Sparingi

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MACIEK 86 2006-01-28, 7:35 pm

No to ja napisze coś o postawie naszych kopaczy
W I połowie gra była toczona cały czas pod dyktando Zagłębia wystarczy napisać że przez 30 min Bęben nie miał żadnej okazji aby sie wykazać. Zagłębie starało się grać z klepki co nieźle wychodziło Na wyróźnienie zasługują wszyscy strzelcy bramek byli siłą napędową zespołu i oby takich meczów(co prawda to tylko sparing) w wykonaniu tych zawodników na wiosne jak najwięcej.Cieszyć może również skuteczność 3 dogodne sytuacje 3 gole.
W II połowie gra sie wyrównała toczyła sie głównie w środkowej strefie boikska.Jedyna 100% sytuacja Zagłebia została zaprzepaszczona przez Tyca który z 10m przestrzelił.Bardzo dobrze w tej części grał Wolański który walczył o każdą piłke.
Zwycięstwo jak najbardziej zasłużone
Najzabawniejsz była sytuacja gdy sędzia odesłał Zubanovica na 2min za faul po czym zawodnik z Opola przyznał sie że nie był faulowany więc sędzia bu zawodników odesłał na 2min odpoczynku
Ostatnio edytowano 2006-01-28, 7:43 pm przez MACIEK 86, łącznie edytowano 1 raz
MACIEK 86

Postprzez mały 2006-01-28, 7:42 pm

MACIEK 86 napisał(a):No to ja napisze coś o postawie naszych kopaczy
W I połowie gra była toczona cały czas pod dyktando Zagłębia wystarczy napisać zę przez 30 min Bęben nie miał żadnej okazji żeby sie wykazać. Zagłębie starało się grać z klepki co nieźle wychodziło Na wyróźnienie zasługują wszyscy strzelcy bramek byli siłą napędową zespołu i oby takich meczów(co prawda to tylko sparing) w wykonaniu tych zawodników na wiosne jak najwięcej.Cieszyć może również skuteczność 3 dogodne sytuacje 3 gole.
W II połowie gra sie wyrównała toczyła sie głównie w środkowej strefie boikska.Jedyna 100% sytuacja Zagłebia została zaprzepaszczona przez Tyca który z 10m przestrzelił.Bardzo dobrze w tej części grał Wolański który walczył o każdą piłke.
Najzabawniejsz była sytuacja gdy sędzia odesłał Zubanovica na 2min za faul po czym zawodnik z Opola przyznał sie że nie był faulowany więc sędzia bu zawodników odesłał na 2min odpoczynku
Maciek , czy Ty też odnisłeś wrażenie ,że ten Tyc to jakiś taki tyczkowaty ?! A tak sparing ok.
mały

Postprzez MACIEK 86 2006-01-28, 7:47 pm

mały napisał(a):
MACIEK 86 napisał(a):No to ja napisze coś o postawie naszych kopaczy
W I połowie gra była toczona cały czas pod dyktando Zagłębia wystarczy napisać zę przez 30 min Bęben nie miał żadnej okazji żeby sie wykazać. Zagłębie starało się grać z klepki co nieźle wychodziło Na wyróźnienie zasługują wszyscy strzelcy bramek byli siłą napędową zespołu i oby takich meczów(co prawda to tylko sparing) w wykonaniu tych zawodników na wiosne jak najwięcej.Cieszyć może również skuteczność 3 dogodne sytuacje 3 gole.
Maciek , czy Ty też odnisłeś wrażenie ,że ten Tyc to jakiś taki tyczkowaty ?! A tak sparing ok.

Trudno oceniać postawe Tyca(dopiero pierwszy raz go w akcji widziałem) po jednym sparingu tym bardziej że nie było w tym czasie co on na bisku zawodnika który mógłby mu dobrze dograć.Posturą przypomina Wojtka :D
MACIEK 86

Postprzez mdc dg 2006-01-28, 8:38 pm

A ja mam obawy że pan Tyc nie tylko posturą będzie przypominał pana Małoche :roll:
mdc dg

Postprzez emdżej 2006-01-28, 9:19 pm

Dzisiejszy sparing oceniam dobrze. Oby tak dalej. Piętka nie miał przy tej bramce absolutnie żadnych szans. Co do sytuacji sędziego z Zubanem to sędzia po odesłaniu za boisko naszego piłkarza do zawodnika Odry krzyknął: "Ty też bo udawałeś" :lol: Na wyróżnienie moim zdaniem zasługują głównie Bajera, Lachowski i Zubanović. Dodatkowo za jedną akcję wyróżnię Szatana. Okręcił się wokół jednego rywala i minął zaraz potem drugiego zakładając mu siatę. Ogólnie mecz na plus
emdżej

Postprzez Degland 2006-01-28, 9:25 pm

nie wiecie gdzie bedzie sie odbywał nastepny sparing z GKS BEŁCHATÓW?
Degland

Postprzez emdżej 2006-01-28, 9:26 pm

Degland napisał(a):nie wiecie gdzie bedzie sie odbywał nastepny sparing z GKS BEŁCHATÓW?

Podobnie jak dzisiejszy na sztucznym boisku przy Stadionie Śląskim
emdżej

Postprzez Przemek26 2006-01-28, 9:27 pm

Wygląda na to że Zagłębie rozgrywa się w tych sparingach. Gra piłką i skutecznośc Bardzo dobrze sie zapowiada nadchodząca runda. Wiadomo Wiosna+ Tochel= Orange Ekstraklasa.
Mam pytanie na jakiej pozycji grał Bednar i czy pokontuzji już śladu nie widać?
Przemek26

Postprzez emdżej 2006-01-28, 9:29 pm

Przemek26 napisał(a):Mam pytanie na jakiej pozycji grał Bednar i czy pokontuzji już śladu nie widać?

Grał na lewej pomocy. Zaprezentował się przyzwoicie, zaliczył asystę przy bramce "Zubana". Myślę, że nie ma już śladu po urazie. Co innego z urazem Butryna, który znów musiał przedwcześnie opuścić boisko.

EDIT: przepraszam za pomyłkę. Grał na prawej obronie
emdżej

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2006-01-28, 10:32 pm

szkoda ze nie na bocznym Ludowego zob aczył bym chetnie gwiazdora U. .....
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez MACIEK 86 2006-01-28, 10:44 pm

emdżej napisał(a):
Przemek26 napisał(a):Mam pytanie na jakiej pozycji grał Bednar i czy pokontuzji już śladu nie widać?

Grał na lewej pomocy. Zaprezentował się przyzwoicie, zaliczył asystę przy bramce "Zubana". Myślę, że nie ma już śladu po urazie. Co innego z urazem Butryna, który znów musiał przedwcześnie opuścić boisko.

EDIT: przepraszam za pomyłkę. Grał na prawej obronie

Bednar grał na prawej obronie pierwsze 20-25minut potem nastąpiła zamiana pozycji z Kłodą który początkowo grał na prawej pomocy przynajmniej tak mi sie wydawało :D Bednar mial dzisiaj jedynie problem z przyjmowaniem piłki(może to być spowodowane brakiem częstego kontaktu z piłką ale do ligi jeszcze 40 dni więc napewno do tego czasu nadrobi braki) a jego dośrodkowanie na głowe Zubana było idealne będzie pożytek z tego zawodnika :D
MACIEK 86

Postprzez emdżej 2006-01-28, 10:53 pm

Też myślę, że będzie z niego pożytek, podobnie jak i z Bajery. Ale oczywiscie nie mogę w pełni oceniać po jednym meczu, w którym ich widziałem.

P.S. Nie widziałem chyba jeszcze bramki strzelonej głową na leżąco :)
emdżej

Postprzez Kamil^ 2006-01-29, 1:02 am

mdc dg napisał(a):A ja mam obawy że pan Tyc nie tylko posturą będzie przypominał pana Małoche :roll:

Po tym co dzisiaj zobaczylem to tez sie o to boje. Miejmy tylko nadzieje, ze chlopak sie jeszcze rozegra.
Kamil^

Postprzez warchlak 2006-01-29, 5:33 pm

na plus na pewno Bajera i Bednar. widac po pierwszych meczach że na pewno się przydadzą drużynie. Tyc to tak jak ktos napisał drugi Małocha (no może troche bardziej ruchliwy). co do bramkarza Bensza : narazie nie miał okazji sie pokazać ale po tej jednej interwencji ktora miał ale myśle ze może coś z niego kiedyś być :wink:
warchlak
Prowokator

Postprzez RaRy 2006-01-30, 1:06 am

warchlak napisał(a):... Tyc to tak jak ktos napisał drugi Małocha (no może troche bardziej ruchliwy)...

No to warchlak ma nowego idola :D

sorry za off topic
RaRy
Adventure Group

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna