Hokejowy wekend !

Dyskusje o wszystkim co dotyczy hokejowego Zagłębia Sosnowiec
http://hokej.zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52, kierat, BrzydaL

!

Postprzez ^m@rcin^ 2005-11-25, 12:01 pm

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):a właśnie mamy już tą niby klatke to czy mogą juz mecze oglądac kibice gosci ?

Jeszcze chyba nie :( Musza skoczyc wejscie dla gosci. Byc moze do 6 grudnia mecz z Cracovia skoncza !
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-11-25, 1:33 pm

Oby, ciekawie było by znowu zobaczyc Cracovie na Zimowym :twisted:
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-11-25, 8:35 pm

Zagłębie 1 - 8 Podhale

Co sie z nimi dzieje ? Moze rzeczywiście protestują ?
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez olo69 2005-11-25, 8:41 pm

Co prawda nie liczyłem dzisiaj na zwycięstwo, ale rozmiary porazki za wysokie, najwyraźniej przerwa w rozgrywkach wyraxnie nam nie posłużyła.
olo69

Postprzez Kolumb 2005-11-25, 9:05 pm

Dzisiaj zagraliśmy słabiutko,bardzo ospale.Ruszaliśmy sie jak muchy w smole i co gorsze bardzo nerowo i niedokladnie gralismy krążkiem.Bramki na 1:7 i 1:8 kuriozalne :? Do słabego meczu,dostosował sie jeszce słabszy sędzia ,który koniecznie chciał zostać 7 zawodnikiem Podhala :? Kto był na meczu to widział jak ten "grubas" gwizdał przeciwko nam :?
Kolumb

Postprzez Wuzel 2005-11-25, 10:53 pm

Jaki doping, taka gra - w tych słowach można ująć całokształt dzisiejszego spotkania pomiędzy Zagłębiem Sosnowiec i Podhalem Nowy Targ.

Pierwsza tercja nie wskazywała na to,iż końcowy wynik będzie aż tak wysoki. Już w 37 sekundzie spotkania gospodarze grali z przewagą jednego zawodnika, jednak niecelne dwa strzały nie wystarczyły do tego by objąć prowadzenie. W 7 minucie bliski zdobycia pierwszej bramki w meczu był Ardrian Kowalówka, którego strzał minął słupek. Chwilę później bliscy szcęścia byli goście jednak krążek pewnie wyłapał Blot. W 8 minucie i 37sekundzie spotkania akcję lewą stronę przeprowadził Wilczek, który idealnie wyłożył krążek Kacirowi, a ten strzałem przy lewym słupku zdobył bramkę. Po stracie bramki hokeiści Zagłębia starali się doprowadzić do remisu, jednak brak skuteczności przewyższał chęć zdobycia gola. Drogę do bramki Rajskiego znalazł dopiero w 16 minucie Gabriel Da Costa, który samotnym rajdem i strzałem między parkanami bramkarza gości zdobył wyrównującego gola, tym samym ustalając wynik pierwszej tercji.

W drugiej tercji bramki zdobywali tylko przyjezdni. W 24 minucie Łukasz Mejka nie przytrzymał przy bandzie Mariana Kacira, a ten wykorzystał bezlitośnie niemrawą grę defensywy Zagłębia. W 28 minucie spotkania bliski wyrówania był Teddy Da Costa, jednak jego strzał zablokował Tomas Jakes. Niecałe 20 sekund później silnym strzałem popisał się Różański, po którego strzale sędzia przerwał na chwilę grę, gdyż krążek odbił się od maski Blota. W 31 minucie głupią zabawę obrońców przerwał Biela, który wykorzystał kolejny błąd graczy Zagłębia zdobywając trzecią bramkę dla Podhala. Na niecałe 30 sekund przed końcem drugiej tercji Michał Zubek zdobył kolejną bramkę dla Podhala ustalając wynik tercji.

Początek trzeciej tercji przyniósł kolejne trafienie dla Podhala. Drugą bramkę w tym spotkaniu zdobył Sebastian Biela, którego strzał pod poprzeczkę zaskoczył bezradnego Blota. Minutę później kolejną bramkę dołożył Łyszcarczyk, który wykorzystał podanie przeciwnika. Jak się strzela golę pokazał graczom z Sosnowca Marcin Ćwikła, który w 52 minucie samotnie przemknął między obrońcami i zdobył siódmego gola. Popis strzelecki graczy z Nowego Targu zakończył w 56 minucie po raz kolejny Zubek,który posłał "gumę" między nogami Blota - ustalając tym samym wynik 1:8. Po jednostronnym widowisku drużyna Podhala wywiozła z Sosnowca komplet punktów

Po meczu powiedzieli:

Sebastian Biela (Podhale):

W pierwszej tercji nie do końca realizowaliśmy wcześniejsze założenia, jednak reprymenda trenera poskutkowała. Zaczęliśmy kontrolować grę czego efektem były bramki. Nowi trenerzy położyli duży nakład na dyscyplinę gry, każdy wie co ma robić i to przynosi efekty.Cieszę się ze zdobycia 2 bramek, lecz nie jestem zadowolony do końce ze swojej gry.

Marcin Kotuła (Zagłębie):

Kolejny mecz , w którym straciliśmy sporo bramek. Nie wiem z czego wynikają braki, przed przerwą graliśmy w miarę dobrze, po przerwie gramy jakbyśmy byli inną drużyną, nie wiem z czego to wynika. Należy przeanalizować błędy i unikać ich w kolejnym meczu, by nie powtórzyło się to co miało miejsce w trzech meczach po przerwie.

25 listopada 2005, godz. 18:00
UKS ZSME Zagłębie – Wojas Podhale 1:8 (1:1; 0:3; 0:4)
Bramka dla Zagłębia: 16:25- G. Da Costa;
Bramki dla Podhala: 8:37- Kacir (Wilczek), 24:19- Kacir (Różański), 31:32- Biela (Gil), 39:34- Zubek (Kacir, Wilczek), 42:39- Biela (Sulka), 43:42- Łyszczarczyk 52:06- Ćwikła (Gil), 56:43- Zubek (Łabuz, Różański)

Kary: Zagłębie- 16 min., Podhale- 10 min.
Strzały na bramkę przeciwnika: Zagłębie- 23, Podhale- 40
Interwencje bramkarzy: Zagłębie- 32, Podhale- 22
Sędziowali: K. Rzerzycha, J. Ryniak, K. Czech
Obserwator z ramienia PZHL: K. Zawadzki
Widzów: 500
Ocena meczu: (od 1–6): 2

Skład Zagłębia: Blot Łukasz – Mejka Łukasz, Duszak Kamil, Kozłowski Marcin, Kozłowski Tomasz, Plutecki Rafał, Rutkowski Jacek, Kotuła Marcin, Tkacz Rafał, Bernat Tobiasz, Wojtarowicz Wojciech, Labryga Adrian, Maj Grzegorz, Da Costa Gabriel, Da Costa Teddy, Golec Karol, Sosiński Wojciech, Kowalówka Adrian, Danieluk Mateusz, Rajski Kamil, Podsiadło Łukasz

Skład Podhala: Rajski Tomasz – Wilczek Łukasz, Sroka Rafał, Różański Jarosław, Zubek Michał, Kacir Marian, Jakes Tomasz, Piekarz Przemysław, Podlipni Zbigniew, Moskal Patrik, Łyszczarczyk Dariusz, Łabuz Sebastian, Zamojski Jacek, Sulka Maciej, Biela Sebastian, Malinowski Mateusz, Gil Piotr, Słowakiewicz Dawid, Jastrzębski Mariusz, Ćwikła Marcin
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez Wuzel 2005-11-25, 10:55 pm

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):Oby, ciekawie było by znowu zobaczyc Cracovie na Zimowym :twisted:

Z tego co się dowiedziałem kończą robić wejście ( coś tam ze schodami robią) ale odbiór ma być po nowym roku więc Craxa nie wejdzie.
Wuzel
ŚRODULAK

Postprzez bankier 2005-11-25, 11:09 pm

Chyba mamy pecha do zawodników o imieniu Wojciech - bo to co gra Sosinski to jedna wielka tragedia. Zero zadziorności, sportowej walki a do tego słabe przygotowanie fizyczne... Wiem, ze ów zawodnik ma już swoje lata i sprowadzany był do Zagłębia jako doświadczony defensor ale z meczu na mecz widać, ze gra dla naszego klubu mu po prostu zwisa. Jak dla mnie to taki Małocha tyle, że na łyżwach...

ps. a co do meczu - to "nie ma sianka - nie ma granka" bo w dwa tygodnie (do tego wolne od ligi) drużyna nie może stracić formy!
bankier

Postprzez MrCricket 2005-11-26, 3:31 pm

Ostatnie wyniki są bardzo niepokojące, nie wiem jaka tego przyczyna -być może ostatnia napaść na autobus lub ewentualne zaległości wypłat. Tak tylko przypuszczam, ale jedno jest pewne: tak dalej NIE MOŻE BYĆ ! :evil: To już nie jest przypadek, że trzeci mecz z rzędu kończy się kompromitacją. Muszą nastąpić jakieś zmiany albo po prostu zostały popełnione jakieś błędy w przygotowaniach. Cel jest prosty:utrzymać się w Ekstralidze. Ale po ostatnich wynikach, mam ku temu pewne obawy. Sanok gra coraz lepiej i trzeba się wziąść w garść, żeby nie obudzić się potem z "palcem w nocniku" (czytaj spadek).
MrCricket

Postprzez Przemek26 2005-11-26, 5:35 pm

Blot potrzebuje 3-4 mecze przerwy. Inaczej choćby sie starał nie da rady bronić na oziomie . przez kilka dni póścił 26 bramek. A z jednym bramkarzem to nawet NY Rangers nie wygraja ligi.
Przemek26

Postprzez kododo 2005-11-27, 11:37 am

Anonymous napisał(a):napzód-janów niebiescy gurą
nie dośc ,że koleś nie skończył podstawówki bo go pisac jeszcze nie nauczyli to jeszcze wyskoczył jak filip z konopi z janowem szkoda słów :?

A co do dzisiejszego meczu. Mysle, ze nie nie nalezy wpadac w zbytnią euforie i liczyc na zwyciestwo ale w obecnej sytuacji 3 punkty moim zdaniem nie sa najwazniejsze. Sukcesem bedzie przełamanie sie i nawiązanie równorzednej walki tak jak na początku sezonu. Przegrywaliśmy ale niewielka róznica bramkową. Ponadto najważniejsze to lepsze zareprezentowanie sie kibiców. Dla Kogo maja nasi grac jak nie dla kibiców??? założenia sa proste utrzymac sie, jeśli my ich zlewamy to po co maja sie starac teraz, kiedy walczy sie o punkty i nie zaczęly sie jeszcze play offy. Nie maja nasi hokeiści wsparcia przykre ale prawdziwe.
Ostatnio edytowano 2005-11-27, 8:28 pm przez kododo, łącznie edytowano 1 raz
kododo

Postprzez Gość 2005-11-27, 1:23 pm

Ciekawy jestem co dzisiaj pokażą..powinni coś powalczyć ale zobaczymy w jakim są stanie hehe Chyba jeszcze nie widziałem hokeistów grających na kacu więc będę miał okazję hehe
Gość

Postprzez Zuk 2005-11-27, 6:34 pm

1 - 8 z podhalem

2 - 6 z unią

co sie z nimi dzieje ? :(
Zuk

Postprzez Kamilsts 2005-11-27, 6:47 pm

2 tercje nie powinny być brane pod uwagę i będzie dobrze :wink:
Kamilsts

Postprzez Wuzel 2005-11-27, 9:37 pm

Fatalne błędy sędziów, kilka bójek i przeciętny hokej mogli zobaczyć w dniu dzisiejszym kibice, którzy przybyli na mecz Zagłębia Sosnowiec z Unią Oświęcim.

Przez pierwsze 5 minut obie drużyny starały się kontrolować grę, a jedynym wydarzeniem wartym odnotowania było uderzenie Gabrysia, po którym krążek odbił się od parkanów Blota. Pierwszego gola w siódmej minucie spotkania zdobyli goście za sprawą Mariusza Puzio, który wykorzystał szybkie podanie Klisiaka i lekkim strzałem posłał krążek do siatki.
Dwie minuty później bliski szczęścia był Teddy Da Costa, jednak nie zdołał kijem sięgnąć krążka i zdobyć gola. W 12 minucie bliscy wyrównania byli miejscowi jednak strzał Marcina Kozłowskiego zastopował tuż przed linią Jaworski. Minutę później godpodarze doprowadzili do wyrównania, potężnym strzałem popisał się Jacek Rutkowski, który przymierzył idealnie pod poprzeczkę.
W 18 minucie po jednej z akcji Unii została poruszona bramka, w której stał Blot, jednak "znakomicie" sędziujący mecz dopiero po "sugestiach" publiczności przerwali grę.

Od początku drugiej tercji hokeiści Unii grając w przewadze ostro zaatakowali, czego efektem było zdobycie bramki. Trójkową akcję Jaros-Stachura zakończył Radwan. Niecałe dwie minuty później katastrofalny błąd popełnił Wojciech Sosiński, dzięki któremu Waldemar Klisiak zdobył trzeciego gola. Kolejny błąd defensywy Zagłębia przyjezdni wykorzytstali w 27 minucie. Podczas zmian w szeregach miejscowych w stronę bramki Blota ruszyli Stachura i Puzio, których szarża dała efekt w postaci kolejnego trafienia. W 30 minucie po jednym z ataków Zagłębia bramkarz gości Jaworski doznał urazu i między słupkami zastąpił go Przemysław Witek. Po chwili kibice zgromadzeni na trybunach mogli zobaczyć bójkę między zawodnikami obu drużyn, nad którymi nie mogli zapanować "świetni sędziowie". Po nałożeniu kar na 4 zawodników arbiter główny wznowił grę. Wygrywając uwolnienie Bibrzycki podał do Gaveliera,a ten silnym strzałem z daleka zaskoczył niepewnego Blota, zdobywając piątego gola. 15 sekund później przed szansą strzelenie gola stanął T. Da Costa, który jednak nie zdołał pokonać Witka wykonując rzut karny.

Początek ostatniej tercji należał do graczy Zagłębia, którzy najpierw trafili w słupek, a następnie zdobyli bramkę. Egzekutorem okazał się Teddy Da Costa, który samotnie ograł obronę i umieścił "gumę" w siatce. W 52 minucie po silnym strzale któregoś z hokeistów krążek zwisnął na rusztowaniu dachu. Niestety dla miejscowych kibiców bramka Da Costy była ostatecznym maksimum, na które stać było w dniu dzisiejszym Zagłębie Sosnowiec. Kropkę nad i postawił Jakub Radwan, który na 3 minuty przed końcem pokonał Blota.

Po meczu powiedzieli:

Waldemar Klisiak (Unia): (Unia):

Chcieliśmy udowodnić , że jesteśmy lepsi , udało nam się osiągnąć korzystny wynik i z tego jesteśmy zadowoleni. Nie jestem zadowolony do końca ze swojej gry, gdyż zawsze może być lepiej.

Jacek Rutkowski ( Zagłębie):

Złapalismy mały dołek, przerwa w rozgrywkach nie pomogła drużynie, mimo wszytsko myślę ,że w dniu dzisiejszym zagraliśmy lepiej niż w poprzednich trzech spotkaniach i sądzę ,że powoli będziemy wracać do formy.

Henryk Pytel (trener Zagłębia):

W drużynie nastapiło zbyt wielkie rozluźnienie,brakuje dyscypliny,zawodnicy nie wykonują założeń przedmeczowych.
Bramkarz powinien podbudowywać drużynę, a nie robi tego wpuszcając gole, których być nie powinno.

27 listopada 2005, godz. 16:00
UKS ZSME Zagłębie – Unia Oświęcim 2:6 (1:1; 0:4; 1:1)

Bramki
7:0 5 na 5 0:1 Puzio Mariusz ( Klisiak Waldemar - Jakubik Mariusz )

13:3 5 na 5 1:1 Rutkowski Jacek ( Bernat Tobiasz )

21:59 5 na 4 1:2 Radwan Jakub ( Stachura Wojciech - Jaros Marcin )

24:0 5 na 5 1:3 Klisiak Waldemar ( Jaros Marcin )

27:17 5 na 5 1:4 Stachura Wojciech ( Puzio Mariusz )

33:13 5 na 5 1:5 Gavalier Roman

48:46 5 na 5 2:5 Da Costa Teddy

57:46 5 na 5 2:6 Radwan Jakub

Kary: Zagłębie- 22 min., Unia- 22 min.
Strzały na bramkę przeciwnika: Zagłębie- 22 , Unia- 45
Interwencje bramkarzy: Zagłębie- 39 , Unia-20
Sędziowali: W.Marczuk, P. Reomish, R.Gawron
Obserwator z ramienia PZHL: R. Piotrowski
Widzów: 500
Ocena meczu: (od 1–6): 3

Skład Zagłębia: Blot Łukasz – Mejka Łukasz, Duszak Kamil, Kozłowski Marcin, Kozłowski Tomasz, Plutecki Rafał, Rutkowski Jacek, Kotuła Marcin, Tkacz Rafał, Bernat Tobiasz, Wojtarowicz Wojciech, Labryga Adrian, Maj Grzegorz, Da Costa Gabriel, Da Costa Teddy, Golec Karol, Sosiński Wojciech, Kowalówka Adrian, Danieluk Mateusz, Rajski Kamil, Podsiadło Łukasz

Skład Unii: Jaworski Tomasz (Witek Przemysław 28:35) – Gavalier Roman, Piekarski Grzegorz, Puzio Mariusz,Jakubik Matriusz, Klisiak Waldemar, Bohacek Jan, Gabryś Jerzy, Jaros Marcin,Stachura Wojciech, Misal Petr, Kłys Jarosław, Noworyta Patryk, Wołkowicz Tomasz, Bibrzycki Rafał, Sękowski Łukasz, Radwan Jakub. Ryczko Miłosz, Modrzejewski Marek
Wuzel
ŚRODULAK

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Hokej