przez -=K@LINOV@ - F@NS=- 2003-05-28, 10:27 am
MACIE I CZYTAJCIE. MOZE GEBY ZATKACIE. BO WYPISUJECIE SAME PIERDOLY...LEGŁA WARSZAWA...
Marczyk: Listkiewicz zasugerował, bym nie krzywdził Legii
Po spotkaniu Gabrani z Legią PZPN zawiesił sędziego Zbigniewa Marczyka, który prowadził ten mecz. Arbiter nie poprowadzi już w tym sezonie żadnego spotkania. Teraz Marczyk atakuje Listkiewicza, prezesa PZPN - pisze "Tempo".
"To chyba jakaś pokazowa akcja prezesa Listkiewicza. W Jaworznie sędziowałem bardzo dobrze. Taką samą opinię wyraził obserwator Suchanek oraz dwóch delegatów, panowie Nowak i Smulski" - powiedział Marczyk.
cyt.
""Nie umiem pozbierać myśli, wciąż jestem w małym szoku, W co drugim meczu sędziowie się mylą, w telewizji analizuje się te wpadki, a potem temat znika. Ze mną jest inaczej - od razu mnie zawieszono. Trudno mi znaleźć wytłumaczenie. Jestem w szoku. Po meczu nie słyszałem w ogóle żadnego złego słowa pod swoim adresem. Wprost przeciwnie, same pochwały. Domyślam się, że wynikiem były zainteresowane Legia Warszawa i Ruch Chorzów. Może naciski z tych stron przyniosły taką decyzję prezesa Listkiewicza. Pewnie były głosy, żeby mnie zlikwidować" - dodał.
"W piątek, przed meczem dzwonił do mnie prezes Listkiewicz. Zasugerował bym nie krzywdził Legii. Tuż potem dzwonił prezes Ruchu, Krystian Rogala i oznajmił mi, że wie o mojej rozmowie z Listkiewiczem" - zakończył Marczyk.
Skąd jednak prezes Ruchu wiedział, że mecz Garbarni z Legią poprowadzi Marczyk, skoro obsada sędziowska jest tajna?"
P.S. PODROO DLA QMATYCH