Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MarcelZS 2005-12-01, 8:04 am

Niech Pitrego puszczą, bo i tak grał himerycznie i nieskutecznie, a teraz się obrazi, to będzie gorzej.
Tylko niech wezmą dobrą kasę, aby starczyło na dwóch klasowych zawodników, no i oby nie łatać budżetu, jak kasą za Ujka.

Co do Pitrego, to talent ma, ale jakoś go niewidzę w I lidze, jest fizycznie i mentalnie zasłaby.

Szukać następców, bo w ataku zostaje Zuban, który asem nie jest i nie grał za dużo jesienią.
MarcelZS

Postprzez keff79 2005-12-01, 8:08 am

Pitrego sprzedać - byle dobrze! z mojej strony dzięki i powodzenia.. choć na mój gust to dla niego za duży i za szybki krok, mówi że każdy chce grać w I lidze.. no właśnie GRAĆ.

A ten Salami to w końcu jakaś tam odmiana kiełbasy :wink: ale z relacji kibiców Radomiaka wynika, że on też ma taki "Syndrom Uche"..

Robak albo Świątek z naciskiem na tego drugiego + Zeal lub Bajera i atak z Zubanem jest całkiem dobry.

Ciągle jednak brakuje info o jakimś rozgrywającym z prawdziwego zdarzenia.. ale co my tam wiemy :D
keff79

Postprzez Przemek26 2005-12-01, 8:18 am

I mam nadzieję , że i wtym oknie transferowym Zagłebie pocichutku dokona najlepszych transwerów.
Przemek26

Postprzez MrCricket 2005-12-01, 8:53 am

Pitremu trzeba otwozyć szeroko wrota i za dużą kasę sprzedać, mimo, że to facet z tzw papierami na grę, ale wiadomo, że Zagłębie to nie jest szczyt marzeń dla sportowca. Ma dopiero 24 lata i sądze, że powinniśmy dostać dużo więcej niż za Ujka. W końcówce sezonu głównie dzięki jego nieskuteczności Zagłębie straciło sporo punktów, a grał wtedy w pierwszym składzie, chyba tylko dlatego, że w Zagłębiu nie było innego (oprócz Zubanovica) napastnika na 2-ligowym poziomie.

Jeśli chodzi o: Bajerę, Robaka, Świątka to wydaje mi się, że 2 z nich uda nam się ściągnąć do Sosnowca, zakładając, że Pitry odejdzie.
Nigeryjczyków, ze względu na limit kopaczy spoza UE raczej nie damy rady sciągnąć.
MrCricket

Postprzez Gość 2005-12-01, 9:06 am

http://www.90minut.pl/news.php?id=352356

Może ktoś z tego grona by nam się sprzydał??

Niedawno ktoś zauważył, że chyba zbyt dużo napastników chcemy kupić. Teraz wszystko się wyjaśniło. Szkoda Pitrego ale jeśli Zagłębie miałoby dostać za niego dobrą cenę to niech idzie.

Byle tylko za te pieniądze przyszedł równie wartościowy gracz.

P.S.
Skoro za tego juniorka łódzki SMS chce 800 tys. zł. to za Przemka Zagłębie pownno dostać co najmniej tyle samo ;)
Gość

Postprzez SCORPARO 2005-12-01, 9:20 am

...powtórka z rozrywki... (jak dla mnie)
Pozbywamy się "kluczowych" graczy (jak by nie było Pitry to jednak gracz podstawowej jedenastki), a o konkretach (czytaj - "Zakupy") ani słychu, ani widu... typowe ... dla Zagłębia ?? - oj coś mi się wydaje że znów obudzimy się z ręką w nocniku....
SCORPARO

Postprzez mdc dg 2005-12-01, 10:39 am

:lol: Szykuje się nam zajebista wiosna.Szykujmy się na walke o utrzymanie w drugiej lidze.Panowie ci zawodnicy nie dadzą sobie rady o walke o ekstraklase, jeszcze stracimy najlepszego napastnika w drużynie, i jak tu można wierzyć zapowiedziom prezesa i trenera że będziemy grać o awans :lol: Kim będziemy grać chłopakami z 3 i 4 ligi :lol: Skoro chcemy wejść do pierwszej ligi powinniśmy się wzmacniać a nie oddawać najlepszych zawodników.Nie dla psa kiełbasa :lol:
mdc dg

Postprzez dynamitek 2005-12-01, 10:52 am

SCORPARO napisał(a):...powtórka z rozrywki... (jak dla mnie)
Pozbywamy się "kluczowych" graczy (jak by nie było Pitry to jednak gracz podstawowej jedenastki), a o konkretach (czytaj - "Zakupy") ani słychu, ani widu... typowe ... dla Zagłębia ?? - oj coś mi się wydaje że znów obudzimy się z ręką w nocniku....

Zgoda Scorparo! I nie zapomnijmy o tym, jak po wiośnie będziemy oceniać kunszt Tochela i niektórzy będą go zwalniać. Ja uważam, że Pitry się już tak "wzniecił" pierwszą ligą, że pożytku z niego wielkiego nie będzie. Oczywiście, popchniemy go do pierwszej ligi, Zagłębie zarobi, ale też i nikogo nie kupi. Wkurza mnie takie podejcie, ale nie sądzę, żeby się w ogóle zmieniło. Żeby wygrać rozgrywki, trzeba zainwestować w drużynę. A póki co, to wygląda nieco inaczej. Szuka się zawodników "za darmo", Tochel ich ogrywa i szkoli, po czym już jako profesjonaliści są i będą sprzedawani. Taka jest smutna prawda. Po jednym z meczów rozmawiałem z 2 godziny z Pikutą. Mówił, że klub prowadzi rozmowy z obrońcą i napastnikiem o reprezentacyjnej przeszłości (???). Ja teraz nie żartuję!:) Ale mówił też, że Zagłębie nie ma zamiaru zmieniać zasad polityki transferowej... hmmm... No cóż. Wniosek jest jeden. Albo ci panowie mają po 40 lat, albo chodziło o reprezentację trampkarzy, albo są jebanymi społecznikami i kochają grać "za darmo"... Sorry panowie, ale mnie już ręcę opadają... Ktoś wspomniał o wpływach z reklam... Ja może już nie będę wracał do tematu, bo jeśli ktoś czyta dokładnie forum, to ja o reklamie sporo napisałem w temacie o transmisjach. Jednak wtedy jakiś kretyn bardzo na mnie wskoczył, że to teorie wzięte z podręcznika amrykańskiego, czy jakoś tak... Uważam, że gdyby Rudy miał łeb na karku, to z wpływu z reklam można byłoby kupić 3 Pitrych. Proste! Bo to nie na transmisji trzeba zarabiać, tylko na wpływach z reklam podczas transmisji! Tylko trzeba chcieć i mieć pojęcie o pewnych rzeczach... i czasem sięgnąć do "amerykańskich podręczników", bo to przecież USA mają najsilniejszą na świecie gospodarkę...Amen!
dynamitek

Postprzez ziaro25 2005-12-01, 11:02 am

Osobiście optymistycznie podchodzę do sprawy>Teraz to tylko są spekulacje dzienikarskie i badanie rynku przez nasz klub,a nie tak łatwo kupić zawodnika(tu jest wiele czynników od których uzależnione jest przyjscie zawodnika)Skoro mówią,że kupią 3,4 graczy to kupią,jak już bedzie pewne info to wtedy bedziemy się martwić bądź cieszyć i jeszcze jedno jak mówią,że będą walczyć o 1 lige .............to będą
ziaro25

Postprzez Fan 2005-12-01, 11:06 am

Krzyzyk na droge panie P.
Fan
Working Class

Postprzez Lars 2005-12-01, 11:19 am

co do Pitrego. nie dziwie mu sie - na jego miejscu zachowałbym sie tak samo.
Chciałbym tylko zauważyć jak dobrymi psychologami i jak ogromną siłe przekonywania mają menagerowie zawodników. Pitry zanim pogadał z managerem mówił ze nie ma zamiaru odchodzić, że chce tu zostać, grać z Zagłębiem w ekstraklasie itp.
Pewnego popoludnia do mieszkania Pitrego zadzwonił dzwonek do drzwi. to był jego menager. przyszedł, pogadał, postawił półlitra, powiedział "Przemek stara sie o ciebie craxa, wronki i pół Polski, a ty chcesz sie marnować w Zagłebiu? przeciez ty lepszy od franka jestes, pograsz sezon góra dwa w amice i znajdziesz sie w bundeslidze" po czym menager opuscił mieszkanie Przemka. na drugi dzien Przemo powiedział Gazecie, ze chce odejsc.
Chłopak ma talent ale dwa dobre mecze jesienią (Podbeskidzie, Radomiak) to troche mało i myśle ze jest zawodnikiem do zastąpienia. przez kogo? Salami to wcale nie jest głupi pomysł oglądałem go w meczach Radomiaka z Górnikiem i był najlepszy na boisku, waleczny, ambitny. 'Zeal' to tez wcale nie glupi pomysl, skoro w tak słabej Drwecy nastrzelal troche bramek, to w lepszym klubie może strzelic ich tylko wiecej.
Tylko żeby ci napastnicy strzelali potrzebny jest zawodnik który zagra obok Lachy, zawodnik ograny, doświadczony, umiejący dobrze podać, rozejrzeć sie, przytrzymać piłke. tylko ze taki troche kosztuje. a przeciez trzeba dodac: z karta na reku, nie po 30sce, z niezbyt wysokimi wymaganiami kontraktowymi. któs już tu chyba wspomniał - Jacek Magiera, ja rówiez jestem ZA
MOJE SERCE JEST CZERWONO ZIELONO BIAŁE
Lars

Postprzez MACIEK 86 2005-12-01, 11:19 am

A może Terlecki??Dwa razy widziaem go w akcji i dwa razy pokazał że ma papiery na granieI jeszcze w grudniu będzie wolnym zawodnikiem
MACIEK 86

Postprzez MrCricket 2005-12-01, 11:43 am

Ja ciągle nie rozumiem jednego podejścia do sprawy. Otóż:
znany doświadczony pierwszoligowiec, z "nazwiskiem" = dobry piłkarz, wzmocnienie.
Wyróżniający się zawodnik z 3,4 ligi = cienias, słabiak, nie nadaje się na 2 ligę.

Ciągle nie mogę zrozumieć, że niektórzy ciągle tak myślą(zwłaszcza po ostatnich doświadczeniach Zagłębia) :shock:
MrCricket

Postprzez warchlak 2005-12-01, 1:18 pm

jeżeli przyjdzie do nas Kelechi Iheanacho to Pitry moze sobie iść gdzie chce. jeżeli taką kaszane dalej bedzie walił to za niedługo bedzie gral w rezerwach jakiegoś klubiku bo 2 mecze udane jesienią to zdecydowanie za malo jak na zawodnika 2 ligowego nie mówiąc już o 1 ligowym. ale jeżeli dostaniemy troche kasy za niego to ja popieram ten transfer w 100%. myśle ze ten nigeryjczyk ma troche wiekszy talent od naszego Przemka. wkoncu gral pare ladnych lat w Wiśle i mial się od kogo uczyć. a jak się wybił z takiego slabego klubu jak Finishparkiet to dobrze o nim świadczy.
odnośnie tego Radomiaka - z tych zawodników co się kończą kontrakty w grudniu można pogadać jedynie z Terleckim. moze jest troche przypasiony ale co z tego. taki Ronaldo też jest wypasiony i wali brameczki jak na zawolanie. poza tym Terlecki to chyba najlepszy gracz z Radomiaka i w meczu z nami pokazał co potrafi. jeszcze trzeba dodać do tego ze jest już doświadczonym zawodnikiem, ogranym w 1 lidze i nie tak stary.
Salami - chyba by nie pasowal do naszego zespolu. jest to dosć kapryśny gracz i nie o takich umiejetnościach zeby u nas wystepować.
warchlak
Prowokator

Postprzez asdf 2005-12-01, 1:41 pm

To w jaki sposob Pitry udzielil tego wywiadu zakrawa na kpine. Pisze lamus ze juz moze nie miec dobrego sezonu. Zaraz zaraz dobrego ? Gwiazda 2 meczow i spartaczone sytuacja przez ktore jestesmy na pozycji jakiej jestesmy. Wypatrzono szczura w jakiejsc pipidowie i nie jest nawet w stanie zagrac z nami do konca. Bez szacunku, krzyz na droge. Sprzedac byle szybko i niech mu sie wiedzie jak najgorzej.
asdf

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna