Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez keff79 2005-12-08, 9:57 pm

Wymienić Pitrego za dwóch z tych trzech co choćby jeden się przydał :D tzn. Marcin Chmiest, Tomasz Jarzębowski, Jacek Magiera.. i wszyscy będą szczęśliwi - chyba. Chociaż goście nie mieszczą się w naszych kryteriach :wink: zresztą taki Maldini tez u nas nie miałby czego szukać.. na złom go! tfuu - i nie ma nawet karty na ręku!
keff79

Postprzez PTAQ84 2005-12-09, 7:10 am

Jakoś podobno z Legią była podpisana umowa o współpracy a efektów brak...może jakimś pomysłem jest wymiana Pitrego któremu już znudziła się gra w byle jakiej II lidze na jakiś zawodników z Wawy którzy nie mają miejsca w składzie..
PTAQ84
WOJKOWICE

Postprzez robercik 2005-12-09, 7:43 am

To juz sie nie dziwie Ujkowi, ze oddszedl ani Pitremu, ze nie chce tu grac. Oni juz dawno widac poznali sie na dzialaczach. A my naiwni ludzilismy sie obietnicami. Wkurwilem sie .... :evil:
robercik

Postprzez Przemek26 2005-12-09, 8:28 am

To jest juz k***a przesada. Sypniewski za stary???
Przeciez on sam by przewiózł połowę piłkarzy z Zagłębia i by sie nawet nie spocił. Niezły piłkarz z niezłą przeszłościa chce grac z Zagłebiem a Rudy mówiu NIE!!!
To my kibice mówimy RUDEMU STANOWCZE NIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Przemek26

Postprzez Robson_sc 2005-12-09, 9:05 am

To nie Rudy mówi nie, tylko własciciele. I to nie Rudy ustalił te kretyńskie obwarowania w kwestii transferów tylko Włosi. Jak wiadomo to oni ustalaja reguly i każdy pracownik klubu musi się im podporządkować. Tak więc akurat w kwestii Sypniewskiego Rudy niewiele może zrobić. Szkoda tylko, że nie wykazuje on inicjatywy w kwestii innych piłkarzy. Ciagle jednak mam nadzieje, że to się w jakiś sposob zmieni i doczekamy sie przynajmniej 3 nowych, dobrych grajków.
Robson_sc

Postprzez Tomaszek 2005-12-09, 10:19 am

Robson_sc napisał(a):To nie Rudy mówi nie, tylko własciciele. I to nie Rudy ustalił te kretyńskie obwarowania w kwestii transferów tylko Włosi. Jak wiadomo to oni ustalaja reguly i każdy pracownik klubu musi się im podporządkować. Tak więc akurat w kwestii Sypniewskiego Rudy niewiele może zrobić.

to w takim razie od czego jest dyrektor sportowy w klubie?

z tego co się przekonuję to od siedzenia na dupie i czekania z miesiąca na miesiąc na wypłatę!

[oczywiście na przykładzie Zagłębia, bo gdzie indziej to chyba jest normalniej]
Tomaszek
Żółta kartka

Postprzez robercik 2005-12-09, 10:26 am

Takim dyrektorem to ja moge byc i nawet nic za to nie wezme :lol:
robercik

Postprzez kibic31 2005-12-09, 10:46 am

Szkoda ze blokujecie taki ciekawy temat,jaki chce poruszyc.A co do Aloszy to twoje imie samo mowi za siebie kim ty jestes.JA jestem od 31 lat sosnowiczaninem,z dziada-pradziada.Mnie interesuje gra Zaglebia na najwyzszym poziomie.Jesli chcesz ogladac samych wychowankow i nie gra roli tobie klasa rozrywkowa to chodz na mecz rezerw-tam jest duzo mlodych i obiecujacych wychowankow.Tak jak pisze ze u mnie moga grac sami obcokrajowcy,abysmy mieli ekstraklase.Przemek Pitry okazuje przywiazanie do Zaglebia checia odejscia do 1 ligi.Ja nie dziwie sie jemu,ze chce odejsc.Widocznie czuje ze Zaglebie nie jest na tyle mocne zebysmy awansowali i szuka odejscia teraz.Moze atmosfera w Zaglebiu jest kiepska,ruchy sztabu lub szefostwa sa zle.To juz on wie najlepiej.
kibic31

Postprzez xXx_1906 2005-12-09, 10:47 am

Ten temat tak na mój łeb ma zły tytuł, powinno być : "Kogo wziąć z kartą na ręku, a kogo sprzedać", bo kupić to my możemy ale co najwyżej za jakieś pachołki, piłeczki i tym podobne badziewia jakiegoś chłopa co mu się udało kopnąć parę razy do bramki gdzieś w 4 lidze. Kiedy Zagłębie kogoś kupiło?
xXx_1906

Postprzez Cygan 2005-12-09, 10:51 am

_ToMaSzEk_ napisał(a):
Robson_sc napisał(a):To nie Rudy mówi nie, tylko własciciele. I to nie Rudy ustalił te kretyńskie obwarowania w kwestii transferów tylko Włosi. Jak wiadomo to oni ustalaja reguly i każdy pracownik klubu musi się im podporządkować. Tak więc akurat w kwestii Sypniewskiego Rudy niewiele może zrobić.

to w takim razie od czego jest dyrektor sportowy w klubie?

z tego co się przekonuję to od siedzenia na dupie i czekania z miesiąca na miesiąc na wypłatę!

[oczywiście na przykładzie Zagłębia, bo gdzie indziej to chyba jest normalniej]

Celne pytanie! Od czego jest Rudy w Zagłębiu. Ja już od dawna podkreslałem, że pierdzi tylko w stołek! Po co nam taki figurant? RUDY WON NA ZIELONĄ SZKOŁĘ!!!
Ps: ferie sie zbliżaja panie Rudy :lol:
Cygan

Postprzez krzysztof 2005-12-09, 11:19 am

W sumie to szkoda jest mi tylko tych piłkarzy z naszej kadry, którzy mają umiejętności i chęci aby z Zagłębiem awansować i pewnie w I lidze też by sobie poradzili. No ale niestety kilka osób awansu nie wywalczy. Musimy mieć całą 11 i jeszcze kilku rezerwowych aby sprostać celowi.

Jak na razie osoby odpowiedzialne za transfery nic nie robią w tym kierunku, albo być może robią ale nic nie mówią.
Czas pokaże.
krzysztof

Postprzez kwachu 2005-12-09, 11:23 am

A ja jestem przeciwny Sypniewskiemu. Pamiętam jakie cuda (i za jaką kasę...) wyczyniał w Wiśle Kraków. Wydaje mi się że takiego zawodnika w Zagłębiu nam nie potrzeba. Ucieknie gdzieś po 5 meczach i tyle będzie z niego pożytku. Natomiast nie zmienia to faktu całościowej oceny polityki transferowej klubu/włochów, która jest conajmniej dziwna.
kwachu

Postprzez Puzon 2005-12-09, 11:33 am

Dajcie już spokój temu Rudemu. Też go nie trawie, ale on nic nie ma do powiedzenia. To jest zwykły figurant, pionek, marionetka. Jak by mu włosi kazali rozwiązać Zagłębie , to by je rozwiązał. Zresztą o mały włos w zeszłym roku nie stało się tak z drużynami młodzieżowymi Zagłębia.
Puzon
Adventure Group

Postprzez NHK12 2005-12-09, 12:30 pm

Za sprawą Przeglądu dowiadujemy sie że jeden z menedzerów poleca usługi na grę w Zagłębiu miedzy innymi :
Paweł Drumlak Cracovia , Tomasz Moskal Polkowice , Jarosław Tkocz oraz graczy z Bułgarii , Afryki.
Zapewne żaden z graczy na Ludowy nie trafi ponieważ obcokrajowców juz mamy a wyżej wymienieni polacy do młodzieniaszków nie należą.
Mam nadzieje ze właściciele klubu przejrzą w końcu na oczy i zmienia tok myslenia bo z taka polityką transferową o jakiej mowią daleko nie zajdziemy ( bynajmniej nie do orange) .

Nadejdzie wiosna i lepsze czasy......?
NHK12

Postprzez PTAQ84 2005-12-09, 1:24 pm

Jeśli chodzi o Sypniewskiego to sprawa wygląda tak...na gwałt potrzebujemy napastników bez względu czy Pitry zostanie czy odejdzie potrzebujemy chociarz dwóch i to w miare klasowych...ale z drugiej strony jak każdy wie Sypniewskiemu co jakiś czas lubi coś odpie.... i znika nie wiadomo gdzie a później już z niego porzytku nie ma..
PTAQ84
WOJKOWICE

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna