CO ZROBIĆ, ŻEBY BYŁO LEPIEJ?

Wszelkie tematy dotyczące kibicowania oraz kibiców Zagłębia

Moderatorzy: flex, Smazu, krzysiu, swiezy52

kibicowsko

Postprzez cannambis sc 2005-11-20, 11:49 pm

wedlug mnie to powinna byc cos zorganizowane np:stworzenie calkiem nowej grupy ultras:lol: ktura powinna interesowac sie dopingiem(pilnuje kto spiewa a kto leci w ch...) organizowaniem akcji plakatowanie,pirotechnika,a przedewszystkim tworzyc dobrom zabawe na meczach tak jak np:widzew czy jaga(mlyn majo zajebisty)
cannambis sc

Re: CO SIĘ DZIEJE Z KIBICAMI ZAGŁĘBIA???

Postprzez Abdel Resovia 2005-11-21, 12:51 am

FIGHTER1906 napisał(a):- dopingu u siebie,
- dopingu na wyjeździe,
- opraw,
- liczby wyjazdowej,
- frekwencji u siebie.

Osobiście widziałem was na żywo tylko raz i musze powiedzieć, że jestem pod ogromnym wrażeniem waszego dopingu...
Było to w tym roku na sierpniowym meczu Śląsk - Zagłębie (przejazdem wstapiłem na mecz bo jechałem na Miedziankę :) )
Jeszcze chyba nigdy nie słyszałem tak dobrego dopingu przy takiej liczbie...
Być może dane będzie mi zobaczyć jakiś mecz Zagłębia w Sosnowcu, gdyż lubię czasem wyskoczyć na jakiś ciekawy meczyk, wtedy napiszę coś więcej jako postronny obserwator :)[/b]
Abdel Resovia

Postprzez Przemek26 2005-11-21, 9:01 am

[quote="Miłosz"]
3 aspektem jest chyba jednak opinia o nas kibicach,(która nie wiem kiedy się zmieni),jednak duża część osób myśli,że na stadionach,to-UWAGA-życie można stracić itp....ludzie po prostu boją się chodzić cały czas na stadiony,tutaj cała czarna robota należy do mediów,które wszystkie sprawy rozdmuchują,jakby nie wiem co się działo.

Kolejną sprawą jest nagłaśnianie,reklamowanie,tego,że jakiś mecz się odbywa,czy ktoś z Was widział,jakiś plakat zapraszający na mecz,bo ja osobiście nie....quote]

Nie sądzę że o nas dalej jest taka opinia . Pamietam czasy V - III ligowe kiedy o Zagłebiu było głośno ze względu na rozróby kibiców. Ale to juz przeszłość. Wystarczy przypomieć sobie mecz z jaga u siebie kiedy kibice nie włączyli się w rozróbę. A teraz na Ludowym widzę małe dzieci rodziców z dziecmi w wózkach i tak dalej. Jeszcze tylko doping taki jak w meczu ze Sląskiem w III lidzie i jest super
Przemek26

Postprzez Miłosz 2005-11-21, 9:53 am

Przemek26 napisał(a):
Miłosz napisał(a):3 aspektem jest chyba jednak opinia o nas kibicach,(która nie wiem kiedy się zmieni),jednak duża część osób myśli,że na stadionach,to-UWAGA-życie można stracić itp....ludzie po prostu boją się chodzić cały czas na stadiony,tutaj cała czarna robota należy do mediów,które wszystkie sprawy rozdmuchują,jakby nie wiem co się działo.

Kolejną sprawą jest nagłaśnianie,reklamowanie,tego,że jakiś mecz się odbywa,czy ktoś z Was widział,jakiś plakat zapraszający na mecz,bo ja osobiście nie....quote]

Nie sądzę że o nas dalej jest taka opinia . Pamietam czasy V - III ligowe kiedy o Zagłebiu było głośno ze względu na rozróby kibiców. Ale to juz przeszłość. Wystarczy przypomieć sobie mecz z jaga u siebie kiedy kibice nie włączyli się w rozróbę. A teraz na Ludowym widzę małe dzieci rodziców z dziecmi w wózkach i tak dalej. Jeszcze tylko doping taki jak w meczu ze Sląskiem w III lidzie i jest super

No ja niestety,nie mogę powiedzieć,że nasi nie włączyli się w to "zamieszanie",bo było paru takich.....ale nie rozmywajmy.
OK,zgodzę się,że przychodzą całe rodziny,ale mimo wszystko wiele takich potencjalnych "rodzin" zostaje w domu,ponieważ tak a nie inaczej o nas myślą....takie jest moje zdanie w tym temacie.Po za tym mówisz,że u nas były rozróby w 5,4 czy tam 3 lidze,a teraz nie ma,w porządku zgodzę się,ale właśnie tamte czasy i pamięć o tamtych meczach,zatkwiła w pamięci co po niektórych i na mecze nie chodzą,z resztą chyba zgodzisz się ze mną,że są tacy ludzie którzy kibiców piłkarskich uważają za bandytów..... :cry: i z takimi przypadkami nie wiem co zrobić,aby zmienili swoje zdanie.
Miłosz
Żółta kartka

Postprzez SCORPARO 2005-11-21, 11:38 am

..."my" jako kibice - niewiele (poza dbaniem o pożądek na stadionie) mozemy zdziałać w tym temacie. Kibice wyglądają "jak wyglądają" za sprawą mediów.... nie ma co ukrywać że to telewizja podpożądkowywuje wszystkich jak leci, w całym kraju, pod jeną grupę bandytów którzy mają odwagę nazywać się kibicami takiej czy takiej drużyny!!!

Moze gdyby każdy z nas zabral ze sobą na mecz (choć jeden raz), kolegę, koleżank, babcię, ciocie, wujka, itd.... a ci przekonali się ze nikt im głowy nie urwał - a było nawet ciekawie, to sądzę ze akcja "plakatowanie" nie była by potrzebna.

Wiem wiem że o "zabieraniu" na mecze była już mowa kiedyś... ale ja widzę to jako jedyną szansę na poprawienie liczebności widzów na Stadionie Ludowym.
SCORPARO

Re: kibicowsko

Postprzez Ader 2005-11-21, 12:19 pm

cannambis sc napisał(a):wedlug mnie to powinna byc cos zorganizowane np:stworzenie calkiem nowej grupy ultras:lol: ktura powinna interesowac sie dopingiem(pilnuje kto spiewa a kto leci w ch...) organizowaniem akcji plakatowanie,pirotechnika,a przedewszystkim tworzyc dobrom zabawe na meczach tak jak np:widzew czy jaga(mlyn majo zajebisty)

to moze Ty zorganizujesz nowa grupe ktÓra bedzie sie tym zajmowala? lub moze dasz pieniadze na plakatowanie,pirotechnike?

ktos pytal jak wyglada Katowice przed meczem . Otoz przed kazdym meczem wisi kilkanascie plakatow. Sa ich 3 rodzaje zazwyczaj , jeden z klubu ,drugi kibicowski, i na niektorych osiedlach "osiedlowe" (gdzie o ktorej zbiorka na osiedlu itp)

EDIT:
Proponuje zmienic na nazwe na "Co zrobic zeby bylo lepiej"
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez FIGHTER1906 2005-11-21, 3:25 pm

Wiadomo, że możemy gdybać, aby:

- powstała grupa odpowiedzialna tylko za doping,
- powiększyć grupę UZ, apropo czemu jest w niej tak mało osób?
- powstała "grupa biznesman'ów",

itd. itd. ale może warto by w końcu zacząć działać?
FIGHTER1906
Pokemon z żółtą kartką

Postprzez Ader 2005-11-21, 3:34 pm

FIGHTER1906 napisał(a):
- powiększyć grupę UZ, apropo czemu jest w niej tak mało osób?

tak wyszlo...
Ader
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Re: kibicowsko

Postprzez W@llace 2005-11-21, 3:54 pm

Adi89 napisał(a):
ktos pytal jak wyglada Katowice przed meczem . Otoz przed kazdym meczem wisi kilkanascie plakatow. Sa ich 3 rodzaje zazwyczaj , jeden z klubu ,drugi kibicowski, i na niektorych osiedlach "osiedlowe" (gdzie o ktorej zbiorka na osiedlu itp)

Do tego dodam,że reklamują mecze w radiu!Ostatnio na Planecie słyszałem zapowiedz meczu z Sarmacja przez jakiegos zawodnika...
W@llace

Postprzez Sadek 2005-11-21, 6:00 pm

Moim zdaniem powinniśmy ( z porozumienem z klubem) zrobić naprawde wielką ciekawą akcje zachęcającą przyjście na Ludowy ( tak jak Legia)
np. akcja "Przywróćmy blask Ludowemu" oczywiście żeby akcja była dobra musi być spora ilość plakatów nie koniecznie z klubu, ale moga być własnej roboty (patrz mecz z Ruchem)

oczywiście nie chodzi mi tu o 50 plakatach, tylko troszke więcej i o wiele wcześniej, żeby nacisk na ten mecz był tak spory jak na meczu ze Śląskiem Wrocław

Następnym aspektem jest debiut WF, możena także o tym wspomnieć, że mecz będzie uatrakcyjniony właśnie tym atrybutem.

Sadek
dj. transfer

Postprzez twari 2005-11-21, 8:06 pm

Sadek napisał(a):

Moim zdaniem powinniśmy ( z porozumienem z klubem) zrobić naprawde wielką ciekawą akcje zachęcającą przyjście na Ludowy ( tak jak Legia)
np. akcja "Przywróćmy blask Ludowemu" oczywiście żeby akcja była dobra musi być spora ilość plakatów nie koniecznie z klubu, ale moga być własnej roboty (patrz mecz z Ruchem)

oczywiście nie chodzi mi tu o 50 plakatach, tylko troszke więcej i o wiele wcześniej, żeby nacisk na ten mecz był tak spory jak na meczu ze Śląskiem Wrocław

Następnym aspektem jest debiut WF, możena także o tym wspomnieć, że mecz będzie uatrakcyjniony właśnie tym atrybutem.

Dobry pomysl! Ba - BARDZO DOBRY! Na tydzien przed meczem z Widzewem mozna by rozpoczac akcje "Zaklejamy Zagłębie"! I nie chodzi tylko o S-c! Glownie nalezy zwrocic sie o wsparcie w strone Dabrowy, Czeladzi czy Bedzina! Bo o ile w S-cu mozna natrafic na jakies info ze strony klubu o tyle w innych miastach jest glucha cisza! Aczkolwiek i u nas nalezy to naglosnic! Tak zeby na inauguracje stadion naprawde wypelnil sie do ostatniego miejsca!
twari

Postprzez musztra 2005-11-21, 8:13 pm

Druga sprawa jest taka że każdy kto może niech zaciągnie ze sobą conajmniej jedną osobe na mecz to trudne nie jest a zawsze może pomóc,co do plakatów jeden projekcik wystarczy zrobic ja go moge skserować w dużych ilościach wystarczy już tylko rozklejać.Każdy na mecz może przecież pociąć konfetii nie mówie to o wielu worach,wystarczy jedna siatka wielkościowo z biedronki możecie kupić z 2-3 serpentyny koszty są groszowe a już zaczyna się jakieś działanie :!:
musztra

Postprzez PTAQ84 2005-11-21, 8:43 pm

dobry pomysł, świetnym przykładem jest akcja na Legii, myśle że mecz z Widzewem mógłby być własnie takim piłkarskim i kibicowskim świętem na Ludowym...zobaczymy jak to będzie..ja obkleje jak zawsze WojkoWice 8)

PRZYWRÓĆMY BLASK LUDOWEMU!!
PTAQ84
WOJKOWICE

:)

Postprzez ^m@rcin^ 2005-11-21, 8:57 pm

Spokojnie przed meczem z Widzewem bedzie akcja plakatowa :)
^m@rcin^
ULTRAS ZAGŁĘBIE

Postprzez Krzysztof15 2005-11-21, 10:23 pm

A z tego co wiem, to spory zapas konfetti już jest. Oby się tylko nie zmarnował przez zimę :wink:

Ja deklaruję przygotowanie kolejnej solidnej partii, ale jak wszyscy wiemy szykuje się na Ludowym spora ilość meczy szlagierowych. Każdy więc może przez zimę i na spokojnie przerobić dostępną pod reką makulaturę(gazety, ulotki reklamowe itd.) na konfetti. Choćby po 1 reklamówce.
To nie kosztuje nic, tylko trochę pracy, a efekt na meczu spory :!:
Krzysztof15

Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Kibice