ZAGŁĘBIE Sosnowiec - RUCH Chorzów 13.08.2005 kibicowsko

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez WOJTEK 2005-08-14, 7:27 pm

O CZYM JEST TEMAT ? O GRUPIE ULTRAS CZY RUCHU ??
WOJTEK
Adventure Group

Postprzez Jan45-Wojkowice 2005-08-14, 7:58 pm

Jestem jak widać nowicjuszem na forum Zaglebia jednakże chciałbym zabrać głos i wypowiedzieć się o rozegranym wczoraj meczu z ruchem. Pamietam czasy, kiedy to jeźdźiłem z moim ojcem na mecze zagłebia w latach 6-dziesiątych. Wtedy to stadion wyglądał całkiem inaczej. NA mecze chodziło wówczas po kilkadziesiąt tysiecy ludzi... I wtedy nie bylo tak jak dzisiaj pirotechiki. Cała atmosfere tworzyli kibice, którzy tłumnie , całymi rodzinami nadciągali na Ludowy. Wczorajszy mecz pokazał że tradycja i historia wielkiegoniegdyś Zagłebia przetrwała do dziś. SZczegolnie chciałbym pochwalić tych chłopaków z Klubu KIbica, który odkąd ja pamietam stoi w tym samym miejscu. Nie za dobrą gre piłkarzy nadrbiała cudowna atmosfera na stadionie. Nie pmaietam dokładnie kiedy ostatni raz byłem na meczu ale było to dawno temu. Teraz pasją do Zagłebia zaraziłem syna i obiecałem mu że teraz bedziemy jeździli na każde mecze "u siebie". Pozdrawiam serdecznie najwierniejszych kibiców ...
Jan45-Wojkowice

Postprzez FIGHTER1906 2005-08-14, 8:10 pm

WOJTEK napisał(a):O CZYM JEST TEMAT ? O GRUPIE ULTRAS CZY RUCHU ??

WOJTEK A CZY TO WAŻNE? FAKT FAKTEM, ŻE OSTATNIO DOBRZE SIĘ NIE DZIEJE I TRZEBA COŚ Z TYM ZROBIĆ, OBOJĘTNIE W KTÓRYM WĄTKU.

POZDRAWIAM.

EDIT: MÓWIĘ OCZYWIŚCIE O ROZMOWIE NA TEN TEMAT, KTÓRA MIEJMY NADZIEJ COŚ DA, BO W INTERNECIE TO ZA DUŻO ZROBIĆ SIĘ NIE DA.
FIGHTER1906
Pokemon z żółtą kartką

Postprzez PawełK 2005-08-14, 8:20 pm

FIGHTER1906 napisał(a):WOJTEK A CZY TO WAŻNE?

Ważne, bo za niedługo tu będzie taki burdel, że nic sie nie bedzie trzymało kupy.

Pozdrawiam
PawełK
pyszałek

Postprzez gruby 2005-08-14, 9:04 pm

bua napisał(a):
Dami_mdc napisał(a):Popatrzmy na to z innej strony. Jak istniała i funkcjonowała grupa FB 03 to jakoś były oprawy na meczach i ludzie dawali kase na nie... :roll: :roll: :roll:

Dami czy twierdzisz że nowa grupa ultras źle funkjonuje???moze sam sie zajmiesz sprawami ultras

bua (pozdrawiam :wink: ) to jest jego opinia i zbytnio ma racjewidać krytykować nie przystoi ultrasów z Zagłębia,sprawu ultras jak to brzmi dumnie.... :roll: :wink:
gruby

Postprzez asdf 2005-08-15, 12:35 am

Szanuje ludzi ktorzy oddali tej "pracy" serce, ale jesli na obecna chwila nie porobimy(cie) radykalnych zmian, nie wiem cudow ? to jestem za nie wystawianiem mlyna w rundzie jesiennej. Przypal
asdf

Postprzez vixen 2005-08-15, 4:18 am

Witam.
Większość narzeka na niską frekwencję na Ludowym a ja uważam że liczba 4500 jest liczbą nie najgorszą dlaczego ? wiele odpowiedzi juz się przewijało w tym temacie. 1- wakacje, 2 - pogoda, 3 - coraz wiecej ludzi pracuje w soboty i niedziele, 4 - wysokie ceny biletów. Ja chciałem zwrócić uwage na inną rzecz "MACHLOJE PZPN I AFERY Z USTAWIANIEM MECZY" i jak by nie to to jestem pewny że liczba frekwencji na Ludowym na meczu z Ruchem była by ok 7500/8000 tys.
I nie porownujmy sie do Śląska czy Lechii gdzie ich druzyny grały ostatnio w 3 lidzie i na poczatku mają dobra frekwencję ponieważ ludzie są spragnieni 2 ligii, atrakcyjniejszych przeciwników.
vixen

Postprzez Mateus 2005-08-15, 12:12 pm

"Trzebini" na meczu 9 osób...
Szkoda że taki lichy doping mega mnie tam nosilo jak widze gosci którzy stoją na mlynie jak te "slamy" i nic nie dopingują....
Ale co ja moge zrobic przecierz niebędzie tych pajacow mlodszy upominal
Koniec ku*** trzeba cos z tym zrobic , niewiem jak ale cos trzeba zrobic tak niemoże byc :!: :roll:
Mateus

Postprzez ALOSZA 2005-08-15, 3:04 pm

Warchlak przyjacielu nie istotne jest wogóle czy i jaki mam staż bycia kibicem ze sie tak wyraże ale piszesz że ludzie którzy mają mały staż nie wypowiadają sie na tym forum....... :D rece mnie opadły - skoro tak piszesz to ci powiem ze jak by tak było, to to forum trzeba by zamknąć bo by nie miał kto pisać.....bez urazy dla stażowców !!!!
Ale nie to jest sensem naszej duskusji synkuu tylko fakt waszego lamentowania nad sytuacją w młynie , na meczach itp.... powtarzam od wrzesnia napewno jeżeli chodzi o frekwencje wszystko wróci do normy !!!!

Ps Vixen całkiem mądrze napisał !!!!!
ALOSZA
Żółta kartka

Postprzez BuBy_MaDnEss_#4 2005-08-16, 12:53 pm

DaMi napisał(a):Jak policzycie kase to napiszcie ile zebraliście.
Taka mała ciekawostka ultrasi (L) na meczu z Bayernem Monachium zebrali ponad 5ooo zł :!:

Tylko jest taka różnica ze Ultrasi (L) zbierają pieniądze na 2-3 meczach w sezonie.

I nie dziwmy sie frekwencji w miescie z ponad 20 % bezrobociem stale na mecze chodzi ok 4 tys a mogło by np 8 tys. Jest tylko problem ceny biletów. Niestety nie kazdego młodego człowieka stac zeby co dwa tygodnie wydac 12 wiec idzie tylko na mecze tzw. "ciekawe". Przy biletach np. normalny 12 , ulgowy 6 lub w pakiecie rodzic + dziecko 15 zł frekwencja by sie porprawiła i klub by wiecej zarobił.

Ale problem nie lezy tylko w cenach ale i w mentalnosci. Rozmawiam z ludzmi : idziesz na Ruch ? a po co jak ich nie wpuszcza ? Brak słów dla takich "kibiców"

PS: Ale sie rozpisałem :lol: , i nie skończyłem Marketingu zeby dojsc do takich wniosków ;)
BuBy_MaDnEss_#4

Postprzez goly 2005-08-16, 8:24 pm

Moderatorow prosze o zamnkniecie moze tego tematu bo wszystko juz zostalo powiedziane :D zajmijmy sie juz Lechia ...
goly

Postprzez G@L@ 2005-08-16, 8:34 pm

Ja tylko dołoże jedno zdanie....

Chodzi mi o oprawe.... wiem , że z kasą jest kiepsko i cieżko zrobic oprawe , oprócz tego pogoda też pokrzyżowała plany . ale przeciez pomachanie flagami na kijach i pasy materiału juz są i mozna je uzyc... :? Nie wiem dlaczego nie zostały one użyte... wiem wiem pewnie teraz ktos mnie zjedzie ze sam nic nie zrobilem ale jeżeli ktoś sam chciał sie zająść tymi sprawami to moze juz powinien wziąc to na poważnie . Bo chyba nie chodzi w tym o to zeby sie lansowac pod gniazdem...
G@L@

Poprzednia strona

Powrót do Kibice