Zagłębie - Pogoń Szczecin

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Re: Zagłębie - Pogoń Szczecin

Postprzez michaelus 2008-11-09, 10:11 pm

Robson_sc napisał(a):Powiedz mi czy jedna petarda moze byc powodem uzycia armatek czy tez strzelania do WSZYTKICH opuszczajacych stadion.

Odpowiedź brzmi oczywiście NIE.

Z drugiej strony czy ta osoba, któa odpaliła petardę nie mogła sobie odpuścić i przynajmniej poczekać ze swoją chojracką akcję aż stadion opuszczą osoby postronne? Ale w tłumie było się łatwiej ukryć...
michaelus

Postprzez flex 2008-11-09, 10:12 pm

zaglebie76 napisał(a):Pewnie flex - trzeba było zostać na sektorach ,pozwolić na spalenie naszych flag i na latanie Szczecińskich kmiotów po płycie boiska i rzucanie w nasze sektory rac.Może jeszcze zgodnie z zasada nadstawiania drugiego policzka - powinniśmy im wtedy dać trochę naszych rac ? To jest to twoje "okazanie mądrości" ?
Szkoda ,że stało się to co się stało - ale akcja z paprykarzami nie zaczęła się wczoraj ,tylko dużo wcześniej...Wiadomo było przed meczem ,że coś się będzie działo...

Weź chłopie mi nie pierdziel, że aby chronić flagi Zagłębia trzeba było rzucać w paprykarzy flagami.
Poza tym od tego była policja. Mieliście zostać w swoim sektorze i tyle. Ewentualnie zdjąć flagi i wrócić.
flex
Administrator

Postprzez Piter24DG 2008-11-09, 10:28 pm

flex napisał(a):
zaglebie76 napisał(a):Pewnie flex - trzeba było zostać na sektorach ,pozwolić na spalenie naszych flag i na latanie Szczecińskich kmiotów po płycie boiska i rzucanie w nasze sektory rac.Może jeszcze zgodnie z zasada nadstawiania drugiego policzka - powinniśmy im wtedy dać trochę naszych rac ? To jest to twoje "okazanie mądrości" ?
Szkoda ,że stało się to co się stało - ale akcja z paprykarzami nie zaczęła się wczoraj ,tylko dużo wcześniej...Wiadomo było przed meczem ,że coś się będzie działo...

Weź chłopie mi nie pierdziel, że aby chronić flagi Zagłębia trzeba było rzucać w paprykarzy flagami.
Poza tym od tego była policja. Mieliście zostać w swoim sektorze i tyle. Ewentualnie zdjąć flagi i wrócić.
Flex żeby nie było też nie popieram tego typu zachowań, ale co wg ciebie mieli robić, wziąsć tel. i dzwonic na 997 ze im chcą flagi spalić ??
Co do meczu to proponuje co niektórym ochłąnąć Bo założe się że 80% najeżdzających tutaj była by zachwycona gdyby wczorajsza sytuacja była nie z Pogonią ale np z Ruchem czy GKS-em,Jedynie co szkoda to osób niewinnie poszkodowanych
Ostatnio edytowano 2008-11-10, 9:15 am przez Piter24DG, łącznie edytowano 1 raz
Piter24DG

Postprzez fan78 2008-11-09, 10:28 pm

flex napisał(a):

Flex z kazdym kolejnym wpisem w tym temacie sie kompromitujesz.
Nie wiem czy masz szalik Zaglebia ale zalozmy ze tak.Na ulicy podchodzi do ciebie typ,wyplaca ci liscia i mowi "dawaj szalik".Rozumiem ze zdejmujesz i oddajesz bez walki a pozniej idziesz na policje,tak?Jesli tak to nie mam wiecej pytan.
fan78

Postprzez incognito 2008-11-09, 10:33 pm

fan78 napisał(a):
flex napisał(a):

Flex z kazdym kolejnym wpisem w tym temacie sie kompromitujesz.
Nie wiem czy masz szalik Zaglebia ale zalozmy ze tak.Na ulicy podchodzi do ciebie typ,wyplaca ci liscia i mowi "dawaj szalik".Rozumiem ze zdejmujesz i oddajesz bez walki a pozniej idziesz na policje,tak?Jesli tak to nie mam wiecej pytan.

Akurat zgadzam się z tobą. Wszycy, którzy uważają, że wasza akcja będzie powodem problemów klubu, są zwykłymi pieniaczami i frajerami.
incognito

Postprzez flex 2008-11-09, 10:45 pm

fan78 napisał(a):Flex z kazdym kolejnym wpisem w tym temacie sie kompromitujesz.

Może należy się najpierw zastanowić dlaczego noszę ten szalik. Czy dlatego, że jestem dumny z tego że jestem z Sosnowca, że identyfikuje się z klubem i życzę mu jak najlepiej, czy po to żeby robić oborę i przynosić klubowi wstyd i innym którzy tak jak ja kibicują Zagłębiu.
Sytuacja którą opisałeś jest całkowicie inna więc nie wiem jak wpadłeś na takie porównanie.
Prywatnie poza stadionem możesz się lać z kim chcesz i sam ponosisz tego konsekwencje.
Jak przychodzę na stadion to po to, żeby kibicować swojemu klubowi, wspierać go swoim dopingiem. Nie interesują mnie kibice gości, nie prowokuję ich, bo wiem jakie mogą być tego konsekwencje, które ewentualnie mogę ponieść nie tylko ja ale inni ludzie na stadionie, którzy przyszli obejrzeć widowisko sportowe a nie pacyfikacje ala stan wojenny. Nie narażam ich swoim zachowaniem na niebezpieczeństwo zwłaszcza, że niektórzy przyszli ze swoimi dziećmi, żonami, dziewczynami itp.
Widocznie mamy inne standardy kibicowania, więc nie ma o czym dyskutować.
Dla zadymiarzy stadionowych powinno się tworzyć zakłady pracy przymusowej, bo żal mi moich podatków na trzymanie takich nierobów w aresztach. Bez odbioru.
flex
Administrator

Postprzez Kumat_Andrzej 2008-11-09, 10:49 pm

TO co moderatorzy wyprawiają a raczej nic nie robią na tym forum to jawna kpina, ludzie dajcie sobie spokój z tematami kibicowskimi na tym żałosnym forum, jest forum na który udzielają się osoby rzeczowe a to nie powinno istnieć barany!
Kumat_Andrzej

Postprzez tork 2008-11-09, 11:02 pm

Kumat_Andrzej napisał(a):TO co moderatorzy wyprawiają a raczej nic nie robią na tym forum to jawna kpina, ludzie dajcie sobie spokój z tematami kibicowskimi na tym żałosnym forum, jest forum na który udzielają się osoby rzeczowe a to nie powinno istnieć barany!

To raczej tacy spadochroniarze jak Ty nie powinni się wypowiadać. Po pierwszym poście od razu widać, że merytoryczne i rzeczowe argumenty są Twoją mocną stroną.
Mam nadzieję, że akurat w Twoim przypadku moderatorzy zrobią co do nich należy.
tork

Postprzez fan78 2008-11-09, 11:45 pm

flex napisał(a):
fan78 napisał(a):Flex z kazdym kolejnym wpisem w tym temacie sie kompromitujesz.

Może należy się najpierw zastanowić dlaczego noszę ten szalik. Czy dlatego, że jestem dumny z tego że jestem z Sosnowca, że identyfikuje się z klubem i życzę mu jak najlepiej, czy po to żeby robić oborę i przynosić klubowi wstyd i innym którzy tak jak ja kibicują Zagłębiu.
Sytuacja którą opisałeś jest całkowicie inna więc nie wiem jak wpadłeś na takie porównanie.
Prywatnie poza stadionem możesz się lać z kim chcesz i sam ponosisz tego konsekwencje.
Jak przychodzę na stadion to po to, żeby kibicować swojemu klubowi, wspierać go swoim dopingiem. Nie interesują mnie kibice gości, nie prowokuję ich, bo wiem jakie mogą być tego konsekwencje, które ewentualnie mogę ponieść nie tylko ja ale inni ludzie na stadionie, którzy przyszli obejrzeć widowisko sportowe a nie pacyfikacje ala stan wojenny. Nie narażam ich swoim zachowaniem na niebezpieczeństwo zwłaszcza, że niektórzy przyszli ze swoimi dziećmi, żonami, dziewczynami itp.
Widocznie mamy inne standardy kibicowania, więc nie ma o czym dyskutować.
Dla zadymiarzy stadionowych powinno się tworzyć zakłady pracy przymusowej, bo żal mi moich podatków na trzymanie takich nierobów w aresztach. Bez odbioru.
Jednak odbiore,po raz ostatni.
Nie dostrzegasz analogii?Dlaczego takie porownanie? Flagi i szalik to BARWY Zaglebia.Dla niektorych na szczescie to rzecz swieta.Dzieki temu ze wczoraj przeskoczyli przez plot nie ma teraz wstydu na cala kibicowska Polske.A mogl byc wielki.Jezeli ktos chce zabrac cos co jest dla ciebie najwazniejsze,z czym sie identyfikujesz emocjonalnie i sprofanowac cos co kochasz to chyba normalne ze o to walczysz?
Nasze standardy kibicowania nie roznia sie chyba jednak az tak bardzo.Ja wielkim awanturnikiem nie jestem,a wszystko czego chce na meczu Zaglebia to pelny stadion,spiew,oprawa.Rowniez chcialbym moc przyprowadzic cala rodzine.Jednej rzeczy natomiast nie znioslbym nigdy,aby po swiatyni jaka jest dla wyznawcow Zaglebia Stadion Ludowy panoszyli sie bezkarnie "niewierni".czy to ze Szczecina,Chorzowa czy skadinad.I wczoraj wlasnie taka informacja zostala wyslana do nich wszystkich.Parafrazujac Cyrankiewicza: "JEZELI JESZCZE KTOS,KIEDYS ODWAZY SIE PODNIESC REKE NA BARWY ZAGLEBIA SOSNOWIEC,TO NIECH BEDZIE PEWNY ZE MU TE REKE ZAGLEBIE SOSNOWIEC ODRABIE" :twisted: Slawa!!!
fan78

Postprzez eMeS 2008-11-10, 1:24 am

Banda konfidentów i lamusów...
Gdyby jeden 'obrońca piłki nożnej' z drugim ruszyli w końcu dupsko na wyjazd ,gdzie jedzie mało osób, to może by coś w końcu zrozumieli.
Zacznijcie jeździć to jeszcze będziecie dziękować ,że są osoby które podejmują walkę w trosce o Wasze tyłki.
eMeS

Postprzez maciek123 2008-11-10, 9:15 am

eMeS dokładnie , Ci piknikowicze nierozumieja tego. Są zbyt dumni aby jechać z taką "chołota" (jak na nas mowia) na mecz wyjazdowy.
maciek123

Postprzez Blajpios 2008-11-10, 11:23 am

Przypadkiem trafiłem na ten wątek, bo otworzył mi się jako "zobacz nowe tematy". W zasadzie - temat bójek i przemocy, przecież niepotrzebnej, delikatnie rzecz nazywając: nie jest dla mnie tematem, jeżeli nie chodzi o to, jak pomóc tym ludziom do zobaczenia, że chuligaństwo nie jest właściwą formą życia; co nie oznacza z drugiej strony, że rozstrzygam w tym wypadku, kto kogo prowokował, jaka była właściwa odpowiedź, ile godnej u kogo było postawy - nie wiem nic bowiem o wydarzeniach z soboty. Spokojnie można powiedzieć natomiast, że niezależnie od tego, ile było niesłusznych prowokacji np. wobec kibiców - akty wandalizmu i chuligaństwa, przemocy nie tylko nie są obroną barw Zagłębia tylko wręcz ich niszczeniem. Wręcz: ci, dla których te barwy coś znaczą, znaczy coś lokalna ojczyzna - powinni w ramach tej obrony dodatkowo przeciwstawiać się takiemu chuligaństwu perfidnemu, bo zafałszowanym w przekonaniu "miłości do barw". Dlatego wpisuję się tutaj, bo może uda się "sprowokować do myślenia i zobaczenia tego, co piękne w miłości ale i błędów koniecznych do zmian" - poprzez sytuacje, do których się odniosę poniżej. Fakt, że wydarzenia sprzed paru, może już nawet parunastu lat i "tylko do dwóch osób" się odnoszące w tak długich okresie czasu. Jednak, w niezbyt licznej rodzinie dwie osoby, to już bardzo duży procent.
fan78 napisał(a):(...)Flagi i szalik to BARWY Zaglebia.Dla niektorych na szczescie to rzecz swieta.Dzieki temu ze wczoraj przeskoczyli przez plot nie ma teraz wstydu na cala kibicowska Polske.(...)

Tak. Bardzo "święte".
Tak bardzo "święte" - że jedna z osób, o której teraz piszę: to mój Bratanek, wracający swego czasu spokojnie z wykładów na uczelni. Miał nieszczęście natrafić na "panów świata", bo z szalikami Zagłębia na szyjach wracający, trochę w tym "panowaniu" wspomagani pewnie paroma "browarkami wypitymi", sądząc choćby po "dumno-chwiejnym" chwiejno-chmielnym chodzie od krawężnika do krawężnika, z wrzaskiem na całą dzielnicę. Od dużego poturbowania przez kilku "dzielnych dla których barwy są święte" - uratowały go szybkie nogi, jako że nie mógł iść spokojnie, bo dla nich: "zbyt spokojny, na pewno nie z Sosnowca". Tak orzekli ci synkowie tatusiów, którzy może w ramach socjalistycznego budowania np Huty w latach siedemdziesiątych przyjechali na Zagórze (w każdym razie, w kierunku tych blokowisk zdaje się zmierzali). Ich "trzeźwe oko" błyskawicznie oceniło, kim może być spokojnie idący chłopak z rodziny, która od co najmniej paru pokoleń żyła budując ten lokalny świat.
Druga osoba - to moja Ciocia, podówczas sześćdziesięciopięcioletnia (? dokładnie nie pamiętam, ale na pewno coś około tego). Dla "dumnych panów w szalikach Zagłębia, którzy dzielnie bronią barw" - musiała być zauważalna i drażniąca, bo nie dość, że miała torebkę, to jeszcze jej chciała bronić, nie od razu puszczała z ręki! Trzeba więc było "przyłożyć mocniej", oczywiście tylko na tyle, by puściła, nikt nie chciał krzywdy zrobić, tylko tyle, ile do obrony świętych barw trzeba było, prawda?
zresztÄ…, a co dalej?
fan78 napisał(a):(...)Parafrazujac Cyrankiewicza: "JEZELI JESZCZE KTOS,KIEDYS ODWAZY SIE PODNIESC REKE NA BARWY ZAGLEBIA SOSNOWIEC,TO NIECH BEDZIE PEWNY ZE MU TE REKE ZAGLEBIE SOSNOWIEC ODRABIE" :twisted: Slawa!!!(...)

Właśnie. Nic zaskakującego - faszyzm i komunizm bratnie zawsze były. Jedynie tyle, że komunizm jakby skuteczniejszy, potrafił wbić w głowy tak, że niektórzy do dzisiaj uważają za prawdę: iż faszyzm bandytyzmem był a z komunistów należy brać nabożny przykład jak z idoli i bożków najwyższych! Odnosi się to nawet do tych tragicznych przykładów, jak złamany socjalista zmuszony do wysługiwania się - najpierw przez nazistów, doprowadzony do bycia kapo w obozie, potem przez "wspaniałych bohaterów", moskiewskich osadzicieli PRLu do "innych odpowiedzialnych funkcji". Tylko smutne, że rzeczywiście tak skuteczne było to nauczanie w PRLu jedynie pod tym względem: propagandy - że nawet gdy się skończył PRL, niektórzy może nawet myśląc, że się od tej ideologii odcinają, jednocześnie hasła takiego komunistycznego bandytyzmu łączą ze swoją postawą.
Blajpios

Postprzez Zibi83 2008-11-10, 11:33 am

Jak widziałem co się działo na Ludowym to coraz bardziej zaczynam żałować że Policja nie ma prawa używać ostrej amunicji w takich przypadkach. Jakby kliku skurwysynów (bo tylko tak można nazwać debili którzy na meczu szkodzą swojemu klubowi i udowadniają że nie przyszli tu tylko "kibicować") dostało po kulce w nogę to następni by się zastanowili. Teraz klub dostanie karę - zamknięcie stadionu pewne + kara finansowa. Kto na tym straci? Odpowiedź bardzo prosta - normalni kibice i klub.
I jak tu znaleźć sponsora? Kto tu przyjdzie skoro wie że mogą być kłopoty z kibicami? Strach pomyśleć co by było jakby u nas miała grać Cracovia lub Wisła Kraków...
Zibi83

Postprzez Piter24DG 2008-11-10, 12:06 pm

Zibi83 napisał(a):Jak widziałem co się działo na Ludowym to coraz bardziej zaczynam żałować że Policja nie ma prawa używać ostrej amunicji w takich przypadkach. Jakby kliku skurwysynów (bo tylko tak można nazwać debili którzy na meczu szkodzą swojemu klubowi i udowadniają że nie przyszli tu tylko "kibicować") dostało po kulce w nogę to następni by się zastanowili. Teraz klub dostanie karę - zamknięcie stadionu pewne + kara finansowa. Kto na tym straci? Odpowiedź bardzo prosta - normalni kibice i klub.
I jak tu znaleźć sponsora? Kto tu przyjdzie skoro wie że mogą być kłopoty z kibicami? Strach pomyśleć co by było jakby u nas miała grać Cracovia lub Wisła Kraków...
Powiedz mi kolego czy jezdzisz na wyjazdy ???? bo tak się akurat składa że ja na kilkunastu byłem i powiem ci tylko tyle że kilka razy dzięki tym "skurwysyną" o których ty piszesz mogłem wrócić w jednym całym kawałku a oni nie zawsze wychodzili z tego bez szwanku.
Piter24DG

Postprzez Przemek26 2008-11-10, 12:09 pm

Zibi83 napisał(a):Jak widziałem co się działo na Ludowym to coraz bardziej zaczynam żałować że Policja nie ma prawa używać ostrej amunicji w takich przypadkach. Jakby kliku skurwysynów (bo tylko tak można nazwać debili którzy na meczu szkodzą swojemu klubowi i udowadniają że nie przyszli tu tylko "kibicować") dostało po kulce w nogę to następni by się zastanowili. Teraz klub dostanie karę - zamknięcie stadionu pewne + kara finansowa. Kto na tym straci? Odpowiedź bardzo prosta - normalni kibice i klub.

Widze że wszyscy zostali oślepieni i zahipnotyzowani tym co działo się w II połowie na boisku. I powtarzacie to w kółko za jebanymi mediami. Ale dlaczego jeden z drugim nie powie że kurwy w niebieskich mundurach napadły po meczu na tłum kibiców wychodzących ze stadionu. W 99% "normalnych" kibiców że tak się wyrażę. To samo klub

W imieniu właściciela klubu, zarządu, działaczy klubowych oraz piłkarzy, pragniemy przeprosić kibiców Zagłębia za zachowanie stadionowych bandytów.
Poczynimy wszelkie starania aby doprowadzić do ukarania wszystkich uczestników sobotniego incydentu.
Klub Zagłębie Sosnowiec stanowczo odcina się od tego typu zwierzęcych zachowań, jednocześnie liczymy się z konsekwencjami, które dotkną najprawdopodobniej klub jak i również prawdziwych jego kibiców.

Szanowny zarządzie a kto przeprosi za bandytów i zwierzęta w niebieskich mundurach. Co powie klub poszkodowanycm w bandyckim napadzie milicji obywatelskiej przy bramie wyjściowej.

Co im powiecie , że mogli nie przychodzic , czy mogli wyjść biegiem równo z gwizkiem kończocym meczo. Macie odwage powiedzieć im to w twarz??
Przemek26

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice

Kto przeglÄ…da forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników