przez Marpic 2005-12-20, 10:17 pm
No i się zaczeło jedni na TAK inni na NIE..Może gwiazdą nie jest ale dajmy mu szansę,kredyt zaufania.W Odrze wszyscy kiedyć gwizdali na niego a teraz chłopak strzela bramy i gra regularnie.....A Tu coś co było kilka tygodni temu w Gazecie Wyborczej........
"Jeszcze niedawno wejście na murawę Tadeusza Tyca kibice z trybun kwitowali buczeniem i niecenzuralnymi odzywkami pod jego adresem. Teraz, po niespełna pół roku, fora internetowe urywają się od wpisów typu: "Tycu, wróć"
W barwach pierwszej drużyny Odry Tadeusz Tyc w tym sezonie nie wystąpił ani razu. Trener Miroslav Copjak miał bowiem inną koncepcję zestawienia drużyny. - Gdybyśmy grali w ustawieniu 4-2-3-1, Tadek grałby w podstawowym składzie. Byłby napastnikiem najbardziej wysuniętym na szpicy, bo jest bardzo waleczny. Niestety, gramy całkiem inny futbol - komentował czeski szkoleniowiec Odry, gdy wypożyczono piłkarza do Polaru.
Jego przejście do Wrocławia okazało się dla niego świetnym posunięciem. W Polarze bowiem miał okazję do pokazania pełni swoich umiejętności, zaczął seryjnie strzelać bramki i rundę jesienną zakończył z tytułem króla strzelców III ligi (z 9 golami na koncie, tyle samo ma także Marcin Robak z Miedzi Legnica). - Wszystko zawdzięczam temu, że w końcu miałem okazję występować na stałe w pierwszej jedenastce. Trener Pawłowski mi zaufał, grałem regularnie i pokazałem, że potrafię strzelać bramki - mówi napastnik.
Natychmiast zainteresowały się nim drużyny z wyższej ligi. Najpoważniejsza oferta nadeszła z KSZO Ostrowiec Świętokrzyski. Piłkarz był już tam na pierwszych testach, a w dwóch sparingach strzelił aż sześć goli."
PS . Cytat z pierwszej strony
" Warto przeczytać komentarze kibiców Odry Opole na temat tego zawodnika :
"Ja mu życze osobiście, żeby pielęgnował swój niedoROZWÓJ. Nigdy więcej takich piłkarzy w Odrze!" autor: niedorozwój
" i niech nigdy już nie wraca:)" autor: Załoga Boga.
MYŚLĘ ŻE TEN CYTAT JEST ZBĘDNY I NIE POWINIEN SIĘ UKAZAĆ
W NEWS-ie....Adam jako współautor strony jesteś nie obiektywny i lekko nie sprawiedliwy dla tego młodego chłopaka, myślę że to jest nie fair zamieszczając takie cytaty na głównej stronie...DAJMY CHŁOPAKOWI SZANASĘ...