Krawiec napisał(a):Właśnie dobrze , że się pojawiłeś Tomaszek. Wiemy z podpisów i wpisów z kim sympatyzujesz . Ja jestem ciekawy czy popierasz atak na squot i ludzi którzy zorganizowali tam festiwal filmowy. Chodzi mi właściwie o to czy MW, z którą sympatyzuje kilka osób z forum ma jakiś związek z ONR ?
hm.. ja mam kontakt z paroma osobami z ONR, byłem na kilku spotkaniach na których prowadziliśmy dyskusje o obecnym stanie i wizerunku państwa, nie powiem chłopaki mają bardzo radykalne poglądy, ale nie przypuszczałbym że któryś posunie się aż tak daleko...
Chodzi Ci o stanowisko MW hm.. ja oczywiście musze potępić takie akcje bo dla mnie to jest przesada, bo czy to hanys czy zagłębiak czy rastuch czy punk czy skin, każdy jest człowiekiem i każdy ma prawo do życia, a to jakim kto jest człowiekiem to sprawa indywidualna, ale my również nie możemy przejść obok ludzi sławiących np.HAILE SELLASJE czy ludzi głoszących ANARCHIĘ, czy jakże modny HOMOSEKSUALIZM, bo to byłoby sprzeczne z naszymi ideami, CI ludzie i tak będa istnieć i tak. Metody walki są różne, kolporatrz ulotek informacyjnych jest jednym z takich sposóbów, innym są dysksuje, debaty.
MW ma inne zadania, napewno nie walka na noże, czy też kamienie, pięści itp.
np.
deklaracja ideowa MW napisał(a):pkt 3. Młodzież Wszechpolska zamierza dokonać odnowy moralnej i narodowej młodego pokolenia, wypowiadając wojnę doktrynom głoszącym samowolę, liberalizm, tolerancjonizm i relatywizm. Pragniemy wyprzeć z życia narodu podłość, fałsz i brud.
w ramach podsumowania NOŻE - NIE, ONR - SYMPATIA, czyli TAK*
*ale ta sympatia w tych poglądach, które są zgodne z naszymi, rzecz jasna
tyle.