Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez NHK12 2006-01-19, 12:43 pm

Przychodzą: Tomasz Augustyniak (O - Kujawiak Włocławek), Piotr Bajera (N - Świt Nowy Dwór Mazowiecki), Vladimír Bednár (P - brak klubu), Rafał Berliński (O - GKS Bełchatów), Piotr Boratyński (N - Obra Kościan), Grzegorz Burandt (B - Tempo Paniówki), Rafał Grzyb (P - Wierna Małogoszcz), Błażej Jankowski (O - Podbeskidzie Bielsko-Biała), Grzegorz Kmiecik (N - GKS Bełchatów), Paweł Lisiecki (O - Obra Kościan), Janusz Surdykowski (N - Amica Wronki), Tomasz Szczepan (P - Amica Wronki), Tadeusz Tyc (N - Polar Wrocław), Adam Bensz (Śląsk Świętochłowice), Adrian Świątek (Stal Głowno), Bartłomiej Piszczek (Garbarnia Kraków), Mateusz Żyła (Pasjonat Dankowice), Norbert Sawodniok (SV Böblingen), Szymon Gąsiński (Górnik Łęczyca)

Odchodzą: Marcin Bęben (B - Górnik Zabrze), Bartłomiej Chwalibogowski (P - Szczakowianka Jaworzno), Tomasz Malinowski (O - ?), Wojciech Małocha (N - Pelikan Łowicz, Radomiak Radom, Unia Janikowo, Cypr, Grecja), Marcin Morawski (P - Piast Gliwice), Przemysław Pitry (N - Amica Wronki), Dominik Piwowar (B - ?), Patryk Stemplewski (O - BKS Stal Bielsko-Biała), Marcin Warakomski (O - Ruch Wysokie Mazowieckie)

Odchodzą: Marcin Bęben (B - Górnik Zabrze),
NHK12

Postprzez adas 2006-01-19, 1:09 pm

WCZORAJ TRENER POWIEDZIAŁ, ŻE MARCIN ZOSTAJE, A JEŚLI CHODZI O OFERTĘ GÓRNIKA ZABRZE, TO SKWITOWAŁ JĄ SŁOWAMI ŻE NAWET GÓRNIK O NIEJ PEWNIE NIE SŁYSZAŁ.
adas

Postprzez Soyer 2006-01-19, 1:37 pm

PTAQ84 napisał(a):ciekawe co będzie z Kmiecikiem :?: 8)

Raczej ciężko. Wisła chce tego zawodnika wypożyczyć , nie sprzedać (a nawet jeśli to pewnie nie będzie nas na tego zawodnika stać) . Polityka naszego klubu jest taka, że nie chcą zawodników promować, którzy po sezonie wrócą do swojego macierzystego klubu.
Soyer
Moderator

Postprzez CharoN^ 2006-01-19, 2:31 pm

Mam nadzieję, że Bajera pokaże się w Sosnowcu z możliwie najlepszej strony. Jego umiejętności z pewnością są nieprzeciętne, oby odpowiednio wkomponował się w zespół a powinniśmy mieć z niego wiele pożytku. Przyznaje, że liczę na niego w podobnym stopniu jak na Bednara.

Teraz pozostaje jedynie kwestia playmakera i możemy rozpocząć marsz po Ekstraklase. Zobaczymy kto zawita do Sosnowca w tej roli. Pewnie w najbliższym okresie czasu przez różne pismaki przewinie się sporo nazwisk, a wtedy będziemy mogli się przekonać na jaką "skalę" planowany jest ten transfer :wink:.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez maras24 2006-01-19, 2:57 pm

adas napisał(a):WCZORAJ TRENER POWIEDZIAŁ, ŻE MARCIN ZOSTAJE, A JEŚLI CHODZI O OFERTĘ GÓRNIKA ZABRZE, TO SKWITOWAŁ JĄ SŁOWAMI ŻE NAWET GÓRNIK O NIEJ PEWNIE NIE SŁYSZAŁ.

a już miałem nadzieje ze to prawda iz Guliwer odchodzi...:(:(
maras24

Postprzez Codino 2006-01-19, 4:46 pm

te "najazdy" na zawodników się stają już nudne...
Codino

Postprzez PTAQ84 2006-01-19, 8:46 pm

Soyer napisał(a):
PTAQ84 napisał(a):ciekawe co będzie z Kmiecikiem :?: 8)

Raczej ciężko. Wisła chce tego zawodnika wypożyczyć , nie sprzedać (a nawet jeśli to pewnie nie będzie nas na tego zawodnika stać) . Polityka naszego klubu jest taka, że nie chcą zawodników promować, którzy po sezonie wrócą do swojego macierzystego klubu.

mimo wszystko licze że zagra w Sosnowcu bo to będzie dobre dla konkurencji w ataku każdy będzie musiał dać z siebie dużo jeśli będzie czuł na plecach oddech kolegi z teamu 8)
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez twari 2006-01-19, 9:34 pm

Jesli do nas doszedlby jeszcze Kmiecik to atak stalby sie niezwykle mocno oblegana pozycja! Na jesien trener mogl korzystac tylko praktycznie z 2 napastnikow... a teraz jest Zuban, Tyc, Bajera, Smarzynski i jeszcze Kmiecik... no ostro by bylo... :) I jeszcze Wolanski! Ale od przybytku glowa nie boli.. :)
twari

Postprzez FOGel 2006-01-19, 9:47 pm

Według mnie w zeszłym sezonie brakowało rywalizacji na tej pozyci myśle że dobrze że bedziemy miec durzo napastników, nie zapominajmy że mogą przytrafić się jakieś kontuzje
FOGel

Postprzez MrCricket 2006-01-19, 10:47 pm

http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3121164.html

Kmiecik chciałby złote góry, a tu figa :roll:
Poza tym niedługo chyba będziemy mieli całą jedenastkę bramkarzy, a rozgrywającego może nam Copperfield wyczaruje :(
MrCricket

Postprzez *FORUMDINHO* 2006-01-19, 11:02 pm

Kuchar wydaje się być, takim zawodnikiem, którego nam potrzeba. Nie wiem jak Wy, ale ja byłbym niezwykle szczęśliwy, gdyby ten piłkarz do nas dołączył. Natomiast zdecydowanie NIE dla Paulewicza. Myślę, że po zakupieniu Kuchara i Gąśińskiego można zamknąć okienko transferowe, ja takie rozwiązanie z chęcią wezmę w ciemno :)

Pozdrawiam.
*FORUMDINHO*

Postprzez Pluto 2006-01-19, 11:24 pm

"szkoleniowiec podkreśla, że będzie szukał dalej. - Zespół potrzebuje lidera, a nie młodego chłopaka, który przyjdzie do nas po naukę - tłumaczy. "

w końcu...
Pluto

Postprzez rossoneri 2006-01-20, 8:09 am

ja jestem za tym ,zeby zostawic obu bramkarzy, a pozegnac sie z Bebnem i Piwowarem, szkoda ,ze Kmiecik nie przyjdzie bo uwazam go za dobrego napastnika, przyjdzie jeszcze dobry pomocnik i nie bedzie tak zle ,choc mysle ,ze trener jeszcze wykorzysta te 10% w ataku, nawet to moze byc jakis mlody gracz z nizszej ligi
rossoneri

Postprzez MarcelZS 2006-01-20, 10:00 am

Co do Bębna, to pomiomo, iż nie jestem fanem jego talentu i szybkosći, którą stracił, a wręcz oblwałem go krytyką za wpuszczone bramki m.in. w meczech TSP wiosna czypierwszy mecz rundy jesiennej i wiele innych - to bym go zostawił, niech walczy o miejsce w skłądzie.
Natomiast Piętki mi szkoda, ale dla niego najlepszym rozwiązaniem by była gra w podstawowej 11, z tym że u nas to jest chyba, bądzie przy zakupie dwóch nowych bramkarzy będzie niemożliwe, więc pewnie się Klub i sam Piętka się rozstaną za porozumieniem stron.
MarcelZS

Postprzez SCORPARO 2006-01-20, 10:15 am

MarcelZS napisał(a):Co do Bębna, to pomiomo, iż nie jestem fanem jego talentu i szybkosći, którą stracił, a wręcz oblwałem go krytyką za wpuszczone bramki m.in. w meczech TSP wiosna czypierwszy mecz rundy jesiennej i wiele innych - to bym go zostawił, niech walczy o miejsce w skłądzie.
Natomiast Piętki mi szkoda, ale dla niego najlepszym rozwiązaniem by była gra w podstawowej 11, z tym że u nas to jest chyba, bądzie przy zakupie dwóch nowych bramkarzy będzie niemożliwe, więc pewnie się Klub i sam Piętka się rozstaną za porozumieniem stron.

... i uważam że będzie to niepotrzebna strata - chłopak zapowiadał się całkiem, całkiem. (Gdyby mu pozwolic grać całą jedną rundę - pewnie okazał by się obiawieniem na miarę Kuszczaka :-) - taki wolny żarcik...)
A tak na serio - byłoby szkoda Piętki - uważam że jest dobrym bramkarzem, zresztą pokazal niejednokrotnie że w pełni zasługuje na grę w pierwszej jedenastce Zaglębia.
SCORPARO

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna