Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez Fan 2005-12-20, 9:37 pm

Pozwole sobie wkleic to tutaj w zwiazku z naszym dzisiejszym transferem:

"Bełchatowski klub wystawił na sprzedaż również 19-letniego napastnika Damiana Szczęsnego. To diament, który trzeba oszlifować. - Mamy walczyć o awans do ekstraklasy, a to oznacza, że nie będziemy mieli wiele czasu, by ogrywać zawodnika - ocenia trener zielonych."

Tyle Kuras o jakims gosciu co mialby przyjsc do Radomiaka. To mi sie podoba.
Fan
Working Class

Postprzez maras24 2005-12-20, 9:40 pm

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):przyszedł kolejny talent pokroju Krzysia Butryna lub Wojtka Małochy :roll:
TAK???A ile meczy w Zagłębiu rozegrał że juz to stwierdziłeś???Dajcie sobie spokój z takimi komentarzami.... :roll:
maras24

Postprzez FIGHTER1906 2005-12-20, 9:41 pm

Nie rozumiem was ludzie. Dlaczego od razu jesteście na "NIE"? Bardzo chcieliście Robaka, a przecież Tyc strzelił tyle samo bramek. A z komentarzy kibiców Odry wynika, że był b. dobry. Ja mam tylko nadzieję, że jak odejdzie Pitry to nie będzie koniec naszych wzmocnień w lini napadu.

Pozdrawiam.
FIGHTER1906
Pokemon z żółtą kartką

Postprzez WOJTEK 2005-12-20, 9:43 pm

Panowie, nie róbcie z Pana Tyca Maradony. Gdyby taki dobry był to by grał w Amice, Lechu, Górniku a nie w beznadziejnej druzynie bez kasy, kibiców i stadionu. Pogra w rezerwach, może kilka meczy w 1 drużynie i to wszystko. Widać jakie są priorytety - może mamy grać o awans. Może będą światła, może ...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez MACIEK 86 2005-12-20, 9:50 pm

Pitry przychodził z Pszczyny każdy był też na NIE teraz każdy mówi o nim jak o zawodniku dużego formatu(jak na warunki 2 ligowe) może i Tyc będzie po 10 kolejkach rundy wiosennej odkryciem 2 ligi?? Nie oceniajcie grajka po tym z jakiego klubu przychodzi z której ligi itd bo największe gwiazdy zaczynały gre w klubach o których nikt nic nie słyszał

PS kometarze kibiców z Opola na naszej stronie są zbędne bo jak by doszło że np. Pitry(odpukać w niemalowane :twisted: ) odchodzi to apewne wszędzie by se pojawiły komentrarze naszych kibiców co on potrafi jaki słaby jest itd
MACIEK 86

Postprzez maras24 2005-12-20, 10:00 pm

WOJTEK napisał(a):Panowie, nie róbcie z Pana Tyca Maradony. Gdyby taki dobry był to by grał w Amice, Lechu, Górniku a nie w beznadziejnej druzynie bez kasy, kibiców i stadionu. Pogra w rezerwach, może kilka meczy w 1 drużynie i to wszystko. Widać jakie są priorytety - może mamy grać o awans. Może będą światła, może ...
Idąc Twoim tokiem rozumowania każdy grajek który przyjdzie do Zagłębia jest cienki no bo przeciez gdyby był dobry to wiesz grałby w Amice Górniku albo Lechu...Twoje niektóre komentarze mnie rozbawiają na kogo Ty chłopie liczysz??Może Frankowski albo Żurawski??Chłopak jeszcze nie zagrał zadnego meczu a tu już komentarze jakby conajmniej runde grał i to z miernym skutkiem...ehhh
maras24

Postprzez WOJTEK 2005-12-20, 10:03 pm

Idąc Twoim tokiem rozumowania każdy kopacz, który przyjdzie do nas to objawienie swiatowego futbolu. Jeszcze meczu nie zagrał a juz go na gwiazdę kreujesz. Ehhhh...

Mam wrażenie, że jest to radośc z byle czego. Nie ważne kto byle był. Ehhh nr 2 ...
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez keff79 2005-12-20, 10:03 pm

To tak dla równowagi do tego co jest na stronce :wink:

Przez dwa dni trenerzy KSZO przypatrywali się dwunastu piłkarzom z III i IV ligi. Były wśród nich również znane nazwiska. O Marcinie Robaku z Miedzi Legnica mówiło się w kontekście wielu zespołów, w tym I-ligowych. Tadeusz Tyc z Polaru Wrocław również osiągnął ostatnio wysoką formę, predestynującą do występów w wyższej, niż trzecia, lidze. Wspomniana dwójka wypadła na testach najlepiej. Ostrowczanie przyznają, że chętnie pozyskaliby zwłaszcza Robaka. Tyle, że Miedź życzy sobie za niego astronomiczną - jak za trzecioligowca - pieniędzy. To kwota 400 tys. złotych.

No i wysoki jest.. będą "wrzutki" :D
keff79

Postprzez NHK12 2005-12-20, 10:04 pm

Więc czekamy jeszcze na Drumlaka -pomoc Grzyba -obrona Bajerę-atak i jedziemy na wiosnę po jupitery do Dworu mazowieckiego .
POZDRAWIAM
NHK12

Postprzez maras24 2005-12-20, 10:05 pm

WOJTEK napisał(a):Idąc Twoim tokiem rozumowania każdy kopacz, który przyjdzie do nas to objawienie swiatowego futbolu. Jeszcze meczu nie zagrał a juz go na gwiazdę kreujesz. Ehhhh...

Mam wrażenie, że jest to radośc z byle czego. Nie ważne kto byle był. Ehhh nr 2 ...
Wskaż mi jeden mój post w którym robie z niego gwiazde i sie nim zachwycam albo kreuje go na objawienie światowego futbolu???
maras24

Postprzez Fan 2005-12-20, 10:13 pm

maras24 napisał(a):
WOJTEK napisał(a):Panowie, nie róbcie z Pana Tyca Maradony. Gdyby taki dobry był to by grał w Amice, Lechu, Górniku a nie w beznadziejnej druzynie bez kasy, kibiców i stadionu. Pogra w rezerwach, może kilka meczy w 1 drużynie i to wszystko. Widać jakie są priorytety - może mamy grać o awans. Może będą światła, może ...
Idąc Twoim tokiem rozumowania każdy grajek który przyjdzie do Zagłębia jest cienki no bo przeciez gdyby był dobry to wiesz grałby w Amice Górniku albo Lechu...Twoje niektóre komentarze mnie rozbawiają na kogo Ty chłopie liczysz??Może Frankowski albo Żurawski??Chłopak jeszcze nie zagrał zadnego meczu a tu już komentarze jakby conajmniej runde grał i to z miernym skutkiem...ehhh

To raczej nie chodzi o to ze kazdy kto przychodzi do nas jest cienki. Ale takich graczy jak Tyc do awansu, ktory wszyscy chcemy to raczej nie potrzebujemy i to jeszcze za kase co jest podobno wbrew temu co Wlosi ustalili. Owszem Ujek czy Lachowski jak przychodzili to juz cos tam znaczyli, ktos sie nimi interesowal z 1 ligi. Pitry jakis tam super snajper tych okregowek. A Tyc?? Taki jak Gielza, Wurzel czy Kruszynski. I skonczy jezdzac po Tucznawach czy Lazach. Teraz jeszcze wytlumacz mi czemu Widzew mogl zalatwic Iheanacho, chce Felipe z Gornika. ŁKS prawie ma Madeja. A my mozemy pomarzyc o takich graczach. Na partnera do ataku dla Tyca to proponuje jeszcze sprowadzic Żyłę. Wtedy postrach drugiej ligi wraz z awansem gwarantowany. I nie ma sie co dziwic ze wiekszosc tak jest nastawiona co do takich transferow jak dzis bo ostatnimi laty za duzo sie przewinelo grajkow tego formatu i ilu ich gra do dzisiaj??
Fan
Working Class

Postprzez emdżej 2005-12-20, 10:16 pm

Widział ktoś tego Tyca w akcji? Jak nie to niech poczeka z oceną aż go zobaczy na boisku! Bo idąc tokiem rozumowania: każdy z niższej ligi się nie nadaje, to gdzie szukać nowych piłkarzy? Przecież każdy kiedyś przechodzi z niższej ligi do wyższej!
emdżej

Postprzez Marpic 2005-12-20, 10:17 pm

No i się zaczeło jedni na TAK inni na NIE..Może gwiazdą nie jest ale dajmy mu szansę,kredyt zaufania.W Odrze wszyscy kiedyć gwizdali na niego a teraz chłopak strzela bramy i gra regularnie.....A Tu coś co było kilka tygodni temu w Gazecie Wyborczej........

"Jeszcze niedawno wejście na murawę Tadeusza Tyca kibice z trybun kwitowali buczeniem i niecenzuralnymi odzywkami pod jego adresem. Teraz, po niespełna pół roku, fora internetowe urywają się od wpisów typu: "Tycu, wróć"
W barwach pierwszej drużyny Odry Tadeusz Tyc w tym sezonie nie wystąpił ani razu. Trener Miroslav Copjak miał bowiem inną koncepcję zestawienia drużyny. - Gdybyśmy grali w ustawieniu 4-2-3-1, Tadek grałby w podstawowym składzie. Byłby napastnikiem najbardziej wysuniętym na szpicy, bo jest bardzo waleczny. Niestety, gramy całkiem inny futbol - komentował czeski szkoleniowiec Odry, gdy wypożyczono piłkarza do Polaru.

Jego przejście do Wrocławia okazało się dla niego świetnym posunięciem. W Polarze bowiem miał okazję do pokazania pełni swoich umiejętności, zaczął seryjnie strzelać bramki i rundę jesienną zakończył z tytułem króla strzelców III ligi (z 9 golami na koncie, tyle samo ma także Marcin Robak z Miedzi Legnica). - Wszystko zawdzięczam temu, że w końcu miałem okazję występować na stałe w pierwszej jedenastce. Trener Pawłowski mi zaufał, grałem regularnie i pokazałem, że potrafię strzelać bramki - mówi napastnik.

Natychmiast zainteresowały się nim drużyny z wyższej ligi. Najpoważniejsza oferta nadeszła z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Piłkarz był już tam na pierwszych testach, a w dwóch sparingach strzelił aż sześć goli."

PS . Cytat z pierwszej strony

" Warto przeczytać komentarze kibiców Odry Opole na temat tego zawodnika :

"Ja mu życze osobiście, żeby pielęgnował swój niedoROZWÓJ. Nigdy więcej takich piłkarzy w Odrze!" autor: niedorozwój

" i niech nigdy już nie wraca:)" autor: Załoga Boga.

MYŚLĘ ŻE TEN CYTAT JEST ZBĘDNY I NIE POWINIEN SIĘ UKAZAĆ
W NEWS-ie....Adam jako współautor strony jesteś nie obiektywny i lekko nie sprawiedliwy dla tego młodego chłopaka, myślę że to jest nie fair zamieszczając takie cytaty na głównej stronie...DAJMY CHŁOPAKOWI SZANASĘ...
Marpic

Postprzez FIGHTER1906 2005-12-20, 10:18 pm

Fan :arrow: NAZWISKA NIE GRAJĄ!!!
FIGHTER1906
Pokemon z żółtą kartką

Postprzez maras24 2005-12-20, 10:20 pm

Ja zadałem pytanie i jeszcze raz powtórze : Ile Tyc rozegrał meczów w Zagłębiu że już wiecie jaki to on jest słaby i zupełnie zbędny???No słucham???Dziękuje bardzo i tyle w tym temacie!!!
maras24

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna