Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Lars 2006-01-20, 4:09 pm

czyli dojdzie jeszcze napastnik, prawdopodobnie z niższych lig, i pomocnik, rozgrywający. ten drugi prawdopodobnie bedzie zas doswiadczony, ograny i powinien być sporym wzmocnieniem podnoszcząc jakoś gry naszej druzyny.
i pewnie pozbędziemy sie rowniez 2 zawodników i 1 bramkarza.
robi sie ciekawie, druzyna coraz silniejsza. :twisted:
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Zielarz 2006-01-20, 5:30 pm

Oto moja 11 Piętka,Skrzypek,Jankowski,Hosic,Teresa,Kłoda,Lachowski,Bednar,Wolański,Bajera,Zubanovic
Zielarz

Postprzez *FORUMDINHO* 2006-01-20, 5:42 pm

No skoro już powstał taki temat...

Bramkarz: Tutaj jest ciekawie, do końca chyba nie będzie wiadomo, kto będzie strzegł bramki Zagłębia. Niewiadomą jest Gąsiński, który prawdopodobnie dołaczy do nas już teraz. Może okazać się odkryciem rundy. Jednak na dzień dzisiejszy stawiam na Piętkę.

Lewa obrona: Tutaj niestety nie mamy problemu bogactwa. Miejmy nadzieję, iż Adzem będzie grał na dobrym, równym poziomie.

Środek obrony: Pewniakiem jest nowo-wybrany kapitan Zagłębia, czyli Dzenan Hosic. Kto jego partnerem? Dobrze, że sprowadzono Jankowskiego, bo w razie kontuzji kogoś z dwójki Treściński-Hosic był problem. Na razie faworytem, oprócz Hosica zdaje się być Teresa, choć zobaczymy co pokaże Jankowski...

Prawa obrona: Tylko i wyłącznie Arek Kłoda, wyśmienita runda jesienna.

Lewa pomoc: W dzisiejszym wywiadzie z Bednar'em można wyczytać, iż grywał on na lewej pomocy, więc najlepiej, gdyby i u nas grał na tej pozycji, ponieważ mamy tutaj problem.

Środek pomocy: Oczywiście Lachowski z ... no właśnie z kim? Poczekajmy na doniesienia transferowe, jednak przyznam, iż niezwykle liczę na sprowadzenie Kuchara.

Prawa pomoc: Ktoś z dwójki Dawid Skrzypek, Janusz Wolański. Z tym, ze ja stawiam na Wolańskiego. W przypadku problemów z napastnikami Wolańskiego można przesunąć do ataku, a na jego miejsce wskoczy Dawid.

Atak: Tutaj mamy z czego/kogo wybierać. Jest Bajera, jest Tyc, jest Zuban, jest młody Smarzyński, ew. Wolański. Zobaczymy, kto w jakiej będzie formie. Moimi faworytami są Bajera oraz Tyc.

Oczywiście ustalanie składu teraz, to jak wróżenie z fusów, więc lepiej poczekajmy i przekonajmy się na własne oczy.

PS: Ten post to odopowiedź na wątek, który został "zlikwidowany". Widzę, że tekst autora został przeniesiony tutaj, więc i ja tutaj wklejam swoją "11".

Pozdrawiam.
*FORUMDINHO*

Postprzez MrCricket 2006-01-20, 6:18 pm

Panowie piszcie na temat, temat jest o transferach.
MrCricket

Postprzez Socio 2006-01-20, 9:19 pm

Nie wiem czemu wszyscy wsadzaja Lache na srodek pomocy. On nie jest srodkowym pomocnikiem tylko napastnikiem. Wedlug mnie moze grac tez za napastnikami troche cofniety ale przeciez im dluzej gra w srodku tym slabsza forme. Zreszta z tego co wiem wlasnie jego slaba gra byla tym ze chcial zrezygnowac z opaski kapitana i delikatnie mowiac nie chce grac jako rozgrywajacy.
Socio

Postprzez Leyton 2006-01-21, 12:14 am

Nie chciałbym w tym miejscu za bardzo dołować wszystkich forumowych sceptyków, płaczków i histeryków.
Ale jestem ciekaw jak czują się teraz Ci, którzy kilka stron wsześniej zrobili z prezesa, dyrektora i z trenera jedną wielką bandę nieudaczników.
Są oczywiście i tacy, którym i tak nadal nie pasuje np. ilość nowych bramkarzy, jakość nowych napastników, czy długość zawieranych kontraktów. Ale dla nich nie ma juz chyba ratunku... :D
Leyton

Postprzez *FORUMDINHO* 2006-01-21, 10:29 am

Leyton napisał(a):Nie chciałbym w tym miejscu za bardzo dołować wszystkich forumowych sceptyków, płaczków i histeryków.
Ale jestem ciekaw jak czują się teraz Ci, którzy kilka stron wsześniej zrobili z prezesa, dyrektora i z trenera jedną wielką bandę nieudaczników.
Są oczywiście i tacy, którym i tak nadal nie pasuje np. ilość nowych bramkarzy, jakość nowych napastników, czy długość zawieranych kontraktów. Ale dla nich nie ma juz chyba ratunku... :D

Bez przesady, nie gloryfikujmy ich. Prezesa chyba nikt nie krytykował, bo ten zachowuje się cały czas w porządku. Krzysztof Tochel - wiadomo, 100% poparcia. Co do Dyrektora Rudego...sam osobiście nie przypuszczałem na niego wielkiej krytyki, ale i tak uważam, iż nie jest on odpowiednią osobom, na odpowiednim miejscu. Transfery to nie wszystko. Wystarczy spojrzeć, co dzieje się w innych klubach. U nas natomiast zdecydowany brak działania, jezeli chodzi o marketing, a ten jest przecież bardzo ważny...

Pozdrawiam.
*FORUMDINHO*

Postprzez Sir 2006-01-21, 11:15 am

Odnosnie transferow..nie jest zle...ale moglo byc lepiej.

Trzeba solidnie przepracowac okres przygotowawczy..i walczymy o awans!

Acha no i potrzebny KLASOWY ROZGRYWAJACY!!

Czy jest juz decyzja odnosnie fuzji amicki z lechem ze wchodza 3 pierwsze druzyny a 4 gra w barazach??
Sir

Postprzez Lars 2006-01-21, 12:17 pm

Sir napisał(a):Odnosnie transferow..nie jest zle...ale moglo byc lepiej.

Trzeba solidnie przepracowac okres przygotowawczy..i walczymy o awans!

Acha no i potrzebny KLASOWY ROZGRYWAJACY!!

Czy jest juz decyzja odnosnie fuzji amicki z lechem ze wchodza 3 pierwsze druzyny a 4 gra w barazach??

a skad ci to przyszło do głowy?
Amica nie wystąpi do PZPN-u o licencje na przyszły sezon, nie otrzyma jej, wiec automatycznie zostanie zdegradowana na ostatnie miejsce w tabeli. w ten sposob leci tylko Polonia i wszyscy są zadowoleni...
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez Leyton 2006-01-21, 8:30 pm

W kontekście mojego poprzedniego postu, olo69 podsunął mi fantastyczny pomysł na nowy komentarz. :D
Skoro nasi wygrywają w pierwszym sparingu 7 do 1, to uważam, że jest to powód do dużego niepokoju. No bo jak taki Zubanović może mieć siłę na indywidualną akcję w 43 minucie gry. Gdyby treningi faktycznie były intensywne, to chłop, "zdechł" by już po 15 minutach gry. Albo taki Morawski, w 90 minucie ma jeszcze siłę dokopnąć do bramki rywala i to jeszcze w okienko. Skandal! Normalnie po 10 dniach treningu u Tochela w 90 minucie gry teoretycznie powinien już nie żyć . :D

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Pozdrawiam płaczków, histeryków i twórców "czarnego scenariusza" . Na tym forum powodów do satysfakcji nie znajdziecie. Sprubójcie na www.widzew.pl. , może tam wasze posty spotkają się z większym zrozumieniem.
Leyton

Postprzez eho 2006-01-21, 8:47 pm

Szkoda ze Pitry Odszedł według mnie zrobił krok w tył w swojej karierze ;] będzie grał w 3 lidze...w Amice Wronki 8) co o tym sadzicie ?
eho

Postprzez bartekcz92 2006-01-21, 9:08 pm

eho
PostWysłany: Sob 21 Sty, 2006 20:47 Temat postu:
Szkoda ze Pitry Odszedł według mnie zrobił krok w tył w swojej karierze ;] będzie grał w 3 lidze...w Amice Wronki Cool co o tym sadzicie ?

Sądze że powinienes to napisac w innym temacie:
Wieści dotyczące naszych bylych pilkarzy!
bartekcz92

Postprzez Sir 2006-01-21, 10:08 pm

Leyton napisał(a):W kontekście mojego poprzedniego postu, olo69 podsunął mi fantastyczny pomysł na nowy komentarz. :D
Skoro nasi wygrywają w pierwszym sparingu 7 do 1, to uważam, że jest to powód do dużego niepokoju. No bo jak taki Zubanović może mieć siłę na indywidualną akcję w 43 minucie gry. Gdyby treningi faktycznie były intensywne, to chłop, "zdechł" by już po 15 minutach gry. Albo taki Morawski, w 90 minucie ma jeszcze siłę dokopnąć do bramki rywala i to jeszcze w okienko. Skandal! Normalnie po 10 dniach treningu u Tochela w 90 minucie gry teoretycznie powinien już nie żyć . :D

:wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink: :wink:

Pozdrawiam płaczków, histeryków i twórców "czarnego scenariusza" . Na tym forum powodów do satysfakcji nie znajdziecie. Sprubójcie na www.widzew.pl. , może tam wasze posty spotkają się z większym zrozumieniem.

Troche sie usmialem.. :wink: .....oby juz same zwyciestwa do konca czerwca!!

Potrzeba KLASOWEGO rozgrywajacego.....kto to moze byc?
Sir

Postprzez rossoneri 2006-01-22, 10:21 am

mnie sie wydaje, ze ten temat mozna juz zamknac ,poniewaz mysle ,ze juz nikogo nie pozyskamy i z wypowiedzi naszego trenera wynika, ze o pomocniku mozemy zapomniec
rossoneri

Postprzez bankier 2006-01-22, 10:31 am

błąd temat brzmi kogo kupić kogo SPRZEDAC więć druga część jest stale aktualna (a o kolejnych zakupach też miło bedzie sobioe jeszcze podywagować). jeśli chodzi o sprzedaż (lub wypożyczenie) to na pierwszy plan wskakują bramkarze (oczywiscie jesli klub zakontraktuje dwóch nowy zawodnikow na tę pozycję).
bankier

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna