przez Marek S. 2006-04-03, 9:49 am
Ja tych Włochów nie rozumiem, albo za mało wiem co się tam dzieje w tym zarządzaniu Zagłębiem. Przecież jeśli oni są takimi dobrymi biznesmenami i zatrudnili jako dyrektora Rudego do zarządzania, to powinni go z tego rozliczać. Przecież Ujek czy Pitry jak się rozegrali w Zagłębiu i byli w szczytowej formie, to natychmiast powinni być postawieni przez Rudego przed faktem dokonanym o podpisanie długofalowego kontraktu. I wtedy jeśli taki zawodnik chce odejść do Bełchatowa czy Amiki, to bierze się za niego górę pieniędzy, a nie 1/10 tego co jest wart. Ale przecież jest za to odpowiedzialny nie Tochel, który nigdy nie chciał się zgodzić na odejście klasowych zawodników, ale dyrektor Rudy !!! I co, Włosi nie rozliczyli dyrektora za te posunięcia mimo, że Zagłębie straciło kupę kasy. A teraz 1 punkt w dwóch wyjazdowych meczach powoduje, że fachowca się rozlicza i wywala.
No chyba, że MY KIBICE za mało wiemy co się dzieje wewnątrz Zagłębia !!! Kto z kim i kto komu dołki kopie. No i jeszcze jedno Panie Rudy. Czy gdyby Włosi z dnia na dzień odeszli z Zagłębia, to czy ma Pan pieniądze na dalsze istnienie Zagłębia ? Czy ma Pan sponsorów, bo po reklamach na Ludowym tego nie widać. Czy ma Pan działaczy, którzy nie pozwolą na kolejny upadek Zagłębia ? Przecież powszechcnie wiadomo, że dyrektorowanie w Zagłębiu jest dla Pana zajęciem od święta ! A tu mydli się kibicom oczy i rzuca się na pożarcie Włochom Tochela ! Nie mówię, że nie jest on bez winy, ale na początku radziłbym tym naszym grajkom uszczuplić kasę o połowę, bo to co pokazali we Wrzeszczu nie ma nic wspólnego z "gryzienia trwy". Mimo to oczywiście jestem w sobotę z Zagłębiem i będę im kibicował do ostatniej minuty.