Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez NHK12 2005-12-02, 10:54 am

Jeżeli faktycznie Rudy w bardzo istotny sposób ingeruje w decyzje personalne które podejmuje K.T to jest to chore bo jak napisał Przemek 26 jeżeli sie nie uda awansować to pierwsze co pozbędą się K.T a nie Rudego.A jeśli chodzi o sprawy czysto piłkarskie to nie jest przesądzone ,że Zeal przechodzi do Widzewa. Dzisiejszy przegląd pisze że w wypadku odejścia Pitrego ( dziękujemy za wszystko , dowidzenia ) to niewykluczone że w jego miejsce zagra właśnie Ikenacho. A tak na marginesie rozpada się Górnik i jest tam kilku ciekawych zawodników np A.Aleksander ( tylko czy by chciał u nas grać i ile by to kosztowało - bo u nas snie są skłonni wydawać ) .
POZDRAWIAM . [/b]
NHK12

Postprzez Leżak 2005-12-02, 12:09 pm

Ja nie mogę pojąć jednej rzeczy, dyrektor,trenerzy i sami zawodnica zawsze podkreślają że w Sosnowcu są super warunki do gry, kibice, ORAZ ŻE NIE MA ZALEGŁOŚCI FINANSOWYCH I WOGÓLE JEŚLI CHODZI O KASĘ TO JEST CACY ! to dlaczego nie stać nas na graczy młodych i ogranych w ekstraklasie z takich klubów jak Górnik Zabrze czy Polonia które są w bardzo słabej kondycji finansowej [/b]
Leżak

Postprzez NHK12 2005-12-02, 12:33 pm

W rozmowie z redaktorem padło hasło "W klubie mówią żę nie mamy bazy przygotowanej na pierwszą ligę więc nie ma się co do nie pchać , natomiast władze miasta twierdziły nie ma 1 ligi więc nie ma sensu robić oświetlenia itd. . W tym wywiadzie Prezydent Sosnowca daję słowo i zarzeka się że stanie na głowie aby w przypadku awansu doprowadzić stadion i zaplecze sportowe do gotowości i wymogów Pzpn.
WIĘC PIŁKARZE DZIAŁACZE TRENERZY NIE POZOSTAJE NIC INNEGO JAK AWANS NA 100 LECIE KLUBU. Czego Wam i Nam życzę
NHK12

Postprzez Fan 2005-12-02, 12:49 pm

Aleksander jest troche drewniany. Juz bardziej wolalbym Iheanacho.
Fan
Working Class

Postprzez znieczy 2005-12-02, 2:04 pm

Ludzie szczerze mowiac nie ma sie czym przejmowac!!! Pitry to zwykly piłkarz z odrobina szczescia. Z tego transferu moga byc tylko plusy.Zakup piłkarza który przez cała runde bedzie trzymał wyrównana forme. Bedzie dobrze = Bedzie awans Uwierzcie w Trenera i jego mozliwosci(poprzedni sezon -druga runda)
znieczy

Postprzez gruby 2005-12-02, 3:26 pm

znieczy napisał(a):Ludzie szczerze mowiac nie ma sie czym przejmowac!!! Pitry to zwykly piłkarz z odrobina szczescia. Z tego transferu moga byc tylko plusy.Zakup piłkarza który przez cała runde bedzie trzymał wyrównana forme. Bedzie dobrze = Bedzie awans Uwierzcie w Trenera i jego mozliwosci(poprzedni sezon -druga runda)

to że tamta runda wiosenna była niezła to nie znaczy że ta teraz też będzie taka,Pitry jest dobrym zawodnikiem,wydaje mi się że za bardzo myślał o zmianie klubu :wink: w gazecie F. pan Rudy powiedział że zakup dobrego napastnika to jest główny cel Zagłębia 8)
gruby

Postprzez YOOSHKY 2005-12-02, 3:32 pm

NHK12 napisał(a):W rozmowie z redaktorem padło hasło "W klubie mówią żę nie mamy bazy przygotowanej na pierwszą ligę więc nie ma się co do nie pchać

Lepiej niech zajma sie tym co do nich nalezy, niech zaczna uczciwie pracowac bez ogladania sie na innych a wtedy zobaczymy. Co to jest ta baza przygotowawcza?? Nie maja boisk, pilek, silowni?? Czego nie mają? Chyba ze chcieliby potrenowac dodatkowo nocą w grudniu a nie ma oswietlenia i podgrzewanej murawy.......
YOOSHKY

Kogo kupić

Postprzez dziejus 2005-12-02, 7:50 pm

Według mnie,dobry napastnik to taki co w czterech meczach strzela po jednej bramce a nie taki co w jednym meczu strzela cztery gole.Dlatego żegnam bez żalu .
dziejus

Postprzez Sadek 2005-12-02, 10:22 pm

Żeby napastnik strzelał sporo goli przedewszystkim musi być dobra pomoc. Niestety, ale tak słabej pomocy to już dawno nie widziałem. Dawid to nie ten Dawid co kiedyś, nie mamy klasycznego rozgrywającego (ale to się zmieni, bo Lacha coraz lepiej sobie radzi).

Sadek
dj. transfer

Postprzez Leyton 2005-12-03, 1:24 am

A teraz troszkę forumowej historii związanej z obecnym tematem.

Jest lato 2003... Zagłębie przegrywa walkę o awans do 2 ligi z Piastem Gliwice, a właściwie z jego ówczesnymi działaczami, a obecnie podejrzanymi w "sprawach różnych": Marcinem Żemajtisem (uciekającym na dach własnego domu) i Marianem Duszą (sędzią nie z tej ziemi) . Wszyscy spodziewamy się zapowiadanego na najbliższy sezon awansu, a co za tym idzie spektakularnych wzmocnień. Nagle jednak wylewa się na nasze "gorące głowy" duży kubeł zimnej wody...

Usiądźcie sobie wygodnie i spokojnie poczytajcie:

Od tego się zaczęło:
http://zaglebie.sosnowiec.pl/shown.php3?nid=538

pierwsza strona tematu:
http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/view ... 24&start=0

a to strony końcowe :D
http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/view ... &start=195
http://zaglebie.sosnowiec.pl/forum/view ... &start=210

Niebawem nadszedł pamiętny mecz ze Śląskiem, a niedługo potem swiętowaliśmy awans do 2 ligi.... :D

Lekturę polecam najbardziej nerwowym i niecierpliwym forumowiczom. A szczególnie tym, którzy już teraz widzą Zagłebie w barażach o utrzymanie w 2 lidze.

Dobrej nocy...
Śpijcie spokojnie Zagłębie czuwa... :D
Leyton

Postprzez Strooś 2005-12-03, 11:13 am

Dzięki za "Lekcję z Historii" Leyton, oby twój post okazał się proroczy. Ja osobiście jestem podobnego zdania i myślę, że należy poczekać z oceną polityki transferowej do zakończenia rundy wiosennej. Piłka nożna jest tak bardzo nieprzewidywalną dyscypliną sportu, że nigdy niczego nie można być pewnym - na tym polega jej piękno. I tak nawet najbardziej spektakularne transfery nie zapewniają w 100% sukcesu - wystarczy popatrzeć na przypadek Chelse w ubiegorocznej edycji LM. Tak samo nie mamy gwaracji, że wiosna 2006 będzie równie udana dla nas jak ta 2005... Mimo wszystko ja osobiście jestem optymistą i wierzę w awans naszego Ukochanego Zagłębia, wierzę w to, że po ostatnim meczu rundy wiosennej z Jagą wszyscy będziemy świętować tak upragniony przez nas awans do ekstraklasy!
Strooś

Postprzez rossoneri 2005-12-03, 11:40 am

oki wszyscy mowia o awansie i jakby to sie zdarzylo, w co osobiscie watpie, pytam sie co dalej, myslicie ze na takich zawodnikach, jakich mamy ,daleko zajedziemy i na tych transferach pilkarzy z karta na reku ,nie ma pieniedzy na 1 lige, wypowiedzi Ujka I Wary, nie mamy stadionu ,a sponsor, mysli jak tu sie szybko zmyc ,wszyscy przeciez widzimy co sie dzieje i nie oszukujmy sie, w Sosnowcu nie bedzie wielkiej pilki
rossoneri

Postprzez kajetan1990 2005-12-03, 2:40 pm

Kilka nazwisk mi się nasuwa, np.Abel Salami. Potrzeba nam murzyna, który pracował by i w ataku i w pomocy, bo potrzeba nam kreatywności i troche fantazji. Przypomnijcie sobie mecz z kujawiakiem, to był dramat, a dlaczego... Bo nie było nikogo kto skonstruował by akcje. Pitry grał fatalnie w tamtym meczu i przydałoby by się troche zimnej wody, bo na razie może nawet nie grać u nas w pierwszym składzie, nie mówiąc o imienniku z Lubina, który podobnież był nim zainteresowany. A pamiętacie tego małego z Górnika Polkowice, on robił z naszymi obrońcami co chciał i chyba nawet strzelił nam gola, ciekawy i pewnie niezbyt drogi, nieznalazłem jego nazwiska, ale chyba Tomasz Wróbel:)

[img]http://[/img]
kajetan1990

Postprzez Puzon 2005-12-03, 3:15 pm

Rossoneri nie jesteś pierwszy, który płacze na wyrost, ale akurat ty trafiłeś na moj zły humor.

rossoneri napisał:
oki wszyscy mowia o awansie i jakby to sie zdarzylo, w co osobiscie watpie, pytam sie co dalej, myslicie ze na takich zawodnikach, jakich mamy ,daleko zajedziemy i na tych transferach pilkarzy z karta na reku ,nie ma pieniedzy na 1 lige, wypowiedzi Ujka I Wary, nie mamy stadionu ,a sponsor, mysli jak tu sie szybko zmyc ,wszyscy przeciez widzimy co sie dzieje i nie oszukujmy sie, w Sosnowcu nie bedzie wielkiej pilki

To co ku... mamy miec w dupie pierwszą ligę, bo np. stadion nie spełnia wymagań. Ludzie, najpierw miejmy tą ekstraklase , a dopiero póżniej będziemy się martwić jak ją utrzymać.
Puzon
Adventure Group

Postprzez rossoneri 2005-12-03, 7:22 pm

Puzon mam w dupie Twoj zly humor a jak bedziesz chcial zobaczyc ekstraklase to bedZiesz musial do Krakowa lub Wodzislawia jechac bo w Sosnowcu za nastepne 100 lat nie bedzie 1 ligi zapomnij i przejrzyj na oczy chyba ze jestes caly czas na haju ciesz sie z tego co mamy 2 liga to szczyt tego co mozemy miec i tyle
rossoneri

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna