Kogo kupic,a kogo sprzedac

Dyskusje o wszystkim co dotyczy piłkarskiego Zagłębia Sosnowiec
http://zaglebie.sosnowiec.pl

Moderatorzy: flex, turku, Landryn, Smazu, krzysiu, LucasUSA, swiezy52

Postprzez maras24 2005-06-12, 1:24 pm

według mnie trzon drużyny (sa to zawodnicy którzy w mojej opini wypadli najlepiej i to na nich trzeba bazować) powinni tworzyc Treściński Adżem Hosić Kłoda Wolański Lachowski Skrzypek Chwalibogowski Zubanović Ujek Pitry.Nie ulega wątpliwości ze potrzebujemy bramkarza Marcin ma tyle samo udanych interwencji co i wpadek dobryt drugi bramkarz podniesie napewno rywalizacje i bedzie dobrze.Może by tak Radostin Stanew??który gdzieś zaginął w Rosji o ile dobrze mi sie wydaje :D a tak bardziej realnie to może Bledzewski albo Nowak.Potrzeba tez jeszcze jednego obrońce fajnie by było ściągnąć Dudka z Legi który mećzy sie w rezerwach ale to tez byłby trudne.Jeśli chodzi o pomoc to oprócz wyzej wymienionej czwórki jest jeszcze Morawski ale to raczej zawodnik na 45 minut grania.Może warto by pomyśleć o kimś ze składu Kujawiaka np Klatt to dobry zawodnk.Ciekawych piłkarzy można znalesć równiez w składzie Motoru i Poloni Warszawa.Mysle że do tego składu który mamy na dzień dzisiejszy potrzeb a bramkarza i 3-4 zawodników w pole.A jesli sie sprawdza to w styczniu juz tylko uzupełni sie drużyne 2 zawodnikami którzy pomogą w upragnionym awansie.Oczywieście nie wszyscy musza sie ze mna zgodzić to jest tylko i wyłącznie "moja koncepcja" drużyny :D
maras24

Postprzez emdżej 2005-06-12, 1:57 pm

Od jesieni z pierwszą drużyną ma zacząć trenować paru młodych wychowanków. Największe szanse na to mają m.in. Szatan, Smarzyński, Gunerka, Kohut i Gmaj
emdżej

Postprzez emdżej 2005-06-12, 2:40 pm

I dodam jeszcze, że z Zagłębiem żegna się nareszcie Studziński
emdżej

Postprzez rossoneri 2005-06-13, 6:10 pm

Mysle ze trzeba pozegnac sie z Malocha, ktory co prawda strzelil dla nas pare waznych bramek, ale gdy jest na boisku to wydaje mi sie, jakby nasza druzyna grala w 10, takze Kruszynski powinien odejsc ktos, gdzies, kiedys porownal go do Pitrego, ale to jest porownanie, jakby Pitrego do Ronaldo, drugi bramkarz potrzebny od zaraz zegnamy Pietke, prawy obronca z ligowym obyciem zegnamy Klode, srodkowego pomocnika ala Berensztajn (swietny w polu w Sosnowcu), lewy pomocnik do rywalizacji z Paczkowskim i napastnik, do wziecia Plizga Chalbinski
rossoneri

Postprzez gruby 2005-06-13, 6:15 pm

Na Chałbińskiego,poluje Legia już parwie są dogadani co do transferu.....a co do Plizgi...to wątpie żeby chciał grać w 2 lidze...podono o niego już jakieś klubu 1 ligi walczą... :roll: :roll: .Ktoś wymieniał bramkarza Ruchu Nowaka z tego co wiem od znajomej fanki Niebieskich Nowak ma jakieś propozycje z 1 ligi... :roll: :roll:
gruby

Postprzez olo69 2005-06-14, 9:22 pm

olo69

Postprzez krzysztof 2005-06-14, 9:23 pm

gazeta.pl napisał(a):Zagłębie otrzymało oficjalną propozycję od Korony Kielce, która jest zainteresowana transferem Marcina Lachowskiego, pomocnika sosnowieckiej drużyny.

- Prezes Giancarlo Motto zabrał dokument do Włoch. Nie sądzę jednak, żeby zarząd zgodził się na transfer Lachowskiego.

Oby to była prawda, fajnie jakby Marcin jeszcze pogral u nas.
Lacha, Lacha nie daj się, Lacha, Lacha nie daj się .... :D
krzysztof

Postprzez SCORPARO 2005-06-14, 9:28 pm

olo69 napisał(a):http://miasta.gazeta.pl/katowice/1,35024,2766035.html

Tytuł przyprawił mnie o stan przedzawałowy,niemniej jednak wydaje sie że Pan Rudy ma poukładane w głowie i jego wypowiedź trochę mnie uspokoiła, lecz niestety ostateczne decyzje chyba podejmuje włoch . :cry:
SCORPARO

Postprzez bankier 2005-06-14, 10:53 pm

Jedno mnie irytuje - młodzi bramkarze.... niestety nie ufam ich umijętnościom! Aby "Lolo" miał gożnego konkurenta (oczywiście z pożytkiem dla calej zagłębiowskiej jedenastki) musi to byc golkiper z ligowym doświadczeniem. Inaczej bedzie to drugi Piętka - bez urazy dla zaangażowania i "waleczności" naszego drugiego bramkarza!
bankier

Postprzez Tadeusz Wisniewski 2005-06-15, 7:39 am

Wlasciciel naszego Klubu nie sprzeda LACHY do Korony, nasz pomocnik zostanie w Zaglebiu i bedzie walczyl z druzyna o awans.

Ten malolat w bramce to sprawa z poprzedniego Okna Transferowego.
A tak naprawde to te nazwiska ktore by nas interesowaly to Pan Tochel trzyma w notesiku i nikt na zewnatrz nie wie, no moze 3 osoby.

Nie powiem zeby mnie ciekawosc nie zrzerala, ale trzeba czekac na informacje z klubu.

Pozdrawiam
Tadeusz
Tadeusz Wisniewski

Postprzez Warson 2005-06-15, 10:36 am

Powiem tak, Uwaza Ze Lacha Zostanie bo Musi Jeszcze Odegrac Runde WIosenna u Nas, zbyt kocha naszych kibiców zeby odejsc tak, on wie ze pogra w 1 Lidze ALE Z ZAGLEBIEM a Korona Mzoe o Nim sobie Pośnić!!!
Warson

Postprzez regard 2005-06-15, 1:00 pm

Warson napisał(a):Powiem tak, Uwaza Ze Lacha Zostanie bo Musi Jeszcze Odegrac Runde WIosenna u Nas, zbyt kocha naszych kibiców zeby odejsc tak, on wie ze pogra w 1 Lidze ALE Z ZAGLEBIEM a Korona Mzoe o Nim sobie Pośnić!!!

Jedno zdanie poza tematem. Warson musisz celowo kaleczyć język polski? Co chcesz przekazać pisząc wyrazy w środku zdania z dużej litery? Nikt nie jest mistrzem ortografii, ale celowe popełnianie błędów to już przesada.
regard

Postprzez MrCricket 2005-06-15, 1:02 pm

Myśle, że Tochel będzie jednak szukał zawodników w wieku 25-27, już to kiedyś mówił. Zawodnicy o bardzo znanych nazwiskach i z wieloletnią 1 ligową przeszłością raczej nie będą brani pod uwagę. Słyną oni z tego ,że nie pracują za czapke gruszek , a z ich formą sportową różnie bywa (np. Bała) .
Kilka moich słów o zawodnikach którzy są najbardziej krytykowani na forum lub tych, którzy być może odejdą z Zagłębia:
UJEK- wydaje mi się, że jednak odejdzie :( .Po tym co zobaczyłem wiosną w jego wykonaniu nie mogę uwierzyć ,że ten facet mając 28 lat, rozegrał tylko 3 mecze w 1 lidze. Ale czas leci i jego wypowiedzi wskazują,że trafiła mu się życiowa okazja.
MAŁOCHA- zostanie na 99% . Wielu go krytykuje ,ale on jest naprawdę efektywny. Może z punktu widzenia kibica jego gra jest brzydka dla oczu, ale swoje zadania wykonuje nieźle. Tochel lubi grać wrzutkami ,a on jest bardzo groźny w takich sytuacjach. Poza tym dobrze zgrywa piłki innym co powoduje dużo sytuacji podbramkowych o czym niektórzy zapominają.
LACHOWSKI-wiele nie pokazał na wiosnę przez kontuzje, ale on jest na tyle młody i dobry, że prędzej czy później będzie grał w ekstraklasie.Raczej zostanie w Zagłebiu.
WARAKOMSKI-solidny grajek, nie był zły, ale zgadzam się z Tochelem, że Kłoda jest lepszy.
BĘBEN-no cóż zawalił kilka bramek,ale to wciąż jest dobry bramkarz. Troche centymetrów mu brakuje, żeby być lepszym na przedpolu. Jak to bywa w przypadku bramkarza wszyscy pamiętaja ostatnie błędy bardziej niż udane interwencje. Wolę ,żeby został przynajmniej do końca jesieni,bo nowy bramkarz miałby mało czasu na zgranie się z obrońcami.
PIĘTKA-pokazał kilka dobrych interwencji, ale on na tak wysokim szczeblu jeszcze nie grał ,więc troche tremy może mieć. W kilku meczach rezerw prezentował się bardzo dobrze.Jeśli nabierze większej pewności to będzie ok. Jak dla mnie zostaje
MORAWSKI-Tochel powiedział ,że potrzebuje defensywnego pomocnika. To jest pozycja wymagająca naprawde solidnej kondycji. Morawski ,który jest dobrym piłkarzem ofensywnym, ale ma dużo zadań defensywnych i widać, że brak mu sił na 90 minut walki. Ma świetny strzał z dystansu. Zostawić go, ale szukać dla niego alternatywy.
KRUSZYŃSKI- młody, ale ciekawy zawodnik. 2 liga to troche za wysokie progi jak na razie dla niego. Niech pogra regularnie w jakiejś 3-ligowej drużynie i zobaczymy co będzie. Wypożyczyć go !
LISIECKI- też młody, ale za mało grał, żeby go oceniać. Za duża konkurencja jest w obronie i raczej nie ma szans dla niego. Sprzedac albo chociaż wypożyczyć go.
MADŻAR-mało grał ,ale na mnie zrobił pare razy dobre wrażenie. Ale skoro mimo kontuzji Lachowskiego, trener nie widział go w składzie to musi odejść.
MrCricket

Postprzez Robson_sc 2005-06-15, 1:06 pm

Zawodnicy, o ktorych mowa na stronie głownej to jedynie uzupelnienie skladu naszej druzyny. Trudno liczyc na rywalizacje Budki z Bebnem mimo , ze na pewno jest to utalentowany chlopak. Potrzebujemy wiec nadal dobrego goalkeepera

Dzisiaj wyczytalem. ze do Polski z ligi rosyjskiej wraca Jarosław Tkocz. Jak go pamietam z wystepów w Gieksie to byl wyrozniajacym sie graczem. Mimo siedzenia na lawie w Rosji na pewno nie zapomnial jak sie broni wiec moglby byc realnym wzmocnieniem naszego skladu.

A poza tym caly czas cos mi mowi ze Trener Tochel ma w rekawie jakiegos asa i wyciagnie do w przyszlosci :)
Robson_sc

Postprzez warchlak 2005-06-15, 3:09 pm

ten cały Butryn z Mławy to taki przeciętny grajek jakich wielu mamy w składzie. wiec nie wiem co w nim widzi trener. chyba ze kupuje z myślą o rezerwach i szykuje podwójny awans do 1 ligi i okręgówki :lol:
warchlak
Prowokator

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Piłka nożna