przez Kolumb 2005-11-04, 11:47 pm
Własnie wróciłem z meczyku z Krakowa.Czy ktoś wierzyl w wygraną...chyba ja wierzyłem :wink: Szczerze to pierwszy raz byłem na tym ich lodowisku...powiem krótko stodoła :shock: 3 rzedy krzeselek po jednej stronie na lini prostej ,reszte miejsca stojące,ceny na krzesła (loza VIP :lol: 20 zl,normalny 12 na stojace ( a kiedys ktos narzeka ze mamy drogie bilety) .Porownujac warunki w jakich sie ogląda mecze u nich powinno sie oglądac za darmo bo malo co widac.NIestety musialem sie kamuflowac bo wokol pelno nieciekawych lysym głow.Bardzo ciekawie sie oglada tam mecze hehe.1 tercja grupa ok 200 osob na stronie Zaglebia do czerwonej linii,od czerwonej prawie pustki,2 tercja na odwrót ,3 tercja znowu przejscie na druga strone :lol: Spiewalo moze ze 30 osob ale w tej hali poglos niesamowity,u nas nawet by nic nie bylo slychac :wink: NIe bylo bluzgów na Zaglebie.
Cos o meczu.1 tercja naprawde bardzo dobra w wykonaniu Zaglebia przy odrobinie szczescia moglismy prowadzic 3:0 po 20 min ale niewykorzystalismy sytuacji sam na sam, wynik tez moglby byc odwrotny ale kapitalnie wrecz bronil Blot.No wyciagal normalnie takie krazki ze szok.Przy 1 bramce musialem sie powstrzymywac od radosci zeby w pape nie dostac.2 tercja to zdecydowana przewaga Cracovii,my mielsimy moze ze 2 sytuacjei to na poczatku gdzies ich bramkaz obronil sytuacje sam na sam i potem 2 na 1.Takto gra toczona prawie wylacznie na naszej polowie,no ciezko to powiedziec ale nie istnielismy,ratowal nas slupek i ...świetny Blot bo ta tercja mogla sie skonczyc na 8 bramkach a nie 4 :? 3 tercja to tez dominacja Cracovii ale my wychodzilismy groznymi kontrami przystanie 4:1 ,piekna bramke strzlea Plutecki i niedlugo potem marnuejmy szanse sam na sam.Ogolnie Cracovia grala bardzo agresywnie pressingiem,swietnie graja krazkiem i technicznie.Do sedziowania naprawde nie mozna sie doczepic,procz tej kary 2+10.Jedno zdanie - dzisiejszego wieczoru żaden zespół z ekstraklasy z Cracovią by nie wygrał.