Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52
Sytuacja jest taka, nie ma stadionu, nie ma kasy na pierwszą lige, nie ma kasy na 2-ligowe transfery. Jedyne na jakie trener ma pozwolenie to takie w których piłkarz karte ma w reku. Moim zdaniem w tej sytuacji Tochela trzeba uznac za cudotwórce, a nasze nadzieje na I lige mozna opierać tylko na nim bo napewno nie na solidnej kadrze i mocnym zapleczu finansowym .
Leyton napisał(a):No to ja poproszę o konkretne nazwiska.
Chciałem tylko przypomnieć, że ŻADEN, powtarzam ŻADEN trener spoza Zagłębia (jako klubu i regionu) nie odniósł z naszym klubem żadnych sukcesów. Ostatnim był Horst Panic w 1986 roku kiedy zdobył 5 miejsce w ekstraklasie.
Jerzy Kopa, Andrzej Strejlau, Hubert Koska....i była DUPA BLADA....
Czekam na konkretne nazwiska i argumenty,. a nie na pierdolenie o układach i błędnych koncepcjach.
grzechu napisał(a): Wystarczy wygrac 2-3 mecze i spowrotem marzenia o 1 lidze stana sie realne.
Monti napisał(a):O tym właśnie pisze . Nasz klub jest dobrze poukładany na II ligowe warunki ale nie ma kasy na I ligowe aspiracje. Nie ma kasy na to by wzmocnic kadre piłkarzami w 100% wartosciowymi. Pozostaje nam tylko korzystac z ligowej poczekalni piłkarzy, którzy stracili miejsce w składzie i mają karte na reku. Jeśli juz tym tropem to zapytam o motywacje piłkarzy z obecnej kadry. Ilu z nich załapie sie na I ligową kadre Zagłebia. Ja stawiam Hosić, Teresa, Kłoda, Lacha. A co z reszta . Może lepiej pograć w II ligowym Zagłębiu niż szukac miejsca w innym II ligowym klubie bez gwarancji terminowych wypłat. Tochel na te nasze II ligowe warunki i tak dokonuje cudów . Jasne że z tego transferowego sita trafiają sie Małochy czy Butryny co na pewno nie przemawia na plus Tochela . Ale z tego sita Tochel znalazł kilku którzy na II ligowe warunki spisują sie przyzwoicie patrzac po miejscu w tabeli. Problem w tym że w taki sposób nie da sie skompletowac kadrry na I lige . A jeśli sie da to jedyną osobą,
która jest w stanie to zrobic jest Tochel.
Nie było żadnego ultimatum prezesa. Była rozmowa i prezes powiedział, że chciałby, aby w ostatnich dwóch meczach były 4 punkty. K.T.
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników