Cracovia - Zagłębie 15.I.2006

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

Postprzez Ader 2006-01-15, 7:26 pm

Jak we wtorek wygramy z Sanokiem bedzie dobrze :)
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez olo69 2006-01-15, 7:27 pm

Brawo Zagłębie, Szałasny to chyba zrobił niezły show!
olo69

Postprzez mike79 2006-01-15, 7:27 pm

OGROMNE BRAWA DLA CHŁOPAKÓW !!
PO FATALNEJ PASSIE BEZ ZWYCIĘSTWA, PORA NA PASSE BEZ PORAŻKI :)
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez emdżej 2006-01-15, 7:29 pm

No brawo dla Zagłębia! Podnieśli się po pierwszej tercji i pokazali, że potrafią pokonać najlepszych! I oby tak dalej! Dziękujemy!
emdżej

Postprzez Robson_sc 2006-01-15, 7:37 pm

Fantastyczny prezent sprawili nam dzisiaj hokeisci. Jestem ciagle w szoku ale takie chwile jak ta teraz moge przezywać zawsze :D :D :D Wielkie brawa i podziekowania dla calej druzyny za kapitalny hokejowy weekend :!: :!: :!:
Robson_sc

Postprzez Gość 2006-01-15, 9:26 pm

Właśnie wróciłem z tego meczu i dalej jestem pod wrażeniem. Zagłębie zagrało świetny mecz.
Tradycyjnie już zaczęliśmy mecz w Krakowie bardzo ambitnie i już w 1 min mieliśmy 2 sytuacje do strzelenia bramki! Cracovia pierwszy strzał oddała chyba koło 4min. W 6min było jednak 1:0 po strzale z dystansu. Po strzelonej bramce Cracovia przejęła inicjatywę i przez kilka minut mieliśmy problemy z opuszczeniem własnej części. Potem gra się bardziej się wyrównała ze wskazaniem jednak na gospodarzy. Bramka na 2:0 padła gdy pierwszy raz graliśmy w osłabieniu na pół minuty przed zakończeniem 1 tercji. Przez kolejne 30 sek Cracovia złapała 2 kary i 2 tercję zaczęliśmy z 1:40 gry 5 na 3. Przez ten czas potrafiliśmy tylko strelać z większej odległości i nie wykorzystaliśmy podwójnej przewagi ale gdy kończyła się druga kara dokładnie w ostatniej sekundzie strzał T. Da Costy znalazł gdzieś miejsce między obrońcami craxy i pod parkanami znalazł miejsce w siatce. Kilka minut później gdy drugi raz w tym meczu graliśmy w osłabieniu Bernat(nie jedyny raz w tym meczu) łatwo odebrał krążek ostatniemu zawodnikowi craxy i wykorzystał sam na sam. Było 2:2. Nie mogłem w to uwierzyć - gol w osłabieniu w jaskini lwa :!:
Gol na 2:3 T. Da Costa dostał ładne podanie środkiem wychylił się zza obrońcy strzelił 3 bramkę!!! mogłem tylko żałować że nie mogę wyrazić swojej radości :(
W przerwie kibice Cracovii nadal nie wątplili że ich drużyna wygra. Ja spodziewałem się frontalnego ataku gospodarzy tymczasem T. Da Costa już po 90 sek kolejny raz w tym meczu odebrał krążek w samym środku mimo asysty dwóch obrońców pognał na bramkę, strzelił..... i zrobiło się zamieszanie, gra została przerwana. Sam nie wiem co się stało, co pokazał bramkowy, jednak sędziowie najpierw pokazali że gra zostanie wznowiona pod bramką by po interwencji Da Costy u bramkowego i rozmowach ze stolikiem pokazać na środek tafli. Było 4:2 ale szczerze mówiąc szczerze wydaje mi się że był słupek. Kibice byli wściekli, ja się cieszyłem :D
Od tego momentu Cracovia atakowała cały czas jednak Zagłębie bardzo dobrze się broniło, blokowało wiele strzałów a w bramce świetnie spisywał się Szałaśny. Wyprowadzaliśmy też wiele kontr. Gdy w 52min znowu graliśmy w przewadze zamknęliśmy Cracovię na jej tercji i krążek znalazł drogę do siatki. W tym momencie ok 200 osób udało się do wyjść :D
Chwilę poem dostaliśmy karę a podrażnieni gospodarze potrzebowali pół minuty żeby strzelić na 3:5 po ładnej zespołowej akcji. W tym momencie rozpoczął się ich napór, który trwał już do końca. Gdy na 3:30 do końca znowu dostaliśmy karę trener Cracovii wziął czas, wycofał bramkarza i wystarczyło im 11sek żeby strzelić na 4:5. Na 2:30 przed końcem znowu wycofali bramkarza i tak grali już do końca. My jednak nie daliśmy sobie strzelić i sensacja stała się faktem :!:

Posumywując zwycięstwo zasłużone, brawa za ambitną grę, Cracovia nas zlekceważyła i dopiero w końcówce 3 tercji pokazała na co ją stać, na szczęście nie zdążyła odrobić strat. Wiele razy w dziecinny sposób odbieraliśmy Krakusom krążek, T. Da Costa i Bernat kilka razy tak zamieszali obrońcami Cracovii, że ci się gubili. Szałśny zagrał świetny mecz, łapał pewnie, 3 razy leżąc już na lodzie bronił dobitki craxy, a sami krakowscy kibice żałowali że od nich odszedł.
W penym momencie 3 tercji doszło do śmiesznej sytuacji - Szałśny broniąc strzał przesunął bramkę a sędziowie dopiero po 10sek gry przerwali ją pozwalając między innymi na dobitkę :!:

W tym sezonie byłe na wszystkich 3 meczach Zagłębia w Krakowie i za każdym razem pokazaliśmy się z dobrej strony, także miejscowi kibice czują przed nami respekt. Atmosfera na meczu była najgorsza ze wszystkich trzech ale nie ma się czemu dziwić :D
Na wszystkich meczach obecny był Filipiak - facet przez cały mecz stał (nie siedział) na trybunie vip w szaliku i zawsze włączał się do rzadkiego dopingu - to jest prezes.
Kibice Cracovii po raz kolejny pluli na zawodników Zagłębia siedzących na ławce kar, biedaczki nie potrafili jednak przepluć nad pleksą. Nie wykazali się też znajomością Polszczyzny - kilka razy i to spora grupa śpiewała "pierdolę cię, pierdolę cię, pierdolę cię sosnowski psie" :lol:

A tak z innej beczki kilka razy słyszałem na meczu różnych kibiców mówiących że podobno Cracovia "romansuje" ze Słowakami by od przyszłego sezonu grać w ich lidze :?
Gość

Postprzez Pasta 2006-01-15, 9:29 pm

Z tych emocji zapomniałem się zalogować, to wyżej pisałem ja

Parafrazując piosenkę Cracovii
Hej heja heja Zagłębie mistrzem hokeja
Pasta

Postprzez Dami_mdc 2006-01-15, 10:08 pm

Ekstra. Brawa dla chłopaków ! Mają wielki potencjał :) Potrzeba tylko dobrej mobilizacji i efekty są widoczne... Brawo
Dami_mdc
Mydlice Squad

Postprzez Kolumb 2006-01-15, 10:27 pm

Wygrana tym cenniejsza,że graliśmy bez podstawowych zawodników: Marcina Kozłowskiego, Rafała Pluteckiego, Marcina Kotuły i Rostislawa Saglo, których zmogły kontuzje. W trakcie meczu urazu nabawił się też Grzegorz Maj[uraz barku]. cyt. GW
Kolumb

Postprzez Gość 2006-01-15, 10:37 pm

Pasta dzięki za relacje. Chyba nigdy relacja live nie była tak emocjonująca, gdyby to trwało chwile dłużej to zawał przed komputerem murowany. Cieszy postawa naszej druzyny. Bernat nareszcie się obudził, Teddy Da Costa w swoim żywiole, a trenera Podsiadło powinni całować po rękach Ci, co wątpili w jego możliwości. Szałaśny jest rewelacyjny, ja już po pierwszym meczu w Tychach wiedziałem, że nie będziemy żałować tego transferu. GRATULACJE ZAGŁĘBIE!!!
Gość

Postprzez Wuzel 2006-01-16, 8:41 am

JUPIIIIIIIII :P

QRwa że też ja zawsze muszę być w pracy jak Zagłebie emocjonująco gra :|

Teraz koncentracja przed Sanokiem bo wszystko się może zdarzyć
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez W@llace 2006-01-16, 8:46 am

Miła niespodzianka...Wielkie brawa.

Teraz trzeba wygrać z Sanokiem!
W@llace

Postprzez kret75 2006-01-16, 11:17 am

Taka wygrana chyba zmobilizuje ludzi i na zimowym będzie więcej kibiców Zagłębia :roll:
kret75
Osiedle Piastów

Postprzez Pol 2006-01-16, 12:18 pm

do gościa wygraliście zasłużenie,tych 200 kibiców którzy wszli to albo poszli dalej pić algo to śą frajerzy Bardzo dobra relacja,byłeś sam czy z kobietą,końcówka to był początek play off ,nie wspomniałeś e radzik nie bronił ,CRACOVIA zagrała dramatycznie
Pol

Postprzez Pol 2006-01-16, 12:21 pm

aha przez 4 minuty graliśmy bez bramkarza i nic nie szczeliliście
Pol

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej