Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez twari 2005-08-02, 9:39 pm

mały napisał(a):
twari napisał(a):
MACIEK 86 napisał(a):http://www.90minut.pl/news.php?id=308357 sprzydałby sie do ataku

Kolejny skarbnik... szukajmy mlodych uzdolnionych takich jak Pitry!! A nie drogich wyjadaczy napalonych na kase mieszajacych w klubie i psujacych w nim atmosfere. Dopiero jednego takiego (co sie mu w glowie poprzewracalo) sie pozbylismy...
Tak my się go posbyliśmy !!?

Tak- klub nie chcial go puscic! Ale w koncu puscil bo mial go dosc! Wiec pozbyl sie zbednego balastu! A poniewaz Zagłębie to MY dlatego tez napisalem MY!
twari

Postprzez mały 2005-08-02, 9:41 pm

twari napisał(a):
mały napisał(a):
twari napisał(a):
MACIEK 86 napisał(a):http://www.90minut.pl/news.php?id=308357 sprzydałby sie do ataku

Kolejny skarbnik... szukajmy mlodych uzdolnionych takich jak Pitry!! A nie drogich wyjadaczy napalonych na kase mieszajacych w klubie i psujacych w nim atmosfere. Dopiero jednego takiego (co sie mu w glowie poprzewracalo) sie pozbylismy...
Tak my się go posbyliśmy !!?

Tak- klub nie chcial go puscic! Ale w koncu puscil bo mial go dosc! Wiec pozbyl sie zbednego balastu! A poniewaz Zagłębie to MY dlatego tez napisalem MY!
OK :D
mały

Postprzez tomas1906 2005-11-15, 2:31 pm

runda jesienna sie jeszcze nie skonczyla ale jest juz paru pilkarzy szczegulnie tych negatywnych z ktorymi klub powinien sie pozegnac wedlug mnie to sa:

Malocha-zupelnie niewidoczny gdy jest na boisku, nie przydatny druzynie a powiedzialbym nawet ze ja oslabia nawet w rezerwach panowie z bardzo rozbudowanym miesniem piwnym nie daja mu pograc-Zwolnic ze skutkiem natychmiastowym

Chylaszek- 2 udane mecze od poczatku sezony to troche malo jak na perspektywicznego zawodnika podczas swoich wystepow razil nieskutecznoscia oraz nieporadnoscia

Stemplewski-zupelnie nie potrzebny druzynie niczym nie wyroznil sie na murawie-Zwolnic

Butryn-kilka wystepow na poziomie 2 ligi to za malo jak na gracza ktory ma zostac w klubie w przypadku ewentualnego awansu do 1 ligi

Warakomski-za dobry do rezerw ale za slaby na solidnego gracza 2 ligi

co do zakupu nowych graczy to nie mam propozycji bo nie znam cen ani mozliwosci naszego klubu ale chcialbym zobaczyc takich pilkazy jak S.Wojciechowski, Magiera, Pawel Sobolewski
tomas1906

Postprzez MarcelZS 2005-11-15, 2:53 pm

A ja poza ww. wymienionym bym podziękował: Adzemowi i Zubanowi.

Grają za dużą kasę, a to wymaga by błyszczeli na boisku - a tak napewno nie było.
MarcelZS

Postprzez twari 2005-11-15, 3:05 pm

Zubana i Adzema bym zostawil! Nie ma sensu wywalac 11 chlopa! Trzeba usunac najslabsze ogniwa! :) Zuban nie jest zly! Rozkrecil sie troszke pod koniec rundy! A poza tym lepszy Zuban na lawce niz Malocha!

Do wykopania:
- Malocha
- Stemplewski
- Butryn
- I niestety Mailna...

- Nad Chylaszkiem bym sie mocno zastanowil! Cos tam potrafi ale teraz jest bez formy
- Warakomski? Najgorszy nie jest... jesli podoba mu sie rola grzejnika na lawce to niech zostanie! No chyba ze znajdzie sie kasa na kogos w obronie!
twari

Postprzez universal 2005-11-15, 4:47 pm

ja tam nie widze żadnego pożytku z gry Chylaszka.A jeśli chodzi o Małoche nie bedę komentował postawy tego zawodnika bo dla mnie wogóle nic nie pokazał w tej rundzie.Zuban to dobry zawodnik i mysle że warto by jeszcze pozostał w Zagłębiu..
universal
Zagłębiak

Postprzez FOGel 2005-11-15, 5:36 pm

Działacze powinni kupić dobrego środkowego pomocnika i dwóch dobrych napastników żeby zrobili konkurencje Pitremu.
Odejść powinien Małocha Butryn
FOGel

Postprzez mike79 2005-11-15, 6:57 pm

Z całym szacunkiem do Admira Adżema ale jak na gościa tak ogranego i doświadczonego a zarazem dobrze zarabiającego TO PREZENTUJE SIĘ ON BARDZO MIZERNIE.Stąd też w takiej dyspozycji (i na takich warunkach) zawodnik ten jest jak najbardziej do ODSTRZAŁU.
Poza tym standardowa lista:
Małocha-OUT
Butryn-byłby OUT ale ma kontrakt z klubem dopiero od kilku miesięcy
Warakomski- więcej siedzi niż gra(póki co zdecydowanie za wysokie progi na 1 ligę)
Malinowski - bardzo mało grał a szkoda bo zapowiadał się na dobrego defensywnego zawodnika
Młodzi tacy jak Chwalibogowski,Chylaszek,Paczkowski,Stemplewski POWINNI ZOSTAĆ(albo wypożyczyć-max 2 z nich) !! Niektórych z nich stać na duuuuuuuużo więcej (panie Bartku to głównie tyczy się pana !!!!)
POWINNI ZOSTAĆ BEZWGLĘDNIE:
Piętka
Hosic
Kłoda
Treściński
Lachowski
Morawski
Skrzypek(stać go na lepszą grę)
Wolański(znacznie obniżył loty ale może dużo więcej)
Pitry(jak wyżej)
Zubanovic
NO TO SIĘ UZBIERAŁO AŻ 10 WARTOŚCIOWYCH GRACZY !! :)

Bezwzględnie potrzebni
bramkarz
środkowy i boczny obrońca
środkowy pomocnik(ofensywny)
dwóch napastników

Wtedy dopiero możemy myśleć o 1 lidze...

PS. No i podstawowa sprawa Lachowski ustwiony pomiędzy linią pomocy a napadem BEZ KONKRETNEJ POZYCJI, BO TYLKO W TAKIM USTAWIENIU MOŻE POKAZAĆ NA CO GO NAPRAWDĘ STAĆ .Zresztą grając jako "wolny elektron" ROZGRYWAŁ SWOJE NAJLEPSZE MECZE W ZAGŁĘBIU !!
mike79

Lokalizacja: SOSNOWIEC-piękna okolica gdyby nie WARSZAWA byłaby STOLICA

Postprzez mały 2005-11-15, 10:29 pm

Potrzeba człowieka z zapałem , doświadczeniem , który pociągnie ten wózek bo w tej chwili go nie ma !! Wszyscy na siłę robicie z Lachowskieg lidera ale ten gość się nie nadaje . Klasowy grajek ma 3 lub 4 nieudane mecze a on ma tyle udanych !! Potrzebny rozgrywający od zaraz !!
mały

Postprzez UK 2005-11-16, 10:06 am

Paru największych leserów na out, którym za taką kasę nie chce się walczyć (Małocha 1-szy na liście). W każdej formacji ktoś by się przydał taka prawda, przynajmniej po jednej osobie. Faktycznie rozgrywający by się przydał.
UK

Postprzez almot 2005-11-16, 12:00 pm

mały napisał(a):Potrzeba człowieka z zapałem , doświadczeniem , który pociągnie ten wózek bo w tej chwili go nie ma !! Wszyscy na siłę robicie z Lachowskieg lidera ale ten gość się nie nadaje . Klasowy grajek ma 3 lub 4 nieudane mecze a on ma tyle udanych !! Potrzebny rozgrywający od zaraz !!

A ten znow swoje :lol: To staje sie juz cholernie nudne ta Twoja gadka, ze Lachowski to taki "be" i w ogole. Jeszcze tylko w Twojej wypowiedzi zabraklo mi: "Potrzeba człowieka z zapałem , doświadczeniem , który pociągnie ten wózek, TAKIEGO JAK MARIUSZ UJEK" :lol: Bo to norma byla. A na lidera zapewne nadawal sie Ujek, co? Kazdy go mial w d... jak darl morde na boisku, wiec taki z niego byl lider- pewne przyslowie mowie- "Glosno ryczy krowa, ktora malo mleka daje" (czy jakos tak :P ) i cos w tym jest :)
A jesli chodzi o zakup, to sadze, ze do ataku i pomocy trzeba kupic porzadnych graczy. POZDRAWIAM
almot

Postprzez slawojka 2005-11-16, 12:09 pm

almot napisał(a):
mały napisał(a):Potrzeba człowieka z zapałem , doświadczeniem , który pociągnie ten wózek bo w tej chwili go nie ma !! Wszyscy na siłę robicie z Lachowskieg lidera ale ten gość się nie nadaje . Klasowy grajek ma 3 lub 4 nieudane mecze a on ma tyle udanych !! Potrzebny rozgrywający od zaraz !!

"Potrzeba człowieka z zapałem , doświadczeniem , który pociągnie ten wózek, TAKIEGO JAK MARIUSZ UJEK"

Właśnie kogoś takiego nam potrzeba. Bardzo! I dla wielu jest to gorzka prawda
slawojka

Postprzez almot 2005-11-16, 12:17 pm

slawojka napisał(a):
almot napisał(a):

"Potrzeba człowieka z zapałem , doświadczeniem , który pociągnie ten wózek, TAKIEGO JAK MARIUSZ UJEK"

Właśnie kogoś takiego nam potrzeba. Bardzo! I dla wielu jest to gorzka prawda

Moja wypowiedz byla napisana ironicznie! Czy ktos kto krzyczy i to bez zadnego sensu,a nikt go nawet nie slucha, bo nie uwaza go za zadnego lidera jak to bylo w Zaglebiu za jego "czasow" jest liderem? Watpie i nie pisz, ze gorzka prawda. Bo przeczytaj chociazby wywiady z pilkarzami na stronce gdzie jak bylo pytanie o Ujka, to kazdy odpowiadal, ze to iz krzyczal pod publiczke, to nie znaczylo, ze wplywal pozytywnie na druzyne!!! Ale "skarbnikiem" byl niezlym, to mu trzeba przyznac :wink: :o
almot

Postprzez slawojka 2005-11-16, 12:28 pm

Ujek podrywał drużynę do walki nie krzyczeniem, a swoją grą, zaangażowaniem. A to co piłkarze o nim teraz mówią też mogę nazwać, że mówią to pod publikę, by kibice usłyszeli to co chcą usłyszeć.
A tak na marginesie:
przeczytaj chociazby wywiady z pilkarzami na stronce gdzie jak bylo pytanie o Ujka, to kazdy odpowiadal, ze to iz krzyczal pod publiczke, to nie znaczylo, ze wplywal pozytywnie na druzyne!!!

Na nasze obecne gwiazdy nie wolno krzyczeć :twisted: :twisted: :twisted: ech....
slawojka

Postprzez almot 2005-11-16, 12:34 pm

Wiesz, ze nie chodzi to, ze nie mozna na nich krzyczec, tylko jak to robic, to z rozumem i tak aby cos to dalo. A Tochel moze ich glaska? Tez ich opierdziela, ale on cos moze wskurac, a nie Ujek, ktory tego nie potrafil i chyba swoja frustracje wlasnie wyladowywal poprzez niczego nie wnoszacy krzyk. Poza tym w Zaglebiu jest jeszcze paru takich zawodnikow, ktorym zalezy na zwyciestwie i chce sie zapieprzac. To tyle, mysle, ze nie ma sensu dyskutowac wiecej na ten temat, a Ujek pewnie sie cieszy, ze nadal wzbudza emocje i dyskusje w Zaglebiu, nawet jesli za negatywne, bo lepiej takie wzbudzac, niz zostac zapomnianym...
almot

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna