Krzysztof Tochel - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez gothblack 2005-11-15, 7:57 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):A teraz trzeba pisac posty do Najwyzszego, aby nie stala sie rzecz NAJGORSZA - odejscie z Klubu trenera K.Tochel.
Jestem przekonany iz trener prace znajdzie - tylko co z nasza druzyna kto ja wprowadzi do I ligi ? Pytanie do Tych wszystkich krzykaczy.
Jezeli KT odejdzie to III lige WITAMY.
I tej III ligi Tym wszystkim krzykaczom nalezy ZYCZYC.
Pozdrawiam
Tadeusz

Ma Pan racje,mimo,że K.Tochel popełnił jednak wiele błędów to nie wyobrażam sobie żadnych zmian....mam nadzieję,że nasz najwyższy da mu szanse na wiosnę jeśli nie na awans to chociaż na zbudowanie takiej drużyny,aby nie przynosiła nam wstydu...,a jak mu się nie uda no to niestety wtedy już papapa.
gothblack

Postprzez problematyk-ziom 2005-11-15, 11:01 pm

gothblack napisał(a):
Ma Pan racje,mimo,że K.Tochel popełnił jednak wiele błędów to nie wyobrażam sobie żadnych zmian....mam nadzieję,że nasz najwyższy da mu szanse na wiosnę jeśli nie na awans to chociaż na zbudowanie takiej drużyny,aby nie przynosiła nam wstydu...,a jak mu się nie uda no to niestety wtedy już papapa.

hahaha dobre... małe ale... jak mu sie nie uda to "nasz najwyższy" raczej też papa... znacie los ceramiki opoczno? czy piotrkovi?
problematyk-ziom

Postprzez problematyk-ziom 2005-11-15, 11:06 pm

twari napisał(a):
DOKLADNIE! :) Poza tym pamietaj ze NIE MA RZECZY NIEMOZLIWYCH! Niemozliwe bylo wlaczenie sie Zagłebia w poprzednim sezonie do walki o awans! A jednak sie udalo! Mielismy po jesieni 17 pktow - niemal polowe mniej niz Widzew czy Kujawiak! A po sezonie? Gdybysmy wygrali z TSP Widzew bylby za nami!

nie zauważasz jakiejś prawidłowości? mamy szanse na wysokie miejsce piękna passa przed ramiakiem... atu niepodzianka remis... szansa znowu maleje... kiedy znowu sie pojawia... tylko trzeba wygrać z podbeskidziem- znowu słąbo... i szansa zagasa... w tym sezonie... kiedy pojawia sie szansa ma lidera... porażka u siebie z polkowicami... i w kszo i remis z kujawiakiem... dlaczego? dlazcego kiedy zawsze pojawia sie szansa ktoś nam ją gasi?
problematyk-ziom

Postprzez twari 2005-11-15, 11:42 pm

problematyk-ziom napisał(a):
twari napisał(a):
DOKLADNIE! :) Poza tym pamietaj ze NIE MA RZECZY NIEMOZLIWYCH! Niemozliwe bylo wlaczenie sie Zagłebia w poprzednim sezonie do walki o awans! A jednak sie udalo! Mielismy po jesieni 17 pktow - niemal polowe mniej niz Widzew czy Kujawiak! A po sezonie? Gdybysmy wygrali z TSP Widzew bylby za nami!

nie zauważasz jakiejś prawidłowości? mamy szanse na wysokie miejsce piękna passa przed ramiakiem... atu niepodzianka remis... szansa znowu maleje... kiedy znowu sie pojawia... tylko trzeba wygrać z podbeskidziem- znowu słąbo... i szansa zagasa... w tym sezonie... kiedy pojawia sie szansa ma lidera... porażka u siebie z polkowicami... i w kszo i remis z kujawiakiem... dlaczego? dlazcego kiedy zawsze pojawia sie szansa ktoś nam ją gasi?

Nie wmowisz mi ze strzal Terleckiego byl wyrezyserowany!! Dlaczego wedlug Ciebie wszystko to jedna wielka teoria spisku?? Same prawidlowosci... jak puzle... :) A taki WKS? Mial szanse wskoczyc na lidera w ostatniej kolejce i polegl z Polkowicami! Kto tym razem maczal w tym palce? Koniarek? Bo gral kiedys w Widewie? :) A moze ktos z miasta Wroclawia? Ehh...
twari

Postprzez Przemek26 2005-11-16, 8:41 am

Czytając dzisiejszy "Sport" wychodzi na to że wszystko zależy od wyniku w Białymstoku.
Więc jeżeli piłkarzą zależy na trenerze Krzysztofie Tochelu to będą żreć trawą i wygraja.
Przemek26

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-16, 4:45 pm

Nie sadze , aby to co pisze SPORT mialo pokrycie w faktach po zakonczeniu tej rundy. Chcialbym, aby Prezes rozszerzyl zakres NASZEMU
trenerowi o Managment tak jak w wielu Klubach to jest stosowane. Legia
postapila w ten sposob z WDOWCEM.
Wydaje mi sie, iz poprawiloby to jakosc tranferow do Zaglebia.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez gothblack 2005-11-16, 9:40 pm

problematyk-ziom napisał(a):
gothblack napisał(a):

hahaha dobre... małe ale... jak mu sie nie uda to "nasz najwyższy" raczej też papa... znacie los ceramiki opoczno? czy piotrkovi?

To raczej nie wchodzi w rachubę przeciez nie przeniesie swoich zakładów produkcyjnych....zresztą czy tak naprawdę On che też awansu???? To jest pytanie.....
gothblack

Postprzez Rynek 2005-11-17, 8:51 am

No chyba nie myslisz ze trener woli zostac w II lidze!!!
Napewno Krzysztof Tochel wolalby prowadzic Zaglebie w pojedynku z Wisla, Legia itd. niz z Heko i Finiszparkietem
Panie trenerze 100% poparcia!!!!
Rynek
Obserwowany

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-11-17, 9:07 am

Nie mysle tak zle o finansowaniu przez Wlasciciela, otoz tak dlugo jakdlugo firmy Wlasciciela funkcjonuja to finansowanie druzyna bedzie miala, nalezy postawic pytanie na jakim poziomie II ligowym czy I ligowym.
Widac konsekwencje w dzialaniu Prezesa Motto, nie wydaje bardzo duzych kwot na zakup zawodnikow z nazwiskami, lecz stawia na mlodziez.

Wolalbym, aby NASZ trener wspolpracowal bezposrednio z Prezesem to jest to rozwiazanie ktore podalem wczesniej. Osoba Dyrektora jest dodatkowym ogniwem i komunikacja nie koniecznie doskonala.
Zastanawia mnie korespondencja w formie pisma z trenerem no coz trzeba czekac na dalszy bieg wydarzen.
Widac troske Prezesa o druzyne, jednak ingerowanie w cykl przygotowan
druzyny moze zastanawiac.
Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez MarcelZS 2005-11-17, 9:29 am

Dziwi mnie jedna rzecz, gdzie był Prezes gdzie był Rudy i gdzie był Tochel przez całą rundę jesienna - dla wielu kibiców jasne było po pierwszych 3-4 meczach, że nie gramy rewalcji.
Poza tym nagle okazało się że zawodnicy prowadzą życie towrzyskie i nagle okazało się, ża zamało trenują.

Dla mnie ta cała trójac, jest do bani - bo jakby nie przegrana z Polkowicami to by się nic nie działo, dalej by było klepanie po dupach i mówienie, że wszystko jest OK.

Widać, że nie tylko piłkarze są amatorami, ale Zarząd, Dyrekcja Klubu i niestety Tochel również - po prostu prezentują poziom II ligowy i nic więcej. :evil:
MarcelZS

Postprzez Gość 2005-11-17, 10:04 am

W sumie do trenera nie mam zadnych pretensji. Ale bardzo chetnie chcialbym poznac nazwiska grajkow siedzacych w lokalach dzien przed meczem skoro o tym glosno sie pisze. Moze to mozna upublicznic przynajmniej kibice beda wiedziec komu zalezy na Zaglebiu. Apropo tego wydaje mi sie ze w zespole powstala nazwijmy to "mafia" przeciw trenerowi. Moze zle odczuwam.

Pozdro Panie trenerze.
Gość

Postprzez problematyk-ziom 2005-11-17, 10:42 am

MarcelZS napisał(a):Dziwi mnie jedna rzecz, gdzie był Prezes gdzie był Rudy i gdzie był Tochel przez całą rundę jesienna - dla wielu kibiców jasne było po pierwszych 3-4 meczach, że nie gramy rewalcji.
Poza tym nagle okazało się że zawodnicy prowadzą życie towrzyskie i nagle okazało się, ża zamało trenują.

Dla mnie ta cała trójac, jest do bani - bo jakby nie przegrana z Polkowicami to by się nic nie działo, dalej by było klepanie po dupach i mówienie, że wszystko jest OK.

Widać, że nie tylko piłkarze są amatorami, ale Zarząd, Dyrekcja Klubu i niestety Tochel również - po prostu prezentują poziom II ligowy i nic więcej. :evil:

człowieku... nie wiesz a piszesz! prezes i dyrektor nie mieszają się w sprawy kadry zespołu, cyklu przygotowań przedsezonowego, transfery itp... to wszytsko robi trener! on ustala gdzie obozy jakie obozy! on zgłasza liste zawodników jakich potrzebuje... to wszystko trener... dyrektor wszytsko załatwia! a prezes daje kase! przykład zima ubiegłego roku... trener wymienił poł kadry... zgłosił jakich zawodników potrzebuje- zawodników, kontrakty itp załatwia dyrektor i prezes

wieć jak możesz obwiniać dyrektora i prezesa za to że zawodnicy są zle przygotowani albo to są słabi grajkowie? wydaje mi się ze podobnie powinno być z odpowiedzialnością... moim zdaniem całą odpowiedzialność za wyniki ponosi trener!

jeszcze jeden przykład... przed mezcem z Kszo... trener zażyczył sobie treningów przy świetle żeby to nie sparaliżowało zawodników... był 2 treningi przy świetle... w pszczynie i na obiektach bełchatowa... a co było w ostrowcu? 3:0 w plecy...
problematyk-ziom

Postprzez mały 2005-11-17, 1:11 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Nie mysle tak zle o finansowaniu przez Wlasciciela, otoz tak dlugo jakdlugo firmy Wlasciciela funkcjonuja to finansowanie druzyna bedzie miala, nalezy postawic pytanie na jakim poziomie II ligowym czy I ligowym.
Widac konsekwencje w dzialaniu Prezesa Motto, nie wydaje bardzo duzych kwot na zakup zawodnikow z nazwiskami, lecz stawia na mlodziez.

Wolalbym, aby NASZ trener wspolpracowal bezposrednio z Prezesem to jest to rozwiazanie ktore podalem wczesniej. Osoba Dyrektora jest dodatkowym ogniwem i komunikacja nie koniecznie doskonala.
Zastanawia mnie korespondencja w formie pisma z trenerem no coz trzeba czekac na dalszy bieg wydarzen.
Pozdrawiam
Tadeusz
Dotknoł Pan istoty sprawy ! Bo jeżeli Prezes chciał zwrócić trenerowi uwagę mógł to zrobić osobiście ! Wysyłając pismo dał sygnał na zewnątrz. Co może oznaczać tylko jedno . I jeszcze jedna kwestia Trener pokazał nie raz , że nie daje sobie w kaszę dmuchać . Tak więc po ostatnim meczu możemy być świadkami ciekawych rozwiązań . Ciekawych to znaczy nie koniecznie dobrych !

POZDRAWIAM
mały

Postprzez krzysztof 2005-11-17, 1:34 pm

Tadeusz Wisniewski napisał(a):Zastanawia mnie korespondencja w formie pisma z trenerem no coz trzeba czekac na dalszy bieg wydarzen.
Pozdrawiam
Tadeusz

Dziwi ? Jest to bardzo jasne przesłanie. Postaw się obecnie w pozycji trenera: drużyna nie gra tak jak tego oczekuje prezes, kibice, zarząd dostajesz od prezesa list. Co sobie myślisz przed otwarciem (zwolni, nie zwolni, obetnie kontrakt)?
To taka zagrywka psychologiczna, która daje do myślenia.
Nie wiem jak to wygląda w innych klubach, ale czy wydłużenie treningów do trzech godzin nie zajedzie do reszty naszych grajków ?
krzysztof

Postprzez gregor 2005-11-17, 1:37 pm

Ci chłopcy mają w DUPIE ZAGŁĘBIE ,takie jest moje zdanie o graczach
, powiem tyle na ZAGŁĘBIU , Marce , Firmie i Klubie zależy tylko
NAM Kibicom , zawodnicy mają swoje priorytety , na trenerze psów nie wieszajcie bo wg. mnie dobry szpenio ( popełnił błędy ,kto ich nie robi ? )
do wieści po meczu w Białym.....
gregor

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna