁĘBIE !
Marek S.

Postprzez keff79 2006-04-03, 8:57 am

kwachu napisał(a):Nie chciałbym zasiewać niepokoju albo wręcz paniki, ale znalazłem taki oto wpis na forum gazety wyborczej:

http://forum.gazeta.pl/forum/72,2.html? ... 60&v=2&s=0

STS fan - wcześniej już się udzielał na forum gazety.pl w temacie Zagłebia.. i niestety jego słowa się potwierdzały. Też bym nie chciał siać paniki ale ojciec jednego z naszych piłkarzy już od ponad roku wypowiada się w podobnym tonie na temat Włochów.. długo nie wierzyłem w to co mówił.. ale teraz.. :? - teraz mam ochote dużo z siebie wykrzyczeć i mam nadzieję że sobotni mecz rozpoczniemy od głośniego "Krzysztof Tochel Krzysztof!!!"..

ps. jeszcze pare słów do tych "piłkarzy" o których pisze na gazeta.pl:

"Z nieoficjalnych wypowiedzi wynika, że zespół jest podzielony. Część zawodników się ucieszyła, inni nie wyobrażają sobie współpracy z nowym szkoleniowcem"

cieszycie się?? - jesteście łajzy i papucie.. po takiej postawie widać jak wam zależy na awansie i Zagłębiu..
Ostatnio edytowano 2006-04-03, 9:00 am przez keff79, łącznie edytowano 2 razy
keff79

Postprzez xXx_1906 2006-04-03, 8:58 am

Szacunek dla Tochela na zawsze!!! To co wkleił kwachu z forum GW to może być prawda, bo przecież klub ktory naprawde chce awansowac robi wszystko w tym celu, u nas nie jest robione nic i nie oszukujmy się, że tego awansu ma po prostu nie być. Nie licząc kibiców, w klubie prawie nikt tego nie chce, chciał tego Tochel i garstka pilkarzy bo reszta najemnikow ma to w dupie. Nie bylem w Gdańsku więc nie będę oceniał, ale mozliwe jest równiez to, że dla niektórych grajków Tochel był niewygodny i postanowili go zwolnić. Z relacji kolegów wiem, że niektorzy kopacze grali bez ambicji i zwyczajnie przeszli obok meczu. To oni powinni być ukarani. Bo nie oszukujmy się z pustego to i Salomon nie naleje. Prawda jest taka, że teraz to może tu przyjśc nawet Murinho i gowno zrobi z tymi pajacami.

Nie chcemy żadnego frajera oddajcie nam Krzysia Tochela!!!
xXx_1906

Postprzez Przemek26 2006-04-03, 9:06 am

Wygląda na to że tylko my kibice wierzymy i chcemy awansu. Ale z nas frajerzy.
Mam nadzieję że do końca sezonu będziemy pokazaywać na Ludowym i poza nim jak bardzo chcemy awansu. Bez trnera Tochela jest to jednak chyba Mission Imposible.Skoro wywalili trenera to niech wywala jeszcze tych piłkarzy którzy chcą I ligi i bedzie wszystko jasne.
Przemek26

Postprzez YOOSHKY 2006-04-03, 9:16 am

No to Panowie i Panie, chyba pora założyć stowarzyszenie, nie ma co czekac, czas SSA chyba dobiega konca a na koniec nie wolno nam czekac, bedzie za pozno. Wsrod nas jest wiele osob myslacych. Pora abysmy zaczeli dzialac, przeciez Zaglebie to MY i to my powinnismy decydowac o jego losach. Nie ma na co czekac, kibic nie moze pozostawac bierny.

EDIT: Przepraszam prosze przeniesc post do działu "Przyszłość Zagłębia" -> http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/viewtopic.php?t=4716
YOOSHKY

Postprzez tomi2509 2006-04-03, 9:42 am

nie chcialem tego pisac wczesniej zeby nie zostac zbesztanym ale teraz moge juz o tym napisac . pol roku temu rozmawielem z bylym juz obecnie pikarzem zaglebia i zapytalem m.in o awans odpowiedz byla krotka " nic z tego nie bedzie" i padl juz stary temat ze niektorzy zawodnicy nie chca awansowac!!!!!! w zeszlym roku mozliwoes awansu byla i sami sobie odpowiedzcie na pytanie czemu nie awansowalismy?!?!? czy ktos z nas zna stawki premii badz nagrod za awans bo ja nie . mamy chyba 4 budzet ze wszystkich 2 ligowcow i zobaczcie co u nas graja za pilkarze. poza tym wystarczy spojrzec na podejscie do " ZAGŁĘBIA" wladz miasta ,wlochow ,samych pilkarzy. takze ja od roku juz to czarno widze ale wciaz mam nadzieje bo ona umiera ostatnia!!!!!

pozdrawiam wszystkich ktorym tak jak mnie zalezy na prawdziwym "ZAGŁĘBIU"
tomi2509

Tochel, a może Rudy ?

Postprzez Marek S. 2006-04-03, 9:49 am

Ja tych Włochów nie rozumiem, albo za mało wiem co się tam dzieje w tym zarządzaniu Zagłębiem. Przecież jeśli oni są takimi dobrymi biznesmenami i zatrudnili jako dyrektora Rudego do zarządzania, to powinni go z tego rozliczać. Przecież Ujek czy Pitry jak się rozegrali w Zagłębiu i byli w szczytowej formie, to natychmiast powinni być postawieni przez Rudego przed faktem dokonanym o podpisanie długofalowego kontraktu. I wtedy jeśli taki zawodnik chce odejść do Bełchatowa czy Amiki, to bierze się za niego górę pieniędzy, a nie 1/10 tego co jest wart. Ale przecież jest za to odpowiedzialny nie Tochel, który nigdy nie chciał się zgodzić na odejście klasowych zawodników, ale dyrektor Rudy !!! I co, Włosi nie rozliczyli dyrektora za te posunięcia mimo, że Zagłębie straciło kupę kasy. A teraz 1 punkt w dwóch wyjazdowych meczach powoduje, że fachowca się rozlicza i wywala.
No chyba, że MY KIBICE za mało wiemy co się dzieje wewnątrz Zagłębia !!! Kto z kim i kto komu dołki kopie. No i jeszcze jedno Panie Rudy. Czy gdyby Włosi z dnia na dzień odeszli z Zagłębia, to czy ma Pan pieniądze na dalsze istnienie Zagłębia ? Czy ma Pan sponsorów, bo po reklamach na Ludowym tego nie widać. Czy ma Pan działaczy, którzy nie pozwolą na kolejny upadek Zagłębia ? Przecież powszechcnie wiadomo, że dyrektorowanie w Zagłębiu jest dla Pana zajęciem od święta ! A tu mydli się kibicom oczy i rzuca się na pożarcie Włochom Tochela ! Nie mówię, że nie jest on bez winy, ale na początku radziłbym tym naszym grajkom uszczuplić kasę o połowę, bo to co pokazali we Wrzeszczu nie ma nic wspólnego z "gryzienia trwy". Mimo to oczywiście jestem w sobotę z Zagłębiem i będę im kibicował do ostatniej minuty.
Marek S.

Postprzez adas 2006-04-03, 9:51 am

PRZYKRO MI TO MÓWIĆ, ALE DLA MNIE OSOBIŚCIE TO POCZĄTEK KOŃCA ZAGŁĘBIA
adas

Postprzez YOOSHKY 2006-04-03, 9:57 am

Przesatancie sie uzalac i bierzemy sprawy w swoje rece
YOOSHKY

Postprzez mike79 2006-04-03, 10:08 am

adas napisał(a):PRZYKRO MI TO MÓWIĆ, ALE DLA MNIE OSOBIŚCIE TO POCZĄTEK KOŃCA ZAGŁĘBIA

W przypadku kiedy komuś na czymś zależy jest to najgorsze z możliwych podejście.

Proponuję zwrócić uwagę na to co napisał kol.YOOSHKY. A słysząc opinie działaczy i trenerów z klubów i klubików NASZEGO REGIONU aż dziw bierze ŻE NIE POTRAFIONO(MY) STWORZYĆ SOLIDNEGO KLUBU PIŁKARSKIEGO NA POZIOMIE 1 CZY 2 LIGI !!!! JEDNEGO SOLIDNEGO KLUBU PIŁKARSKIEGO !!!!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez Diouf39 2006-04-03, 11:07 am

... tydzień przed meczem z Ruchem poszedłem do klubu załatwić synowi konsultację lekarską. Z pokoju słyszę " MUSIMY KU..A AWANSOWAĆ" (to osoby ze sztabu trenerskiego) a w odpowiedzi JEDEN WIELKI ŚMIECH (to osoby zwiazane z klubem i chyba zarządem.)
Sami odpowiedżcie sobie jak będzie przebiegała wiosna. Nazwisk broń mnie Panie Boże nie podam.
Diouf39

Postprzez Wally 2006-04-03, 11:16 am

No to się porobiło :(

Nie możemy tego tak zostawić jako kibice. Nie możemy jak debile, poczekać na nowego trenera, przyjść spokojnie na stadion, pokibicować i znowu wkurwieni wracać do domów, że się nie udało wygrać. Musi być jakaś skumulowana, zjednoczona akcja kibiców. Nie pozwolić na piłkarski poker.

To jest nasze Zagłębie! Na nim się wychowałem i chce umrzeć jako dumny Zagłębiak. Pseudodziałacze WYPIERDALAĆ od naszego ukochanego klubu!!!!!!!!!!
Wally

Postprzez Socio 2006-04-03, 11:33 am

Trzeba trzezwo spojrzec na sytuacje. Wlosi wpompowali gigantyczne pieniadze w ten klub, jest obiecany awans a zamiast tego byl zenujacy mecz z Ruchem- fuksem zremisowany (dzieki temu ze Bizacki nie umie prosto pilki kopnac) i porazka bez stylu z Lechia ktora inny kandydat do awansu pare dni wczesniej ogrywa 4:0. Przykro ze zwolnienie trenera w takim momencie. Prawda jest taka ze nie szlo. Wlosi jak sadze nie chcieli juz czekac na ewentualne porazki, KT dostal raz juz od nich kredyt zaufania, drugiego nie bylo. Jasne ze na taka gre skalada sie wiele czynnikow- min.slabe transfery, nienajlepsza chyba taktyka sadzac po stylu gry. Ale patrzac obiektywnie w tych sprawach trener mial decydujacy glos. Taka jest pilka. ZAglebie to nie MU a KT to nie Sir Alex. Teraz trzeba miec nadzieje ze wlodarze zatrudnia dobrego fachowca ktory bedzie umial wykrzesac cos z tej druzyny.
Socio

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna