Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez MrCricket 2005-11-19, 9:57 am

BuBy_MaDnEss_#4 napisał(a):jeśli pozyskamy Kelechi Ineachio to ciekawe co zrobią nasi obrońcy polskości i pajace udajacy małpy . Korona ? :D:D

Ten Kelechi bardzo by nam przydał się . A "wszechpolacy" to se mogą :lol:
MrCricket

Postprzez maras24 2005-11-19, 3:53 pm

Ja też mysle że by sie przydał.Trzeba stawiać własnie na takiego doświadczonego grajka.Inna sprawa czy akurat by sie u nas sparwadził ale jestem za jego przyjsciem do Zagłebia.
maras24

Postprzez tomas1906 2005-11-23, 3:40 pm

na 90 minut sa podane takie ewentualne wzmocnienia i oslabienia naszego zespolu szczegulnie martwi mnie umieszczenie na tej liscie Pitrego bo choc nie jest w formie to na wiosne napewno przydalby sie druzynie

Przychodzą: Piotr Bajera (N - Świt Nowy Dwór Mazowiecki), Kelechi Iheanacho "Zeal" (N - Drwęca Nowe Miasto Lubawskie), Adrian Świątek (Stal Głowno), Marcin Robak (Miedź Legnica), Mateusz Żyła (Pasjonat Dankowice)

Odchodzą: Tomasz Malinowski (O - ?), Przemysław Pitry (N - Amica Wronki)
tomas1906

Postprzez Przemek26 2005-11-23, 5:04 pm

tomas1906 napisał(a):na 90 minut sa podane takie ewentualne wzmocnienia i oslabienia naszego zespolu szczegulnie martwi mnie umieszczenie na tej liscie Pitrego bo choc nie jest w formie to na wiosne napewno przydalby sie druzynie

Przychodzą: Piotr Bajera (N - Świt Nowy Dwór Mazowiecki), Kelechi Iheanacho "Zeal" (N - Drwęca Nowe Miasto Lubawskie), Adrian Świątek (Stal Głowno), Marcin Robak (Miedź Legnica), Mateusz Żyła (Pasjonat Dankowice)

Odchodzą: Tomasz Malinowski (O - ?), Przemysław Pitry (N - Amica Wronki)

Niezłe wzmocnienia ale z tego co widze to bBareja jest jeszcze na liscie życzeć łku, KSZO, i Śiatek podobnie . Także nie można mówić że oni trafią do nas. Można by było spróbować również Grzegorza Patera. Doświadczony I ligowiec i obyty w Europejskich Pucharach.
Przemek26

Postprzez MrCricket 2005-11-23, 5:55 pm

Panowie nie przejmujcie się co pisze na 90 minut w dziale transfery. Tam piszą różne rzeczy... bo musi coś pisać :lol: Najczęsciej co kto usłyszy albo przeczyta jakąś plotę to wpisują ją i interes się kręci :)
MrCricket

Postprzez Inż. Mamoń 2005-11-23, 6:26 pm

Ostatnio oglądając mecz Pucharu Polski Hetman Zamość - Legia W-wa, przypomniał mi się Jacek Ziarkowski swgo czasu ten napastnik Odry Wodzisław strzelał w ekstraklasie co zaowocowało transferem do Groclinu. Obecnie jest na zesłaniu w III lidze ale chyba jako 30 letni zawodnik nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. Napewno ma karte zawodnika w ręku, więc można by go zatrudnić w Zagłębiu.
Inż. Mamoń

Postprzez CharoN^ 2005-11-23, 6:46 pm

Mamy klarowną sytuacje, klub chcę zatrudnić trzech zawodników. Jednym z nich napewno będzie napastnik. Tu powstaje problem, kogo zatrudnimy? Osobiście chciałbym Bajere. Z Zagłębiem zagrał świetne spotkanie, zdecydowanie przydałby się w Sosnowcu chociażby ze względu na jego doświadczenie i piłkarskie cwaniactwo. Jeżeli mowa o zatrudnieniu jednego napastnika to sprowadzenie Robaka mnie nie przekonuje (chąc stworzyć zespół pierwszoligowy niemożemy ciągle werbować w III-IV ligach...). Następnie pewnie rozglądamy się za "playmakerem". Nie wiem, czy klub ma już jakiś kandydatów... Może ponownie powróci temat Berensztajna? Zapewne z czasem wszystkiego się dowiemy. Byle był to zawodnik doświadczony, najlepiej oczywiście z ekstraklasy (lub chociaż z pierwszoligowym stażem). Wszyscy wiemy, że "reżysera" z prawdziwego zdarzenia znaleźć będzie niezwykle ciężko, ale mam nadzieję, że władze słów na wiatr nie rzucają... Trzeci zawodnik to pewnie obrońca. W tym przypadku pole manewru jest zdecydowanie większe, więc nie ma co rozgryzać tej kwestii.
CharoN^
Zagłębiak

Postprzez MrCricket 2005-11-24, 8:54 am

Dariusz Kapera z Andrychowa(liga okręgowa). Ale czy to byłoby wzmocnienie :?:
MrCricket

Postprzez MarcelZS 2005-11-24, 11:39 am

Jak mają tak wzmacniać, to może zaproszę Rudego na sale gimnastyczną, gdzie z kolegami gramy w halóweczkę, to może kogoś by z nas na "wzmocnienie" wzieli. :lol:
MarcelZS

Postprzez SCORPARO 2005-11-24, 12:08 pm

MrCricket napisał(a):Dariusz Kapera z Andrychowa(liga okręgowa). Ale czy to byłoby wzmocnienie :?:

.... taaaa..... kolejny Butryn....
Ale czego mozna oczekiwać po ludziach którzy chcą zbudować zespół I ligowy z III/IV ligowych zawodników ... brak słów - jeżeli mają być same takie "wzmocnienia", to chyba szkoda czasu i pieniędzy aby ich szukać - DZIAŁACZE ZAGŁĘBIA - powiedzcie wprost : Wzmocnień na Wiosnę nie będzie i po kłopocie ...
SCORPARO

Postprzez MrCricket 2005-11-24, 12:46 pm

Wszyscy przyzwyczaili się do wielkich nazwisk, że tylko one byłyby wzmocnieniem(np. Bała,Małocha,Bęben)
Pamiętajcie też o takich nazwiskach jak m.in Piętka,Pitry,Błaszczykowski i wielu innych. W Zagłębiu mają grać jak najlepsi kopacze, a nie tylko głośne nazwiska z 1-ligowym doświadczeniem :!: Tochel (chyba) wie o tym i mam nadzieję, że nie popełni już pod tym względem błędów, jak to kiedyś bywało.
MrCricket

Postprzez Przemek26 2005-11-24, 12:48 pm

No wyglada na to że to nie będa żadne wzmocnienia skoro trzepiemy III i IV ligę . Ale Legia też nie ściągła z nie z żadnego wielkiego klubu Korzyma i Janczyka tylko z druzyn amatorksich.
Przemek26

Postprzez emdżej 2005-11-24, 12:54 pm

Przemek26 napisał(a):No wyglada na to że to nie będa żadne wzmocnienia skoro trzepiemy III i IV ligę . Ale Legia też nie ściągła z nie z żadnego wielkiego klubu Korzyma i Janczyka tylko z druzyn amatorksich.

A my Pitrego ściągnęliśmy z V ligi. I co? Nie opłaciło się go sprawdzić? Gdzie by się podziały wszystkie młode talenty gdyby każdy rozumował tak, że nie warto sprowadzać piłkarzy z niższych lig?
emdżej

Postprzez MarcelZS 2005-11-24, 12:57 pm

No tylko taki Pitry talent, oby takich więcej ale na wyjazdach to nic nie potrafi strzelić, więc biorąc grajków z III czy IV należy mieć na uwadze, że mentalnie na pewno nie są gotowi do gry w drużynie, która walczy o awans - a nam potrzeba "wojowników" z ogromną chęcią wygrywania.

Po szukać jakiś grajków a niższych lig, jak mam choćby Szatana czy Smarzyńskiego, którzy jeszcze swojej szansy nie dostali.
A dla mnie Szatan pomimo słabych warunków, mógłby spokojnie zastąpić choćby Chylaszka, a jedno jest pewne dawał z siebie wszystko.
Ostatnio edytowano 2005-11-24, 1:13 pm przez MarcelZS, łącznie edytowano 1 raz
MarcelZS

Postprzez emdżej 2005-11-24, 1:02 pm

Widzę, że nie jestem wreszcie sam, który naciska na częstszą grę Szatana i Smarzyńskiego. W końcu ci zawodnicy mają papiery na granie! Mimo, że to tylko klasa A to jednak "Smalec" strzelił w rundzie jesiennej w rezerwach już 21 bramek! A Szatan walczy w środku pola zdecydowanie lepiej niż Chylaszek i myślę, że nawet w II lidze wolą walki i ambicją nadrabiałby brak doświadczenia. Jeśli trema by go nie zjadała to będzie solidnym piłkarzem
emdżej

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna