Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Działacze TRH Zagłębie Sosnowiec szukają osoby, która pokieruje klubem w przyszłym sezonie. Oficjalnie prezesem hokejowego klubu jest Mariusz Łojas, ale w praktyce większość spraw załatwiali wiceprezes Adam Bernat oraz Tomasz Pawłowski, który jest prezesem UKS-u Zagłębie (pod tym szyldem sosnowiecki zespół rywalizował w ekstralidze).
Plany zakładają jednak, że w nowym sezonie TRH i UKS się połączą. Podczas spotkania z władzami miasta Bernat zaproponował, by prezesem został Ryszard Łukawski, wiceprezydent Sosnowca, który jest wielkim sympatykiem drużyny. - Pomógł nam pozyskać niejednego sponsora - zapewnia Bernat. Łukawski jednak odmówił. Prezesurę zaproponowano też Janowi Rodzoniowi, twórcy hokejowej potęgi Zagłębia w latach 80. Rodzoń przez wiele lat nie miał wiele wspólnego z klubem, teraz jest jednak skory pomóc Zagłębiu i zająć miejsce w zarządzie.
W spotkaniu wzięli też udział sponsorzy, którzy pomagali Zagłębiu w ostatnich rozgrywkach.
-- Padły deklaracje, że nadal możemy liczyć na ich pomoc. Miasto chce silnego hokeja. Walka o utrzymanie już nikogo w Sosnowcu nie interesuje - podkreśla Bernat, który w imieniu drużyny odebrał listy gratulacyjne za wywalczenie szóstego miejsca w ekstralidze.
Nowy zespół ma poprowadzić duet trenerów: Krzysztof Podsiadło i Jarosław Morawiecki. Władze miasta liczą, że w budowę silnego Zagłębia zaangażują się też byli hokeiści, dziś dobrze prosperujący biznesmeni, m.in. Leszek Tokarz i Wiesław Jobczyk.
gazeta.pl napisał(a):Podczas spotkania z władzami miasta, działacze Zagłębia zaproponowali, żeby Francesco Cimminelli został honorowym obywatelem Sosnowca. Włoch jest głównym udziałowcem i sponsorem sosnowieckiego klubu. Inicjatywa spodobała się Kazimierzowi Górskiemu, prezydentowi Sosnowca.
twari napisał(a):Powiało optymizmem:
Dziś przeczytałem w Fakcie (tak, wiem...) wywiad z Morawskim i jego dziewczyną która jest w ciąży. Nie będę streszczał ale napisze co choć troszkę poprawiło mi nastrój. Mianowicie wypowiedź Marcina dotycząca planów na ten rok:
"Najpierw awans z Zagłębiem do ekstraklasy a potem narodziny dziecka".
Jednym słowem - chyba niektórzy w to wierzą i tego chcą!
Chęci to już coś! :)
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników