przez darco 2005-06-29, 1:50 pm
Rozumiem, że ten temat podjęty już teraz jest „tematem ogórkowym”., ale zapewne rozgrzeje nas do czerwoności, jak będzie zbliżał się termin tego meczu. :D
Nie wiem także jakie realne znaczenie mają nasze rozważania ? Ostateczna decyzja i tak pewnie będzie należała do władz klubu.
Ja sam, powiem szczerze, mam w tym temacie mieszane uczucia. Z jednej strony nie ma większej satysfakcji, jak widok hanysów z „podwiniętymi ogonami”, po wygranej Zagłębia !!!
Z drugiej strony jednak zachowania, komentarze i reakcje kibiców Ruchu, które ubliżają nam, kibicom Zagłębia
( co jeszcze bym zniósł ), ale także które ubliżają naszej Ojczyźnie powodują tak ogromną, moją niechęć do nich,
że wolałbym ich jednak nie oglądać na Ludowym.
Czy chcecie usłyszeć na naszym stadionie :
POLSKA to k…. !!!! :?: :?: :?: ( poczytałem sobie co nieco na ich forum)
Poza tym, czy jest to naprawdę ekipa na której szacunku nam zleży ?
Więc nie rozumiem tych, którzy już myślą jaką to świetną oprawę przygotować na ten mecz i jak być gościnnym.
Zostawmy to raczej na ekipy, co do których mamy rzeczywisty szacunek.
Ci co naiwnie liczą na rewanż będą po raz kolejny zawiedzeni !!!
Jestem jednak pragmatykiem i mam następujące rozwiązanie tego problemu, choć nie jestem pewny, czy jest to rozwiązanie realne : Zarząd klubu Zagłębie powinien, ale już teraz, zawrzeć umowę z zarządem Ruchu o udziale kibiców obydwu drużyn na meczach w Sosnowcu i Chorzowie.
Wtedy można dać tyle biletów ile sami otrzymamy (ale już teraz).
I tylko tyle !!!
Jeżeli tego nie da się załatwić w ten sposób, to jestem przeciwny obecności kibiców Ruchu na Ludowym.
Niech i oni doznają tego „wspaniałego” uczucia jakie było naszym udziałem !
Jeżeli ktoś mi pluje w twarz, to nie mówię, że „pada deszcz”. Ale to jest tylko moje subiektywne odczucie i moje osobiste zdanie z którym inni nie musza się zgadzać.
Pozdrawiam !