Krzysztof Tochel - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

...

Postprzez Krawiec 2006-02-25, 3:33 pm

Tym Kapiasem od dłuższego czasu mocno zainteresowana jest Szczakowianka więc chłpak nie jest zawodnikiem jednego turnieju. Powinien być przynajmniej testowany w naszym zespole. W końcu oprócz tego, że turniej jest upamiętnieniem postaci Włodzimierza Mazura ma również służyć pozakazaniu się zespołów i zawodników z Zagłębia Dąbrowskiego.

Dajmy szansę Kapiasowi!
Krawiec

Postprzez problematyk-ziom 2006-03-25, 11:48 am

teksy trenera o biorytmach mnie załamują... przez jego biorytmy i nosa... Lachowski wiosną doznał kontuzji na pół roku...

a po tym co powiedział w wywiadzie dla jednej z gazet mnie przeraziło... "może kibice ruchu i Zagłebia razem w ramach pojednania poodśnieżają murawe i przygotują ją do spotkania"... co on się z choinki urwał? ale mamy trenera :roll:
problematyk-ziom

Postprzez Sir 2006-03-25, 12:00 pm

problematyk-ziom napisał(a):teksy trenera o biorytmach mnie załamują... przez jego biorytmy i nosa... Lachowski wiosną doznał kontuzji na pół roku...

a po tym co powiedział w wywiadzie dla jednej z gazet mnie przeraziło... "może kibice ruchu i Zagłebia razem w ramach pojednania poodśnieżają murawe i przygotują ją do spotkania"... co on się z choinki urwał? ale mamy trenera :roll:

Oj człowieku! Mial nosa i to ogromnego! Przeciez wygralismy cala runde wiosenna! Niech będzie kontuzjowany Lacha ( czego mu nie zycze ) ale najwazniejsze sa zwyciestwa!

Co do drugiego akapitu to pozostawie bez komentarza
Sir

Postprzez marcin06 2006-03-25, 12:01 pm

Nie od dzis wiadomo, ze trener Tochel ma poczucie humoru i w takich kategoriach trzeba traktowac tego wypowiedz.
marcin06

Postprzez *FORUMDINHO* 2006-03-25, 12:59 pm

problematyk-ziom napisał(a):teksy trenera o biorytmach mnie załamują... przez jego biorytmy i nosa... Lachowski wiosną doznał kontuzji na pół roku...

Wyloguj się...proszę... :roll:
*FORUMDINHO*

Postprzez Krzysztof15 2006-04-01, 6:59 pm

Panie Tochel, mniej pierdolenia w mediach, a więcej pokory i pracy ...

Nas, kibiców nie interesuje to, że piłkarzy Ruchu łapały skurcze, a naszych nie ( a co to za osiągnięcie ?),
albo jaka ta Lechia jest wystraszona.

Ta wystraszona i mocno osłabiona Lechia pykneła pańskim pseudoprofesjonalistom dwie bramy i co ?
Czekam niecierpliwie, co pan teraz o tym powie...

Nie chodzi tu zresztą o tą porażkę ( bo ta zawsze może sie przytrafić) , ale o styl gry drużyny którą pan trenuje.
O styl prezentowany, niestety już od wielu kolejek :(

Małe podsumowanie wiosny:
(przy okazji, podziękujmy naturze za odroczenie meczu z Widzewem,
a może nawet i z Podbeskidziem))

2 mecze -5 punktów straconych
szczęśliwy remis ze słabym Ruchem
porażka ze słabą i dodatkowo osłabioną kadrowo Lechią

A więc "osiągnięcie godne podziwu".

Co gorsza, w pańskich poczynaniach widać dużo improwizacji ( na to był czas w sparingach), a mniej konkretnego pomysłu, jak ta drużyna ma grać. Stąd zapewne ten styl jaki prezentuje.
Pomijam tu, zbyt oszczędne zakupy, oczywiście jak na drużynę z 1 ligowymi aspiracjami, bo to bardziej dotyczy innych osób.
(Przy okazji jednak, ten Kompała którego pan nie chciał chyba nieźle się spisuje ?)

Mimo tych, jak myślę uzasadnonych słów krytyki będę dalej uważnie obserwowł pańskie i pańskich podopiecznych poczynania, z nadzieją, że wreszcie i dla nas, kibiców Zagłębia "zaświeci słońce"
Pozdrawiam !
Krzysztof15

Postprzez Zdzisiek Kujawa 2006-04-02, 3:10 am

Trenerze Tochel miales swoje 5 minut jak byles zawodnikiem, miales swoje 5 minut jak jestes trenerem i prosze miej swoje 5 minut jak jestes czlowiekiem i zloz natychmiastowa rezygnacje, i mimo ze jestes ziomalem ja mowie Ci wypierdalaj- (GET THE FUCK OUT)
WSTYDU OSZCZEDZ :!: :!: :!:
Zdzisiek Kujawa

Postprzez MarcelZS 2006-04-02, 7:29 am

Panie Krzysztofie, teraz zobaczymy czy ma Pan jaja, albo Pan wywali kilku gości z drużyny, albo należy szukać następcy Pana.
Zawiodłem się i to srogo, wprawdzie daleko do końca wiosny, ale to nie jest Zagłębie, które chce oglądać.
:!:
MarcelZS

Postprzez adas 2006-04-02, 7:59 am

Zdzisiek Kujawa napisał(a):Trenerze Tochel miales swoje 5 minut jak byles zawodnikiem, miales swoje 5 minut jak jestes trenerem i prosze miej swoje 5 minut jak jestes czlowiekiem i zloz natychmiastowa rezygnacje, i mimo ze jestes ziomalem ja mowie Ci wypierdalaj- (GET THE FUCK OUT)
WSTYDU OSZCZEDZ :!: :!: :!:
ZMIANA TRENERA TERAZ, KIEDY TO BĘDZIEMY ROZGRYWAĆ MECZE W ŚRODY I SOBOTY NIEWIELE POMOŻE. NIE MA JUŻ CZASU NA TESTOWANIE NOWYCH ZAŁOŻEŃ TAKTYCZNYCH, NIE MA CZASU NA WPROWADZENIE NOWYCH GRACZY DO DRUŻYNY.
adas

Postprzez Socio 2006-04-02, 8:39 am

Co Ty piszesz jakie wywalenie kilku zawodnikow i co juniorami dokonczymy runde ? Trener w ciagu dwoch lat sprowadzil z 20 zawodnikow, teraz mial 3 obozy, Cypr. Jaka druzyna jezdzi na mini zgrupowania przed meczami ??? Tu sa idealne warunki do przygotowania druzyny, czemu nie ma taktyki,zamyslu nic ? Nie chodzi tylko o zawdonikow bo gdyby byla jakas GRA, cos probowali ale tu jest taktyka 'zapierdalania' caly mecz i walka a tym sie meczu nie wygra bo trzeba bramki strzelac. To nie jest lekkaatletyka gdzie sie tylko biega. Pamietacie mecz w zeszlej rundzie z Podbeskidziem jak Kompala powiedzial po meczu ze Zaglebie to druzyna w ktorej jedyna taktyka jest kopanie pilki do przodu. Niestety nic sie nie zmienilo.
Socio

Postprzez zgredos 2006-04-02, 10:25 am

KOŃCZ WAŚĆ WSTYDU OSZCZĘDZ
Zarząd klubu zapewnił drużynie optymalen warunki; wypłaty na czas,obóz w ciepłych krajach, dwa obozy w Polsce, żadnych zaległości finansowych i co przegrywamy mecz za meczem.Ktoś tu żle wykonuje swoją prace, a za żle wykonaną prace należy ponieść odpowiedzialność, przyznać się do błędu i... Żegnam
zgredos

Postprzez twari 2006-04-02, 10:34 am

Według mnie Tochel popełnia 2 błędy. Mianowicie niepotrzebnie na siłę forsuje styl gry 3-5-2 oraz (co wiąże się z poprzednim błędem) przestawia Kłodę do pomocy czyli osłabia obronę z najlepszego skrzydłowego obrońcy który przecież niejednokrotnie rozpoczynał akcje Zagłębia!!

Nie rozumiem po co zmiana stylu gry? Nie mamy bezbłędnej i świetnie zgranej obrony która radzi sobie w 3! Jankowski musi jeszcze troche pograć żeby złapać kontakt i doskonale się z resztą zrozumieć. A tu już wrzuca się obronę na szeroką wodę.
Tymbardziej że grając na wyjeździe należałoby zachować jednak pewną ostrożność bo to obcy teren!
Sam nie wiem... ale mam wrażenie że winę za porażkę z Lechią ponosi niestety głównie nasz trener.

Moje zdanie jest takie - dopóki Kłoda nie wróci na obronę a Tochel do systemu 4-4-2 to o wyniki będzie można się bać!
(oczywiście wolałbym się mylić...)
twari

Postprzez mdc dg 2006-04-02, 10:41 am

Też się dołącze do wylania smutków i żali :D Panie trenerze pan jest od tego żeby nauczyć tych obiboków jak się gra w piłke.Niestety pan chyba nie ma pojęcia o tym bo zawodnicy grają bez pomysłu bez nakreślonego schematu, byle do przodu.Niestety pan za to odpowiada nie zawodnicy, to pan sprowadził tych nieudaczników i to pan odpowiada za wyniki a raczej za brak wyników.Podobno w klubie niczego nie brakuje to ja się k.rwa pytam co to ma być co wy sobą reprezentujecie.Z takim podejściem to wy daleko nie zajdziecie.AMATORZY
mdc dg

Postprzez Gość 2006-04-02, 10:42 am

Moze macie troche racji ale nie nalezy kogos odrazu przekreslac po 2 meczach poczekajmy jeszcze wiosenna rudna sie zaczela moze nastepne mecze juz beda zwycieskie. Wiara czyni cuda !
Gość

Postprzez Socio 2006-04-02, 10:44 am

Zgadza sie, ustawienie 3-5-2 jest fatalne. trzema obroncami mozna grac jak sie ma 3 rownych, super-pewnych graczy a Jankowski raczej takim nie jest. Pomysl z Kloda tez wg mnie chybiony, bo facet ktory gral najlepiej i najrowniej w poprzedniej rundzie teraz jest niewidoczny. Pomoc zero. Nie ma sensu mowic ze Zuban czy Bajera sa beznadziejni , nieskuteczni skoro nie ma kto pilki im dograc. Po raz kolejny Zaglebie zrobilo fatalne transfery. Czekam tylko co powie jutro KT.
Socio

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna