Krzysztof Tochel - były trener Zagłębia

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez twari 2005-10-28, 1:08 pm

mały napisał(a):Brawo Panie trenerze. Poraz kolejny pokazał Pan ,że jest facetem z jajami. Dzięki Panu Pitry i Lachowski zostają w Zagłębiu !! :D
Mam nadzieję , że nie pogniewa się Pan iż podaje to na forum publicznym ale kibice powinni wiedzieć . :D

Domyslam sie ze to pewne zrodlo ale mam pyanie - czy podpisali tez juz nowe kontrakty? Czy narazie zarzad jedynie "zrozumial" ze ich nie mozna sprzedac?
twari

Postprzez zgredos 2005-10-30, 8:39 pm

Pewnie jest tu wielu sympatyków p. Tochla ale moim zdaniem p. Tochel nie radzi sobie w II lidze jak można zdiąć napastnika a wstawić obrońce jeśli przegrywa się !!! Moja córka która nie zna się na piłce czegoś takiego nie zrobiła by. Niestety moim zdaniem ten trener nie zrobi już nic w tym klubie (przy całym szacunku do p. Tochla)
zgredos

Postprzez olo69 2005-10-30, 8:44 pm

zgredos napisał(a):Pewnie jest tu wielu sympatyków p. Tochla ale moim zdaniem p. Tochel nie radzi sobie w II lidze jak można zdiąć napastnika a wstawić obrońce jeśli przegrywa się !!! Moja córka która nie zna się na piłce czegoś takiego nie zrobiła by. Niestety moim zdaniem ten trener nie zrobi już nic w tym klubie (przy całym szacunku do p. Tochla)

teoretycznie masz racje tylko napisz kogo miał wstawić, wstawił Stempla a w ataku mieli grać Wola, Lacha i Pitry bynajmniej nie bronie trenera bo uwazam, że dzisiejsze zmiany były złe m.in. Chylaszek i Wola
olo69

Postprzez zgredos 2005-10-30, 9:37 pm

Jeśli trener ma choć troche ambicji to po tym meczu powinien podać się do do dymisji, a nie karać śmiesznymi karami piłkarzy. Tyle razy kibice pisali że Piętka jest dużo lepszy od Bębna a trener swoje (brawo) a ta dzisiejsza roszada mistrzostwo świata :D debil nie wymyśliłby lepiej
zgredos

Postprzez Kamilsts 2005-10-30, 9:49 pm

Słowa napewno za mocne Zgredos nie można kogoś za złą zmianę jedną ,drugą trzecią złą decyzję nazywać debilem ;) nie jest dobrze chociaż Ja i tak jestem takiego zdania że trener to może być nawet z Bangladeszu jeśli piłkarze mają wszystko w dupie.
Kamilsts

Postprzez dynamitek 2005-10-30, 10:13 pm

Kamilsts napisał(a):Słowa napewno za mocne Zgredos nie można kogoś za złą zmianę jedną ,drugą trzecią złą decyzję nazywać debilem ;) nie jest dobrze chociaż Ja i tak jestem takiego zdania że trener to może być nawet z Bangladeszu jeśli piłkarze mają wszystko w dupie.

Otóż to Kamilsts! Wyje..ć to trzeba kilku grajków i wreszcie kogoś sensownego kupić! Podkreślam: KUPIĆ! Z gówna bata nie ukręcisz... A Ty Zgredos sam się podaj do dymisji... Zrozum człowieku, że większość piłkarzyków nie nadaje się na 2 ligę, a nie trener! Zresztą założę się, że będziesz jednym z pierwszych, którzy zaskomlą, żeby Tochel wrócił, gdyby "podał się do dymisji"... I bynajmniej nie twierdzę, że jest nieomylny. Uważam, że numerem jeden do zmiany w dniu dzisiejszym był Pitry. I tyle, jeśli chodzi o komentarz zmian w dzisiejszym meczu. Faktem jest to, co trener podkreślał wiele razy... Otóż faktycznie mamy bardzo wyrównaną drużynę! Znaczy wszyscy są jednakowo nieprzewidywalni, jednakowo słabi i mało profesjonalni. Poza niewielkimi wyjątkami, wywaliłbym większość z tych panów. Nie będzie sukcesu bez inwestycji. Trzeba zainwestować i dać pracować Tochelowi. Wiecie, zwalniać to można trenera Wisły, jak nie ma wyników, bo tam jest z kim pracować, jak na polską ligę oczywiście... Ale nie Tochela! Bo to akurat człowiek, który długo bez pracy nie będzie, jeśli da sobie spokój z Zagłębiem. W zasadzie oferty pracy ma... oby tylko się uparł i mimo wszystko się nie zrażał... Szkopuł w tym, że z tej zbieraniny darmowych grajków pierwszoligowej drużyny nie będzie i tyle! Możemy zmienić trenera, dyrektora, nawet sprzątaczkę, a efekt będzie taki sam, albo gorszy. Trzeba zmian w drużynie. Trzeba dobrego bramkarza, co najmniej jeszcze jednego obrońcy (choć tu jest jeszcze nie najgorzej), pomocników i napastników! Bo ci, których mamy, można najwyżej wpuszczać z ławki... Tyle...
dynamitek

Postprzez Codino 2005-10-30, 11:21 pm

zgredos napisał(a):Jeśli trener ma choć troche ambicji to po tym meczu powinien podać się do do dymisji, a nie karać śmiesznymi karami piłkarzy. Tyle razy kibice pisali że Piętka jest dużo lepszy od Bębna a trener swoje (brawo) a ta dzisiejsza roszada mistrzostwo świata :D debil nie wymyśliłby lepiej

Chłopie weź daj sobie na wstrzymanie. Do dymisji po jednym nieudanym meczu się nikt przy zdrowych zmysłach nie podaje...
Codino

Postprzez Przemek26 2005-10-31, 8:23 am

Sam się podaj do dymisji. Zgadza się trener trochę nie trafił ze zmianami może naw et jak to napisałem wcześniej to było samobójstwo ale to piłkarze biegali sorry chodzili oddsali mecz. Trener Tochel musi zostac
Przemek26

Postprzez krzysztof 2005-10-31, 9:55 am

Nie wyobrażam sobie gorszego scenariusza dla Zagłębia w tym momencie jak podanie się trenera do dymisji.
To jest cała polska mentalność. Przegrywa sie mecz i już rozpieprzyć cały dorobek w cholerę.

Uważam, że nie zmiana głównego trenera jest tutaj potrzebna, ale sprowadzenie jeszcze z 2 osób do sztabu szkoleniowego:
    - trenera bramkarzy
    - psychologa
krzysztof

Postprzez MrCricket 2005-10-31, 9:57 am

Zgredos trochę za ostro . Nie mogę zrozumieć czemu Tochel ma dalej tylu zwolenników.
Tochel zgania wszystko na zawodników, a przecież k... sam tyle niewypałów sprowadził, że głowa boli. Zagłębie za bardzo przywyczaiło się do Tochela, a Tochel do Zagłębia. W klubie Zagłębie wypasają się "święte krowy" Niektórzy myślą, że to jakiś niezastąpiony człowiek. Tak samo zlekceważył przeciwników jak nasi grajkowie, bo niby czemu na ławce było tylko 4 zawodników (w tym 1 bramkarz) ?!?!?! :evil: Żadnego juniora nie było w składzie, a w takiej sytuacji jakiś ofensywny przydałby się. Poza tym tłumaczenia "Pitry grał niedawno w 5 lidze" itp To jest kpina ! A co mnie to obchodzi gdzie on grał, przecież on już radził sobie z najlepszymi obrońcami w 2 lidze, strzelil kilkanaście bramek i wiele czołowych klubów ekstraklasy chciałoby mieć go u siebie.
MrCricket

Postprzez Lukasm 2005-10-31, 11:16 am

Jeśli chodzi o zmiany - Skrzypek i Zubanović zeszli z boiska z powodu kontuzji. Za Zubanovicia musiał wejść Stemplewski, bo na ławce był tylko on i Piętka.

Na ławce było tylko 4 zawodników. Paczkowskiemu na rozgrzewce odnowił się uraz z Nowego Dworu, a to właśnie Paczkowski miał grać w pierwszym składzie i za niego musiał zagrać Chwalibogowski. Małocha, Warakomski, Malinowski, Butryn i Szatan grali w sobotę cały mecz w rezerwach i nie mogli grać w niedzielę w I zespole a Smarzyński grał w niedzielę w juniorach.
Lukasm

Postprzez Wally 2005-10-31, 11:38 am

I to powinno uciąć wszelkie spekulacje. Ale do niektórych to i tak nie dojdzie :lol: Krzysztof Tochel OK! Zawodnicy nie do końca. Z niektórych uszlo już to powietrze, a wiosną prezentowali się bardzo przyzwoicie...
Wally

Postprzez alisamyyen 2005-10-31, 11:57 am

Przemek26 napisał(a):Sam się podaj do dymisji. Zgadza się trener trochę nie trafił ze zmianami może naw et jak to napisałem wcześniej to było samobójstwo ale to piłkarze biegali sorry chodzili oddsali mecz. Trener Tochel musi zostac

troche nie trafił ze zmianami.wez mnie nie rozsmieszaj. jesli terner ma wszystko poukładane, ma plan ma koncepcje pracy z zespołem to takie zmiany i decyzje nie powinny sie wogóle zdarzyc. a jesli sie zdarzyły to tylko swiadczy o trenerze i braku pomysłu na gre i taktyke druzyny.czyli nieudolnośći trenera.
alisamyyen

Postprzez twari 2005-10-31, 1:21 pm

alisamyyen napisał(a):
Przemek26 napisał(a):Sam się podaj do dymisji. Zgadza się trener trochę nie trafił ze zmianami może naw et jak to napisałem wcześniej to było samobójstwo ale to piłkarze biegali sorry chodzili oddsali mecz. Trener Tochel musi zostac

troche nie trafił ze zmianami.wez mnie nie rozsmieszaj. jesli terner ma wszystko poukładane, ma plan ma koncepcje pracy z zespołem to takie zmiany i decyzje nie powinny sie wogóle zdarzyc. a jesli sie zdarzyły to tylko swiadczy o trenerze i braku pomysłu na gre i taktyke druzyny.czyli nieudolnośći trenera.

...powiedzial ten co nigdy sie nie myli...
Czlowiek jest tylko czlowiekiem. Kazdy ma prawo sie pomylic. A o trenerze nie swiadczy jeden mecz. Po wczorajszym meczu widac jaka mamy lawke - nie mamy lawki! A mimo to trener potrafil tak poskladac zespol ze walczymy w czolowce! I po tym widac kunszt trenera! Nie sztuka jest nakupic gwiazdorow i wydac cala kase. Sztuka jest wydobyc max z tego co sie ma! I mysle ze Tochel robi to bardzo dobrze!
Zagadka jest dla mnie Chylaszek - chlopak w niektorych meczach pokazal sie z naprawde dobrej strony! Niestety chyba to sa uroki mlodosci - raz mecz wychodzi raz nie...
twari

Postprzez Variatek 2005-10-31, 1:25 pm

Tochel to bardzo dobry trener, tylko pod jego wodzą Zagłębie gra trochę nierówno.
Variatek

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników