Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez musztra 2006-01-12, 8:01 pm

rossoneri napisał(a):jestesmy przecietnym drugoligowym zespolem i takim pozostaniemy,, zeby tylko nie bylo barazy (ale o utrzymanie), a p.Rudy niech sie jedzie uczyc do Wodzislawia, jak dzialacze biednego klubu utrzymuja juz ktorys rok zespol w 1 lidze kupujac tanio (lub za darmo) sprzedajac drogo co bardziej utalentowanych graczy z nizszych lig , ale kontrakty trzeba podpisywac na 3-5 lat a nie na pol lub poltora roku(patrz Pitry)

Już łeb pęka od tego narzekania ludzie troszke spokoju mamy Styczeń sezon zaczyna się za 2 miesiące.To są całe 2 miesiące na załatawianie, testowanie nowych zawodników na sparingi przygotowania do sezonu, ledwo te przygotowania się zaczeły a już co druga osoba narzeka.Rozumiem to że denerwuj was niefrasobliwość naszego dyrektora ale może poczekajmy do początku rundy i wtedy będziemy oceniać na co stać drużyne i jak wywiązał się ze swoich zadań dyrektor Rudy :!:
Pozdrawiam
musztra

Postprzez *FORUMDINHO* 2006-01-12, 9:37 pm

rossoneri napisał(a):jestesmy przecietnym drugoligowym zespolem i takim pozostaniemy,, zeby tylko nie bylo barazy (ale o utrzymanie), a p.Rudy niech sie jedzie uczyc do Wodzislawia, jak dzialacze biednego klubu utrzymuja juz ktorys rok zespol w 1 lidze kupujac tanio (lub za darmo) sprzedajac drogo co bardziej utalentowanych graczy z nizszych lig , ale kontrakty trzeba podpisywac na 3-5 lat a nie na pol lub poltora roku(patrz Pitry)

Przepraszam, ale nie mogę tego czytać. Oczywiście mamy 6 miejsce, próbujemy/wzmacniamy się, jednak na koniec tego sezonu spadniemy do III ligi, po czym odejdą sponsorzy i klub się rozsypie.
Ludzie, zastanówcie się co piszecie! Jest początek stycznia, do końca okna transferowego kupa czasu, mamy 5 punktów straty do lidera, a tu takie teksty :/ Poczekamy, zobaczymy, ocenimy.

Pozdrawiam.
*FORUMDINHO*

Postprzez WOJTEK 2006-01-12, 9:58 pm

WOJTEK
Adventure Group

Postprzez olo69 2006-01-12, 10:33 pm

olo69

Postprzez Przemek26 2006-01-12, 10:37 pm

Tylko znów 1,5 i 1 rok
O h... rozbic takie kontrakty. Niby wzmocnienia niby transfery ale jakie na 17 czy 34 mecze????
Przemek26

Postprzez Leyton 2006-01-12, 10:48 pm

emdżej napisał(a):
Leyton napisał(a):Jak na razie, to z tych zawodników, których wymieniłeś, to tylko Zuban jest klasycznym napastnikiem, o którym coś wiemy. Wolański lepiej moim zdaniem realizował sie na prawej pomocy niż w napadzie, Smarzyński w zasadzie nie grał, Tyc jest nowy, a Bajera jak na razie jest zawodnikiem Świtu.
Nigdy tutaj nie płakałem nad brakiem transferów czy niewlaściwymi transferami, ale uważam, że jak na razie napad mamy zbyt skromny. Nie słaby, ale zbyt skromny na wypadek kontuzji czy kartek. Oczywiście jak zwykle wierzę jednak, że i napad w marcu będziemy mieli solidny :D

Sorry, ale to zdanie, że nie grał mnie rozśmieszyło. Kariera zawodnika polega na tym, że jakiś czas jak jest młody to nie gra, a potem zaczyna grać. Chyba warto dać mu szansę? I może do niektórych dotrze ten argument bo co to za drużyny w klasie A, ale "Smalec" strzelił jesienią ponad 20 bramek w rezerwach, więc jest wyróżniającą się postacią. A już na pewno wyglądał bardzo dobrze na tle Małochy (można było ich porównać jak grali razem) :wink:

No, to pośmialiśmy się chyba tylko we dwójkę, bo nikogo oprócz Ciebie mój post nie rozśmieszył :D
Ani mój wpis, ani Twoja reakcja na niego nie jest jednak porażką.
Twój post jest natomiast niestety świadectwem totalnej klęski polskiego systemu edukacji, który uczy młodych ludzi sinusów, cosinusów, tangensów czy innych nikomu niepotrzebnych bredni, a zapomina o rzeczy podstawowej: NAUKI CZYTANIA ZA ZROZUMIENIEM.

Pozdrawiam i przepraszam za rozmywanie tematu.
Leyton

Postprzez CharoN^ 2006-01-12, 11:01 pm

Oto pierwsze dwa komentarze Widzewiaków na temat Bednara (90 minut):

"Vladimír Bednár to genialny piłakrz!! Grał w Widzewie i był bardzo dobry- odszedł bo pokłucił się z Majewskim"

"No to gratuluję wam transferu. Jeśli Vlado dojdzie do formy po długiej kontuzji, to będziecie mieli z niego wiele pożytku. W Widzewie nie możemy go odżałować do tej pory."

Mam nadzieję, że Bednar bez problemów powróci do optymalnej formy.
Kontrakty faktycznie mogły by być dłuższe, choć jestem pewny, iż w razie awansu zarówno Bednar jak i Jankowski (i nie tylko) swoje umowy przedłużą.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Gilardino 2006-01-12, 11:05 pm

CharoN^ napisał(a):Mam nadzieję, że Bednar bez problemów powróci do optymalnej formy.
Kontrakty faktycznie mogły by być dłuższe, choć jestem pewny, iż w razie awansu zarówno Bednar jak i Jankowski (i nie tylko) swoje umowy przedłużą.

Byle nie tak jak Pitry... :?
Gilardino

Postprzez CharoN^ 2006-01-12, 11:10 pm

Gilardino napisał(a):
CharoN^ napisał(a):Mam nadzieję, że Bednar bez problemów powróci do optymalnej formy.

Byle nie tak jak Pitry... :?
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez Leyton 2006-01-12, 11:20 pm

Z całym szacunkiem dla pozostałych nabytków naszego klubu, mam wrażenie, że Bednar jest strzałem w 10-kę. A dlaczego?
Kilka dni temu prasa pisała, że swego czasu interesowały się nim Groclin i Legia. Bednar przez kilka lat grał w Slovanie Bratysława. Wiecie, kto był wówczas trenerem Slovana? :D :D :D
On raczej frajerów do siebie nie sprowadzał? A i sukcesy nieosiagalne dla innych osiągnął.
Jak ów trener sie nazywa???? :D
Leyton

Postprzez Fan 2006-01-13, 12:55 am

Kontrakty OK ale czas ich zawarcia o chuja rozbic. Zeby tylko na nich nie zarobili na picie na Cyprze ;)
Fan
Working Class

Postprzez emdżej 2006-01-13, 8:35 am

Leyton napisał(a):Z całym szacunkiem dla pozostałych nabytków naszego klubu, mam wrażenie, że Bednar jest strzałem w 10-kę. A dlaczego?
Kilka dni temu prasa pisała, że swego czasu interesowały się nim Groclin i Legia. Bednar przez kilka lat grał w Slovanie Bratysława. Wiecie, kto był wówczas trenerem Slovana? :D :D :D
On raczej frajerów do siebie nie sprowadzał? A i sukcesy nieosiagalne dla innych osiągnął.

Szukałem i nie znalazłem....zdradź to nazwisko
emdżej

Postprzez Fan 2006-01-13, 9:33 am

emdżej napisał(a):
Leyton napisał(a):Z całym szacunkiem dla pozostałych nabytków naszego klubu, mam wrażenie, że Bednar jest strzałem w 10-kę. A dlaczego?

Szukałem i nie znalazłem....zdradź to nazwisko

Dušan Radolský :?: :wink:
Fan
Working Class

Postprzez WOJTEK 2006-01-13, 9:58 am

Panowie, wróćmy do tematu.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez barthez 2006-01-13, 11:03 am

Nareszcie coś się ruszyło!
Zatrudnienie Bednara będzie jednym z lepszych transferów Zagłębia w ostatnich latach. Chłopak rozrusza nam pomoc. Potrzebny nam jeszce napastnik ale nie wiem czy akurat Bajery. Swoją drogą kto wymyśle w klubie długść trwania transferów. Z Bednarem należało podpisać conajmniej dwuletni.
barthez

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna