Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Tomano 2006-01-03, 9:38 pm

Napastnik drugoligowego Zagłębia Sosnowiec Przemysław Pitry podpisał we wtorek trzyletni kontrakt z Amiką Wronki. Umowa będzie obowiązywać od 1 lipca.

za onet.pl
Tomano
Adventure Group

Postprzez Marpic 2006-01-03, 10:16 pm

Ciekawy jestem kto Waszym zdaniem odpowiada za to ,że Pitry odchodzi za darmo,no a jeśli już coś dadzą to pewnie same grosze.NIBY PROFESJONALNY klub , ala dziw bierze ,iż Włoscy właściciele nikogo nie ukarali za to nierzetelne wykonywanie pracy i zaniechanie obowiązków.Przydałby się PRWADZIWY menager w klubie.
Marpic

Postprzez bankier 2006-01-03, 11:19 pm

taaaa Przemysław Stemplewski :lol:

a na powaznie: http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3095450.html
bankier

Postprzez zgredos 2006-01-04, 10:02 am

Marpic napisał(a):Ciekawy jestem kto Waszym zdaniem odpowiada za to ,że Pitry odchodzi za darmo

A niby kto ma odpowiadać ? Zawodnikowi kończy się kontrakt i robi co chce, idzie grać (pracować) tam gdzie więcej płacą. Prawie wszyscy zawodnicy Zagłębia przychodzili do nas z kartą w ręku (a więc klub za nich nie płacił) tak jest na całym świecie i taka jest polityka transferowa naszego właściciela
zgredos

Postprzez WOJTEK 2006-01-04, 10:44 am

Jasne. Tylko, że można z piłkarzem podpisać długoletni kontrakt. Poza tym, o tym ,że Pitremu kończy się kontrakt nie dowiedziano się w klubie w momencie podpisania umowy z Amicą. Można było negocjować z nim. Ale ktoś zbagatelizował sprawę i Przemek odchodzi.

A już całkiem inną sprawą jest to, czy Przemek sobie poradzi. Pożyjemy, żobaczymy.
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Fan 2006-01-04, 11:09 am

A mi sie cos wydaje ze od sierpnia zobaczymy go na boiskach w Gnieznie lub Turku. W barwach Amiki oczywiscie.
Fan
Working Class

Postprzez gruby 2006-01-04, 11:26 am

Fan napisał(a):A mi sie cos wydaje ze od sierpnia zobaczymy go na boiskach w Gnieznie lub Turku. W barwach Amiki oczywiscie.

ciekawe czy taką sytuacje też Pitry bieże pod uwagę,jakoś nie wydaje mi się żeby,Pitry grał pierwsze skrzypce w nowej drużynie Lecha,pozostanie mu ławka rezerwowych no chyba że z pierwszego składu "pozbędzie się" Reissa czy Dembińskiego :wink:
Ostatnio edytowano 2006-01-04, 11:47 am przez gruby, łącznie edytowano 1 raz
gruby

Postprzez asdf 2006-01-04, 11:35 am

Krzyz na droge Pitry. Grzania lawy i kariery w III lidze zycze falszywy szczurze.
asdf

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-01-04, 11:42 am

Klamka zapadla - Przemek Pitry odchodzi i BASTA nie maco ronic lez.
Po prostu trzeba wziac KASE za Przemka i zyczyc mu powodzenia. Kochani przeciez o tym ze on odejdzie to Klub i My Kibice wiemy od dawna
i nie ma co biadolic.
Jestem przekonanyze NASZ TRENER poradzi sobie spoko, nie wygodna jest sytuacja z BAJERA , ze sprawa przedluza sie. Ja jestem optymista,
jest jeszcze sporo czasu, aby kupic to sie chce w sensie pozycji na boisku a nie nazwisk zawodnikow tych z najlepszej polki.
Pozdrowienia
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez asdf 2006-01-04, 11:55 am

Panie Tadeuszu nikt chyba lez nie roni chociaz szkoda tego zawodnika. Ja rozumim ze to jest praca ale chodzi mi o jego postawe. On musi odejsc i koniec. On chce i tyle. Dogadal sie juz z Lechem mimo ze kontrakt ma wazny z nami. Jak Pan np sobie wyobraza jego gre na wiosne dla nas ? Ma o co walczyc ? Nie, bo ma juz pochytane. W tamtym sezonie Wojciech Malocha tak wysmiewany przez spora grupe ludzi zapewnil nam wiecej zwyciestw i cennych pkt swoimi bramkami niz Pitry w poprzednim. Znaleziono go w jakiejsc dziurze. Dano szanse, a on teraz na klub sie wypial mimo szumnych zapowiedzi ze "walczymy o awans". I za to brak szacunku. Bo mozna wykonywac zawod pilkarza ale z klasa i etyka, ktorej temu chlopaczkowi brakuje.
asdf

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2006-01-04, 12:16 pm

Kol. asdf - przed sekunda przeczytalem info na naszej czolowej stronie
-wypowiedz W. Rudego w tej sprawie, ktora to wypowiedz mowi wszystko.
Sluchajcie - a moze z Panem MU byla ta sama sytuacja , iz jakas zyczliwa dusza puscila kaczke, ze Wlosi nas opuszczaja a CHLOPACZKI uwierzyli
w te bajki i zaczeki dzialac - pozatym Przemek Kocha KASE - vide wypowiedz W.Rudy.
Moja wypowiedz szla w kierunku Waszych stwierdzen, iz w ostatnim okresie nie gral dobrze, oszczedzal sie, Ja osobiscie widzialem Przemka
raz na LUDOWYM z Polkowicami - swoja gra nie zwalil mnie z nog.
Zycze Facetowi powodzenia a czy to bedzie I liga czy rezerwy AMIKI- to juz jest Pana Przemka poroblem.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Pasta 2006-01-04, 12:46 pm

Dla mnie Przemek zachował się nie fair mówiąc że nikt się z nim nie kontaktował i wktótce potem podpisując kotrakt z Amicą.
Co do tego że nie był przywiązany do naszego klubu nie można mu robić wyrzutów. Można mieć natomiast pretensje, że najpierw deklaruje walkę o pierwszą ligę z Zagłębiem, a gdy tylko dostaje ofertę z ektraklasy podpisuje kontrakt z Amicą bez względu na to czy awansujemy czy nie.
Pamiętajmy również że kontrakt z Premkiem był przedłużony po kilku jego występach. Pytanie jednak dla działaczy brzmi dlaczego tylko o rok :?:
Mam nadzieję że przynajmniej wyciągniemy za niego pożądną kasę
Pasta

Postprzez asdf 2006-01-04, 12:56 pm

Jak narazie to nie wyciagniemy za niego nic, bo kontrakt podpisal od lipca, a sezon ma jeszcze "grac" u nas. 8)
asdf

Postprzez Pasta 2006-01-04, 1:11 pm

W najbliższym czasie Amica ma przyjechać do Sosnowca rozmawiać o wykupieniu Pitrego już teraz
:arrow: http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,3095450.html
Pasta

Postprzez Marpic 2006-01-04, 1:27 pm

Rudy odpowiada,że Pitry odchodzi ,mogł podpisać dłuższy kontrakt.
Przecież od ponad pół roku mówi się że Pitry odejdzie,
no i dlatego teraz Rudy reaguje nerwowo w swoich wypowiedziach
o Pitrym.

Zaś co do Pitrego to zachował się jak amator ( dzień wcześniej mówi że z nim się nikt nie kontaktował ,a kilkanaści godzin póżniej podpisuje kontrakt).MA NAS KIBICÓW W DUPIE.
Marpic

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: kanciak