Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52
Rejon napisał(a):Panowie mam pytanie, bo cały czas zarzucacie nam jak to Śląsk buduje tożsamość na nienawiści do Zagłębia, a czy nie jest wręcz na odwrót?? Sląsk ma dostatecznie dużo własnych tradycji, zwyczajów i gwary, które go odróżniają, a jakie są cechy odróżniające Zagłębie od nie tyle Sląska co reszty Polski??
Modi na razie żółta, ale mam dobrą radę, nie wypowiadaj się więcej.modi napisał(a):Rejon napisał(a):Panowie mam pytanie, bo cały czas zarzucacie nam jak to Śląsk buduje tożsamość na nienawiści do Zagłębia, a czy nie jest wręcz na odwrót?? Sląsk ma dostatecznie dużo własnych tradycji, zwyczajów i gwary, które go odróżniają, a jakie są cechy odróżniające Zagłębie od nie tyle Sląska co reszty Polski??
Zagłębie historycznie nie istnieje, więc jaką ma mieć tradycję? Buraki, którzy zjechali z podkieleckich wsi nie są w stanie tego wypracować.
modi napisał(a):Rejon napisał(a):Panowie mam pytanie, bo cały czas zarzucacie nam jak to Śląsk buduje tożsamość na nienawiści do Zagłębia, a czy nie jest wręcz na odwrót?? Sląsk ma dostatecznie dużo własnych tradycji, zwyczajów i gwary, które go odróżniają, a jakie są cechy odróżniające Zagłębie od nie tyle Sląska co reszty Polski??
Zagłębie historycznie nie istnieje, więc jaką ma mieć tradycję? Buraki, którzy zjechali z podkieleckich wsi nie są w stanie tego wypracować.
fabian napisał(a):Modi na razie żółta, ale mam dobrą radę, nie wypowiadaj się więcej.modi napisał(a):Rejon napisał(a):Panowie mam pytanie, bo cały czas zarzucacie nam jak to Śląsk buduje tożsamość na nienawiści do Zagłębia, a czy nie jest wręcz na odwrót?? Sląsk ma dostatecznie dużo własnych tradycji, zwyczajów i gwary, które go odróżniają, a jakie są cechy odróżniające Zagłębie od nie tyle Sląska co reszty Polski??
Markus napisał(a):1.Pomiedzy nami sa wielkie roznice...
Kulturowe,Jezykowe,Swiatopogladowe,
Nie wiem skad w Was zaglebiakach taka milosc do komuny i nienawisc do kleru...
Markus napisał(a):z kim bym nie gadal w sosnowcu to ciagle dupi ze jest zle (zazwyczaj nie pracuje),
Markus napisał(a):ciagle biadoli ze za komuny bylo lepiej,napierdala na ksiezy ze maja w c*** kasy (nigdy grosza nie rzucil na tace),
Markus napisał(a):Jesli chodzi o Slask i Slazakow to co drugi napierdala na Nas,ale co drugi tu pracuje i tu sie uczy...
Pozdrawiam GieKSiarzy z S-ca,DG,Bedzinia,Czeladzi i innych
Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników