Za Co Nie Lubie Hanysów, Klubów Ze Śląska i nie tylko :))

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

Postprzez alondon 2008-09-22, 3:16 pm

kolego persymona niestety ale nigdy nie doszlo do ustawki z Gieksa.
to o czym piszesz to ustwaka pomiedzy Legia a Gieksa w proporcjach liczbowych 180 do 130 na korzysc naszych braci z warszawy(od nas bilo sie 80 reszta to Legia, BKS i Olimpia).
prawda jest taka ze pare dni po tej ustawce odmowilismy spotkania z Gieksa !
dlatego niesiejmy fermentu, bedzie co ma byc.
alondon

Postprzez Persymona 2008-09-22, 6:38 pm

alondon napisał(a):kolego persymona niestety ale nigdy nie doszlo do ustawki z Gieksa.
to o czym piszesz to ustwaka pomiedzy Legia a Gieksa w proporcjach liczbowych 180 do 130 na korzysc naszych braci z warszawy(od nas bilo sie 80 reszta to Legia, BKS i Olimpia).
prawda jest taka ze pare dni po tej ustawce odmowilismy spotkania z Gieksa !
dlatego niesiejmy fermentu, bedzie co ma byc.

Oj,kolego,niestety nie wiem skąd masz informacje odnośnie proporcji liczbowych,bo ja wiem tak samo jak inni że spotkanie odbyło się po 180.Odnoście liczb to 80 Nas,70 Legii reszta to BKS i Olimpią,natomiast po drugiej stronie znalazła się równie duża liczba jak nasza a składało się na to GKS&KSG,Banik,Jks.Nie wydaje mi się aby parę dni po jednej dość ostrej ustawce ktoś z uczestniczących w boju chciał sie ponownie ustawić.Zresztą kolego w woj.Ślaskim lepszy w tych sprawach jest od Nas jedynie Ruch,inni albo są daleko a nami i Ruchem albo muszą łączyć się w nieestetyczne koalicje,co pokazuje jak w pojedynkę są bezsilni.

Pozdrawiam.
Persymona

Postprzez norryn 2008-09-25, 11:07 am

Persymona... Dużo z tego co piszesz to prawda, ale nasuneło mi się zdanie w którym napisałeś, że Zagłębie i Ruch są w czołówce Polskich "ustawkowiczów"... z tym 2 klubem sie zgodze, ale nie oszukujmy się. Zagłębiu dużo brakuje do WKS-u, Arki, Lechowi, i w/w Ruchowi... Chociaż nasza bojówka też nie jest słaba...
P.S. wydaje mi się, że popdałem teraz paru osobom :P Bez napinki...
norryn

Postprzez Persymona 2008-09-25, 12:57 pm

norryn napisał(a):Persymona... Dużo z tego co piszesz to prawda, ale nasuneło mi się zdanie w którym napisałeś, że Zagłębie i Ruch są w czołówce Polskich "ustawkowiczów"... z tym 2 klubem sie zgodze, ale nie oszukujmy się. Zagłębiu dużo brakuje do WKS-u, Arki, Lechowi, i w/w Ruchowi... Chociaż nasza bojówka też nie jest słaba...
P.S. wydaje mi się, że popdałem teraz paru osobom :P Bez napinki...

Dużo brakuje nam do Lecha,jak każdemu w Polsce natomiast z Arką,Śląskiem i Ruchem to troszkę przesadziłeś,Arka obecnie cieniuje,bo mają wymianę ekipy,Śląsk ostatnio jest o wiele mniej aktywny od Nas,natomiast Ruch w ostatnich larach jest mocniejszy aniżeli My,ale to za jakiś czas może się zmienić na naszą korzyść,choć niekoniecznie,zależy jakie przyjdzie pokolenie u nas a jakie u Nich,wiadomo natomiast że tak czy siak będą to czołowe Polskie ekipy,bo z tylu ludzi na pewno znajdzie się grupka "miłych" facetów,zwłaszcza w takim regionie jak Zagłębie,gdzie jest blok na bolku i poza sportem niema praktycznie żadnego życia kulturalnego.Arkę niebawem powinniśmy puknąć bo ich nowe pokolenie jest dużo słabsze od legendarnych chłopców z Ejsmonda...(obecnie na pewno Nas nie przewyższają pod tym względem,ich siłą to już raczej historia,ale jakże piękna).

Pozdrawiam.
Persymona

Postprzez dedi 2008-09-27, 7:25 pm

Czy przedstawiciel Ruchu pisząc że lepiej załatwia te sprawy niż my ma na myśli ten wielki kontener na śmieci ustawiony na torach przed naszym pociągiem powracającym z górnik - Legia?
Chcieliście wykoleić pociąg i to miało być takie bohaterstwo?

A są hanysy i hanysy - ale i tak najbardziej nie lubię policji obstawiającej mecze na GKS
dedi

Postprzez baster 2008-10-18, 4:57 pm

Ja osobiscie nienawidze Górnika Zabrze Zabili przed derbami we Wrzesniu 2 kibiców Ruchu konkretniej podpalij czy za to ze kotś kibicuje sowjej druzynie odrazu trzeba zabijac nietędy droga dlamnie Górnik zero wielkie !!!
baster

Postprzez Smazu 2008-10-18, 11:21 pm

http://pl.youtube.com/watch?v=NKFUVzHB5t4
Talentu nie mam, ale mam materiały i jak by ktoś chciał to mogę podesłać niech zrobi lepsze ;)
LEGIA - BIELSKO - ZAGŁĘBIE
Smazu
Moderator

Postprzez Alczan 2008-10-19, 7:40 pm

Smazu napisał(a):http://pl.youtube.com/watch?v=NKFUVzHB5t4
Talentu nie mam, ale mam materiały i jak by ktoś chciał to mogę podesłać niech zrobi lepsze ;)

bardzo fajne :D .
Alczan

Re: re

Postprzez kaka1x 2008-10-27, 9:50 am

Martius jesteś najlepszy,a tak w temacie to nienawidze hanysów za to że nie potrafią się zachować jak gieksa
kaka1x

Postprzez kret75 2008-10-27, 5:15 pm

Chyba tu będzie pasowało.
Stadion w Katowicach zamknięty
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/1-l ... ty,1201138

Zdaniem zarządu katowickiego GKS-u burdy kibiców podczas niedzielnego, przerwanego meczu z GKS-em Jastrzębie "stawiają pod znakiem zapytania sens prowadzenia klubu sportowego i angażowania pracy w budowę silnej drużyny piłkarskiej". Stadion został zamknięty dla kibiców.

"Wczoraj praca wielu osób została zniweczona przez wybryki grupy chuliganów. Jest nam niezwykle przykro, że dla niektórych ludzi przychodzących na mecze naszej drużyny nie liczy się widowisko sportowe i przyszłość zawodowej piłki w Katowicach. Zachowanie chuliganów niszczących własny stadion, wizerunek klubu i dewastujących ukochaną przez nas i wielu prawdziwych kibiców dyscyplinę sportu, jaką jest piłka nożna, wykracza poza granice naszego pojmowania" - napisali działacze w poniedziałkowym oświadczeniu.

Katowickim klubem zarządza od trzech lat stowarzyszenie założone przez... kibiców. Prezesem jest były znakomity piłkarz GKS-u Jan Furtok. To pod jego kierunkiem drużyna awansowała z czwartej ligi do drugiej (obecnie pierwsza).

Przypomniały o tym władze klubu: "Razem ratowaliśmy naszą ukochaną GieKSę przed upadkiem trzy lata temu i od tego momentu zawsze mogliśmy - zarówno my jak i piłkarze - liczyć na wasze wsparcie. Piłka nożna to sport dla kibiców - ludzi takich jak wy, prawdziwych fanów futbolu - nie dla chuliganów. Istnieje konieczność podjęcia kroków zmierzających do całkowitego wyeliminowania takich zachowań z polskiego futbolu. Zarząd podjął decyzję o zamknięciu stadionu dla kibiców. Chcemy podkreślić, że nie jest to forma odpowiedzialności zbiorowej. Prosimy wszystkich, którym dobro GKS-u Katowice leży na sercu o zrozumienie i poparcie nas w tej trudnej chwili. Przepraszamy widzów, którzy we właściwy sposób dopingują drużynę, ciesząc się jej sukcesami".

Klub ma zamiar rozpocząć działania mające uzdrowić klimat wokół futbolu w Katowicach i odbudować nadszarpnięty po niedzielnych wydarzeniach wizerunek GKS.

Mecz z GKS-em Jastrzębie - przy stanie 1:0 - został przerwany w 52. minucie. Najpierw kibice obrzucili murawę serpentynami, z których jedna pozbawiła przytomności sędziego, a potem wbiegli na boisko wdając się w awanturę ze służbami porządkowymi. Spokój przywrócili dopiero policjanci. Zatrzymali trzech uczestników zajść, pozostali będą identyfikowani na podstawie zapisu monitoringu.
kret75
Osiedle Piastów

Re: Za Co Nie Lubie Hanysów, Klubów Ze Śląska i nie tylko :))

Postprzez MartinZS 2008-11-08, 2:41 pm

Mam Pytanko trochę nie na temat ale nie wiedziałem gdzie to dać.
Słyszałem ostatnio że Gieksa zawarła układ lub zgodę z Górnikiem Zabrze, podobno głównie przeciwko Ruchowi.
Na ostatnim meczu Górnika z Ruchem, Zabrzanie byli wspierani przez Giekse.
Słyszeliście coś o tym czy to tylko ploty?
MartinZS

Postprzez kruchy1906 2008-11-09, 7:57 pm

ksg i gks mają układ
kruchy1906

Postprzez maciek123 2008-11-10, 9:18 am

Tak ,ja tez słysczałem ze sie tak zmoblilizowali przeciwko Ruchowi.
maciek123

Postprzez José 2008-11-26, 10:37 pm

ale to tylko układ chuligański
José

Postprzez kret75 2008-11-27, 1:14 pm

Urzędnicy chcą Mega-Katowic :czerwona:
http://www.sosnowiec.info.pl/informacje ... ,1,4,13283

(...) Krakowska firma Eskadra, która na zlecenie GZM przygotowuje strategię, zaproponowała, żeby GZM promował się hasłem "Metropolia Górnośląska. Pełnia życia". (...) Katowice jako jedyne miasto złożyło własne uwagi do strategii. Urzędnikom nie spodobało się, że pominięto w niej "wiodącą rolę Katowic w nowo powstającym organizmie". Władze Katowic tłumaczą, że tylko pokreślenie roli tego miasta w metropolii pozwoli na jej identyfikację w Polsce i na świecie.

Autorem uwag jest Waldemar Bojarun, rzecznik katowickiego magistratu. - To w Katowicach drzemie największy potencjał spośród miast metropolii. W dodatku, gdy ktoś spojrzy na mapę, to znajdzie na niej Katowice, a nie metropolię górnośląską - mówi Bojarun.

Twierdzi również, że każdy związek miast potrzebuje lidera, a Katowice są nim w naturalny i oczywisty sposób. - Dlatego rola miasta musi być zaznaczona. Jak to zrobią twórcy strategii pozostawiam ich wyborowi, czekam też na stanowisko GZM w tej sprawie - dodaje.

Grzegorz Dąbrowski, rzecznik sosnowieckiego magistratu nie kwestionuje stołeczności Katowic w metropolii. - Ale nie ma zgody na centralistyczne zapędy tego miasta - ucina.

Tymczasem Bojarunowi podkreślenie roli Katowic nie wystarcza. Chce również, by metropolia nosiła nazwę Metropolia Katowice. - Przecież było już kiedyś województwo katowickie i wszyscy wiedzieli gdzie ono jest. Teraz chodzi o to samo. Nie mamy zamiaru umniejszać roli innych miast - mówi Bojarun.

Marek Jarzębowski, rzecznik gliwickiego magistratu, w pierwszej chwili na żądania Bojaruna odpowiada półżartem. - Gliwice chcą... dostępu do morza. A tak na serio to byłem przekonany, że doszliśmy już do pewnego kompromisu. Dziwię się, że ktoś chce to teraz podważać. GZM tworzą przecież niemal równorzędne miasta. To nie tak, że są tylko Katowice, a wokół nich parotysięczne mieściny - mówi zaskoczony Jarzębowski.

Sceptyczny jest również dr Bohdan Dzieciuchowicz, specjalista public relations. Przypomina, że sam fakt tworzenia metropolii zakłada integrację miast. Dlatego nie widzi powodu, by szczególnie wyróżniać Katowice. - To przeczy idei integracji. Owszem, w materiałach promocyjnych powinny być informacje, że to miasto jest największe, ale nie muszą znaleźć się w nagłówku reklamy. Przecież nie wszyscy przyjadą tylko do Katowic - dodaje Dzieciuchowicz.

GZM nie chce komentować propozycji katowickich urzędników. Mateusz Zmyślony z Eskadry mówi, że trwają prace nad uwagami Katowic. - Zbieramy opinie innych miast. W tej sytuacji będziemy starać się nie tylko przedstawić strategię, ale również odegrać rolę mediatora w tej sprawie. Tym bardziej że do tej pory mieliśmy poczucie, że jest porozumienie między miastami - mówi Zmyślony.
kret75
Osiedle Piastów

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice